X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie Blondik, jak pracodawca nie będzie wiedzieć to się sam z Zusem skontaktuje i tyle

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dostałam:

http://www.doz.pl/leki/p2132-Duomox

No nie powiedziałam lekarzowi o potencjalnej ciazy ... On niefajny jest i chodzę do niego jak musze.

Kaszel mam i gardło zawalone. No i słaba jestem. I chyba mi sie jakies zapalenie pęcherza przypaleralo bo mnie tak jakos w podbrzuszu piecze i boli. Gorączki brak.

Chyba nie wezme tego antybiotyku i poczekam do soboty do @ na domowych sposobach.

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duomox dość silny jest.. a masz ten 3-dniowy? bo nawet jeśli doszło do zapłodnienia to jeszcze nie zaszkodzisz dziecku, dopóki sie nie zagnieździ

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie jak już pisałam : min 7 dni max 8 tyg niech mnie ktoś przekona że jest inaczej (opieram swoje zdanie na art. 180[1] kodeksu pracy'. W razie urodzenia martwego dziecka lub zgonu dziecka przed upływem 8 tygodni życia, pracownicy przysługuje urlop macierzyński w wymiarze 8 tygodni po porodzie, nie krócej jednak niż przez okres 7 dni od dnia zgonu dziecka."

Zgredka, Marnut co myślicie?

Blondik lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to dobrze mieć tu cały wachlarz specjalności :P

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    duomox dość silny jest.. a masz ten 3-dniowy? bo nawet jeśli doszło do zapłodnienia to jeszcze nie zaszkodzisz dziecku, dopóki sie nie zagnieździ

20 tabletek jest. 3 x dziennie mam brac.

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • smarta Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, ja mam nadzieję że od jutra będę miała więcej czasu zeby do was zaglądać ;) pobieżnie przejrzałam i widzę że jest szansa że Katja w tym miesiącu zacznie zieloną falę -czekam na jutrzejszy test ;) (wiem że to nie najlepszy moment dla ciebie ale może tak miało być). U mnie tempka odbiła to oszałamiającego 36.4, ale ważne że odbiła. Ciagnie mnie wszystko w środku, ale się nie nastawiam ;)

Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za pomoc;* jak to dobrze mieć znajomości:)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma w ZUSsie:' wiesz wg mnie musi 8 tyg siedzieć ale nie wiem na pewno, patrzyłam w kodeks i niby min 7 max 8 tyg ale jak poczytać doktryne to zupełnie inna rzecz".

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Blondik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ups;/

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik a tak wlasciwie to dlaczego Ty nie chcesz 8 tygodni?

• Blondik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo jak siedze w domu to płaczę, a mój pracuje czsaami po 12-14 godzin;/

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Wg mnie jak już pisałam : min 7 dni max 8 tyg niech mnie ktoś przekona że jest inaczej (opieram swoje zdanie na art. 180[1] kodeksu pracy'. W razie urodzenia martwego dziecka lub zgonu dziecka przed upływem 8 tygodni życia, pracownicy przysługuje urlop macierzyński w wymiarze 8 tygodni po porodzie, nie krócej jednak niż przez okres 7 dni od dnia zgonu dziecka."

Zgredka, Marnut co myślicie?

W tym temacie Maniek myślę, że nie myślę :). Jakbyś mnie zapytała o procedury zatrzymania, przesłuchania, zabezpieczania śladów to prędzej ;).

Ja bym Blondik zrobiła tak: napisała podanie, zaniosła do kadr i niech się oni martwią :D. Najwyżej Ci odmówią.

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem ....

Wiem ze to tak łatwo sie mowi z mojej perspektywy ale moze to byłby dobry czas aby zadbać o siebie ...

Mnie teraz zastanawia inna rzecz...
    Urlop macierzyński sie liczy od dnia urodzenia sie dziecka przeciez.....

A to juz minęło 3 tygodnie tak?
    Zostało 5 ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 14:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, dawaj do mnie jak Ci nudno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Rozumiem ....

Wiem ze to tak łatwo sie mowi z mojej perspektywy ale moze to byłby dobry czas aby zadbać o siebie ...

Mnie teraz zastanawia inna rzecz...
    Urlop macierzyński sie liczy od dnia urodzenia sie dziecka przeciez.....

To od sierpnia będzie chyba z 6 tyg teraz...

Sorki Blondik, doczytałam Lenę, że to dopiero 3 tyg minęły...nie wiedziałam kiedy dokładnie poroniłaś w sierpniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 14:27

• Blondik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, od dnia urodzenia...na akcie aurodzenia (urodzenie martwe) mam wpisane 1 wrzesnia

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moim zdaniem Ty nie masz innego wyboru jak byc na tych 8 tygodniach macierzyńskiego od 1 wrzesnia i musisz cofnąć L-4

• Blondik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czemu? 4 tygodnie to do 28 wrzesnia, dzis jest 24

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo macierzynski sie daje od dnia porodu a nie mozna byc jednoczesnie na macierzyńskim i L-4

Wychodzi na to ze wykorzystałas 4 i zostały 4 czyli tyle ile chcialas.

Bo Ty jeszcze chcesz 4? Dobrze rozumiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 14:30

‹‹ 2145 2146 2147 2148 2149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ