My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Nena, cycki to niech lepiej nie opadają! jeszcze nie czas na to
nie wiem, co z tą owulką, olewam sprawę i nie wpisuję się nawet na testowanie, bo nie wiem kiedy ono miałoby niby nastąpić pomijając fakt, że do tej pory ani razu nie miałam okazji zatestować
my mieliśmy taki wysyp ślubów dwa lata temu, łącznie z naszym, chyba ze 4 oblecieliśmy szkoda, że Ci się nie uda przylecieć bo to super zabawa i odstresowanie, no i pretekst do zakupów
aaa, co ciekawe, w tym cyklu mam cycki-galaretki, takie jak zawsze po okresie, nawet uczucie wrażliwości minęłoWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 10:12
-
Dzien dobry dziewczynki
WItam sie
Ja dzis jakos z rana mialam parszywy humor..az sie poplakalamna ramieniu meza..a ten bidok nie wiedzial nawet co sie dzieje .. tylkoprzytulil i sie pytal c sie stalo..a ja mu odp ze nie wiem niech tylko mnie przytuli ..
na PMS to za wczesniej czyba ze PMS przed owulka -
TAmka ale wystrzeliłas łooo
Pamietaj ze to tlyko program
taki skok moze byc nawet po 3 dniach od owulki wiec luzi.wazne ze serducha byly w plodnym czasie -
Anu, to chyba jakieś zawirowania pogodowe, mamy pogodę niczym w Bollywood - czasem słońce, czasem deszcz
natomiast - oby ten mój wystrzał nie zakończył się jutro spektakularnym spadkiem na mordkęAnia_84 lubi tę wiadomość
-
Pojedziemy na ten z w sierpniu i tyle...bo to ślub kościelny brata rodzonego i od razu chrzest ich dzieciątka No cóż siostra cioteczna i przyjaciółka będą musiały mi wybaczyć...takie życie.
Tamka ja nigdy w życiu nie miałam w ręku testu ciążowego! Zawsze @ przychodził zanim w ogóle o teście pomyślałam. No mówię Ci, że podejrzana jesteś, te cycki, ta tempka... -
Heheh
spoko luzik .. nie smutam sie .. jakis taki poranek mialam nie bardzo.. moj stwierdzil ze zawalil bo mnie nie dopiescil i pewnie to dlatgeo .. wariot
tamka spokojnie jesczze ma czas zeby troche opasc i pozniej wzrosnacTamka lubi tę wiadomość
-
Nena, wiesz co ja myślę, bo myślisz to samo w każdym cyklu
na ślub rodzonego brata to mus! sierpień piękny miesiąc! chociaż pamiętam jak moja przyjaciółka brała ślub właśnie w sierpniu to nawet bolerka nie miała, tylko suknia z odkrytymi ramionami, wymyśliła sobie też podjazd pod kościół dorożką, a było...14 stopni, lało, wiało, dramat, jak jechaliśmy do niej to prawie nam auto podtopiło złośliwość losu, zresztą - ja we wrześniu jak zakładałam suknię ślubną to tak lało, że jedyne co mi zostało, to pękać ze śmiechu no i jak stanęłam na progu kościoła to wyszło słońce i przepięknie wpadło do naszego malutkiego kościółka, piękny moment, eh, rozmarzyłam sięNenaaa lubi tę wiadomość
-
Co do slubu my bralismy 29 wrzesnia i oczywiscie ja zmarzluch kupilam ciepla narzutke z podbiciem..bo bylam pewna ze bedzie zimno jak cholera
i co..bylo tak cieplo ze narzutka byla tylko w kosciele
a martwilsmy zsie bo caly tydzien przed lalo ..a tu akurat na nasz slub piekna sloneczna pogoda dopieor po 24 zaczelo kropic
no i pozniej caly tydzien sloneczko wiec zdarzylismy zorbic plener i podroz poslubna mielismy cieplutka w pazdzierniku:DNenaaa, Tamka lubią tę wiadomość
-
Witajcie kochane, Tamka niezłe ci wystrzeliła ta tempka mam nadzieję, że teraz będzie wysoko. Ja dzisiaj mam już mega rozciągliwy śluz i tempka spadła, a my od rana malowaliśmy pokój teraz mam taki śliczny słoneczny kolor, aż żyć się chce jest pięknie. Miłego wieczorku dziewczynki
Tamka, Ania_84 lubią tę wiadomość
-
Justa, nie chcesz wpaść do nas i przemalować jednej ściany?
Jak jest śluz to do roboty. Nigdy nie wiadomo kiedy owulka zaskoczy!
A u mnie to zobaczymy, spektakularny skok może zakoñczyć się równie spektakularnym spadkiemAnia_84 lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczyny ja się poddaje.... właśnie wróciłam z monitoringu i niestety torbiel krwotoczna..... w czwartek ten gin miał mi przepisać pregnyl a nie chciał i taki efekt... nic ja już więcej nie przyjmuje żadnych tabletek, nie monitoruje, jadę na wakacje a w sierpniu może się zdecyduje na laparoskopie...
także życzę kropek zielonych i trzymam nadal za Was wszystkie kciuki pa -
Tamka spoko luz mowie ci sa momenty na spadi ale wazne zeby pozniej wrocilo na miejsce
A ja poczytalam o zespole Klinefeltera - znowu zalapala dola.. bo to podejrzewa genetyk.. u meza.. i tu juz nie chodzi o plodnosc ale ogolnie o zdrowie i psychike meza.. osteoporoza..depresje, siadnie stawow.. oslabienei miesni... i najgorsze jest to ze jak tak czytam o objawach.. w zyciu codziennym to widze zaleznosci -
Podejrzewa.. ale z tego co czytam to wszytsko sie zgadza.
Charakterystyczne objawy zespołu to:
wysoki wzrost: średni ostateczny wzrost chorych to 179,2 ± 6,2 cm[1] TAK
słabiej rozwinięte mięśnie - czesciowo
bardziej kobieca (gynoidalna) sylwetka, wynikająca z charakterystycznej budowy klatki piersiowej i miednicy - czesciowo
dłuższe niż przeciętnie kończyny górne i dolne tak
cechy dysmorficzne: pacjenci z kariotypem 47,XXY nie mają w zasadzie charakterystycznych cech dysmorficznych, które ułatwiałyby rozpoznanie w okresie przedpokwitaniowym. U około 40% mężczyzn XXY stwierdza się taurodontyzm (powiększone zęby trzonowe)[9]; dosyć częsta jest klinodaktylia - Nie
objawy radiologiczne: zmniejszenie kąta podstawy czaszki, pogłębienie tylnego dołu czaszkowego, nadmiernie upowietrznione zatoki klinowe, małe lub średnich rozmiarów siodło tureckie z nadmiernie rozwiniętymi wyrostkami przednimi i tylnymi, zmniejszenie grubości żuchwy na wysokości jej kąta[10][11]Nie
nieprawidłowy przebieg dojrzewania płciowego: dojrzewanie pacjentów z zespołem Klinefeltera zaczyna się prawidłowo, ale poziom testosteronu stopniowo maleje i drugorzędowe cechy płciowe nie wykształcają się prawidłowo. Normalnie rozwija się prącie - Tak
u mężczyzn 47,XXY często (38-88%[12][13]) rozwija się obustronna, niebolesna ginekomastia i rzadko występuje mutacja głosu Nie
obserwuje się zmniejszenie rozmiaru jąder, które dodatkowo mają nieprawidłowo twardą konsystencję; ich objętość po ukończeniu pokwitania zwykle nie przekracza 10 ml[12]; powrózki nasienne, nasieniowody, gruczoł krokowy i pęcherzyki nasienne nie wykazują odchyleń TAK
u około 27% pacjentów stwierdza się w dzieciństwie zaburzenia zstępowania jąder[14]NIE
w gonadach nie zachodzi spermatogeneza, czego konsekwencją jest azoospermia i niepłodność, dotycząca blisko 100% pacjentów z zespołem Klinefeltera; objętość ejakulatu jest prawidłowa - Azoospermie potwierdzona
u około 70% pacjentów po 25. roku życia libido jest obniżone[13], częste są problemy z erekcją - nie do konca
rozmieszczenie owłosienia może być typowo męskie, zwykle jednak jest ono skąpe. Zarost na twarzy występuje u jedynie około 20% pacjentów[13]. Na klatce skape zarost na twarzy spory - na glowe zaczynaja wypadac wlosy
-
Tamka chętnie wpadniemy na malowanie do Ciebie
Ania jeszcze nic przesądzonego to nie myśl o tym, nie można się tak zamartwiać na zapas i tak nic to nie da a tylko będziesz miała doła
Lemurek odpocznij masz rację, jedź na wakacje i nie myśl o tym, i nie poddawaj się trzymam kciuki za CiebieTamka, lemurek lubią tę wiadomość