X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • mik82 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Czesc mika,
    No wlasnie chcialm ci zadac pare pytan. Od kiedy wiedzialas, ze dziecko cierpi na zespol Edwardsa? Mialas prenatalne? Czy drugi raz tez chcialabys wiedziec wczesniej? Czy twoim zdaniem wlasnie te prenatalne badania i badania inwazyjne (amniopunkcja) cos wnosza? Co daje ta wiedza?

Pytan bo ja sie waham. Raczej nie bede robic badan prenatalnych, zdnych przeziarnosci a juz tym bardziej zadnych badan z krwii.
    hej
    wiedziałm, że jest problem po zwykłym usg w 12 tc tuż przed usg genetycznym bo lekarz zauważył duży obrzęk. Usg genetyczne to potwierdziło więc dostałam skierowanie na badania prenatalne, które potwierdziło trisomię 18 mozaikową. Wiedza, że jest bardzo poważna wada pozwoliła mi w ciągu kolejnych tygodni ciąży pogodzić się z tym, że moje dziecko może umrzeć w każdej chwili. Gdybym dowiedziała się o tym z dnia na dzień na pewnop byłoby dużo gorzej. Uważam, że usg z badaniem przezierności karku jest wystarczające. Dla mnie na pewno tylko takie badanie będzie wchodziło w grę przy kolejnej ciąży. Badania prenatalne moim zdaniem wnoszą tylko tyle, że wiesz dokładnie z jaką wadą masz do czynienia jeśli już wiesz że coś jest nie tak. Jeśli nie ma nic niepokojącego to dla mnie badania prenatalne to ogromny stres zupełnie niepotrzebny mamie i dziecku.
    Mam nadzieję że trochę pomogłam

Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość

wrzesień 2008 - Mikołaj <3
    Starania od 12.2012
    maj 2014 - córeczka 16 tc [*]
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • Johnam Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja co tam u ciebie martwię się caly czas choć jak przeczytałam ze masz przyjaciol i nas oczywiście to troszka się uspokoiłam tule i bądź dzielna babka tak jak dotychczas szkoda ze nie widzialysmy miny tego tam gnoja jak mu wyrzucałaś jego rzeczy dobre zagranie BUZIAK

*************Gang18+**************
    w poszukiwaniu mojego maleńkiego szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka jak tak, to fajnie:) masz wybór, z resztą w Niemczech to i tak masz zarąbistą opiekę medyczną, więc....jak już wiesz, że i tak i tak urodzisz, to "no problem".....

• Johnam Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Biedro, liczę u ciebie na + test :) Ma być i już!

Ja dzwoniłam sie umówić do drugiej ginki i ... doopa.
    Jest tak oblegana, że najbliższy termin ma na za 2 tyg, a ja mam wtedy @. Liczyłam że szybko się do niej zgłoszę, a tu muszę czekać do kolejnego cyklu, a skoro czekać, to się zaraz przed owu omówię, może chociaż pęcherzyk dominujący zobaczy na usg...
    Neukowa ja mam ten sam problem bo mój gin przyjmuje co 2 tyg i tylko w sobote i niedziele umawiałam się w tamtym tyg a wizyte mam na 5/10 nie wiem jak to będzie jak będę musiala częściej chodzic do gin a go nie będzie

• LaRa Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie objadlam sie sliwkami, pomarancza i bananem :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Smoczku zatem aby Ci ten czas szybko minął i nastał w końcu 10.10:)
    oby oby już nie mogę się doczekać słodkiego lenistwa :)
    A jak Ty się czujesz kochana?
    Jak Twoje ząbki?

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Johnam Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to taki owocowy mix ja ostatnio na nic nie mam ochoty i wmuszam jedzenie byle cos tam zatankować nawet owoce mi nie wchodza

• Johnam Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku to jeszcze 17 dni o ile dobrze licze wiec możesz zacząć wielkie odliczanie zazdraszczam bo tez bym chętnie poleniuchowala w domku

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooooo niecałe 3 tyg :) ehhhh a co ja będę się wysilać jak w pracy i tak nikt tego nie doceni, że się wielce poświęcam ;) gin chce mi dać zwolnienie to wezmę a co :)

Malenq, Johnam, konwalianka lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku dziękuję na razie czuję się dobrze:)

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

• Johnam Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    nooooo niecałe 3 tyg :) ehhhh a co ja będę się wysilać jak w pracy i tak nikt tego nie doceni, że się wielce poświęcam ;) gin chce mi dać zwolnienie to wezmę a co :)
    i prawidłowo po jakiego grzyba masz się meczyc odpoczywaj

• zgredka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wrzuciłam do pieca pierś z kurczaka (tzw. kieszonkę z mozarellą) z warzywami..
    wcześniej tę pierś musiałam zluzować z kurczaka (poważnie zmasakrowałam tę pierś, no ale smak sie nie popsuł..)

Malenq lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :)
    Piekny slad po owulacji jest mijsce gdzie tworzy sie ciałko zółte
    endo pogrubione ginek sie smiał że byc moze już karmimi tygodniowęgo malucha hehehe ale cały czas sie jakby bronił wiadomo zeby nie narobic mi nadzieii przepisał acido folik 2 opakowania i kazał łykac 2x1

i w razie ale to w razie jakby sie nie udało to mam przyjść 17 dc w pazdzierniku :)

Ania_84, Malenq, Johnam, Nieukowa, Katjaa, beszka, konwalianka, Anastazjaaa, MANIEK, LaRa, Krokodylica, Anuśka, Lamama, Blondik lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Johnam Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i tak wsztsto się wymiesza po zjedzeniu a wiec smacznego

Lena83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedra JUPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII dobre wieści, wiedziałam, wiedziałam, że owulka prawidłowa była:)

zmykam skarby, małż wrócił, czas dla SIEBIE też musi być:)

Johnam, Katjaa lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    endo pogrubione ginek sie smiał że byc moze już karmimi tygodniowęgo malucha hehehe ale cały czas sie jakby bronił wiadomo zeby nie narobic mi nadzieii przepisał acido folik 2 opakowania i kazał łykac 2x1

i w razie ale to w razie jakby sie nie udało to mam przyjść 17 dc w pazdzierniku :)
    super info no to co bys 17 pazdziernika szla na usg ciazowe :D

Johnam lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lena83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:

Biedrona to wspaniale wieści :***********

Johnam lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • justta Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka to super wiadomość w takim razie teraz mocno zaciskam kciuki i czekam z tobą na pozytywny test

Katjaa, Johnam, konwalianka lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Johnam Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko to super tak się ciesze caly czas czekałam na te dobre wieści teraz to już będzie wszystko ok na bank

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johnam wrote:
    Katja co tam u ciebie martwię się caly czas choć jak przeczytałam ze masz przyjaciol i nas oczywiście to troszka się uspokoiłam tule i bądź dzielna babka tak jak dotychczas szkoda ze nie widzialysmy miny tego tam gnoja jak mu wyrzucałaś jego rzeczy dobre zagranie BUZIAK
    Kochana rzeczami się nie przejął bo powiedział że rzeczy kupi nowe ale szkoda mówić dalej... A u mnie ok... tempka spadła plamienie rano było a teraz już nic cisza jak narazie i z plamieniem i z @... skacze, tańczę i nic... Ale może coś się rozwinie... :/ dziękuję za zainteresowanie :* a jak Ty się czujesz?

‹‹ 2134 2135 2136 2137 2138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ