X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem dopiero wróciłam z czestochowy jade do domu :) zatoka znowu boli :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Blondik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83: l4 leci do kosza a zamiast niego jest macierzynski

Lena83 lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    dokładnie.

blondik słońce relaksuj się w domku. Weź sobie książek (chyba że nie lubisz) poczytaj, zrób generalne porządki wiesz szafy itd...

ja się wymądrzam a sama w sumie nie wiem czy wytrwałabym w domu tak długo bo mój T też tak dużo pracuje więc wiecznie sama siedzę....

Chyba że masz możliwość pojechać gdzieś do rodziny, którą lubisz i się zdystansujesz trochę Hmm?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urlop macierzyński można przerwać na wniosek pracownicy w sytuacji określonej w art. 181 gdy są spełnione dwie przesłanki :stan zdrowia dziecka wymaga opieki szpitalnej i pracownica wykorzystała po porodzie co najmniej 8 tygodni urlopu

Zapomniałam o tym ze matka MUSI byc na macierzyńskim 8 tygodni nawet jak urodzi zdrowe dziecko.

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:

Blondik - na pewno jest wiele rzeczy ktore lubisz robic a do teraz nie mialas czasu.
    To wlasnie ta chwila ...

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko, że po porodzie urlop macierzynski to 16 tygodni, a po urodzeniu martwego dziecka 8

stads po urodzeniu zywego dziecka jest to 8 tygodni

ale zagwozdka;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 14:46

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dybry.
    Widzę że tu poważne kwestie prawne się ważą :) Ja się niestety nie znam więc nie będę się wypowiadać. Katja no no ale się u Ciebie dzieje :)
    Co słychać?

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale 8 trzeba - to mus. Nie mozna z niego zrezygnować ani go przerwać nawet jak sie nie sprawuje opieki czy dziecko zostaje w szpitalu - to jakies po połogowe czy jakos tak.

• Blondik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cóż;) zobaczymy co powie moja dyrektorka;)

fajnie, że posyłacie mnie na 8 tygodni;) zdąże zajść w kolejną ciążę zanim mi sie skonczy macierzynski, hehe;) ale byłyby jaja;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 14:52

Lena83, Nieukowa lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówię Ci Blondik Ty wykraczasz poza umysł naszego ustawodawcy:)
    On nie przewidział bowiem, że kobieta może dojść do siebie pracując bo tak... On uważa, że tylko "leżąc plackiem" w domu przez 8 tyg:)będziesz dalej w stanie pracować.

Katiuszka ale u Ciebie zagwozdka:) A wiecie może Dronka nasza rozwiązała sznur zielonych kropeczek.

Blondik lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska witaj :* u mnie dobrze jutro walne testa a w piątek bete... albo jest Dzidziol albo nie ma. Zobaczymy :) a co u Ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek lubię takie emocje :P

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech. Ale mam doła bez powodu To chyba już PMS...
    W pracy zapierdziel, zero motywacji...

Aha, miałyście kiedyś tak, że was kłuło w pochwie? Ale tak jakby prąd przechodził, nie tak na infekcję? Mi się to czasami zdarza i wkurza że hej ;/

Coś czuję że mimo moich pragnień i modłó znowu nieodmiennie przyjdzie @ ;( A jeszcze tyle dni czekania ;/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek: mam takie zdanie jak Ty co do okresu zwolnienia.
    Ci komentatorzy to czasem niezle bredza, ale nie wiadomo..

Ja jestem w poczekalni u lek po zwolnienie nagle masa bab sie pojawilo, a ja mam wejsc przed. Masakra, jeszcze mnie pobija, choc jest tu starsza recepcjonistka, ktora wszystkim zawiaduje i wie o co camman, wyglada na taka, co nie da se w kasze dmuchac

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jaka mi moj W awanturę zrobił na wieść ze nie bede brac antybiotku .....

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    Anuska witaj :* u mnie dobrze jutro walne testa a w piątek bete... albo jest Dzidziol albo nie ma. Zobaczymy :) a co u Ciebie?
    W porwnaniu z tym jakie Ty masz atrakcje to u mnie nuuudaaaa :) Doła mam bo dzidzię by się chciało a robić nie ma komu :(
    Ciekawam jak to wyjdzie u Ciebie... No i jeśli się okaże że zaszłaś to jak się M zachowa :)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, po co się chwaiłaś?:P czasem lepiej nie mówić :P

Nieukowa - ja mam.. teraz:) kłuje mnie szyjka macicy

zgredka - nie daj się, walcz!

a ja właśnie robię plan na październik - kiedy co, jakie wizyty i powiem Wam, że to będzie najbardziej stresujący miesiąc w ciągu ostatnich kilku.. nie dość, że dzień po dniu mam najważniejsze wizyty dotyczące moich dzieci - lekarz ostatnio zasugerował, że Tymkowi trzeba aparat słuchu założyć no i zabiegi przeprowadzić.. to dzień później usg połówkowe - zejdę z tego świata w tym tygodniu..już zacznę chodzić na jakieś medytacje czy coś, aby się jakoś przygotować.. a w ten piątek P idzie z małym na testy, ja też, ale nie wchodzę tam.. tylko pójdę z nim już na sama wizytę do alergologa

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Blondik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka, bedzie dobrze:*

konwalianka lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Lena, po co się chwaiłaś?:P czasem lepiej nie mówić

No wlasnie nie wiem dlaczego powiedziałam ...

Jakbym nie znała jego reakcji na jedno moje szmyrnięcie w gardle...

Wierzycie czy nie ale ja dla dobra naszych rekacji musiałam w wieku 30 lat nauczyc sie nosić czapki i podkoszulki jesienią i zima ...

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka gdzies ostatnio widzialam muzyke relaksacyjna dla ciężarnych :D

‹‹ 2146 2147 2148 2149 2150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ