X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja ... gratuluje po cichu .. choc wiem ze w trohe kiepskiej sytuacji ..ale pamietaj ze to malenstwo to Twoj cudzik :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    wogóle nie jestem podobna do Pietruchy, no co ty;)

Na tym zdjęciu bardzo mi ją przypominasz. A uważam ją za jedną z ładniejszych aktorek młodego pokolenia :).

Malenq, Blondik, konwalianka lubią tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja, gratuluję!

idę z psinką, zaraz wracam;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dzis pozno.
    konwalianka wrote:

Kotka, Beszka- czyli nie robicie nawet usg genetycznego w 12 t??skoro usg w 20t. jest u Was obowiązkowe, to chyba bym oszalała z tego oczekiwania, aby dowiedzieć się nie dość o ew. chorobach genetycznych, jak i o rozwoju narządów wewnętrznych, ale oczywiście każdy decyduje za siebie ::)

Ale co mi ta wiedza da? A jak wynik wyjdzie zle? Co wtedy? Bede postawiona przed wyborem: badania inwazyjne czy nie? Badanie inwazyjne mogloby mnie wtedy uspokoic jesli wyszloby dobrze ale takei badanie jest niebezpieczne. DO kocna zycia nie wybaczylabym sobei gdyby zrobila takie badanie, dziecko by tego nei przezylo i okazalao by sie jeszcze ze bylo zdrowe. Ja bym oszalala gdyby mi wyszedl zly wynik przeziarnosci i to nie wazne ze on moze rownie dobrze niczego nie oznaczac, ziarno niepewnosci zostaje zasiane i juz nei ma spokojnej ciazy. Takich przypadkow jest bardzo wiele. Czytalam na forach gdzie kobiety mowily, ze drugi raz nie zdecydowalyby si ena takie badania, nie chcialaby sobei fundowac takeigo stresu i strachu w jakim zyly po tych badaniach bo wyszly zle (a dzieci i tak zdrowe sie urodzily).
    Jedynie to chce zeby sprawdzili serce bo to jedyne co mozna jeszcze prenatalnie naprawic. Ja za to wlasnie zupelnie nie rozumiem dlaczego kobiety z wlasnej woli sie na taki stres narazaja. Na fioletowej stronie co chwila ktoras pisze jak sie strasznie boi tych badan. A jak do tego wychodzi wynik troche gorszy bo zamiast 1:20000 np 1:200 to jest przerazajaca panika bo moze dziekco jest chore i co wtedy??? A to tylko statystyka...

Lena83 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja, trzymam kciuki bardzo bardzo mocno.... i czekamy na jutro!

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik mi się wydaje, że można się zrzec, ale nie mam przy sobie komentarza do kodeksu pracy, więc nie wiem co na to uczeni w piśmie..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja, dawaj tu fote, nie badz taka, podziel sie :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja pokaż testa

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BLONDIK - już jestem i taak:
    Według obecnej regulacji podstawowy wymiar urlopu macierzyńskiego ulega skróceniu w przypadku urodzenia martwego dziecka lub zgonu dziecka przed upływem 8 tygodni życia. W takiej sytuacji pracownicy przysługuje zawsze urlop macierzyński w wymiarze 8 tygodni po porodzie (przerwa połogowa). Podjęcie pracy nie może nastąpić jednak wcześniej niż po upływie 7 dni od zgonu dziecka, co może wydłużyć czas tego urlopu, jeśli zgon nastąpiłby w ósmym tygodniu od urodzenia.
    Ponadto przepis określa tryb przerwania urlopu macierzyńskiego z powodu zgonu dziecka po 8 tygodniach od urodzenia - w takim wypadku urlop przerywa się po 7 dniach od zgonu dziecka.
    Po PolSKU- min to 7 dni od zgonu dziecka max to w twoim przypadku 8 tyg. przesis dodatkowo mówi że jak zgon nastąpi w 8 tyg urlopu to można taki urlop przedłużyć o dodatkowe 7 dni.
    Niestety nie znalazłam żadnego orzeczenia sądu, ale może później poszukam jeszcze

Lena83, Blondik lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja co do tego sie nie wypoeim bo sie na tym nie znam ..
    wiem ze moja przyjaiolka po poronieni byla tylko na L4 nie korzystala z macierzynskiego bo ni echciala

ehh troche mnie mezu zrelakswal.. i powiem wam ze widze roznice midzy sexem przed kuracja a teraz ;)
    i to duzaaaa :D

Lena83, konwalianka lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja z tym przypadkiem przerywania to z naszą kancelarią prawniczą konsultowałam - składa sie oświadczenie po prostu ze z czesci sie rezygnuje i on przepada jak krócej niz 8 tygodni.
    Oni nad tym 3 dni siedzieli i watpię zeby to schrzanili dla tak wielkiej korpo....

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • justta Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania tak samo jak ja, też po tym poronieniu w styczniu byłam tylko na L4 i nie korzystałam z macierzyńskiego, ale Maniek już wszytko wytłumaczyła

Słoneczko u nas świeci więc zaraz wybieram się na miasto trochę pochodzić

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojjjj a mi cos dzisiaj cienko z tymi oknami idzie, myje, siadam, myje, siadam i tak w kolko, normalnie to w godzine je umyje a myje od 11 i jeszcze jedno okno mi zostalo :P
    starosc nie radosc heheh

Katja, nie lubie sie powtarzac!!! dawaj nam tu fotke!!!! :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara szalejesz z tymi oknami ;-) ja niedawno myłam a teraz jak popadało to wyglądają tragicznie, ale nie chce mi się myć, poczekam na M ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • choco Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    tia, na 20 tydzień :)
    C U D O W N Y !!!!
    ja takiej wielkości mam obecnie bez ciąży, tylko ze u mnie widać ze to tkuszczowa fałda, chociaż juz kilka razy ktoś myślał ze to ciążowy.

konwalianka lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Johnam Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziolszki nie mam czasu żeby was nadrobić zrobie to wieczorem ale mam pytanko chodzi o szujke macicy bo wysokość i twardość umiem rozróżnić ale czy jest otwarta czy zamknieta to nie bo mi się wydaje ze jest caly czas tak samo robie cos zle czy po prostu cos jest nie teges ze mna proszę o pomoc

*************Gang18+**************
    w poszukiwaniu mojego maleńkiego szczęścia
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa słuchajcie co komentarz to inaczej i teraz tak: Obecna regulacja określa tzw. przerwę połogową w wymiarze minimum 8 tygodni i 7 dni.
    ogólnie nie da się skrócić i 8 tygodni to min w przypadku urodzenia martwego dziecka.
    ale mam znajomą w ZUS zajmującą się ciężarnymi cholera zaraz do niej zadzwonie bo kp akurat w tm zakresie jest z d***y napisany

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    BLONDIK - już jestem i taak:
    Według obecnej regulacji podstawowy wymiar urlopu macierzyńskiego ulega skróceniu w przypadku urodzenia martwego dziecka lub zgonu dziecka przed upływem 8 tygodni życia. W takiej sytuacji pracownicy przysługuje zawsze urlop macierzyński w wymiarze 8 tygodni po porodzie (przerwa połogowa). Podjęcie pracy nie może nastąpić jednak wcześniej niż po upływie 7 dni od zgonu dziecka, co może wydłużyć czas tego urlopu, jeśli zgon nastąpiłby w ósmym tygodniu od urodzenia.
    Ponadto przepis określa tryb przerwania urlopu macierzyńskiego z powodu zgonu dziecka po 8 tygodniach od urodzenia - w takim wypadku urlop przerywa się po 7 dniach od zgonu dziecka.
    Po PolSKU- min to 7 dni od zgonu dziecka max to w twoim przypadku 8 tyg. przesis dodatkowo mówi że jak zgon nastąpi w 8 tyg urlopu to można taki urlop przedłużyć o dodatkowe 7 dni.
    Niestety nie znalazłam żadnego orzeczenia sądu, ale może później poszukam jeszcze

Tak się jeszcze zastanawiam, Maniek.
    Czy to nie jest tak, że pracodawcę trzeba powiadomić o urodzeniu dziecka? No i jak powiadomisz, to on ma obowiązek udzielić macierzyńskiego - a jak go nie powiadomisz, to on (przynajmniej oficjalnie) o niczym nie wie i nie musi wcale tego urlopu udzielać. Tak czy nie tak?

• choco Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johnam otwarosc szyjki jest baaaardzo trudna do określenia i potrzeba w tym doświadczenia. Ja mam ciągle z tym problem.

Katja czyżby poranne przejęzyczenie mojego telefonu było jednak prorocze.

**********************Gang 18+***********************
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za tą pierwszą interpretacją Maniek, że 7dni min a do 8 tyg max..
    w jakim komencie pisało, że musi być 8 tyg?? (nazwisko), ale w Zusie to oni wiedzą wszystko

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 2143 2144 2145 2146 2147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ