Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    To Ty taka moja jestes :D
    Mieszkam 60 km od Wrocka.
    Moj tato pochodzi ze wsi pod Brzozowem i tam cała moja rodzina i wspomnienia z dzieciństwa ....

Tajoj (jak tu mówią ;D), sami swoi! Jak mnie tu przywitał jeden z kolegów w pracy: "To ty jesteś ta dziewczyna z Wrocławia?" "Tak." "No - JA TEŻ ZE LWOWA ;D!"
    Ja się we Wrocławiu urodziłam i sporo tam mieszkałam, ale ogólnie to moje życie od początku na walizkach, moja mama to taki włóczykij ;). Ale pozostała rodzina za to we Wrocławiu, mojego Małża też.

Lena83, Tamka lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    a ja we Wrocku :P

głowa mi pęka, mam nadzieję, że to na zmianę pogody i jutro będzie pięknie

małż był w aptece i go babka pogoniła, że w ciąży zimno musi zaleczyć się samo, żadnych maści stosować nie wolno :/

Pasta do zębów Ci zostaje .....

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku, dziewczyny to mnie wystraszyłyście tymi przypadłościami po cesarce... ja na 99% będę miała i nie życzę sobie żadnych torbieli ani endometriozy :(

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Pasta do zębów Ci zostaje .....
    a to coś pomaga? słyszałam o tym sposobie ale nigdy nie stosowałam...

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    jejku, dziewczyny to mnie wystraszyłyście tymi przypadłościami po cesarce... ja na 99% będę miała i nie życzę sobie żadnych torbieli ani endometriozy :(

No raczej na to wpływu nie masz zadnego ...
    Ja to tez sobie nie zyczylabym to nawet cesarki ....

To tak tez w kwestii co lepsze poród naturalny czy CC ....

Tamka lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:

Ehh...Tamka, żeby tak to był koncert życzeń ;).. Nikt Ci nie da gwarancji, że nie dostaniesz w poporodowym spadku (oprócz słodkiego becika) jakiegoś cholerstwa (nie, nie tego w beciku ;D). Po naturalnym możesz mieć wypadania macicy czy nietrzymanie moczu (itp., itd.), a po cesarce właśnie endometriozę czy inne kwiatki.

Tamka lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    To Ty taka moja jestes :D
    Mieszkam 60 km od Wrocka.
    Moj tato pochodzi ze wsi pod Brzozowem i tam cała moja rodzina i wspomnienia z dzieciństwa ....
    a ja we Wro jestem:)

Tamka, Lena83 lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Tamka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cholera, trzeba było rodzić koło 20tki, teraz tak na starość to się po tym porodzie kompletnie rozpadnę ;)

Lena83 lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znowu mnie naszło na płakanie :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    a to coś pomaga? słyszałam o tym sposobie ale nigdy nie stosowałam...

Mnie pomagało - zasuszalo

Tylko smaruj nie za grubo i mus zasnac porządnie.

Tamka lubi tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    cholera, trzeba było rodzić koło 20tki, teraz tak na starość to się po tym porodzie kompletnie rozpadnę ;)

Jak ja I rodziłam jak miałam 20 .....

I co?

Tamka lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    znowu mnie naszło na płakanie :(
    kochana, przytulam... ta pogoda też nie pomaga, ponuro się zrobiło, ale wyjdzie słoneczko, zobaczysz!

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    a ja we Wro jestem:)

Hej Ziomalko :)

Ja to jeszcze pracuje M.in pod Wrockiem

• Tamka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:

I co?
    i pstro :P masz dorodne dziecię, a za chwilę będzie drugie! ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie teraz nie hce zobaczyc II kresek bo chyba bym sie załamała jeszcze bardziej ja porosze piekne koncem pażdziernika :) moge nawet poczatkiem listopada ale nie teraz

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:

I co?

Ja myślę, że najlepiej w takim razie nie rodzić wcale. Chodźcie dziewczyny, te które są już w ciąży są stracone, ale my się możemy jeszcze z tego wykaraskać :D!!!

cati, Tamka lubią tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Ja myślę, że najlepiej w takim razie nie rodzić wcale. Chodźcie dziewczyny, te które są już w ciąży są stracone, ale my się możemy jeszcze z tego wykaraskać :D!!!

Hahaha zaczne patrzec na to z tej strony to chociaz humor mi wroci... :P

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tam ogolnie nie musze byc w ciazy ani rodzic.
    Po prostu mi dajcie noworodka i przestanę marudzic i kombinować :D

cati, Krokodylica, Johnam, Lamama lubią tę wiadomość

Wysłany: 26 września 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe a ja tam żle porodu nie wspominam i chętnie przeżyje raz jeszcze :) moze być nawet upalnie wprawe mam hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, ja też zawsze miałam bolesne i obfite menstruacje... Identycznie jak moja Mama. Lekarze zawsze jej powtarzali: "urodzi Pani dziecko to wszystko się zmieni". I co, przyszłam na świat i nigdy sie nie zmieniło ;(
    Lena83 wrote:
    Jeny nie wiem ...
    Sporo razy mi sie zdarzal taki bol przy posiedzeniu ale nie wiem czy to podczas okresu...
    Poobserwuje przy najbliższej miesiączce.

Wiem ze mam obfite krwawienia i długie i bolesne ale to od zawsze.
    Kiedys było gorzej - w LO kilka razy brała mnie karetka bo z bólu i osłabienia mdlałam.

USG .... Kurcze dawno temu po cesarce czyli 11 ....

No kurcze gin wie jak to u mnie wyglada i nigdy nie wpadł na to USG.

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

‹‹ 2191 2192 2193 2194 2195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ