X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rety, podkoszulki heh:)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ale POWINNAŚ brać ten antybiotyk, nie zrobisz zarodkowi krzywdy!!!! a możesz sobie poważnie zaszkodzić, takie moje zdanie, powinnaś brać do momentu testu, jak wyjdzie Ci pozytyw to idziesz do lekarki mówisz co i jak i po sprawie.........gorzej jak nie będziesz brała, a choróbsko się rozkręci na całego i stan zapalny organizmu będziesz miała....więc się zastanów.....
    Konwalia to ciężki czas przed Tobą....:*
    ja przełożyłam wyjazd na test obciążenia glukozą na za tydzień.....jakoś mi się nie chce z domku wychodzić....
    drzemka była, obiad był..... coś słodkiego by się zjadło hehehehe

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.youtube.com/watch?v=nIeiwbkTifI

A tak serio to jak byłam w I ciazy to słuchałam muzyki swojej oczywiscie.
    I moja A po porodzie sie przy niej autentycznie uspokajała :)

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Wierzycie czy nie ale ja dla dobra naszych rekacji musiałam w wieku 30 lat nauczyc sie nosić czapki i podkoszulki jesienią i zima ...
    pierwszą czapkę dostałam od mojego A. hehehehe więc wiem o czym mówisz hehehehe

Lena83 lubi tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melenq - dzieki za troskę :****
    Ale az tak zle sie nie czuje a prawda jest taka ze ten lekarz przepisuje antybiotyki na wszystko doslownie czy trzeba czy nie.
    Wiec nie wiem do konca czy jest mi on potrzebny czy nie. Nie mam gorączki. Kaszel i troche gardło mnie boli.

Postanowiłam isc jutro do innego lekarza któremu bardziej ufam. I powiem mu o potencjalnej - bede spokojniejsza.
    Rano tez zrobie sobie badanie moczu.

Malenq, Blondik lubią tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    o rety, podkoszulki heh:)

Nabijaj sie nabijaj ....

Zawsze szukam takich nie moherowych ;)
    Mozna znalezc fajne :)
    No ale na stanie musza byc no bo nie wyjdziemy jak zimno ...
    To podobno z milosci i troski o moje nerki ...

• Blondik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na nerki najlepsze jest piwko;)

Lena83 lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    na nerki najlepsze jest piwko;)

Tez tak mowie i od czasu do czasu robie sobie taka terapie.
    Z troski o moje nerki oczywiscie :P

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wlasnie ogladam strone foto Twojego meza.

Zawsze byłam ciekawa jak sie robi takie sesje malutkich dzieci.
    W studiu czy w domu?
    Ile to trwa?
    Czeka sie az zasna? Ile z tego to fotomontaż ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka - melisa, dużo melisy :).

Lena - ja słyszałam inną opowiastkę związaną z muzyką słuchana w ciąży. Przyszła mama cieszyła się, że jak puszcza jakąśtam płytę to jej dziecię zaczyna w brzuszku wywijać, więc pozna muzyczkę jak się urodzi. Mhmm..poznało. Rozdarło się i za Chiny się uspokoić nie dało, póki nie wyłączyła :). Chyba miało inny gust..

Lena - no do jutra chyba wytrzymasz. Jak Cię dopiero zaczęło boleć, to chyba antybiotyk jeszcze nie jest konieczny. Spróbuj herbatkę, ciepły szalik, Tantum Verde (można nawet w ciąży) i oby do jutra.

konwalianka lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Blondik wlasnie ogladam strone foto Twojego meza.

Zawsze byłam ciekawa jak sie robi takie sesje malutkich dzieci.
    W studiu czy w domu?
    Ile to trwa?
    Czeka sie az zasna? Ile z tego to fotomontaż ?

raczej robimy w studio, czasami zdarza nam się jeździć do domu,ale wtedy mamusie nie szanuja naszego czasu i zamiast zajmowac sie dzieckiem robia tysiac innych rzeczy wiec wolimy studio.
    wszystko zlaezy jak dziecko spi,ile razy musi byc karmione...czy placze..czy rodzice potrafią je uspokoic, niektórzy to chetnie zostawiliby noworodka i przyjechali po niego po sesji... najdłuższa sesja trwała 8 godzin , najkrótsza 1,5godzinki;) przeważnie 2-3 godziny

trochę photoshopa w zdjęciach jest, czasami trzeba wymazywać podtrzymująca główkę rękę, ale staramy się nie robić przekombinowanych pozycji typu stopy pod brodą, a dziecko w rozkroku;/

ogólnie układam ja;)a Jacek "cyka" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 15:49

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe - no raczej mama nie trafiła w gusta :D

Wytrzymam - ja bym wcale do tego lekarza nie poszła bo zle az tak nie jest i goraczki zupełny brak - tylko mnie W tam siła wypchnął ....
    On sam do lekarza nie chodzi - mi truje przy najmniejszym gilgotku w gardle ...

No comment ....

Robie sibie wlasnie mleko z czosnkiem i strop z cebuli ..
    Mam Tartum to tez wezme :)

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    raczej robimy w studio, czasami zdarza nam się jeździć do domu,ale wtedy mamusie nie szanuja naszego czasu i zamiast zajmowac sie dzieckiem robia tysiac innych rzeczy wiec wolimy studio., niektórzy to chetnie zostawiliby noworodka i przyjechali po niego po sesji :)

Żartujesz????

O fotomontaż to nie o dzieci mi chodzi tylko o te gadżety w ktorych te dzieci sa. No bo przypuszczam ze taka olbrzymia filiżanka to zjawisko istno z photoshopa no ale taki koszyk to juz sie zastanawiam.

• Blondik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    filiżanka to wielka doniczka na zioła;) z gadżetów dokładamy jedynie napisy;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszlam po zwolnienie a dodatkowo dostalam usg ludka. Taka plamka z wielka bania. Mowilam o plamienii po sexie, ale mowi ze ok, ze to sluzowka szyjki, bo tez tam looknal..a i dostalam tez mandat bo nie wiedzialam, ze stoje w strefie

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz wrocilismy ze szpitala (gdyby ktos pytal).

na usg wszystko wyglada ok. dzidzius od glowki do pupki ma 7 cm. zdrowy i fikajacy :) szyjka dluga i zamknieta. pobrali rozne probki by spr. czy jakies infekcji bakteryjnej lub grzybicznej nie mam (ktore moglyby powodowac skurcze). oszczedzac sie i tyle.

a tu moj dzidzius machajacy do e-cioc ;)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8af7134675e912b3.html

Katja, alez wiesci. czekam z niecierpliwoscia na jutrzejszy test :)

Malenq, Lena83, konwalianka, Blondik, Anuśka, Johnam, Katjaa, choco, Krokodylica, Lili83, Nieukowa lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bllondi jak mi sie wreszcie uda to na bank przyjade do ciebie na taką sesje :)

Blondik lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuuuuuuuu zgredko współczuję....ale fasolę widziałaś ;)
    a dlaczego nie dał zwolnienia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko cały dzień o Tobie myślałam, ale nie wywoływałam "do tablicy".........
    jak się cieszę, że wszystko ok:) to teraz proszę grzecznie leżeć:)
    To my z Kosią machamy również dla Twojej niuni:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 15:59

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik - dziekuje za wyjaśnienia. Zdjecia cudowne.

Zgredka - pokaz Fasolka :)

Beszko - fota cuuuudna :)

‹‹ 2147 2148 2149 2150 2151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ