X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem dopiero wróciłam z czestochowy jade do domu :) zatoka znowu boli :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Blondik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83: l4 leci do kosza a zamiast niego jest macierzynski

Lena83 lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    dokładnie.

blondik słońce relaksuj się w domku. Weź sobie książek (chyba że nie lubisz) poczytaj, zrób generalne porządki wiesz szafy itd...

ja się wymądrzam a sama w sumie nie wiem czy wytrwałabym w domu tak długo bo mój T też tak dużo pracuje więc wiecznie sama siedzę....

Chyba że masz możliwość pojechać gdzieś do rodziny, którą lubisz i się zdystansujesz trochę Hmm?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urlop macierzyński można przerwać na wniosek pracownicy w sytuacji określonej w art. 181 gdy są spełnione dwie przesłanki :stan zdrowia dziecka wymaga opieki szpitalnej i pracownica wykorzystała po porodzie co najmniej 8 tygodni urlopu

Zapomniałam o tym ze matka MUSI byc na macierzyńskim 8 tygodni nawet jak urodzi zdrowe dziecko.

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:

Blondik - na pewno jest wiele rzeczy ktore lubisz robic a do teraz nie mialas czasu.
    To wlasnie ta chwila ...

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko, że po porodzie urlop macierzynski to 16 tygodni, a po urodzeniu martwego dziecka 8

stads po urodzeniu zywego dziecka jest to 8 tygodni

ale zagwozdka;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 14:46

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dybry.
    Widzę że tu poważne kwestie prawne się ważą :) Ja się niestety nie znam więc nie będę się wypowiadać. Katja no no ale się u Ciebie dzieje :)
    Co słychać?

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale 8 trzeba - to mus. Nie mozna z niego zrezygnować ani go przerwać nawet jak sie nie sprawuje opieki czy dziecko zostaje w szpitalu - to jakies po połogowe czy jakos tak.

• Blondik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cóż;) zobaczymy co powie moja dyrektorka;)

fajnie, że posyłacie mnie na 8 tygodni;) zdąże zajść w kolejną ciążę zanim mi sie skonczy macierzynski, hehe;) ale byłyby jaja;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 14:52

Lena83, Nieukowa lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówię Ci Blondik Ty wykraczasz poza umysł naszego ustawodawcy:)
    On nie przewidział bowiem, że kobieta może dojść do siebie pracując bo tak... On uważa, że tylko "leżąc plackiem" w domu przez 8 tyg:)będziesz dalej w stanie pracować.

Katiuszka ale u Ciebie zagwozdka:) A wiecie może Dronka nasza rozwiązała sznur zielonych kropeczek.

Blondik lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska witaj :* u mnie dobrze jutro walne testa a w piątek bete... albo jest Dzidziol albo nie ma. Zobaczymy :) a co u Ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek lubię takie emocje :P

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech. Ale mam doła bez powodu To chyba już PMS...
    W pracy zapierdziel, zero motywacji...

Aha, miałyście kiedyś tak, że was kłuło w pochwie? Ale tak jakby prąd przechodził, nie tak na infekcję? Mi się to czasami zdarza i wkurza że hej ;/

Coś czuję że mimo moich pragnień i modłó znowu nieodmiennie przyjdzie @ ;( A jeszcze tyle dni czekania ;/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek: mam takie zdanie jak Ty co do okresu zwolnienia.
    Ci komentatorzy to czasem niezle bredza, ale nie wiadomo..

Ja jestem w poczekalni u lek po zwolnienie nagle masa bab sie pojawilo, a ja mam wejsc przed. Masakra, jeszcze mnie pobija, choc jest tu starsza recepcjonistka, ktora wszystkim zawiaduje i wie o co camman, wyglada na taka, co nie da se w kasze dmuchac

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jaka mi moj W awanturę zrobił na wieść ze nie bede brac antybiotku .....

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    Anuska witaj :* u mnie dobrze jutro walne testa a w piątek bete... albo jest Dzidziol albo nie ma. Zobaczymy :) a co u Ciebie?
    W porwnaniu z tym jakie Ty masz atrakcje to u mnie nuuudaaaa :) Doła mam bo dzidzię by się chciało a robić nie ma komu :(
    Ciekawam jak to wyjdzie u Ciebie... No i jeśli się okaże że zaszłaś to jak się M zachowa :)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, po co się chwaiłaś?:P czasem lepiej nie mówić :P

Nieukowa - ja mam.. teraz:) kłuje mnie szyjka macicy

zgredka - nie daj się, walcz!

a ja właśnie robię plan na październik - kiedy co, jakie wizyty i powiem Wam, że to będzie najbardziej stresujący miesiąc w ciągu ostatnich kilku.. nie dość, że dzień po dniu mam najważniejsze wizyty dotyczące moich dzieci - lekarz ostatnio zasugerował, że Tymkowi trzeba aparat słuchu założyć no i zabiegi przeprowadzić.. to dzień później usg połówkowe - zejdę z tego świata w tym tygodniu..już zacznę chodzić na jakieś medytacje czy coś, aby się jakoś przygotować.. a w ten piątek P idzie z małym na testy, ja też, ale nie wchodzę tam.. tylko pójdę z nim już na sama wizytę do alergologa

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Blondik Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka, bedzie dobrze:*

konwalianka lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Lena, po co się chwaiłaś?:P czasem lepiej nie mówić

No wlasnie nie wiem dlaczego powiedziałam ...

Jakbym nie znała jego reakcji na jedno moje szmyrnięcie w gardle...

Wierzycie czy nie ale ja dla dobra naszych rekacji musiałam w wieku 30 lat nauczyc sie nosić czapki i podkoszulki jesienią i zima ...

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka gdzies ostatnio widzialam muzyke relaksacyjna dla ciężarnych :D

‹‹ 2146 2147 2148 2149 2150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ