Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Lenka nio to decyduj sie szybko bo czas goni ja jutro juz 3 dc hehehe i wiecie co odliczam ja sobie dni do wizytki u ginka heheh chyba polubie je znowu po ciązy brakowało mi tych wizyt hehehe

Spoko ja mam krótsze cykle to zdaze ;)

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    No ....
    Wstrzymam sie jeszcze z 10 minut ....

Weź załóż wkładkę czy podpaskę, żeby się nie stresować i przykuj się do krzesła :D

Krokodylica - w Dolnych, na takiej wichurze jak Ustrzyki Górne to chyba nie sposób wytrzymać :). Tu jest basen, stoki narciarskie, korty tenisowe, boiska do siatki i kosza, place zabaw - no jest gdzie się ruszyć, a nie tylko pagórki i pagórki :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 13:31

Lena83 lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Spoko ja mam krótsze cykle to zdaze ;)
    zalezy czy moj nie zrobi sie idealny 28 dniowy hehe bo teraz z 31 zrobił sie 29 :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 26 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Weź załóż wkładkę czy podpaskę, żeby się nie stresować i przykuj się do krzesła :D
    pieluche :P ze jak nie przyjdzie i posika sie ze szczęscia zeby nie było plam :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nialystok kiedys testy ciążowe i owu z rossmana?
    Taniej to? I czy wiarygodne?

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut, ale to trudne co piszesz o tej drugiej znajomej... Kurde, aż niewiarygodne nie wiedzieć, że się rodzi.. Cholerka, ale to tylko pokazuje jak każda kobieta jest inna, niepowtarzalna i niczego nie przewidzimy. Mam nadzieję, że już z drugim dzieciątkiem się udało. Przykre :(
    marnut wrote:
    Kropka, moja mama niestety też mnie tyle czasu rodziła. Moja kumpela - 36 godzin :/. Za to druga nie wiedziała, że rodzi (z tym zresztą wiąże się tragiczna historia z jej pierwszym dzieckiem), po prostu ona w ogóle nie czuje 1szej fazy porodu. A samo parcie to u niej 10 minut.

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

Wysłany: 26 września 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja robiłam z Zuzą był ok

nio i Momo napisała mi ze dołaczyła do mnie dzis :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się i z drugim i z trzecim, są szczęśliwą rodziną :). A pierwsze zaczęła rodzić w 5-6tym miesiącu, brzuch zaczął jej się stawiać, nie wiedziała o co kaman, pojechała do lekarza - ten jej nawet nie przebadał, powiedział "to normalne" i odesłał do domu. Do wieczora brzuch coraz częściej twardniał, pojechała do szpitala (chyba z 50 km od niej) i już w podróży odeszły jej wody - w szpitalu nic wtedy nie mogli zrobić.
    W drugiej ciąży leżała plackiem w szpitalu, ale też nie czuła, że rodzi - jak jej wody odeszły to wzięli ją na badanie i okazało się, że ma prawie pełne rozwarcie :).
    A z trzecim dzieckiem to już w ogóle jaja - córka mała w domu, ani jej z kim zostawić na dłużej ani nic, więc ugadała się z lekarzem, że codziennie od 36tc będzie przychodzić do szpitala na badanie (mieszkała naprzeciwko). No i przyszła któregoś razu, 37tc, wyskoczyła na chwilę z domu zostawiając córkę u sąsiadki. A lekarz do niej, że ona już zostaje, bo się poród zaczął :). Więc ona za telefon do Małża - "słuchaj, weź coś zrób - córa u sąsiadki, nie zostawię jej przecież na cały dzień, a oni mnie tu trzymają, każą skakać na piłce i mówią, że będę rodzić!" Pół godziny później miała syna na rękach :D.

Biedroneczka83, Tamka, Kropka_1 lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam ostatnio fantastyczną książkę o porodzie, nie wiem czy już Wam o niej pisałam, nie pamiętam autorki ale to położna i doula w jednym i genialnie opisała aspekt emocjonalny i psychiczny przy porodzie, podkreśliła, że człowiek jest jedynym ssakiem, który swoje samice wysyła żeby rodziły w nieprzyjaznym sobie środowisku - nieznanym, zimnym, pełnym obcych ludzi, na dodatek każe im rodzić i przeć na leżąco, co jest w ogóle sprzeczne z fizjologią , to wszystko powoduje stres i przedłużenie albo wręcz zatrzymanie porodu, bo jak się kobieta zestresuje to wydziela adrenalinę, a ona hamuje wydzielanie oksytocyny

tak pięknie pisała o porodzie, że oczywiście przeryczałam pół książki i było mi strasznie smutno, że będę miała cesarkę...

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • cati Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie ze przy was to sie uspokoilam :)

Lena83, Tamka, Johnam lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******

Wysłany: 26 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio my tu tak działmy jak balsam :P
    wzajemnie na siebie

Lena83, Tamka, Johnam lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    czytałam ostatnio fantastyczną książkę o porodzie, nie wiem czy już Wam o niej pisałam, nie pamiętam autorki ale to położna i doula w jednym i genialnie opisała aspekt emocjonalny i psychiczny przy porodzie, podkreśliła, że człowiek jest jedynym ssakiem, który swoje samice wysyła żeby rodziły w nieprzyjaznym sobie środowisku - nieznanym, zimnym, pełnym obcych ludzi, na dodatek każe im rodzić i przeć na leżąco, co jest w ogóle sprzeczne z fizjologią , to wszystko powoduje stres i przedłużenie albo wręcz zatrzymanie porodu, bo jak się kobieta zestresuje to wydziela adrenalinę, a ona hamuje wydzielanie oksytocyny

tak pięknie pisała o porodzie, że oczywiście przeryczałam pół książki i było mi strasznie smutno, że będę miała cesarkę...

Wiesz co Tamka? Niech Ci nie będzie smutno - spójrz na to inaczej. To wszystko pięknie wygląda na papierku i w przypadku braku komplikacji. Bo jak się nie daj Bóg komplikacje pojawią, to taka doula w te pędy dzwonić będzie w nieznane, zimne, pełne obcych ludzi środowisko, żeby ratowali rodzącą i dziecko. O ile w ogóle na czas te komplikacje wypatrzy. Jak świat światem, póki nie było szpitali - kobiety najczęściej umierały właśnie przy porodach. Dzieci też.

Z Twoim dzieckiem przeżyjesz jeszcze wiele wspaniałych i wzniosłych chwil, z których poród jest naprawdę niezbyt znaczącym (przynajmniej w moim odczuciu) - pod jednym warunkiem: że będzie zdrowe. A to akurat zapewnia Ci cesarka a nie domowy poród z doulą.
    Jak tak na to popatrzysz, będzie Ci lepiej :).

Tamka, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, chciałam to samo napisać :) Teraz trzeba zapisać sobie, że te słodkości są na 2231 stronie forum :) Jak tylko zajdę w ciążę to od razu to przeczytam :) :) :)

Tamka lubi tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• cati Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja sie rozklejam przy kazdym filmie gdzie dziecko sie rodzi , albo jak ogladam porodowke to rycze jak boobr ...
    ale przy was przyajmniej nie mam czasu myslec o tym czy jestem czy nie jestem . Bo mam wreszcie jakies wsparcie ...
    kropka :D ja tez chcetnie sobie to poczytam .. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:04

Kropka_1 lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasne, ja w ogóle jestem przeszczęśliwa, że jestem w ciąży i tej radości nic nie jest w stanie przyćmić, cesarka czy poród naturalny - tak jak piszesz Marnutku, to jest chwila naprzeciw wieczności ;) najważniejsze jest dla mnie żeby dziecko było zdrowe i urodziło się w terminie, ja przyjmę na klatę wszystko, co będę musiała ;)

MANIEK, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubrała pieluchę ;

Idzie przewietrzyli mózg ;) i ma zakupy bo sie nie ruszyła dwa dni z domu i w lodowce tylko światło

Wysłany: 26 września 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lencia to do spisania ja zaraz tez sie zbieram :) jeszcze 20 min i do domku

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• cati Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis ide z dziewczynami do clubu potanczyc 2 ciezarne i ja.. ale bedzie zabawa juuuhuuu :P

Tamka lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    jasne, ja w ogóle jestem przeszczęśliwa, że jestem w ciąży i tej radości nic nie jest w stanie przyćmić, cesarka czy poród naturalny - tak jak piszesz Marnutku, to jest chwila naprzeciw wieczności ;) najważniejsze jest dla mnie żeby dziecko było zdrowe i urodziło się w terminie, ja przyjmę na klatę wszystko, co będę musiała ;)

I to właśnie jest zdrowe podejście :).

Tamka lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mzawka za oknem, ponuro i jak tu wytlumaczyc psiakowi ze pogoda do doopy?
    nic, trzeba sie cieplo ubrac i wyruszyc z psem by zajął sie tym co lubi najbardziej (czyt. wywachiwac suk z cieczka)

Tamka lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 2194 2195 2196 2197 2198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ