X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    To dobrze, Czarnula, bo mam do Ciebie pytanie. A jako że jest out of topic, to zadam je prywatnie, mogę?

jasne wal :]

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, gdyby ciąża była na zamówienie to właśnie teraz prosiłabym o zieloną kartę :) Sama urodziłam się pod na początku października ale terminmama miała na koniec września. No i optymalnie byłoby wyrobić się z brzuchem przed latem :)
    Ech, marzenia.

Dobra, nie przymulam :) Zdam relację jaksię do ginkidostanę. "Bawcie się grzecznie" (jak mawiał mój ojciec jak mieszkaliśmy z rodzicami i zostawiał nas z mężem samych w chacie).

U mnie posucha z rekreacyjnym seksem, bo mąż zalicza teraz drzemki popołudniowo-wieczorne, czyli śpi po 14h na dobę dzień w dzień ;/
    Wszystko przez to, że był w weekend na delegacji i mu się przestawił zegar dobowy w tym tygodniu ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 20:43

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Dziewczyny mam śluz wodnisty .... No nie lepki, nie kremowy ani zaden inny tylko wodnisty ....
    Kiedy zaznaczam to na wykresie owu wariuje i z grubej krechy zaznaczajacej owulację robi przerywania.

Czy to ze mna cos nie hallo ze teraz śluz jest wodnisty?
    To dobrze, że wodnisty :). OF może się to nie podobać, że śluz płodny pojawia się po owulce, ale prawda jest taka, że jest często objawem ciąży ;)

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam zupe dyniowa. I musze powiedziec, ze wyszla zajebista :D
    Zrobilam jednak bez przepisu i costam z glowy poczarowalam. Pycha :9. Jestem z siebei dumna :P

A moj S powiedzial jak jadl, ze gdyby nie mial juz zony to by sie ozenil z emna ;). Poczym...poszedl spac. Wrocil dzisiaj z jakiegos spotkania w innym miescie wymeczony i z bolem glowy.

Nieukowa lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Ciekawe kiedy ta cholerna owulka będzie i czy w ogóle będzie :/
    No i jak ten Dong działa? U mnie potop płodnego śluzu ale co do owulki to się nie odzywam jeszcze... Testy wychodzą negatywnie no ale jeszcze czas...

• Johnam Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey jestem na chwileczkę Biedrona ja ci mowie to jest to i jutro nam się tu zazieleni Czarna j zaraz tez tak poużywam i zycze żeby ten seks był owocny Neukowa dobra decyzja opinia innego gin może cos zmienić i pojdzie już jak spłatka

*************Gang18+**************
    w poszukiwaniu mojego maleńkiego szczęścia
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupa dyniowa? nigdy nie jadłam

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc do jutra ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    No i jak ten Dong działa? U mnie potop płodnego śluzu ale co do owulki to się nie odzywam jeszcze... Testy wychodzą negatywnie no ale jeszcze czas...

No czułam jajniki i to mocno ostatnie 2-3 dni. Dzisiaj też. I dużo śluzu mam. Zazwyczaj nie mam nic i mocno mocno musze suzkać, a teraz cacy :D i właśnie rozciągliwy :D co mnie bardzo cieszy.

Już też czekam na owulkę :] mam nadzieję że zawita ;)

• Johnam Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska testuj testuj i nich się zazieleni ja to kohcane mam przeczucie ze jutro zielony dzien nas czeka

• Johnam Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane uciekam bo malz przybyl a ja czekam na niego z ta seksi bielizna i swiecami to ja się szykuje a wam zycze milej nocki do juterka moje drogie

• justta Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uciekam kochane do jutra, owocnej nocki <3

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johnam u mnie nie ma szans na zielone :) Kurczę chciałabym taką normalną owulkę mieć... Z moich obliczeń wynika że miałam takową w kwietniu ostatnio gdy tempka stabilnie trzymała mi się na 36,9 przez 16dni. Później już tylko jakieś góry i wzniesienia chwilowe :/

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Ja też uciekam kochane do jutra, owocnej nocki <3
    Kolorowych Wam wszystkim :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka mąż do mnie podszedł i mnie pocałowął a ja już po dzisiejszym mam kisiel w majtkach :D

Johnam lubi tę wiadomość

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angeika przykro mi też Kochana.. :|. Coś się ten wrzesień nie chce rozkręcić. Życzę szczęścia w nowym cyklu i oczywiście z działanością :)
    A wróżbe zaraz zrobię ! ;)

Zredka Ty przodowniku pracy wyluzuj i to już! ;). Kwestiasmaku jest czadowa,ja tam jem oczami bo zdjęcia to majstersztyk :)

Biedrosia trzymam kciuki za jutro! Dawaj znać co i jak, a ja to pewnie przeczytam jutro wieczorem :)

Johnam - życzonka najlepsze dla męża :)

Spać idę, dobranoc wszytskim!

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • choco Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, Anastazja dzięki za pomysł ale zapomniałam dodać najważniejszego. Musi być bez wieprzowiny. Marmur co to jest ten gzik ?
    Chyba skończy się na pieczonym kurczaku. Ehhhh ja uwielbiam gotować, ale lubię ugotować coś fajnego, ale rodzinka mojego męża to jada bardzo tradycyjnie.

Dobra to śpijcie dobrze i niech się zazieleni jutro :-)

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również uciekam spać :] do juterka dziewczyny :D mam andzieję, że będzie u mnie jakaś nagła zmiana temperatury a nie taka stabilizacja jak cały czas jest ;)

a dla wszystkich nas: mini-graphics-kirby-013320.gif spełnienia marzeń ;)

Anuśka, Nieukowa lubią tę wiadomość

• stara_czka Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam depresje, nie mam chyba nawet siły, żeby to forum ogarnąć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco, wuj Google prawdę Ci powie :)

"Gzika, postna potrawa z Wielkopolski. Jest bardzo łatwy do przyrządzenia, tani w wykonaniu i pyszny w swej prostocie. Do wykonania nie potrzeba wielu produktów i przyrządza się go bardzo szybko.

Będą nam potrzebne (dla 2 osób): biały ser półtłusty lub tłusty – ok. 25 dkg, kwaśna śmietana 18% - ok. 150ml, 1 cebula lub pęczek szczypiorku, sól i pieprz do smaku.

Ser rozgniatamy widelcem bądź mielimy. Do niego dodajemy poszatkowana cebulę lub szczypiorek, zalewamy śmietaną, doprawiamy do smaku. Całość mieszamy. W ten sposób powstała nam baza – wersja podstawowa. Teraz już możemy według swojego gustu dodać np.: pokrojoną rzodkiewkę, koperek, czosnek, natkę pietruszki, rzeżuchę lub ugotowane jajko, albo zjadać w wersji podstawowej. Radzę wypróbować w kilku wersjach i zdecydować która jest najlepsza.

Najczęściej do gzika podaje się oczywiście pyry w mundurkach czyli ziemniaki ugotowane w łupinach. Takie ziemniaki (najlepiej mniejsze i bez skaz)najpierw myjemy, następnie gotujemy nie obrane w nieosolonej wodzie. Ugotowane, cieple ziemniaki kroimy na pół, kładziemy na talerzu i lekko solimy, można też położyć na pyry kawałek masła, obok ziemniaków nakładamy wielki kleks gzika. Przy podawaniu trzeba pamiętać o dodatkowym talerzyku na obierki. Pyry z gzikiem gotowe.

Gzika można też stosować jako pastę do kanapek lub grzanek.

Potrawa postna, ale bardzo sycąca. Smacznego!"

konwalianka, choco lubią tę wiadomość

‹‹ 2122 2123 2124 2125 2126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ