X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Lenka nio to decyduj sie szybko bo czas goni ja jutro juz 3 dc hehehe i wiecie co odliczam ja sobie dni do wizytki u ginka heheh chyba polubie je znowu po ciązy brakowało mi tych wizyt hehehe

Spoko ja mam krótsze cykle to zdaze ;)

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    No ....
    Wstrzymam sie jeszcze z 10 minut ....

Weź załóż wkładkę czy podpaskę, żeby się nie stresować i przykuj się do krzesła :D

Krokodylica - w Dolnych, na takiej wichurze jak Ustrzyki Górne to chyba nie sposób wytrzymać :). Tu jest basen, stoki narciarskie, korty tenisowe, boiska do siatki i kosza, place zabaw - no jest gdzie się ruszyć, a nie tylko pagórki i pagórki :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 13:31

Lena83 lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Spoko ja mam krótsze cykle to zdaze ;)
    zalezy czy moj nie zrobi sie idealny 28 dniowy hehe bo teraz z 31 zrobił sie 29 :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 26 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Weź załóż wkładkę czy podpaskę, żeby się nie stresować i przykuj się do krzesła :D
    pieluche :P ze jak nie przyjdzie i posika sie ze szczęscia zeby nie było plam :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nialystok kiedys testy ciążowe i owu z rossmana?
    Taniej to? I czy wiarygodne?

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut, ale to trudne co piszesz o tej drugiej znajomej... Kurde, aż niewiarygodne nie wiedzieć, że się rodzi.. Cholerka, ale to tylko pokazuje jak każda kobieta jest inna, niepowtarzalna i niczego nie przewidzimy. Mam nadzieję, że już z drugim dzieciątkiem się udało. Przykre :(
    marnut wrote:
    Kropka, moja mama niestety też mnie tyle czasu rodziła. Moja kumpela - 36 godzin :/. Za to druga nie wiedziała, że rodzi (z tym zresztą wiąże się tragiczna historia z jej pierwszym dzieckiem), po prostu ona w ogóle nie czuje 1szej fazy porodu. A samo parcie to u niej 10 minut.

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

Wysłany: 26 września 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja robiłam z Zuzą był ok

nio i Momo napisała mi ze dołaczyła do mnie dzis :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się i z drugim i z trzecim, są szczęśliwą rodziną :). A pierwsze zaczęła rodzić w 5-6tym miesiącu, brzuch zaczął jej się stawiać, nie wiedziała o co kaman, pojechała do lekarza - ten jej nawet nie przebadał, powiedział "to normalne" i odesłał do domu. Do wieczora brzuch coraz częściej twardniał, pojechała do szpitala (chyba z 50 km od niej) i już w podróży odeszły jej wody - w szpitalu nic wtedy nie mogli zrobić.
    W drugiej ciąży leżała plackiem w szpitalu, ale też nie czuła, że rodzi - jak jej wody odeszły to wzięli ją na badanie i okazało się, że ma prawie pełne rozwarcie :).
    A z trzecim dzieckiem to już w ogóle jaja - córka mała w domu, ani jej z kim zostawić na dłużej ani nic, więc ugadała się z lekarzem, że codziennie od 36tc będzie przychodzić do szpitala na badanie (mieszkała naprzeciwko). No i przyszła któregoś razu, 37tc, wyskoczyła na chwilę z domu zostawiając córkę u sąsiadki. A lekarz do niej, że ona już zostaje, bo się poród zaczął :). Więc ona za telefon do Małża - "słuchaj, weź coś zrób - córa u sąsiadki, nie zostawię jej przecież na cały dzień, a oni mnie tu trzymają, każą skakać na piłce i mówią, że będę rodzić!" Pół godziny później miała syna na rękach :D.

Biedroneczka83, Tamka, Kropka_1 lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam ostatnio fantastyczną książkę o porodzie, nie wiem czy już Wam o niej pisałam, nie pamiętam autorki ale to położna i doula w jednym i genialnie opisała aspekt emocjonalny i psychiczny przy porodzie, podkreśliła, że człowiek jest jedynym ssakiem, który swoje samice wysyła żeby rodziły w nieprzyjaznym sobie środowisku - nieznanym, zimnym, pełnym obcych ludzi, na dodatek każe im rodzić i przeć na leżąco, co jest w ogóle sprzeczne z fizjologią , to wszystko powoduje stres i przedłużenie albo wręcz zatrzymanie porodu, bo jak się kobieta zestresuje to wydziela adrenalinę, a ona hamuje wydzielanie oksytocyny

tak pięknie pisała o porodzie, że oczywiście przeryczałam pół książki i było mi strasznie smutno, że będę miała cesarkę...

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • cati Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie ze przy was to sie uspokoilam :)

Lena83, Tamka, Johnam lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******

Wysłany: 26 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio my tu tak działmy jak balsam :P
    wzajemnie na siebie

Lena83, Tamka, Johnam lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    czytałam ostatnio fantastyczną książkę o porodzie, nie wiem czy już Wam o niej pisałam, nie pamiętam autorki ale to położna i doula w jednym i genialnie opisała aspekt emocjonalny i psychiczny przy porodzie, podkreśliła, że człowiek jest jedynym ssakiem, który swoje samice wysyła żeby rodziły w nieprzyjaznym sobie środowisku - nieznanym, zimnym, pełnym obcych ludzi, na dodatek każe im rodzić i przeć na leżąco, co jest w ogóle sprzeczne z fizjologią , to wszystko powoduje stres i przedłużenie albo wręcz zatrzymanie porodu, bo jak się kobieta zestresuje to wydziela adrenalinę, a ona hamuje wydzielanie oksytocyny

tak pięknie pisała o porodzie, że oczywiście przeryczałam pół książki i było mi strasznie smutno, że będę miała cesarkę...

Wiesz co Tamka? Niech Ci nie będzie smutno - spójrz na to inaczej. To wszystko pięknie wygląda na papierku i w przypadku braku komplikacji. Bo jak się nie daj Bóg komplikacje pojawią, to taka doula w te pędy dzwonić będzie w nieznane, zimne, pełne obcych ludzi środowisko, żeby ratowali rodzącą i dziecko. O ile w ogóle na czas te komplikacje wypatrzy. Jak świat światem, póki nie było szpitali - kobiety najczęściej umierały właśnie przy porodach. Dzieci też.

Z Twoim dzieckiem przeżyjesz jeszcze wiele wspaniałych i wzniosłych chwil, z których poród jest naprawdę niezbyt znaczącym (przynajmniej w moim odczuciu) - pod jednym warunkiem: że będzie zdrowe. A to akurat zapewnia Ci cesarka a nie domowy poród z doulą.
    Jak tak na to popatrzysz, będzie Ci lepiej :).

Tamka, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, chciałam to samo napisać :) Teraz trzeba zapisać sobie, że te słodkości są na 2231 stronie forum :) Jak tylko zajdę w ciążę to od razu to przeczytam :) :) :)

Tamka lubi tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• cati Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja sie rozklejam przy kazdym filmie gdzie dziecko sie rodzi , albo jak ogladam porodowke to rycze jak boobr ...
    ale przy was przyajmniej nie mam czasu myslec o tym czy jestem czy nie jestem . Bo mam wreszcie jakies wsparcie ...
    kropka :D ja tez chcetnie sobie to poczytam .. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:04

Kropka_1 lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasne, ja w ogóle jestem przeszczęśliwa, że jestem w ciąży i tej radości nic nie jest w stanie przyćmić, cesarka czy poród naturalny - tak jak piszesz Marnutku, to jest chwila naprzeciw wieczności ;) najważniejsze jest dla mnie żeby dziecko było zdrowe i urodziło się w terminie, ja przyjmę na klatę wszystko, co będę musiała ;)

MANIEK, marnut lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubrała pieluchę ;

Idzie przewietrzyli mózg ;) i ma zakupy bo sie nie ruszyła dwa dni z domu i w lodowce tylko światło

Wysłany: 26 września 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lencia to do spisania ja zaraz tez sie zbieram :) jeszcze 20 min i do domku

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• cati Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis ide z dziewczynami do clubu potanczyc 2 ciezarne i ja.. ale bedzie zabawa juuuhuuu :P

Tamka lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    jasne, ja w ogóle jestem przeszczęśliwa, że jestem w ciąży i tej radości nic nie jest w stanie przyćmić, cesarka czy poród naturalny - tak jak piszesz Marnutku, to jest chwila naprzeciw wieczności ;) najważniejsze jest dla mnie żeby dziecko było zdrowe i urodziło się w terminie, ja przyjmę na klatę wszystko, co będę musiała ;)

I to właśnie jest zdrowe podejście :).

Tamka lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mzawka za oknem, ponuro i jak tu wytlumaczyc psiakowi ze pogoda do doopy?
    nic, trzeba sie cieplo ubrac i wyruszyc z psem by zajął sie tym co lubi najbardziej (czyt. wywachiwac suk z cieczka)

Tamka lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 2194 2195 2196 2197 2198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ