My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
PsotkaKotka wrote:Czesc mika,
No wlasnie chcialm ci zadac pare pytan. Od kiedy wiedzialas, ze dziecko cierpi na zespol Edwardsa? Mialas prenatalne? Czy drugi raz tez chcialabys wiedziec wczesniej? Czy twoim zdaniem wlasnie te prenatalne badania i badania inwazyjne (amniopunkcja) cos wnosza? Co daje ta wiedza?
Pytan bo ja sie waham. Raczej nie bede robic badan prenatalnych, zdnych przeziarnosci a juz tym bardziej zadnych badan z krwii.
wiedziałm, że jest problem po zwykłym usg w 12 tc tuż przed usg genetycznym bo lekarz zauważył duży obrzęk. Usg genetyczne to potwierdziło więc dostałam skierowanie na badania prenatalne, które potwierdziło trisomię 18 mozaikową. Wiedza, że jest bardzo poważna wada pozwoliła mi w ciągu kolejnych tygodni ciąży pogodzić się z tym, że moje dziecko może umrzeć w każdej chwili. Gdybym dowiedziała się o tym z dnia na dzień na pewnop byłoby dużo gorzej. Uważam, że usg z badaniem przezierności karku jest wystarczające. Dla mnie na pewno tylko takie badanie będzie wchodziło w grę przy kolejnej ciąży. Badania prenatalne moim zdaniem wnoszą tylko tyle, że wiesz dokładnie z jaką wadą masz do czynienia jeśli już wiesz że coś jest nie tak. Jeśli nie ma nic niepokojącego to dla mnie badania prenatalne to ogromny stres zupełnie niepotrzebny mamie i dziecku.
Mam nadzieję że trochę pomogłamKrokodylica, Blondik lubią tę wiadomość
-
Katja co tam u ciebie martwię się caly czas choć jak przeczytałam ze masz przyjaciol i nas oczywiście to troszka się uspokoiłam tule i bądź dzielna babka tak jak dotychczas szkoda ze nie widzialysmy miny tego tam gnoja jak mu wyrzucałaś jego rzeczy dobre zagranie BUZIAK*************Gang18+**************
w poszukiwaniu mojego maleńkiego szczęścia -
nick nieaktualny
-
Nieukowa wrote:Biedro, liczę u ciebie na + test
Ma być i już!
Ja dzwoniłam sie umówić do drugiej ginki i ... doopa.
Jest tak oblegana, że najbliższy termin ma na za 2 tyg, a ja mam wtedy @. Liczyłam że szybko się do niej zgłoszę, a tu muszę czekać do kolejnego cyklu, a skoro czekać, to się zaraz przed owu omówię, może chociaż pęcherzyk dominujący zobaczy na usg...*************Gang18+**************
nick nieaktualny
-
Smoczyca1 wrote:nooooo niecałe 3 tyg
ehhhh a co ja będę się wysilać jak w pracy i tak nikt tego nie doceni, że się wielce poświęcam
gin chce mi dać zwolnienie to wezmę a co
*************Gang18+**************
ja wrzuciłam do pieca pierś z kurczaka (tzw. kieszonkę z mozarellą) z warzywami..
wcześniej tę pierś musiałam zluzować z kurczaka (poważnie zmasakrowałam tę pierś, no ale smak sie nie popsuł..)Malenq lubi tę wiadomość
-
Jestem
Piekny slad po owulacji jest mijsce gdzie tworzy sie ciałko zółte
endo pogrubione ginek sie smiał że byc moze już karmimi tygodniowęgo malucha hehehe ale cały czas sie jakby bronił wiadomo zeby nie narobic mi nadzieii przepisał acido folik 2 opakowania i kazał łykac 2x1
i w razie ale to w razie jakby sie nie udało to mam przyjść 17 dc w pazdziernikuAnia_84, Malenq, Johnam, Nieukowa, Katjaa, beszka, konwalianka, Anastazjaaa, MANIEK, LaRa, Krokodylica, Anuśka, Lamama, Blondik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Biedroneczka83 wrote:Jestem
endo pogrubione ginek sie smiał że byc moze już karmimi tygodniowęgo malucha hehehe ale cały czas sie jakby bronił wiadomo zeby nie narobic mi nadzieii przepisał acido folik 2 opakowania i kazał łykac 2x1
i w razie ale to w razie jakby sie nie udało to mam przyjść 17 dc w pazdziernikuJohnam lubi tę wiadomość
-
Biedroneczka83 wrote:Jestem
i w razie ale to w razie jakby sie nie udało to mam przyjść 17 dc w pazdzierniku
Biedrona to wspaniale wieści :***********Johnam lubi tę wiadomość
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
nick nieaktualnyJohnam wrote:Katja co tam u ciebie martwię się caly czas choć jak przeczytałam ze masz przyjaciol i nas oczywiście to troszka się uspokoiłam tule i bądź dzielna babka tak jak dotychczas szkoda ze nie widzialysmy miny tego tam gnoja jak mu wyrzucałaś jego rzeczy dobre zagranie BUZIAK
dziękuję za zainteresowanie :* a jak Ty się czujesz?