X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    wiecie teraz nie hce zobaczyc II kresek bo chyba bym sie załamała jeszcze bardziej ja porosze piekne koncem pażdziernika :) moge nawet poczatkiem listopada ale nie teraz

Biedronko, spokojnie, czy te skrzepy i obfite krwawienie nie mogą być po prostu oznaką tego, że miałaś rozrośnięte endometrium? Przecież to nie jest równoznaczne z ciążą! Taka byłaś dzielna w postanowieniu dotrwania do soboty, może postaraj się teraz nie dać złym myślom. Duże endometrium to znak, że organizm dobrze przygotowuje się na przyjęcie zarodka! A kiedy ten się pojawi, to już inna sprawa. W każdym razie Krokodylica stoi twardo na stanowisku, że nie wystarczy gadać i nawet elektrostymulacje nie pomogą ;).

Tamka, Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena to Ty może rzuć Anuśke zostań moją żoną hmm? Będzie bliżej:)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - do tych co już są szczęśliwymi Mamami :) Nie wiem czy to pytanie już padało, jeśli tak to przepraszam, ale powiedzcie proszę jak wspominacie poród? Czy to faktycznie odcisnęło się w Waszych głowach jako ultra bolesne i nieprzyjemne doświadczenie czy jednak nie? Rozmawiałam ostatnio z jedną osobą, która dodała mi wiary w to, że nie zawsze jest tak strasznie ;)

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Biedronko, spokojnie, czy te skrzepy i obfite krwawienie nie mogą być po prostu oznaką tego, że miałaś rozrośnięte endometrium? Przecież to nie jest równoznaczne z ciążą! Taka byłaś dzielna w postanowieniu dotrwania do soboty, może postaraj się teraz nie dać złym myślom. Duże endometrium to znak, że organizm dobrze przygotowuje się na przyjęcie zarodka! A kiedy ten się pojawi, to już inna sprawa. W każdym razie Krokodylica stoi twardo na stanowisku, że nie wystarczy gadać i nawet elektrostymulacje nie pomogą ;).
    Dziekuje masz racje :) przestane sie tym martwić pro forma sikne jak nakazał gin i zaczne myślec od jutra o kolejny miesiącu cudownym miesiącu wypełnionym <3 z przyjemnością i i dla nas :)

tu masz duzo racji własnie tak pomyśłam ale jak on o tescie wspomniał to mnie troszke myslenie przerosło :)

cati, Nieukowa, Tamka lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Lena to Ty może rzuć Anuśke zostań moją żoną hmm? Będzie bliżej:)

A masz kopalnie diamentów hmmmmmm ?????

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Dziewczyny - do tych co już są szczęśliwymi Mamami :) Nie wiem czy to pytanie już padało, jeśli tak to przepraszam, ale powiedzcie proszę jak wspominacie poród? Czy to faktycznie odcisnęło się w Waszych głowach jako ultra bolesne i nieprzyjemne doświadczenie czy jednak nie? Rozmawiałam ostatnio z jedną osobą, która dodała mi wiary w to, że nie zawsze jest tak strasznie ;)

Ja moze nie bede sie wypowiadać bo ja przypadek ekstremalny i nietypowy.

Niemniej jak widzisz nawet po tym mam ochote na II albo o III dziecię ;)

Kropka_1 lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.

Wysłany: 26 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    U mnie absolutnie nie było zle i jestem za kolejnym
    dla pokrzepienia serc u mnie było tak
    Od środy 15 lipca 2009 leżałam na patologii w czwartek badanie masakra oderwali mi pół czopu w piątek rano ordynator zadecydował o prowokacji w sobote bo miałam rozwarcie na 2palce ok północy z piątku na sobote przyszła położna badać tętna maluszków na sali naszej i ledwo wyszłam poczułam okropny skurcz i już wiedziałam wody sie ze mnie zaczęły lać jak z kranu biegiem pakowanie i z położną na góre na porodówke
    tam badanie i lewatywka potem na fotel i już mąż był choć położne mówiły ze duuuużo czasu mam ok 2 w nocy badanie i czopek rozkurczowy na szyjke i tekst położnej że to nie są bóle jeszcze ze będzie bolało bardziej o ironio hehhe ja gryzłam z bólu rurke od kroplówki heheheeh
    mąż trzymał mnie za ręke ocierał pot spacerował ze mną żeby skurcze były lżejsze
    O 3 zbadała mnie stażystka i mówi że dopiro na 2,5 palca ale poprosiła położną a ta że mam pełne rozwarcie i szok hehe szybko łóżko rozsuwały, ubrania sprzęt lekarz i zaczęło sie parcie raz na boku raz na leżąco potem nacięcie którego nie czułam mąż mi powiedział ze było i już po i nagle chlup i Zulka wylądowała u mnie na brzuchu potem łożysko, szycie i już .....tak zaczęło się nasze wspólne życie :)

Tamka, Kropka_1 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 26 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/b985980d02442.jpg.html

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena kufa nie mam ale Anuśka przecież może na nas zarabiać:)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Czemu??

Ja jak miałam poronienie zagrażajace to miałam nospę przepisaną i to w dodatku forte a nie tą zwykłą

ponieważ ostatnie badania wykazały że może mieć negatywny wpływ na płód

Czarnula87 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png

Wysłany: 26 września 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana pogon no swoją @ czekam na ciebie :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Tamka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedro, poryczałam się, jejku, te hormony robią mi z oczu fontanny! płaczę na reklamach, kampaniach społecznych, filmach, teledyskach, przy książkach, artykułach i historiach o porodach i już nie mogę się doczekać swojego!

Nieukowa, zgredka lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • cati Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoras z was używała kiedyś Mikroskopu owulacyjnego ???? bo mam zamiar to kupic...???

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momo taki używa - musisz jej pytac - pewnie sie zjawi wieczorem

• cati Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok , robie zapasy jak na wojne... mieszkam w norwegii i tu testy ciazowe to chyba dla szlachty tylko sa .. 50 zl za test? powalilo ich .. to samo testy owulacyjne od 50-200zl
    zmieniam termometr od nastepnego cyklu juz termometrem owulacyjnym bede mierzyc tempke.. jak mam cos zrobic to porzadnie...

Johnam lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka, super story :) oby każda z nas miała tak zatem znośnie :)

Lena, aż się boję pytać o te ekstrema.. Ale cieszę się, że w takim razie mimo wszystko masz ochotę działać i przeżyć to jeszcze raz! To pokrzepiające!

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, ja nie będę tu wielką pomocą, ale mogę powiedzieć, że kilka lightowych godzin porodu naturalnego za sobą mam. Cesarkę z synem miałam umówioną na poniedziałek, a ten sobie wymyślił, że przyjdzie na świat w niedzielę ;). Od piątku brzuch mi się coraz bardziej stawiał i bóle przepowiadające czułam, ale cóż - w ciąży to normalne ;). W niedzielę koło południa rozmawiałam przez tel z mamą i ona przekonała mnie, żebym zaczęła sobie mierzyć czas między tymi skurczami...cóż...były co 8 minut, regularne jak diabli...ale moment między 10 a 8 przegapiłam :D. Poczekałam sobie jeszcze gdzieś do 16.00, nie chciałam nocować w szpitalu. Ale w końcu patrząc na niespokojnego Małża, stwierdziłam że może jednak do szpitala pojadę - jeszcze zahaczyliśmy o Kaufland, żeby kupić cukierki dla pielęgniarek :D. W szpitalu jak w szpitalu, przyjęli mnie na oddział, podłączyli pod maszynerię i mierzą. Skurcze nie wychodzą, a ja czuję, że są. Lekarz przyszedł, mówi żebym się sugerowała tym, co mi ciało mówi a nie wskazaniami maszyny i pyta - "Boli bardziej, niż jak Panią przyjęliśmy?" "Nie, raczej nie" "No to czekamy" "To może ja sobie zacznę mierzyć co ile mnie te skurcze łapią?" "dobrze, proszę mierzyć". Ja liczę, a tu co 6 minut i (kurczę) zaczynam wiercić piętami dziury w łóżku, bo czuję już niemały dyskomfort i wszystko aż krzyczy, żeby zacząć chodzić :/. Poszłam do lekarza pytając, czy może jeszcze próbować rozchodzić te skurcze, ale popatrzył z politowaniem i kazał się szykować na stół :D.

Tamka, Kropka_1 lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno mało skuteczne są i lepiej używać paskowych... ale słyszałam że są kobiety które perfekcyjnie z nich umieją korzystać...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio ja zachorowałm na testy clearblue ale one mają ceny z kosmosu hehe wiec juz wyzdrowiałam :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie mozesz poprosić kogos z PL zeby ci kupił i wysłał?

‹‹ 2192 2193 2194 2195 2196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ