X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie Blondik, jak pracodawca nie będzie wiedzieć to się sam z Zusem skontaktuje i tyle

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dostałam:

http://www.doz.pl/leki/p2132-Duomox

No nie powiedziałam lekarzowi o potencjalnej ciazy ... On niefajny jest i chodzę do niego jak musze.

Kaszel mam i gardło zawalone. No i słaba jestem. I chyba mi sie jakies zapalenie pęcherza przypaleralo bo mnie tak jakos w podbrzuszu piecze i boli. Gorączki brak.

Chyba nie wezme tego antybiotyku i poczekam do soboty do @ na domowych sposobach.

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duomox dość silny jest.. a masz ten 3-dniowy? bo nawet jeśli doszło do zapłodnienia to jeszcze nie zaszkodzisz dziecku, dopóki sie nie zagnieździ

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie jak już pisałam : min 7 dni max 8 tyg niech mnie ktoś przekona że jest inaczej (opieram swoje zdanie na art. 180[1] kodeksu pracy'. W razie urodzenia martwego dziecka lub zgonu dziecka przed upływem 8 tygodni życia, pracownicy przysługuje urlop macierzyński w wymiarze 8 tygodni po porodzie, nie krócej jednak niż przez okres 7 dni od dnia zgonu dziecka."

Zgredka, Marnut co myślicie?

Blondik lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to dobrze mieć tu cały wachlarz specjalności :P

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    duomox dość silny jest.. a masz ten 3-dniowy? bo nawet jeśli doszło do zapłodnienia to jeszcze nie zaszkodzisz dziecku, dopóki sie nie zagnieździ

20 tabletek jest. 3 x dziennie mam brac.

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • smarta Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, ja mam nadzieję że od jutra będę miała więcej czasu zeby do was zaglądać ;) pobieżnie przejrzałam i widzę że jest szansa że Katja w tym miesiącu zacznie zieloną falę -czekam na jutrzejszy test ;) (wiem że to nie najlepszy moment dla ciebie ale może tak miało być). U mnie tempka odbiła to oszałamiającego 36.4, ale ważne że odbiła. Ciagnie mnie wszystko w środku, ale się nie nastawiam ;)

Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za pomoc;* jak to dobrze mieć znajomości:)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma w ZUSsie:' wiesz wg mnie musi 8 tyg siedzieć ale nie wiem na pewno, patrzyłam w kodeks i niby min 7 max 8 tyg ale jak poczytać doktryne to zupełnie inna rzecz".

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Blondik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ups;/

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik a tak wlasciwie to dlaczego Ty nie chcesz 8 tygodni?

• Blondik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo jak siedze w domu to płaczę, a mój pracuje czsaami po 12-14 godzin;/

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Wg mnie jak już pisałam : min 7 dni max 8 tyg niech mnie ktoś przekona że jest inaczej (opieram swoje zdanie na art. 180[1] kodeksu pracy'. W razie urodzenia martwego dziecka lub zgonu dziecka przed upływem 8 tygodni życia, pracownicy przysługuje urlop macierzyński w wymiarze 8 tygodni po porodzie, nie krócej jednak niż przez okres 7 dni od dnia zgonu dziecka."

Zgredka, Marnut co myślicie?

W tym temacie Maniek myślę, że nie myślę :). Jakbyś mnie zapytała o procedury zatrzymania, przesłuchania, zabezpieczania śladów to prędzej ;).

Ja bym Blondik zrobiła tak: napisała podanie, zaniosła do kadr i niech się oni martwią :D. Najwyżej Ci odmówią.

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem ....

Wiem ze to tak łatwo sie mowi z mojej perspektywy ale moze to byłby dobry czas aby zadbać o siebie ...

Mnie teraz zastanawia inna rzecz...
    Urlop macierzyński sie liczy od dnia urodzenia sie dziecka przeciez.....

A to juz minęło 3 tygodnie tak?
    Zostało 5 ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 14:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, dawaj do mnie jak Ci nudno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Rozumiem ....

Wiem ze to tak łatwo sie mowi z mojej perspektywy ale moze to byłby dobry czas aby zadbać o siebie ...

Mnie teraz zastanawia inna rzecz...
    Urlop macierzyński sie liczy od dnia urodzenia sie dziecka przeciez.....

To od sierpnia będzie chyba z 6 tyg teraz...

Sorki Blondik, doczytałam Lenę, że to dopiero 3 tyg minęły...nie wiedziałam kiedy dokładnie poroniłaś w sierpniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 14:27

• Blondik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, od dnia urodzenia...na akcie aurodzenia (urodzenie martwe) mam wpisane 1 wrzesnia

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moim zdaniem Ty nie masz innego wyboru jak byc na tych 8 tygodniach macierzyńskiego od 1 wrzesnia i musisz cofnąć L-4

• Blondik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czemu? 4 tygodnie to do 28 wrzesnia, dzis jest 24

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo macierzynski sie daje od dnia porodu a nie mozna byc jednoczesnie na macierzyńskim i L-4

Wychodzi na to ze wykorzystałas 4 i zostały 4 czyli tyle ile chcialas.

Bo Ty jeszcze chcesz 4? Dobrze rozumiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 14:30

‹‹ 2145 2146 2147 2148 2149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ