X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka ja dzis mam zupke pieczarkowa i zwijasy schabowe nadziewane porem, marchewka i szynka:)

konwalianka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • stara_czka Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    z jakiś powodów, TWÓJ facet NIE CHCE NAWALIĆ - na pozycji OJCA i odpowiedzialnego faceta..........to trochę jak u Naszej Lenki, co rodzeństwo się wyprowadziło, nikt oprócz JEJ nie zajmuje się chorą mamą....a biedna swoje życie dzieli pomiędzy dom rodzinny, a ukochanego, a że jest MEGA ODPOWIEDZIALNĄ osobą nie zostawi mamy, nie rozprawi się z rodzinką i moim zdaniem DUŻO, ZA DUŻO bierze na swoje plecy....
    LENKO BEZ URAZY SKARBIE:)
    ja swoją pępowinę od mamy (a najmłodsza jestem i na mojej głowie matula została - rodzeństwo się wyprowadziło i to JA MIAŁAM TEN OBOWIĄZEK ZOSTAĆ DO KOŃCA ŻYCIA I OPIEKOWAĆ SIĘ NIĄ) odcięłam dopiero jakieś 2 latat temu, ciężko było, ale rodzeństwo "poczuło" się w obowiązku zacząć również opiekować się rodzicielką...
    tak TWÓJ MĘŻCZYZNA.....może czuje, że TO NA NIM I TYLKO NA NIM WSZYSTKO BAZUJE, MOŻE MYŚLI, ŻE JAK NIE ON - TO KTO????
    może stara się głęboko ukryć SWOJE MARZENIA I PRAGNIENIA - bo przecież ON musi być odpowiedzialny.........
    nie wiem skarbie, nie umiem "ładnie i zgrabnie" pisać, nie jestem psychologiem.....
    ale czuję w sobie, że to NIE jest tak, że jesteś na OSTATNIM miejscu....tylko na JEGO BARKACH leży tak wiele spraw i czuje, że chociaż TY mu nie dokładasz??????
    Jest dokładnie tak jak napisałaś. On jest poprostu tak cholernie odpowiedzialny, tak stara się zadowolić wszystkich, że sam już nie daje rady. On nawet ślub wziął z poczucia obowiązku.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Pati.

Ja w tym cyklu czasami sobie tempke mierze, ale dzis to jaies jaja... spadla mi z 37,1 nagle do 36,3 a to dopiero 23dc :/ nie kumam nic a nic.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Anuśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Witam wszystkie staraczki. Jestem nowa na forum. Jestem mama 6 letniego Marcelka I mam rowniutko 30 lat. Obecnie staram sie od stycznia o drugi skarb. U mnie problemem jest nieszczesna endometrioza. O Marcela staralam sie 2 lata. Pomoglo Clo +pregnyl. Teraz tez jestem po stymulacji a przedwczoraj dostalam pregnyl. Testuje 13. Oby byla to szczesliwa 13. Pozdrawiam staraczki I mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie do swojego grona.
    Hej witamy u nas :) Chyba będziemy razem testować :)

• zgredka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jol jol,
    Na weselu bylo git, choc nie znalam nikogo poza moim i jego 1 kolega. Byly goralskie tance, moj potem ledwo oddech lapal, ale filmik nagralam (dla mojej mamy). Nazarlam sie, ale dotrzymalam do 100 m pod domem..

angeika, Tamka lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Freja Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula - ja też kanapki na obiad ;) również w pracy tkwię

Czarnula87 lubi tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska, Ty tez testujesz 13?

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara_czka wrote:
    Jest dokładnie tak jak napisałaś. On jest poprostu tak cholernie odpowiedzialny, tak stara się zadowolić wszystkich, że sam już nie daje rady. On nawet ślub wziął z poczucia obowiązku.
    Kochanie to jak wiesz jak jest i GO KOCHASZ.........to sama w sercu wiesz, że jak ON myśli (i wierzy), że jest TWARDY to TY BĄDŹ Mu podporą, ramieniem na którym może się wesprzeć....
    nie umiem Ci nic doradzić...kochaj Go i rozmawiaj z NIM, ale bez wyrzutów, staraj się pokazywać MU swój punkt.............jeżeli czujesz, że to TEN JEDYNY to sobie poradzisz:)

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa jesteś pewna termometru?
    Ja w poprzednim cyklu też miałam chyba 11dpo taki niewyjaśniony spadek (na mniejszą skalę), do teraz nie wiem co to było, choć dziewczyny wróżyły zanieżdżenie.

Hej wytańcowana Zgredka :)

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam pulpeciki w sosie pomidorowym, ogórek kiszony i wczorajszą zupkę kalafiorową:)

buziaki, lecę na słoneczko trochę....:)

• konwalianka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa a może to zagnieżdżenie?

ej dziewczyny a jak w pracy, to tylko kanapki się należą? ja zawsze robię obiad dzień wcześniej i zabieram, nienawidzę tego z knajpy na dole ;/ kiedyś się zatrułam..

u mnie też grzybowa..ale na II danie..czarna dziura ..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    Czarnula - ja też kanapki na obiad ;) również w pracy tkwię

Ooo witam towarzyszkę niedoli :D a gdzie pracujesz jeśli mogę zapytać? :D ja dzisiaj od 12 do 19 więc nie ma tragedii ;)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara_czka wrote:
    Kochana Ty mu wytłumacz że nie da się zadowolić wszystkich (to zadanie dla agencji towarzyskich). A nikt za niego życia nie przeżyje więc niech pomyśli o sobie i swoim szczęściu.

momo1009, konwalianka, Malenq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Nieukowa a może to zagnieżdżenie?

ej dziewczyny a jak w pracy, to tylko kanapki się należą? ja zawsze robię obiad dzień wcześniej i zabieram, nienawidzę tego z knajpy na dole ;/ kiedyś się zatrułam..

u mnie też grzybowa..ale na II danie..czarna dziura ..

Męzu w pracy dzisiaj, dziecię idzie na obiad i cały dzięń do rodziców moich, więc wiesz mis ię już nie chce specjalnie gotowac boiadu tylko dla mnie :D

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam gigantyczną cukinię, to może zrobię gigantyczne leczo :D

Moze nie jest to tradycyjny niedzielny obiad, ale oboje za nim przepadamy

konwalianka lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Anuska, Ty tez testujesz 13?
    Nio albo 12 bo mogę nie wytrzymać do 13 ;D

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• stara_czka Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Starczka, czy Ty co miesiąc byłaś na monitoringu, że masz pewność, że nidy nie owulujesz?
    chyba nie jestem az tak zorganizowana, zeby jeszcze o tym pamiętać.
    Codziennie muszę wziąść całą masę leków (2 tabl. duphaston, 4 tabl. tranu, 4 tabl. magnezu, witaminy, infolic, aqua femin, metforminę, przygotowac sobie zdrowie jedzenie, codziennie ćwiczyć, wyglądać bosko, posprzątać w domu..... nie chce mi sie jeszcze z termometrem latac i codziennie rano miec zalamke.

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zmykam, dużo słoneczka:) :***

********Gang 18+********
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara_czka wrote:
    Codziennie muszę wziąść całą masę leków (2 tabl. duphaston, 4 tabl. tranu, 4 tabl. magnezu, witaminy, infolic, aqua femin, metforminę, przygotowac sobie zdrowie jedzenie, codziennie ćwiczyć, wyglądać bosko, posprzątać w domu..... nie chce mi sie jeszcze z termometrem latac i codziennie rano miec zalamke.

a czemu bierzesz codziennie duphaston??

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara_czka wrote:

Aha, pytałam bo myślałam, że ten brak owu co m-c ginekolog potwierdza.

A nie dalej jak w tym miesiącu dwie kreski zobaczyła dziewczyna, której lekarz wskazał cykl jako na pewno bezowulacyjny..

Muszę niestety uciekać, później nadrobię

********Gang 18+********
‹‹ 2224 2225 2226 2227 2228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ