My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondik wrote:do lekarza ide za 2 tyg po okresie. na wyniku mam napisane ze zalecaja badania i genetyczne i badania w 7-8 tyg kolejnej ciazy w kierunku zespolu turnera
i juz wiecie na co uwazac
-
czytam, czytam..ah;(
"Zespół Turnera (ang. Turner's syndrome) ? wrodzony, uwarunkowany genetycznie zespół objawów spowodowanych całkowitym lub częściowym brakiem jednego z chromosomów X we wszystkich komórkach organizmu lub w pewnej ich części. Występuje u 1 na 2500 urodzonych dziewczynek. Najważniejsze cechy występujące u osób z zespołem Turnera to: niski wzrost, słabo zaznaczone cechy żeńskie i wrodzona dysgenezja gonad powodująca w większości przypadków bezpłodność.
Epidemiologia
Zespół Turnera jest jedną z najczęstszych aberracji chromosomowych. Ocenia się, ze występuje u 3% wszystkich ludzkich płodów. Jednakże tylko 1% spośród tych płodów dożywa porodu. Tym samym, zespół Turnera odpowiada za około 7-10% spontanicznych poronień. Szczególnie duża liczba płodów z zespołem Turnera nie przeżywa pierwszego trymestru ciąży, co ilustrują wyniki badań prenatalnych: częstość zespołu Turnera wykrytego w amniocentezie (16. tydzień życia płodowego) szacuje się na 176:100 000, a w CVS (średnio 11. tydzień) 392:100 000." -
nick nieaktualny
-
Ania_84 wrote:heheh
mialam podobno.. i sie zastanawialam cholera.. czym ten koles gryzie ;P
-
Malenq wrote:Blondiku zobaczysz wszystko jeszcze będzie dobrze, na pewno po tej wiadomości nie będzie jak dawniej, ale się ułozy...porobicie badania, będziesz pod nadzorem ....
Groszku hehehehehe no pacjent ewidentnie do protezy;)Wiem że masz niedaleko... Ja z lasu psy przywożę, no ale Ty to już przesadzasz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 13:37
-
czyli zapłodniły się wadliwe komórki...dobrze rozumiem..los?
chciałam zalatwić sprawy związane z pochówkiem,ale jak zobaczyłam te małe trumienki i urny...odleciałam...muszeę tam pojechać z Jackiem, sama tego nie umiem zrobic;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 13:37
-
nick nieaktualnyAnuśka wrote:Moja dentystka też z uśmiechem popatrzyła na mnie i powiedziała "słomka i kaszka manna. Niech się pani nie trzęsie bo też pani tak skończy" rozbija mi mięśnie ta kobieta swoim poczuciem humoru
-
Blondiku- tulę moooocno, mooooocno....Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
Blondik wrote:czyli zapłodniły się wadliwe komórki...dobrze rozumiem..los?
chciałam zalatwić sprawy związane z pochówkiem,ale jak zobaczyłam te małe trumienki i urny...odleciałam...muszeę tam pojechać z Jackiem, sama tego nie umiem zrobic;(
ehh wcale sie nei dziwie chyba nie bylaby tez w stanie sama teog zalatwiac -
Blondik nie łam się, ważne że wiesz co się stało i jak teraz z tym walczyć.
musisz myśleć pozytywnie, 2 tyg poczekasz małpa się skończy i dostaniesz zielone światło na dalsze starania.
Mój brat stracił dziecko w 5 miesiącu w grudniu ubiegłego roku - do dziś nie wiedzą co się stało ale zaczynają już starania z nadzieją i determinacją.
Wszystko kwestia czasu. Musisz wierzyć że się uda i w ogóle nie ma innej opcji.
Tulę Cie najmocniej jak umiem:)Maniek
-
MANIEK wrote:Groszku yyyy to po co ten pan poszedł do stomatologa? na masaż dziąseł?
lub usuniecie ostatniego zeba zeby zrobic proteze calkowiyta
-
Blondik wrote:to była dziewczynka. Nasza Alusia;( Miała zespół Turnera.
Prawdopodobnie,któreś znas jest obciążane genetyczni, sama juz nie wiem.....
Świat mi się zawalił;(
Blondik, zespolu Turnera chyba sie nie dziedziczy z tego co wiem.
Pomysl sobie, ze moze tak dla niej lepiej bylo. Takie dziewczynki sa bezplodne.
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
wydaje mi sie ze bezplodnosc w tym wypadku to najmniejszy problem.. dzieci z zespolem turnenra maja o wiele powazniejsze schorzenia..
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:wydaje mi sie ze bezplodnosc w tym wypadku to najmniejszy problem.. dzieci z zespolem turnenra maja o wiele powazniejsze schorzenia..
Czy ja wiem czy najmniejszy? Ok, te dzieci sa bardzo niskie, nawet leczone hormonami wzrostu. Napewno maja tez inne problemy ale sa umyslowo i emocjonalnie normalne a dla kobiety swiadomosc ze jest kompletnie bezplodna to wielki cios. -
PsotkaKotka wrote:Czy ja wiem czy najmniejszy? Ok, te dzieci sa bardzo niskie, nawet leczone hormonami wzrostu. Napewno maja tez inne problemy ale sa umyslowo i emocjonalnie normalne a dla kobiety swiadomosc ze jest kompletnie bezplodna to wielki cios.
my tez nie mamy pewnosci czy nasze dziecko..w szczegolnosci syn nie bedzie bezplodny ..ale powielu rozmowach uswiadomilismy sobie ze medycyna idzie na przod i daje rozne mozliwosci.