My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena83 wrote:Ojej juz chyba wiem co pieke w weekend
http://zjemto.blox.pl/2014/09/Ciasto-z-gruszkami.html
ja zrobiłam takie proste:
1 kg gruszek,
100g mąki, 3 jajka, 100g cukru,1/2 torebki proszku do pieczenia,
1/2 szkl. mleka, 20g masła, szczypta soli
Wysmarować masłem i lekko posypać mąką szeroką i płytką tortownicę. Obrać gruszki, usunąć wnetrze i pokroić cienko. Przełożyć do salaterki i skropić sokiem z cytryny, posypać cukrem. Rozbić jajka rozdzielając białka od żółtek. W dużej salaterce wymieszać żółtka drewnianą łychą na puszystą masę następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, mleko i wymieszać na jednolitą masę dodać gruszki i delikatnie wymieszać. Ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie wymieszać do ciasta. Przelać do tortownicy i piec w nagrzanym piekarniku 50 min w 180 stopniach. Wyjąć z blaszki na półmisek i odawać ba zimno lub gorąco (ja podaje na gorąco z lodami)Czarnula87, konwalianka lubią tę wiadomość
Maniek
-
mam dziś okropnie nerwowy dzień.. boję się odezwać, bo zaraz problemy.. syn się uspokoił, to mąż mnie denerwuje.. zaraz kładę młodego spać i zabieram lapka do sypialni by w spokoju poczytać.. czuję depreche za rogiem i najgorsze, że nie wiem, jak sobie z nią radzić.. nawet magnez w dawkach uderzeniowych nie pomaga.. brak mi wypoczynku i dystansu..
ciasto gruszkowe - super! może zrobię na weekend i zaproszę sąsiadów.. -
nick nieaktualny
-
Katjaa wrote:Konwalianka czy mogę być twoja sąsiadka i wpaść na ciasto???
nawet lepiej, bo ja własnie mało ciast piekę, bo mój mąż nie je słodyczy - żadnych..wiec całe muszę zjeść, a Tymek tylko czekoladowe zjada..
Katjaa lubi tę wiadomość
-
MANIEK wrote:Konwalianka Ty zostaw ten magnez zrób sobie pachnącą kąpiel, w zależnośći co lubisz winko lub gorąca czekolada i od razu będzie Ci lepiej.
-
nick nieaktualny
-
Ja tam dzisiaj zjadłam czekolade cała sama ....
Ale mi dziecko wieczor zafundowało ..
Miala wrocic o 18:30 i nie wróciła ...
Telefon poczta sie włącza...
Kolezanki z którymi wyszla zostawiły telefony w domu ...
Wycieczka po miasteczku w poszukiwaniu - nic ....
Jak wróciła pol godziny temu to nie wiedziałam czy przytulać czy wyzywać ....
Prysznic i spac ... Szlaban na miesiac minimum ....Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
Lena83 wrote:Ja tam dzisiaj zjadłam czekolade cała sama ....
Ale mi dziecko wieczor zafundowało ..
Miala wrocic o 18:30 i nie wróciła ...
Telefon poczta sie włącza...
Kolezanki z którymi wyszla zostawiły telefony w domu ...
Wycieczka po miasteczku w poszukiwaniu - nic ....
Jak wróciła pol godziny temu to nie wiedziałam czy przytulać czy wyzywać ....
Prysznic i spac ... Szlaban na miesiac minimum .... -
wiecie, ja za czekoladą nie jestem..w sumie nie wiem za czym jestem.. ostatnio nic mi nie smakuje, nawet moje ukochane kasztanki
jak to mówią o dzieciach.. małe dziecko - mały kłopot; duże dziecko - duży kłopot.. z wiekiem jest coraz gorzejWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 20:33
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMój mąż jest udany. Kładę się teraz do niego do łóżka. A on taki zaspany przytulna sie do moich pleców kładzie rękę na brzuchu i mówi: dobranoc kochanie, dobranoc coreczko. Ja na to co? A on ze to tak na zaś już
Ostatnio mu się śniło ze synka urodziłam drugiego teraz taki tekst... oj chyba faktycznie już by chciał drugie dzieckozgredka, choco, Johnam, konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny!
Ehhh...jak nie PMSy to depresje albo hormony ciążowe..natura wiedziała co robi, wyposażając mężczyzn we wrażliwość nosorożca i subtelność młota pneumatycznego - inaczej by z nami oszaleli.
Mój sposób na chandrę to fryzjer. Nie wiem czemu, niektóre kobiety lubią kupić buty, torebkę czy ciuch, inne śmigać do kosmetyczki czy poużywać kąpieli, ja wolę obciąć włosy. No i książki. Niepokojąco zawyżam krajową średnią
. Ale dzięki temu Małż i dzieci mają z głowy moje humorki.
Wczorajsza nowina zwalająca mnie z nóg - Młody ma zapalenie krtani i kolejną zmianę antybiotykuna 7-10 dni...chyba idę poczytać...
konwalianka, beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość