My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
PsotkaKotka wrote:No wlasnie nie sa. Malo tego, w ulotkach informacyjnych sa raczej odradzane niz polecane. To znaczy sa wypisane za i przeciw ale moim zdaniem koncowy wniosek jest raczej taki zeby ich nie robic bo badanie jest tylko statystyka i dziecko ze zlymi wynikami przeziarnosci moze urodzic sie zdrowe jak i te ktoremu wyszly wyniki swietne moze urodzic sie tez chore i wtedy jest dopiero zaskoczenie
.
Nawet w ulotce stawiaja pytani. Co zrobisz jak wynik bedzie zly? I co dalej? Czy chcesz stanac przed takim wyborem? Chcesz robic badania inwazyjne? One sa niebezpieczne.
Taka jest mniej wiecej tresc ulotek od lekarza. A ze ja mysle tak samo to wybor jest dla mnei tym latwiejszy.
u nas movia dokladnie to samo. nawet dzis mi lekrka powiedziala, ze jesli wysle mnie na usg w przyszlym tyg., to spr. jedynie dlaczego mam skurcze. nie beda spr. dzidzi pod wzgledem wad rozwojowych i podala te same powowdy.
moj maz rowneiz nie chce robic tego usg genetycznego. w 20 tc usg polowkowe jest tutaj obowiazkowe.
juz pisalam kiedys, ze mojej przyjaciolce usg genetyczne wyszlo bardzo zle lekarz juz o aborcji mowil. urodzila zdrowa coreczke....Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kajtko fajnie slyszec ze ok u ciebie tak pewnie powiedział zebys nie miała satysfakcji bo ciekawe ze co kupi sobie nowe rzeczy jak ta jego esia wszystko przepije jestem wredna wiem ale co tam takich ludzi mi nie zal u mnie wszystko ok zobaczymy co mi gin powie jak do niego pojde na razie się nie przejmuje bo może będzie ok i cysty zniknely bardzo tego chce i tak musi być buziole
Katjaa, Krokodylica lubią tę wiadomość
*************Gang18+**************
w poszukiwaniu mojego maleńkiego szczęścia -
ehh dobilam sie ta praca meza
czemu idzie wszytskopod gorke ;/ szlag by to ;/
wiem ze moj maz na dzielo sie nie zdecyduje.. bo i fakt przy meblach nie trudno o kontuzje i co .. zostanie na lodzie ;/ -
Biedroneczka83 wrote:Jestem
Piekny slad po owulacji jest mijsce gdzie tworzy sie ciałko zółte
endo pogrubione ginek sie smiał że byc moze już karmimi tygodniowęgo malucha hehehe ale cały czas sie jakby bronił wiadomo zeby nie narobic mi nadzieii przepisał acido folik 2 opakowania i kazał łykac 2x1
i w razie ale to w razie jakby sie nie udało to mam przyjść 17 dc w pazdziernikubyle jak najszybciej do testowania
-
witajcie kochane!
wyłączyli mi prąd od 9 do 15
! i żadnej informacji na ten temat, możecie sobie wyobraźić jak jestem wkurzona, Tymek daje mi popalić, ja jestem u kresu wytrzymałości, ponosi mnie, krzyczę a później mam wyrzuty sumienia.. źle mi samej z sobą..
Katja - mam nadzieję, że ta @ przyjdzie skoro tak jej wyczekujesz..
Dronka - no to jest nadzieja! rewelka, kiedy to testujesz?
Blondik - tulę skarbie, załatwianie pogrzebu nie jest łatwe.. co do wyników - to dziewczyny już wszystko napisały, tulę
Kotka, Beszka- czyli nie robicie nawet usg genetycznego w 12 t??skoro usg w 20t. jest u Was obowiązkowe, to chyba bym oszalała z tego oczekiwania, aby dowiedzieć się nie dość o ew. chorobach genetycznych, jak i o rozwoju narządów wewnętrznych, ale oczywiście każdy decyduje za siebie :Katjaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Implantacja moze byc od 4-12 dpo
wiec wiesz
pozatym czesto zauwazylam ze jest pewien fenomen ..
w okolicach @ tempka raptownie spada.. a pozniej jednak wskakuje na dobry poziom
po cyzm okazuje si ezejest ciaza -
Hej Laseczki, u mnie dziś dzień świra. Rano z mężem do lekarza, przelozyli mu operacje na koniec października. później na 4 h byłam w pracy bo nie było mnie komu zastąpić. Teraz czekam aż tata wróci, żeby mu życzenia urodzinowe złożyć i kawałek tortu wszamać
a na 19 do dentysty mam, na dokończenie kanałowego, o 22 odprawiam męża do pracy i wreszcie będę mogła iść spać
Intuicja mi mówi że znowu nic z dzidzi w tym miesiącuehhhh mam przeczucie ze nigdy nie zostanę matką :'(
**********************Gang 18+***********************
-
nick nieaktualny