X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... nie nadrobie. Bylam na dyzurze zaraz po impezie pracowej i dzis odsypialam.

Blondik, moje kondolencje. Dobrze ze uroczystosc byla godna. Trzymam kciuki za odmiane losu z rodzinka...

Widze lenka i dronka ze ja zostalam na placu boju... chyba jutro zatestuje tak po prostu, ale bole macicy przeszly, plamienia mie bylo, cyce nie bola wiec jak znam zycie jutro bedzie kicha i pewnie okres przyjdxie az do bolu punktualnie :( mam dzis znowu atak pesymizmu/realizmu... ;(((

Lena ja mam zawsze brazowe plamienie na poczatku okresu, czasami obfite. Krew brazowa to nie jest krew stara w sensie dlugo zalegajaca. Ona moze miec np. 15-30 minut, to wystarczy zeby sciemniala. Czasami okres zaczyn sie maloi intensywnymi skurczami, wiec stare endometrium wolniej jest zluszczane i wydalane. Nie sadze ze tampony maja tu duzo do rzeczy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 21:06

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tampony okazjonalnie tez - jak dodatkowo chce sie zabezpieczyć i tamponem i podpaską bo u mnie dosc sie leje w pierwsze dni. Albo jak na basen koniecznie mamy ochote.

Jakis pełen niespodzianek ten moj pierwszy cykl na owu - a to dziwne bole w II czesci cyklu, a to tempka, a to śluz dziwny, a to brązowa @ ......

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Widze lenka i dronka ze ja zostalam na placu boju... chyba jutro zatestuje tak po prostu, ale bole macicy przeszly, plamienia mie bylo, cyce nie bola wiec jak znam zycie jutro bedzie kicha i pewnie okres przyjdxie az do bolu punktualnie :( mam dzis znowu atak pesymizmu/realizmu... ;(((
    Jakbym słyszłam siebie kilka dni temu. Nieukowa, oby Tobie udało sie przełamać wrześniową passę. Bardzo bardzo mocno tego życzę :*

Dzięki za to o krwi. Lenka ma brązową teraz na początku cyklu i stąd nasze wątpliwości

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 21:11

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • stara_czka Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    kochana mnie tez jak poleciało to było brązowo a potem juz normalnie
    ja mam zawsze na blado czerwono lub malinowo wręcz

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Jakis pełen niespodzianek ten moj pierwszy cykl na owu - a to dziwne bole w II czesci cyklu, a to tempka, a to śluz dziwny, a to brązowa @ ......
    Możesz zwalać na nas ;)

A mojemu S udało się zakrzywić czasoprzestrzeń. Najpierw dzwonił, że będzie za 15 min, teraz że za 40.

********Gang 18+********
  • stara_czka Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Ja to tampony okazjonalnie tez - jak dodatkowo chce sie zabezpieczyć i tamponem i podpaską bo u mnie dosc sie leje w pierwsze dni. Albo jak na basen koniecznie mamy ochote.

ja tampony używam tylko jak mój facet zostaje u mnie na noc, a mam okres...

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara_czka wrote:
    ja tampony używam tylko jak mój facet zostaje u mnie na noc, a mam okres...
    A tak, pamiętam że bez piżamy sypiasz :)
    stara_czka wrote:
    ja mam zawsze na blado czerwono lub malinowo wręcz

Takiej to chyba nigdy u siebie nie widziałam, zwykle bordo

********Gang 18+********
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik - najgorsze macie już za sobą, Park Pamięci to naprawdę godne miejsce, zachowania teściów nawet nie skomentuje ;(
    Bądź silna, tule :*

Widzę ze dzis wszystkie brzuchatki maja jakieś bole, moje raz sie pojawiają raz znikają. Moze dzis poserduszkuje w końcu bo jakaś blokada mi sie włączyła, maz narzeka, a ja zwyczajnie sie boje o maleństwo mimo iż ginka zezwoliła.
    Mam nadzieje, ze jutro bole, ciagniecia i inne przejdą.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa to chyba normalna reakcja, każda z nas na pierwszym miejscu stawia dobro dziecka, nawet jeśli lekarz zapewnia, ze serduszkowanie nie zaszkodzi :). Ale skoro zapewnia, to nie ma się czego bac :)
    A puzzle ułożone? ;)

********Gang 18+********
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik tule kochana dobrze z ejuz macie ten dzien za soba..a Alusia na pewno bedzie nad Wami czuwa Wam pomagała :)
    a tesciowa... szkoda slow niech ona najlepiej pojdzie w pizduuu .

my po mszy za dziadka... wrocilism o maly wlos bysmy wzieli malutka kotke do domku :D heheh :D ale babcia michala nam jeje nie dala bo mowi ze to jej kotka..ale jest cudna michal sie w niej zakochal :D

momo1009 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieeee, pozostało najgorsze do ułożenia :/ ta są pingwiny, wiec dużo białych puzzli, przy świetle dziennym kolory ich sie różnią, przy włączonym świetle męczą sie oczy. Wiec zejdzie jeszcze trochę zanim skończę.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Nieeee, pozostało najgorsze do ułożenia :/ ta są pingwiny, wiec dużo białych puzzli, przy świetle dziennym kolory ich sie różnią, przy włączonym świetle męczą sie oczy. Wiec zejdzie jeszcze trochę zanim skończę.
    Hihi, nie zazdroszczę chociaż puzzle bardzo lubię ;)

********Gang 18+********
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brryyy wam. Weszlam do domu i maz mnie podkurzyl. Siedze pod koldra i pije zimniutkiego irlandzkigo guinessa

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny cos wam opowiem po porostu jak soie dowiedzialam o az mnie zmulilo :P

wczoraj przyszla para dziewczyna i chlopak zapisac sie do szkoly.. akurat bylam ja bo sekretarka ( notabene siostra mojego M ) poszla cos w szamac wiec ja zastpilam..no i dziewzyna wymalowana i bardzo powaznie wygladajaca caly czas mowila za chlopaka wybierala mu keirunek myslalam ze to jego mama ale jak mowia nooo jak pojdziemy na masazystwo to bedziemy sie masowa.. mowe kure chyba malzenstwo ( maja to samo nawisko)
    no i jtak caly czas buziaki sobie przesylali i wogole.. ona zapisala sie an inny kiedrunek w koncu on na inny .

ja dzis siedze a tu kolezanka druga nauczycielka mowi ze on ich na bo kiedys pracowali w call center z nia :)
    iii... okazuje sie ze to rodzenstwo !!!!!!!!!!!!
    mowi ze jak byla impreza firmowa to razem tanczyli obmacywali sie .. a na koniec razem poszli spac..
    w skzole tez ciagle za raczke chodza i wogole tak slamaarnie sie na siebie atrzye..a fujj jak ich dzis zobaczylam ..oto az mi sie zle zrobilo..no jak siostra z bratemm.. bleee

ps a na dodatek ona wyglad jakby byla w ciazy ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 21:46

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras pisala o pominieciu lutki jeden dzien - nic sie nie stanie. Mozna wziac zamiast dwoch tabletek jedna i cacy.

Ja mialam plamienia w srodku cyklu bez powodu. Trwaly mi 7 dni i gin kazal wziac kilka dni lutke i przeszlo

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, nosz kurde, chyba wszystkie mamy dziś kiepski dzień. Dobrze, że sa guinessy, desperada i inne wynalazki :)

Ania mnie też wmurowało.. takich rzeczy to jeszcze nie słyszalam, a myślałam, że już wszystko słyszałam...

a po tym ps. to już tylko myśle, że może oni tylko udawali w tym call center rodzeństwo dla jaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 21:51

********Gang 18+********
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no .. powiem wam ze wszoku bylam..bo o tyle o ile slyszalam o taki to nigdy nie mialamstynosci .. oni wogole sa dziwn.. i ten chlopak jest bardzo pod wplywem tej dziewczyny ...jak to opowiedzialam Michalowi to az sie za glowe lapa mowi ze nawet sobie nie umie wyobrazic i niechce jakby mogl za bist zlapac siostre albo za ylek..

o ja chyba dzis nie pasuje u bo mialm nawet dobry dzien :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie maja to samo nazwisko... i ona nie ma nazwiska panieniskiego obydwoje sa kawaler / panna to wzytsko jest w dokumentach

to samo imie matki i ojca.. ten sam adres ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 21:54

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry...
    Wróciliśmy z parapetówki i jestem tak zła na mojego K, że szok. Tam jest taka słodka miesięczna dzidzia i jakoś tak siedzieliśmy sobie ona leżała na kanapie i zaczęła kwilić i małż mówi "no ciocia zajmij się dzieckiem" więc ja długo nie myśląc odpaliłam "a może wujek zajmie się dzieckiem" a on na to "no przecież to Ty chciałaś..." i tak na niego spojrzałam że nie dokończył... Później tłumaczył że chodziło mu o to że ja chciałam pobawić się z dzidzią. Ale ja wiem że miał na końcu języka że to ja chcę dziecko :( Ehhh.... Odechciało mi się wszystkiego :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka :* tulę mocno. Faceci to takie wiesz... z epoki kamienia łupanego :/

Anuśka lubi tę wiadomość

‹‹ 2217 2218 2219 2220 2221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ