X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jest i Desperado i nie zawaham się o użyć :P

Aniu no i bardzo dobre wieści. To teraz jedźcie dalej na tej fali powodzenia :)

Konwalianka super ten pokoik Tymka :). Ciekawe kiedy sam zacznie coś domalowywać ;P

Kroko na nareczcie Ci odpuszcza, najwyższy czas i oby tak do końca ciaży :). Roczulił mnie tekst "gdzie mój kocyk?", zwłaszcza że jeszcze niedawno miałaś w awatarze Elmo ;).

Zredka to Ty sie na weselu bawisz :) Pamiętam, że pisałaś, ale nie skojarzyłam, że to już. Jak nudno będzie, to dorwij jakiego smartfona i wracaj do nas ;)

Marnut - nie mam pojęcia co to za plamka ale wiedz, że też mi się to czasem zdarza o różnych dziwnych porach cyklu. Nigdy nie pamiętam, żeby ginekologa o to zapytać

Tamka, no mogę tylko zdrówka życzyć, bo wiem, że wszelkie przeziębienia w ciąży są 2x bardziej upierdliwe. Powiedz mi tylko.. czy na te doleliwości, o których piszesz to Ci przynajmniej ta nospa pomaga?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 20:19

konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momo - ide do wanny na szybko i już do Ciebie lecę ze zdesperowanym ....

Musze zalać @@@@@@

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny, pożegnalismy naszego aniołka...jesli można tak powiedzieć, była ładnie przeprowadzona uroczystośc, fajny ksiądz...wszystko juz załatwiliśmy...Alicja spoczywa w Parku Pamięci...
    Jedyne co mnie dobiło, teściowie mieli "ale", że nie było stypy tylko rozeszlismy się do domów...eh...

ogólnie mam jakąś czarna serie wrodzinie:
    - babcia w szpitalu, trafiła z zatruciem, jest tam od zeszłego piątku , brzuch niby wyleczony,ale przestała "kontaktować", nie rozmawia, całymi dniami śpi albo sie awanturuje i przypinaja ja pasami do łóżka i uspokajają lekami, wyrwała sobie 5 razy wenflon, cewnik i sonde z żółądka (rurka wprowadzona przez nos do żołądka)
    - mój tata trafił na neurologie do szpitala, bo widzi podójnie i boli go głowa, podejrzewają porażenie nerwu wzrokowego,
    - w piątek moja mama idzie na tzw. 'czyszczenie macicy" na ginekologie
    - a w czwartek Michałek (syn mojej siostry) w czwartek na laryngologie - usuwanie 3 migdałka

Jedyna dobra wiadomosc to to,ze udało się załatwić urlop macierzynski "po mojemu", czyli połowę...choć w obecnej sytuacji kolejne cztery tygodnie by nie zaszkodziły....

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka zdążyłam jeszcze przed wyjściem przeczytać co napisałaś o eks Twojego W i tak potem chodziłam za tym desperadem i myślałam... i wiesz, często się słyszy, że są pary od lat próbujące zajść w ciażę, przeszkód medycznych niby żadnych, nasienie wzorcowe i nic. No i kobita się wkurza, traci cierpliwość, robi skok w bok i wystarczy ten JEDEN raz żeby zafasolkować. Wiadomo, że konsekwencje są różne, ale ja nie o tym :).
    Tak mogło być i u nich, Twój W wcale nie musi tu być "winnym" niepowodzeń, po prostu to jedna z tych niewyjaśnionych zagadek, dlaczego pewne jajeczka z pewnymi plemnikami nie idą w parze.
    4 cykl to jeszcze nie powód do strachu i u Was też wkrótce powinna się kropka pojawić :)

Blondik lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik kochana dobrze, że macie za sobą pożegnanie Aleczki, teraz powinno być Wam łatwiej. Zachowania teściów nawet nie warto komentować, a na pewno nie warto, żebyś Ty brała to do siebie. Wszystkim sie nie dogodzi, ale przecież nie od tego jesteś, żeby wszystkim dogadzać.

Co do tej kumulacji trosk, to życzę, żeby wszystko zaczęło iść ku lepszemu. Nieszczęścia chodzą parami, ale przynajmniej moze być już chyba tylko lepiej.

Pamiętam, że kiedy moja mama miała czyszczenie macicy, babcia tez trafiła do szpitala. Leżały dwa piętra od siebie a ja latalam od jednej do drugiej i też kiepsko to wspominam.

********Gang 18+********
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Biedrona- bylas u gina?

Nie moge ryczeć.
    U rodzicow jestesmy.
    W poszedł sie wyżyć robotniczo ...
    Ja nie mam siły na nic ...
    nie nie byłam ide 7 pażdziernika

za to okres lał sie w nocy jak z karanu dopołudnia tez a teraz juz tylko plamienie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Tamka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momo, to kłucie mi przeszło, ale czy po nospie czy samo z siebie, to nie wiem, teraz mnie gniecie w okolicy lewej pachwiny, dzień z bólami :-/
    Blondik,nie wiem co napisać, mam wrażenie ze wszystko głupio brzmi i jest nie na miejscu... Przytulam mocno i życzę spokoju ducha i serca, i zdrowia dla całej rodziny bo faktycznie jakaś czarna seria Was dopadła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 20:04

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)

Wysłany: 27 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    witam dziewczyny, pożegnalismy naszego aniołka...jesli można tak powiedzieć, była ładnie przeprowadzona uroczystośc, fajny ksiądz...wszystko juz załatwiliśmy...Alicja spoczywa w Parku Pamięci...
    Jedyne co mnie dobiło, teściowie mieli "ale", że nie było stypy tylko rozeszlismy się do domów...eh...

ogólnie mam jakąś czarna serie wrodzinie:
    - babcia w szpitalu, trafiła z zatruciem, jest tam od zeszłego piątku , brzuch niby wyleczony,ale przestała "kontaktować", nie rozmawia, całymi dniami śpi albo sie awanturuje i przypinaja ja pasami do łóżka i uspokajają lekami, wyrwała sobie 5 razy wenflon, cewnik i sonde z żółądka (rurka wprowadzona przez nos do żołądka)
    - mój tata trafił na neurologie do szpitala, bo widzi podójnie i boli go głowa, podejrzewają porażenie nerwu wzrokowego,
    - w piątek moja mama idzie na tzw. 'czyszczenie macicy" na ginekologie
    - a w czwartek Michałek (syn mojej siostry) w czwartek na laryngologie - usuwanie 3 migdałka

Jedyna dobra wiadomosc to to,ze udało się załatwić urlop macierzynski "po mojemu", czyli połowę...choć w obecnej sytuacji kolejne cztery tygodnie by nie zaszkodziły....
    Park Pamięci to jest miejsce które zawsze mnie wzrusza tam skremowano mojego dziadziusia i zawsze na mysl o tym mam łzy w oczach a teraz bedzie tam spoczywał Wasz aniołek który zawsze bedzie w waszych sercach tesciami sie nie przejmuj trzymam za ciebie kciuki

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• stara_czka Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co robicie? Ja się uczę, oglądam TV i nie jem (ale nawet gdybym nie była na głodówce, to bym nie jadła)

Wysłany: 27 września 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik kochana trzymaj sie bedzie dobrze zza tych chmur juz niebawem wyjdzie słonko

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Lenka zdążyłam jeszcze przed wyjściem przeczytać co napisałaś o eks Twojego W i tak potem chodziłam za tym desperadem i myślałam... i wiesz, często się słyszy, że są pary od lat próbujące zajść w ciażę, przeszkód medycznych niby żadnych, nasienie wzorcowe i nic. No i kobita się wkurza, traci cierpliwość, robi skok w bok i wystarczy ten JEDEN raz żeby zafasolkować. Wiadomo, że konsekwencje są różne, ale ja nie o tym :).
    Tak mogło być i u nich, Twój W wcale nie musi tu być "winnym" niepowodzeń, po prostu to jedna z tych niewyjaśnionych zagadek, dlaczego pewne jajeczka z pewnymi plemnikami nie idą w parze.
    4 cykl to jeszcze nie powód do strachu i u Was też wkrótce powinna się kropka pojawić :)

Moze i tak ....
    Dowiemy sie po badaniach.

Thx

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik ....
    Nie wiem co powiedziec ...

Spokoju zycze ....

Wysłany: 27 września 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka zaczynamy walke w 5 cyklu zobaczysz uda sie :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Moze i tak ....
    Dowiemy sie po badaniach.

Thx
    A poza tym mówił Ci już ktoś, że za szybko test robiłaś? ;)

********Gang 18+********
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Lenka zaczynamy walke w 5 cyklu zobaczysz uda sie :)

Pewnie ...

Koko dżambo i do przodu

http://m.youtube.com/watch?v=cOrc37wNUqU

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    A poza tym mówił Ci już ktoś, że za szybko test robiłaś? ;)

Momo ciota przyszla ...
    Nowy cykl ...

Jedyne co mnie zastanawia to ten moj 2 skok temperatur ...

No i chyba tez trzeba podrasowac fl ...
    Nie wiem co mi sie poprzestawiala - zawsze miałam cykl 28 dni i fl 14

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 20:31

Wysłany: 27 września 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie ciesze ze u mnie już @ pomału sie konczy przed wyjazdem jeszcze sie pobzykamy a jak wóci to bedzie sie działo Lenka walczymy!!!!!!o nasze marzenia

momo1009 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    ja sie ciesze ze u mnie już @ pomału sie konczy przed wyjazdem jeszcze sie pobzykamy a jak wóci to bedzie sie działo Lenka walczymy!!!!!!o nasze marzenia

Jak to konczy?
    Zawsze tak krotko masz?

Wysłany: 27 września 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio tez sie zdziwiłam zwykle 5 dni a 6 to lekkie plamienie a tu popołudniu już delikatnie , pewnie jutro tak na jedną kropke i koniec w poniedziałek bede po

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Momo ciota przyszla ...
    Nowy cykl ...

Jedyne co mnie zastanawia to ten moj 2 skok temperatur ...

No i chyba tez trzeba podrasowac fl ...
    Nie wiem co mi sie poprzestawiala - zawsze miałam cykl 28 dni i fl 14

Wybacz, gdzieś mi to umkneło :/ Gapa ze mnie, albo to desperado.. jestem w połowie a czuję szum w głowie
    To jaki Ci poprzedni cykl wyszedł? 26 czy krótszy?

********Gang 18+********
‹‹ 2215 2216 2217 2218 2219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ