X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie niedzielnie..

Blondik - cieszę sie, że w końcu poukładało się po Twojej mysli, a praca zawsze lepsza niż ciągłe rozmyślanie, super, że łapiesz "byka za rogi" a jak z Twoją @ i krwawieniami?

staraczka - po owulce, to 3 dni tempka na bank na wyższym poziomie, a później to różnie.. teoretycznie może spaść na 3 dni przed @ ale czasem spada dopiero w trakcie @, więc nie ma reguły..

a le tu były nocne gaduchy - fajnie.. ja nie wytrzymuje siedzenia do późna..

kochane, mam za sobą okropną noc.. o 3 rano Tymek do nas przyszedł..okropnie się wiercił co normalnie 2 minuty, o 4 atak duszności :(( trwało to 40min, przeszło, jak go po 1 nieco zagadałam, po 2 daliśmy leki zwiotczające, po 3 hydrazyne.. po kolejnych 20min usnął wycieńczony.. to nasza wina, wczorajszy dzień, nerwówka i kłótnie, to się na nim odbiło, ewidentnie to było na tle nerwowym.. mam okropne wyrzuty sumienia, jesteśmy już po rozmowie z P; człowiek nawet się nie spodziewa, jak dzieci to odbierają..mój Tymek wrażliwy i tak u niego to się odbija, a u innych pewnie w inny sposób, są nerwowe, nieznośne..musimy to zmienić, aby się nie powtarzały takie ataki, ale właśnie chciałam Wam napisać, abyście w przyszłości naprawdę uważali na takie "akcje" w domu.. mnie oczywiście po "akcji" znowu bolał brzuch i zaczęłam wymiotować - z nerwów, więc zafundowałam akcje dwójce moich maluchów, niezła matka ze mnie!
    dół jak diabli..

chłopaki pojechali do kościoła, mnie bolą plecy, brzuch i do tego głowa.. ech

miłego dnia

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• stara_czka Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Aż do samego końca albo i dzień dłużej. Czasem spada dzień lub dwa przed @ a czasem podczas @ dopiero leci w dół :)
    Powiem Ci że takie mierzenie to super sprawa. Można naprawdę świetnie poznać swój organizm :)
    tylko u mnie nie ma czego mierzyć, bo ja nigdy nie mam owulacji.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia współczuję takich akcji. Faktycznie tak jest, że dzieci czują widzą i przeżywają wszystko... Trzeba bardzo uważać co się przy nich mówi :)

• helenkq Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc wszystkim ;)

krokodylek pytałas gdzie sie podziewam ;)
    zagladam tu czasem ale nie sposób was nadrobic a ja spedzilam ostatnio troche czasu bez neta, w sierpniu na wyjezdzie nie mialam, potem naskładało sie kilka spraw ze nie mialam czasu...

no a potem spedziałam mnostwo czasu w szpitalu ;(
    najpierw moja starsza córka sie poparzyła, niestety dosyc rozlegle i byłam z nia w szpitalu na szczescie nie gleboko bo tylko I/II i nie mam juz prawie sladu poza lekkim zaczerwienieniem

a potem ech... złapałam e.coli rozlozylo mnie odrazu prawie jak wyszłam ze szpitala z córka i za dwa dni byłam juz znow w szpitalu tym razem na poloznictwie ;)

martwiłam sie o małego, bo od poczatku ciazy jakos tak wiek z usg coraz bardziej uciekał od aktualnego terminu ale okazało sie na połowkowym że wszystko jest ok i
    mały jest zdrowy i rośnie zdrowo ;)

także dziewczyny moje dwie córeczki mają mieć braciszka ale okaze sie po porodzie

trzymajcie sie ciepło a ja postaram sie zajrzec w pozniejszym terminie i nadrobic zaległości a teraz juz musze spadać
    buziaki ;)

konwalianka, Blondik, LaRa, Tamka, choco, justta lubią tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara_czka wrote:
    Ja też nie... No może raz na kilka lat :) Taki urok PCOS, ale teraz jak będziesz mierzyć i okaże się że faktycznie nie ma owulki to przynajmniej wiesz co trzeba poprawić, żeby była :)

• stara_czka Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a poza tym to mam coraz większą depresję. czuję się samotna. Mój facet tak naprawdę nie jest mój (on jest przede wszystkim ojcem, potem jest ojcem chrzestnym, ojcem dzieci zmarłego brata, synem, bratem, a na koncu jest mój) :(

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenq kopę lat :) Kurczę to masz przejścia :( Nie zazdroszczę... Całe szczęście że wszystko ok :) Dbajcie o siebie :) Buziaki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bryyy jak wyczułam tak się stało, tempka poleciała w dół totalnie :/ coś czuję że jednak bezowulacyjny cykl sie szykuje :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara_czka wrote:

Ja też nie mam owulacji a mierzę lekarz kazał to obserwuję co i jak. Lepiej wiedzieć co sie dzieje niż nie wiedzieć.

Anuśka lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helenq gratuluję synka i zdrówka dla córy i Ciebie, rozumiem, że juuż wyszliście na prostą? mam nadzieję

staraczka - to zawsze jest smutne, ze nie jest się na I miejscu - tulę..a tempkę lepiej mierzyć, bo poznaje się swój organizm..

Czarnula - nic straconego jeszcze, póki co korzystaj z mocy męża i swojej przyjemności :)

buziaki

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Bryyy jak wyczułam tak się stało, tempka poleciała w dół totalnie :/ coś czuję że jednak bezowulacyjny cykl sie szykuje :/
    Czarnula no co ta tempka w kulki leci...A może coś się szykuje i teraz odbije do góry.... Albo potrzebujesz silniejszej stymulacji :/

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... Jakieś wielkie samoloty na moje niebo wlatają :/ Brzmią jak bombowce z IIwś :/ Nie podoba mi się to. Nigdy nie widziałam nad moim domem takiego ciężkiego, wielkiego samolotu z takim ryczącym silnikiem :/ Mamy niedaleko (w Łasku) bazę wojskową i chyba tam toto leciało... Kurczę tak straszą wojną w internetach, a teraz takie samoloty.... Feee.... Nie podoba się mi :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helenq DUŻO, DUŻO zdrówka Tobie, córce i malutkiemu - ho ho ho to już 3ci chłopak na 30stkach:) ajajajaja NENUŚ słyszałaś????????? no to Kosia będzie miała radochę:)

Czarna a jaki plan w związku z tym na kolejny cykl??? gdyby ten znowu był "pusty" - chociaż JA bardzo bardzo mocno 3mam kciuki za siostrzyczkę dla Michasia:)

Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara_czka wrote:
    a poza tym to mam coraz większą depresję. czuję się samotna. Mój facet tak naprawdę nie jest mój (on jest przede wszystkim ojcem, potem jest ojcem chrzestnym, ojcem dzieci zmarłego brata, synem, bratem, a na koncu jest mój) :(
    Kurczę ja bym tak nie mogła... Rozumiem że dzieci są dla faceta ważne ale jakbym miała być na końcu takiej kolejki to nie dałabym rady... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara_czka wrote:
    :-/ a jak będziesz miała z Nim dziecko???? to na którym miejscu ON będzie??? uhmmmm ja to myślę, że sprawa jest inna niż Ty to widzisz......rozmawiałaś z NIM o tym?

• LaRa Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, suonko swieci, temp na zewnątrz poszybowała do góry, zapowiada sie cieplutenki dzień :)
    Na 11 lecimy do kościoła, a potem czas sie wziąć za obiad - wymyśliliśmy placki po węgiersku w wydaniu lekko dietetycznym :)
    Aaa wracając do puzzli, podobają mi sie takie z dzieciaczkami ( jak sesje u Blondik) i już sie zastanawiam nad zamówieniem na allegro. Wieczory bedą coraz dłuższe, zimniejsze wiec muszę sobie zagospodarować wieczory :)

momo1009 lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:

Czarna a jaki plan w związku z tym na kolejny cykl??? gdyby ten znowu był "pusty" - chociaż JA bardzo bardzo mocno 3mam kciuki za siostrzyczkę dla Michasia:)

w następnym cyklu pobawię się jeszcze z dongiem i ... koniec na tym będzie :] potem odpuszczam zupełnie

zacznę łykać orgametril od 16 dc mimo że on owulkę blokuje i skupię się na sobie - jakaś dietka, ćwiczenia, podbuduję zdrowie i dopiero jak osiągnę to co chcę sama ze sobą wrócimy do starań

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    córka skopała mnie o 3ciej rano, do 4.30 zasnąć nie mogłam, przez 1,5h kręciła się, wierciła, kopała, szturchała....kurka wodna, zaczyna się............. dzisiaj rozpoczęła 26tydzień, i największa aktywność przed nią, a przede mną i moimi biednymi żebrami ciężki czas...........wiem, nie mam na co narzekać - i tego nie robię!!! tylko kminię jakby tu przetrwać i wyjść cało z tej bojówki heheheheh

Anuśka, Nieukowa, Czarnula87, konwalianka, Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    ćwiczenia, podbuduję zdrowie i dopiero jak osiągnę to co chcę sama ze sobą wrócimy do starań

to jest bardzo dobry plan:) szczęśliwa i zadowolona z siebie --> to szczęśliwa mama:)

ale z taką liczbą serduch jaką mąż Ci serwuje, coś myślę, że na dietę nie zdążysz przejść:P

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko czy jest owulacyjny czy nie, sprobowac warto. Bo co nam pozostaje?
    Ja czuje ze okres przyjdzie. I mam mega dola a moj maz ma pretensje ze nie mam ochoty ani na zapasy lozkowe ani na spacer ani na nic... no co ja poradze ze potrzebuje byc mama i co miesiac los mi odbiera moje prawa?

Ech, niedziela sloneczna a wserduchu mam chmure gradowa.

Sprobuje mysli zajac czyms ciekawym, dorwalam w sklepie kuchnie swiata japonska soje femrnetowana. Podobno to mega zdrowe i ma duzo witaminy k, ale cholernie ciezko kupic i jest mega droga. Sprobuje zrobic sobie wiecej z tej malej porcji, dzis kupuje wor soji, to sie potem moczy, gotuje i na goraco miesza z taka juz sfermentowana i podobno po 2 dniach jest gotowa duza porcja ;)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 2222 2223 2224 2225 2226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ