X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Ania, znałam kiedyś z podwórka dziewczynkę z zespołem Turnera. Bardzo nieśmiała, ciężko kojarząca fakty, ale sympatyczna. Miała jakieś 14 lat i miała gabaryty pingwinka - w ogóle nie miała piersi, była beczulkowata i niska. Puchły jej ręce, a ten kształt ciała to dlatego że klatka piersiowa rosła za wolno w stosunku do organów wewnętrznych.Meczyło ją schodzenie ze schodów, nie mogła tchu złapać przy zabawie, była po jakichś operacjach serca i klatki piersiowej, w których lekarze próbowali zrobić miejsce dla narządów bo się przestawały mieścić. I wiem że groziły jej dializy, bo nerki ledwo już pracowały... Podobno czekały ją kolejne operacje i kosztowne zażywanie hormonu wzrostu żeby w ogóle mogła się rozwijać. Każda taka operacja to stres dla rodziców i ogromne cierpienie dla operowanego dziecka...
    Bezpłodność to pikuś, można dziecko albo komórki adoptować, ale patrzeć jak dziecko się męczy i musi tyle wycierpieć... to jest najstraszniejsze IMO
    włąsnie dlatego mowie ze bezplodnosc w przypadku zespolu Turnenra to najmniejszy problem.. gorsze sa inne nastepstwa choroby

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie szczyt chamsta dali im wszytskim umowy o dzielo i tak chlopaki robia przez kilka lat co miesiac umowa o dzielo
    sory ale na zime .. niech sobie zlamie noge i dco ani pracy ani l4 ani nic ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czym najszybciej zbiję prolaktynę, ostatnio badałam i wyszło mi 55,8ng/ml :/

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno najszybciej nie bromergonem tylko jego odpowiednikiem .. drozszy ale bardziej skuteczny tylko nie pamietam nazwy

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana chodzi Ci o bromocorn?

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedro, liczę u ciebie na + test :) Ma być i już!

Ja dzwoniłam sie umówić do drugiej ginki i ... doopa.
    Jest tak oblegana, że najbliższy termin ma na za 2 tyg, a ja mam wtedy @. Liczyłam że szybko się do niej zgłoszę, a tu muszę czekać do kolejnego cyklu, a skoro czekać, to się zaraz przed owu omówię, może chociaż pęcherzyk dominujący zobaczy na usg...

Katjaa lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Johnam Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    jestem jestem ide kopać d***y już was bronie
    pokazac i zapomnieć bo już jest zlikwidowany ha ha

*************Gang18+**************
    w poszukiwaniu mojego maleńkiego szczęścia
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLOnówka22 wrote:
    Kochana chodzi Ci o bromocorn?
    nie jeszcze inny :)
    ten drugi to Parlodel,to ten sam lek tylko podobno w bardziej oczyszczonej wersji dlatego nie powoduje takich skutków ubocznych no ale cena faktycznie wysoka.
    Na DOZ Bromergon niecałe 5 zł a ten drugi 66zł

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • mik82 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    to była dziewczynka. Nasza Alusia;( Miała zespół Turnera.
    Prawdopodobnie,któreś znas jest obciążane genetyczni, sama juz nie wiem.....
    Świat mi się zawalił;(
    Przepraszam że się tak wcinam bez przywitania, ale w maju urodziłam w 18 tc córeczkę. Serduszko jej przestało bić ale już wiedziałam że była nosicielką zespołu Edwardsa. To jest bardzo zbliżona wada do tej którą miała Twoja córeczka. Chciałam Ci tylko powiedzieć że to jest nasze drugie dziecko. Mamy zdrowego 6 letniego syna. To że zalecenia są na badania genetyczne to jest norma w takim przypadku. Ja też mam takie zalecenia plus amniopunkcja w 15 tygodniu kolejnej ciąży. Moim zdaniem te wszystkie badania to tylko niepotrzebny stres ale zrobisz to co będziesz uważała za słuszne. Chcę tylko żebyś wiedziała że wada genetyczna u jednego dziecka nie oznacza tego samego u kolejnego Ja mam zdrowego syna i poznałam w trakcie ciąży z moją chorą córeczką wiele kobiet które przeżyły to samo (piszę tu o różnych wadach, także zespole Turnera) i mają zdrowe dzieci. Kwestia jeszcze czy mieliście trisomię prostą czy mozaikę bo to też istotne.

Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość

wrzesień 2008 - Mikołaj <3
    Starania od 12.2012
    maj 2014 - córeczka 16 tc [*]
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoooo matko, to te wszystkie tabsy mnie więcej będą kosztować przed zajściem w ciąże niż wyprawka dla dziecka...... pójde z tym do ginki niech coś przepisze....

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clonowka prl jest do utemperowania wiec spokojnie ;)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLOnówka22 wrote:
    łoooo matko, to te wszystkie tabsy mnie więcej będą kosztować przed zajściem w ciąże niż wyprawka dla dziecka...... pójde z tym do ginki niech coś przepisze....
    heheh uwierz mi sa drozsze specyfiki :P

my na sama biopsje wydamy wiecej niz na 8 wyprawek :P

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już jak stara baba jem tabletki garściami... ale skoro ma to pomóc...:) przecież kiedyś musi się nam udać co nie? :P

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    Przepraszam że się tak wcinam bez przywitania, ale w maju urodziłam w 18 tc córeczkę. Serduszko jej przestało bić ale już wiedziałam że była nosicielką zespołu Edwardsa. To jest bardzo zbliżona wada do tej którą miała Twoja córeczka. Chciałam Ci tylko powiedzieć że to jest nasze drugie dziecko. Mamy zdrowego 6 letniego syna. To że zalecenia są na badania genetyczne to jest norma w takim przypadku. Ja też mam takie zalecenia plus amniopunkcja w 15 tygodniu kolejnej ciąży. Moim zdaniem te wszystkie badania to tylko niepotrzebny stres ale zrobisz to co będziesz uważała za słuszne. Chcę tylko żebyś wiedziała że wada genetyczna u jednego dziecka nie oznacza tego samego u kolejnego Ja mam zdrowego syna i poznałam w trakcie ciąży z moją chorą córeczką wiele kobiet które przeżyły to samo (piszę tu o różnych wadach, także zespole Turnera) i mają zdrowe dzieci. Kwestia jeszcze czy mieliście trisomię prostą czy mozaikę bo to też istotne.

Czesc mika,
    No wlasnie chcialm ci zadac pare pytan. Od kiedy wiedzialas, ze dziecko cierpi na zespol Edwardsa? Mialas prenatalne? Czy drugi raz tez chcialabys wiedziec wczesniej? Czy twoim zdaniem wlasnie te prenatalne badania i badania inwazyjne (amniopunkcja) cos wnosza? Co daje ta wiedza?

Pytan bo ja sie waham. Raczej nie bede robic badan prenatalnych, zdnych przeziarnosci a juz tym bardziej zadnych badan z krwii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 15:53

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuuuuuuuuuuuuuuuu ja już po obiadku:) schaboszczak plus buraczki moje ulubione:) lalalalalala ależ najedzona jestem:)

Kotka ale prenatlane USG to chyba nawet w Niemczech są obligatoryjne, tylko te z krwi nie........

Katjaa lubi tę wiadomość

• Johnam Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondikt rzym się kochana ja jestem całym serduchem z toba tulkam mysle i w ogóle wszystko nie lam się bądź silna mik dobrze pisze ze to nie wyrok ona ma drugie dzieciatko zycze dużo sil abyście mogli wszystko zalatwic a nie wyobrażam sobie jakie to dla was trudne tak mi przykro kochana nie poddawaj się

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek laseczki popołudniową porą, ja oczywiście w pracy i dopiero teraz mam chwilkę luuuuzu więc zjadam zupkę pomidorową od mamusi mniam :)
    A tak ogólnie wszystko dobrze czuję się nieźle i rosnę :)
    Poprawię się jak pójdę już na zwolnienie byle do 10.10 :)
    Więc miłego leniwego popołudnia życzę Wszystkim :)

Malenq, Johnam, justta, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Dzień doberek laseczki popołudniową porą, ja oczywiście w pracy i dopiero teraz mam chwilkę luuuuzu więc zjadam zupkę pomidorową od mamusi mniam :)
    A tak ogólnie wszystko dobrze czuję się nieźle i rosnę :)
    Poprawię się jak pójdę już na zwolnienie byle do 10.10 :)
    Więc miłego leniwego popołudnia życzę Wszystkim :)
    Smoczku zatem aby Ci ten czas szybko minął i nastał w końcu 10.10:)

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    uuuuuuuuuuuuuuuuu ja już po obiadku:) schaboszczak plus buraczki moje ulubione:) lalalalalala ależ najedzona jestem:)

Kotka ale prenatlane USG to chyba nawet w Niemczech są obligatoryjne, tylko te z krwi nie........

No wlasnie nie sa. Malo tego, w ulotkach informacyjnych sa raczej odradzane niz polecane. To znaczy sa wypisane za i przeciw ale moim zdaniem koncowy wniosek jest raczej taki zeby ich nie robic bo badanie jest tylko statystyka i dziecko ze zlymi wynikami przeziarnosci moze urodzic sie zdrowe jak i te ktoremu wyszly wyniki swietne moze urodzic sie tez chore i wtedy jest dopiero zaskoczenie :/.
    Nawet w ulotce stawiaja pytani. Co zrobisz jak wynik bedzie zly? I co dalej? Czy chcesz stanac przed takim wyborem? Chcesz robic badania inwazyjne? One sa niebezpieczne.
    Taka jest mniej wiecej tresc ulotek od lekarza. A ze ja mysle tak samo to wybor jest dla mnei tym latwiejszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 16:04

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Johnam Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedra odzywaj się bo już się niemoge doczekać 3mam kciuki ze az bola paluchy Besztka super wieści tez pewnie bym ryczała zycze zebys dostala się do tego lekarza i oby wyniki były ok Czarna i Anka ja teraz tez mam tep na poziomie ale wieze ze to się zmieni przynajmniej mój sluz trochę się rozluznil a nie jak ostatnio ze tylko lepki Lara wysylam trochę słoneczka bo u mnie swieci wiec ogrzewam cie nim cala i zycze słoneczka u Ciebie Anka zycze twojemu małżwi poprawy humoru rozumiem ze to dla niego ważne ale swiat się na tym nie konczy i ze jest dużo super rzeczy które go będą cieszyc przecież ma ciebie i już niedługo tego wam zycze mala fasolinde

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 16:14

‹‹ 2133 2134 2135 2136 2137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ