X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Mój już syropów wykrztuśnych nie bierze, jego kaszel jest taki sucho-szczekający. Masakra. Czekałam na Małża (pracę po 22 kończył), żeby jechać z Młodym do szpitala. Ale przytomnie zapytał, czy mamy jakiś lek łagodzący kaszel no i przypomniałam sobie o Calcium. Kaszel przeszedł jak ręką odjął. A dziś od rana znów, tyle że mniejszy.

Konwalianka - to faktycznie przechlapane! Nie ma siły, musicie wytrzymać do testów...
    To kolejna dawka i w końcu przejdzie na dobre, ja synowi kuracje kaszlowa zawsze zaczynam od calcium

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Aaaaa :D to Ty taki dobry maż to ja będę dobra żona :D
    No to chooo męzu bo sniadanko już czeka :P
    Tak wystartowałam że sie potknęłam ;) Ale biegnę aż się kurzy ;)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo ja tez bym zmierzyla...

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie jestem w stanie nie mierzyć... Uzależnienie takie chyba ;)

Lecę do tej mojej kopalni sprawdzić czy mi diamentów nie ukopali czasem ;D

Lena83, Czarnula87 lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadam kochane młodego do szkoły zaprowadzić do później

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    To kolejna dawka i w końcu przejdzie na dobre, ja synowi kuracje kaszlowa zawsze zaczynam od calcium

Dziękuję Anastazja, tak zrobię. Mi nikt niczego o Calcium nie mówił (a 3 lekarzy badało Młodego), tylko o inhalacjach z soli fizjologicznej i oklepywaniu pleców. No i najpierw kazali dawać Deflegmin, a później odstawić i nic, ani słowa o jakimkolwiek zamienniku.

• beszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)

ja tu rowniez czekam na nowe kropki - trzymam kciuki dziewczyny!!!

Anastajza, przperasam, jesli gdzies juz pisalas a ja przeoczylam - rozkrecil ci sie okres?

ja czekam na wizyte. w zyciu tak sie nie balam. jak odmowia mi wszystkich testow i badan, by dow. sie co sie dzieje, to pakuje sie i lece do Polski. decyzja podjeta. jestem na zwolnieniu i teoretycznie mi nie wolno, ale napisze pismo, ze w zw. z brkaime mozliwosci uzyskania pomocy na mijescu musialam jej szukac za granica! o! i jeszcze im rachunki wysle by mi koszty oddali! a co!

skurczy mam juz mniej, za to biegunka i mdlosci mecza....ajajajaj

co do kaszlu u dzieci to u nas w Norge mowia, ze dzieci po infekcji moa miec kaszel jeszcze przez dluzszy czas i powiem ze u nas sie ta teoria sprawdza. mlody mial angine a po niej przez 1,5 mies. kaszlal. samo przeszlo. my jedynie tran i manuke podajemy dzieciom. jak sa chore to jeszcze cos na goraczke, jesli maja wysoka. no chyba ze cos powaznego, to wiadomo trzeba to trzrba.

wspolczuje Wam tych chorob, bo to straszne jak maluszki choruja :(
    aaaa a odnosnie alergii i kaszlu, to moj mlodszy charczal i kaszlal caly czas do 2 r.z. najbrdziej pomagaly nam krople fenistil ;) czyli tez pewnie jakas alergia. po 2 r.z. wyrosl z tego i grypy zoladkowe teraz nas atakuja. czasem angina.

konwalianka, marnut lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wapno rozluźnia mieśnie gardła przy kaszlu i tyle.
    Pomaga- potwierdzam.

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Beszka trzymaj się tam dzielnie. Ja też bym się spakowała i poleciała do PL.

Zresztą ja sie wypisałam w ciązy z jednego szpitala na własną odpowiedzialność jak mi powiedzieli na moje pytanie czy jest inkubator w razie czego:
    - Tak jes. Ale zepsuty...
    Za godzinę mnie tam nie było. Mój tato mnie na leżąco do kliniki 120 km wiózł.

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, ze calcium jest dobry na kaszel, ale też zafałszowuje wyniki testów alergicznych i jestem w dużej kropce..nie wiem co mogę mu dać a czego nie.. on i tak pije aloes, je tran, daję mu teraz sok malinowy i syrop z sosny, herbapect na kaszel.. nie wiem co moge jeszcze..

Beszka - słuszna decyzja, ja jednak trzymam kciuki aby nie odesłali Cię z kwitkiem - trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 08:20

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Arienna Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski :)
    u mnie poranek dziwny, z jednej strony dobry bo bzykanko było, tempka rośnie OF mi wyznaczyło owulkę, a z drugiej strony..... jakkolwiek by to nie zabrzmiało... kiepsko bo mój piesio obecnie jest na antybiotykach, żre (bo to już nie jest jedzenie a żarcie) jak smok i pomimo że go wyprowadzałam o 1-szej w nocy, nie wytrzymał.... my to bzyku bzyku a w drugim pokoju piesek nam zrobił niemiłą niespodziankę w postaci zalanej całej podłogi z kupa na środku :/
    wiem, że jest stary i chory.... ale wkurzyłam się trochę, chyba bardziej na siebie (oczywiście powiedziałam mu że nic się nie stało bo miała minę jakby stała się największa tragedia na świecie)... no i zamiast grzecznie leżeć, myłam podłogi ...........

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Zresztą ja sie wypisałam w ciązy z jednego szpitala na własną odpowiedzialność jak mi powiedzieli na moje pytanie czy jest inkubator w razie czego:
    - Tak jes. Ale zepsuty...

Eeee...(że się tak elokwentnie wyrażę).

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku - jeszcze raz ktoś mi w robocie powie że źle wyglądam to mu przy.....

Jak mam wygladac jak ledwo chodzę, łeb mnie boli że chce pęknąć i kaszel i gardło..
    Buuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Eeee...(że się tak elokwentnie wyrażę).

No...
    A z jakim spokojem to Pan ginekolog powiedział do mnie..
    Stoickim.. Mistrze ZEN normalnie...
    Jakbym pytała w 30 tyg z zerową szyjką o to czy parówki podadzą na śniadanie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co dziś na obiad?

• Lena83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    hej laski :)
    u mnie poranek dziwny, z jednej strony dobry bo bzykanko było, tempka rośnie OF mi wyznaczyło owulkę, a z drugiej strony..... jakkolwiek by to nie zabrzmiało... kiepsko bo mój piesio obecnie jest na antybiotykach, żre (bo to już nie jest jedzenie a żarcie) jak smok i pomimo że go wyprowadzałam o 1-szej w nocy, nie wytrzymał.... my to bzyku bzyku a w drugim pokoju piesek nam zrobił niemiłą niespodziankę w postaci zalanej całej podłogi z kupa na środku :/
    wiem, że jest stary i chory.... ale wkurzyłam się trochę, chyba bardziej na siebie (oczywiście powiedziałam mu że nic się nie stało bo miała minę jakby stała się największa tragedia na świecie)... no i zamiast grzecznie leżeć, myłam podłogi ...........

Ja psu jak brał antybiotyki to bakterie dawałam takie jak ludzie przy antybiotykach biorą.

Zdrówka dla piesia :*

Arienna lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienaa no nie zazdroszcze, niestety niektóre starsze psy, jak ludzie.. nie kontrolują odruchów fizjologicznych..nie zostaje nic innego, jak przetrwać ;/
    ładnie wygląda Twój wykres kochana, trzymam kciuki

lena - wow, z tym inkubatorem to pojechali..

Arienna lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka, niech Cię tam dobrze zdiagnozują. A najlepiej, żeby się Młode uspokoiło i nie brykało tak strasznie, wtedy wypiszą Was do domku w dobrych nastrojach i dobrym zdrowiu!

• Lena83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    co dziś na obiad?

Tarta z pieczarkami, pomidorami i kurczakiem.

Malenq, Anuśka lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    co dziś na obiad?
    u mnie rosół i pierogi ruskie, może jakąś sałatkę skołuję

Malenq, Lena83 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 2125 2126 2127 2128 2129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ