SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Kroko nie poznaję cię :P Autorka słynnego seksu na krokodyla i bulwersuje się tym tematem? Chyba faktycznie ci te wymioty zaszkodziły :P

Nie bulwersuje mnie temat tylko to że zamiast działać to tylko piszą. :P

Tamka hejka, wczoraj właśnie pytałam gdzie jesteś. :)

Marnut tak dokładnie, południowy wschód, jakieś 40km do granicy z Ukrainą. A Ty tu mieszkasz też?

Tamka lubi tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie ja cały cykl mierze o tej samej - dzis tez.

Tylko chciałam wiedziec ile to mniej wiecej przerasta na godzine bo przewaznie dziewczyny pozniej mierzą ;)

Thx dzuewczyny - ja to taki analizator z natury jestem no ....
    Lubie se poanaliziwac i tyle ... Z ciekawości :)
    Ale moze rzeczywiscie to bez sensu :)

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    Blondik tulam - najgorsze już za wami- teraz już będzie tylko lepiej.

jakie ja mam wahania nastroju wczoraj w pracy głupawka (jak zwykle) a w domu połżyłam sie w wannie moczę się i beczę bo.....kufa nie wiem dlaczemu.
    Mężu usiadł przy wannie i mowi: ale Ci te hormony buzują..i wlazł do wanny. Potem już ok uśmiech film i serduszko. Nie chce tak.

Anuśka już po owulce?? kurcze a myślałam że jakoś się razem będziemy testowały. W każdym razie fajnie Ci OF zaznaczył grubą krechą to teraz trzymam kciuki na kropka.

Anuśka lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym to wlasnie mi krew z nosa leci ... Drugi raz w zyciu ..i rzygac mi sie chce po tabsach ...
    Chyba tak zeby mi nudno nie było jak mi bol podbrzusza minął

Co za cykl ....

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez zawsze analizuje i kombinuje moze czasem za bardzo

Kroko masz racje zamiast pisac lepeij działać wiec musze małża przycisnąc :P najwyze w kibelku go dopadnę a małej bajki zapodam hehehe

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Tamka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Krokuś, jak się czujesz? lepiej już?

co do analizowania objawów, to pierwsze stricte ciążowe pojawiły mi się w 7 tygodniu, wcześniej było samopoczucie okresowe

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka jakoś dycham. Męczy mnie ciągle ale już coraz mniej. I przynajmniej w nocy daje mi spać.

Tamka, beszka lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też juz nie analizuje,,,wiecie co ja chyba wchodzę w fazę obojętności, nie sprawdzam sobie już śluzu gmerając w środku mam już dość, tylko na bieliźnie, szyjki to nie umiem też nie będę zgadywać bo nie wiem kufa. W pon ide do gin to może ona mi coś powie.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• cati Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam zero obiawow ciazowych temperatura mi spada... wiec wiecie co to znaczy :( no ale trudno ... ja przynajmniej wiem czemu mam problem.. cholerna Endometrioza....... po cholere po cholere toooooooooooo

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati gdzie ty taki fajny suwaczek dorwałaś???

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati a sa jakies objawy tej endemetriozy?
    Bo ja po cesarce i tez u siebie podejrzewam.

• cati Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    objawy sa rozne :( po ciagniecie jajnikow i bole podprzusza , po takie ze wcalej nie musisz miec zadnych boli....

Ja mialam torbiele na jajnikach i okazlo sie ze mam endomterioze II stopnia z przerostami . Leczono mnie przez pare lat na zapalenienie jajnikow bo bolaly mnie czesto ale wreszcie ktorys z koleji doktor wpadl na pomysl ze zrobi mi usg .. ale jeszcze przed usg wymacal torbiel i powiedzial ze jest pewny na 99% ze mam endometrioze... z nikad.. bo w rodzinie nikt na to nie chorowal :(

po cesarce mozesz miec, na szwie po cieciu gózka ale do poki nie jest duzy to ci go nie usuną chirurgicznie , mozesz brac tabletki ktore spowoduja zmniejszenie sie torbieli a nawet jej wchloniecie ale przez to bedziesz miala tz.sztuczna menopauze...
    Nie wiem co jest gorsze... :(

suwaczek sama zrobilam :P

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko - 4 lata temu przeprowadziłam się z Wrocławia do Sanoka, a pół roku temu z Sanoka do Ustrzyk ;).

Lena83, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati - dzieki za wyjaśnienie.
    Ja wlasnie w tym cyklu mam takie mega bóle prawego jajnika i ciągnące podbrzusza ...

Szlag .....

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Kroko - 4 lata temu przeprowadziłam się z Wrocławia do Sanoka, a pół roku temu z Sanoka do Ustrzyk ;).

To Ty taka moja jestes :D
    Mieszkam 60 km od Wrocka.
    Moj tato pochodzi ze wsi pod Brzozowem i tam cała moja rodzina i wspomnienia z dzieciństwa ....

• cati Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://imagizer.imageshack.us/v2/420x74q90/901/YJ1OS0.jpg
    tu macie obrazek na suwaczka :)
    na suwaczek.pl mozecie sie zarejestrowac i wtedy wgrac dowolne tlo .
    i jest wasz :D
    Lena83 - a gdy robisz kupe bo zwijasz sie z bólu majac okres?

bo przy torbielach jest tak ze one tak jak twoja macica krwawia podczas okresu i sa najbardziej wlasnie wyczuwalne podczas okresu gdy sie siedzi na kiblu

Ale w sumie to ty masz po cesarce to nie wiem jak to by wygladalo u ciebie
    pociesze cie , ze 50% szans na to ze po cesarce kobieta bedzie miala torbiele ale to nie znaczy ze masz endometrioze ;)
    bo endometrium podczas cesarki zawsze sie wydomedzie na powloki wewnetrzne , tylko czasem jest tak ze duza czesc z nich zostanie wchlonieta przez nasz organizm i nic z tego sie nie stanie a czesc moze sie osadzic na miejscu w ktorym bylo ciecie tworzac gózki endometrialne .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 12:12

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena a na USG to Ty kiedy ostatnio byłaś? Masz obfite i długie miesiączki? Bo to najczęściej jest objawem endometriozy.

I kurczę, niech mnie ktoś w końcu oświeci, czym jest "seks na krokodylicę"? 8x dziennie? 12?

• zgredka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek: ja przechodziłam przez fazę mierzenia, oglądania, potem obojętności i zarzucałam mierzenie i wreszcie znowu mierzenie + nieumiejętna obserwacja szyjki...

więc spokojnie, jeszcze wróci Ci nastrój ;-)

Kroko: wspominam Cię biedaczko i zastanawiam się jak tam u Ciebie, ale dobrze, że już lepiej... dużo schudłaś?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny nie wiem ...
    Sporo razy mi sie zdarzal taki bol przy posiedzeniu ale nie wiem czy to podczas okresu...
    Poobserwuje przy najbliższej miesiączce.

Wiem ze mam obfite krwawienia i długie i bolesne ale to od zawsze.
    Kiedys było gorzej - w LO kilka razy brała mnie karetka bo z bólu i osłabienia mdlałam.

USG .... Kurcze dawno temu po cesarce czyli 11 ....

No kurcze gin wie jak to u mnie wyglada i nigdy nie wpadł na to USG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 12:15

Kropka_1 lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja we Wrocku :P

głowa mi pęka, mam nadzieję, że to na zmianę pogody i jutro będzie pięknie

małż był w aptece i go babka pogoniła, że w ciąży zimno musi zaleczyć się samo, żadnych maści stosować nie wolno :/

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
‹‹ 2190 2191 2192 2193 2194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ