X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Freja Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wydaje mi się że ovu miałyśmy prawie równo :) ale do 13.10. czekać....?

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    pati mieszkasz w Belgii?
    Tak mieszkam w Belgii i strasznie brakuje mi tu innych startaczek... bo tak naprawde tylko my sie rozumiemy w zupelnosci i przezywamy to samo..

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Kochana w cały świat od 39 do 27dni teraz miałam owu w 9dniu cyklu więc jaja są jak beretki ;) Ale taki urok PCOS :) Mam nadzieję że dotrwam do 13 :) Możesz sobie podglądać cykle jak klikniesz na nick to masz bieżący wykres na tablicy i jeśli jest "tak" to klikasz i widzisz wykres tej osoby :)

Anuska wiec w razie co zrobie i ja wczesniej. zobacze ile wytrwam;)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry i witam nowe kolezanki :)

Trafilyscie w odowiednie miejsce, bo dziewczyny tu sa naprawde fajne i pomocne, a ja odkad je podczytuje czuje sie o wiele lepiej :)Wiec pewnie i wy sie zarazicie ;)

Pogoda dzis dopisuje, wiec ide na grzybki z moim M :)

Milego dnia wszystkim zycze!

Pati Belgia, Malenq, momo1009 lubią tę wiadomość

• Freja Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja - drugi raz nie chcę przez głupotę lekarza stracić dziecka, a w 16 tygoniu to juz jak poród ( z laktacją włacznie) więc nie będę się targować, lekarka super z dokoratem, komunikatywna i po ludzku sie zachowała i jako jedyna pomogła po stracie - leczeniem, badaniami i wsparciem, sama pisze do mnie sms jak tam sprawy idą no i nie zawsze zgodnie z cennikiem - jak poszłam na pierwszą wizytę po poronieniu to tylko za badanie zlecone przez nich na zewnątrz zapłaciła a reszta free no i jak trzeba to przyjmie nawet o 21:45 ;)

Lena83, Krokodylica, Anuśka lubią tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja no ja z lekka tego przełknąć nie moge ....
    Co roku jak rozliczam pita to mnie krew zalewa ile tysiecy idzie z mojej wypłaty na NFZ a ja nie moge sie zapisać do zadnego lekarza ....

Mało tego - mam LuxMeda z firmy ktory kosztuje mnie co prawda dla 3 osob tylko 60 zł na M- c i jest git ...
    Na specjalistę czeka sie tylko od 1 do gora 5 dni. Chce laryngologa mam, chce dermatologa mam, chce dietetyka mam ...
    Ale ....
    Jednak jak ginekologów w mieście obok kilkunastu tak terminów nie ma tak sa oblegani - chyba o czyms to świadczy ...
    Ja mogłabym isc tam - nie moge na nich narzekać ...
    Ale ja potrzebuje isc w takim a nie innym terminie a termin tam wolny dopiero 20 października ....

Giń ktorego znalazłam tez bierze ok 200 zł za wizytę z USG i tez ciezko mi to przełknąć biorąc pod uwage ile kasy rocznie płace na NFZ i na Lux Med ...

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Tak mieszkam w Belgii i strasznie brakuje mi tu innych startaczek... bo tak naprawde tylko my sie rozumiemy w zupelnosci i przezywamy to samo..
    no to witam sąsiadkę ja pomieszkuję w NL ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :)

Cześć Freja :) miło bedziesz mi sie kojarzyc bo tak sie nazywa moja kumpela z podstawówki :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Pati Belgia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    no to witam sąsiadkę ja pomieszkuję w NL ;)
    o To widze nie jestem jaka wyobcowana;) a tzak swoja droga to czesto bywam w Holandii u swojej ksiegowej:) dokladniej w Bergem op Zoom

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Anastazjaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    Anastazja - drugi raz nie chcę przez głupotę lekarza stracić dziecka, a w 16 tygoniu to juz jak poród ( z laktacją włacznie) więc nie będę się targować, lekarka super z dokoratem, komunikatywna i po ludzku sie zachowała i jako jedyna pomogła po stracie - leczeniem, badaniami i wsparciem, sama pisze do mnie sms jak tam sprawy idą no i nie zawsze zgodnie z cennikiem - jak poszłam na pierwszą wizytę po poronieniu to tylko za badanie zlecone przez nich na zewnątrz zapłaciła a reszta free no i jak trzeba to przyjmie nawet o 21:45 ;)

zgadzam się w 100% lepiej płacić jeśli ma się pewność że lekarz dobry! zaufanie do lekarza rzecz bezcenna!!!

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    o To widze nie jestem jaka wyobcowana;) a tzak swoja droga to czesto bywam w Holandii u swojej ksiegowej:) dokladniej w Bergem op Zoom
    to około 70 km ode mnie, ja z Tilburg

Pati Belgia lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    zgadzam się w 100% lepiej płacić jeśli ma się pewność że lekarz dobry! zaufanie do lekarza rzecz bezcenna!!!
    Moj T smial sie przedwczoraj, ze gin dla kobiety, a zwlaszcza starajacej sie to jak ksiadz:)

Anastazjaaa, Malenq lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Freja Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, wiem ,mnie też trafia... ja niestety z pracy nie mam opieki medycznej, zostaje mi nfz lub prywatnie - ta lekarka co prawda jest młoda ale super intuicję ma, dobrze sie rozumiemy i mam wrażenie że szczerze sie moją sprawą przejeła - to ona robiłą mi na 3 tyg przed usg genetycznie. Terminy do niej też są długie, ale powiedziała że jak coś to mam pisać sms i będziemy myśleć co dalej - część rzeczy przez tel załatwiamy a jak trzeba to i termin z dnia na dzień lub wcześniej (!) znajdzie
    więc mam nadzieję ze inwestycja sie opłaci

Lena83, konwalianka lubią tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny - podziwiam za wyjazd ....
    My nie raz sie zastanawialiśmy nad wyjazdem ale ja jakos nie moge sobie wyobrazic co ja bym tam robic miala ....
    Facetowi to jakos łatwiej prace znalezc chyba a kobiecie gorzej ...

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Freja Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Biedroneczka!

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • smarta Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczynki w naszym gronie ;). Kochane, bardzo proszę mi wytłumaczyć że nie jestem w ciąży, że słaby czas serduszek, że bolące cycki i jajcory to na @ a tempka swiadczy tylko o tym że była owulka a nie wróży ciążę. Rozczarowania nie zniose, więc zacznijcie krzyczeć ze sobie wkrecam dlatego też zmierzylam drugi raz tempke o 9;30 i bylo 36.9. Mój mąż przeziębiony więc może to od tego...

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    Anuśka wydaje mi się że ovu miałyśmy prawie równo :) ale do 13.10. czekać....?
    No daleka droga, dlatego nie twierdzę że wytrzymam ;D

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Ja tam rozumiem Lenę, na zus płacę kupę kasy a do lekarza i tak trzeba iść prywatnie. Ale nie chcę o tym pisać bo znowu złapię nerwa.

Pati witamy serdecznie.

Arienna, Malenq, momo1009 lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wrote:
    Witam nowe dziewczynki w naszym gronie ;). Kochane, bardzo proszę mi wytłumaczyć że nie jestem w ciąży, że słaby czas serduszek, że bolące cycki i jajcory to na @ a tempka swiadczy tylko o tym że była owulka a nie wróży ciążę. Rozczarowania nie zniose, więc zacznijcie krzyczeć ze sobie wkrecam dlatego też zmierzylam drugi raz tempke o 9;30 i bylo 36.9. Mój mąż przeziębiony więc może to od tego...

No nie jestes !!!
    Nie nakręcają sie - miałam tak samo w tamtym cyklu i co?

I g.......

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dzień dobry.

Ja tam rozumiem Lenę, na zus płacę kupę kasy a do lekarza i tak trzeba iść prywatnie. Ale nie chcę o tym pisać bo znowu złapię nerwa.

Pati witamy serdecznie.
    To nie jest dobry temat :/ Jak się pracuje na etacie to się tego tak nie widzi ale jak człowiek ma firmę i co miesiąc ze swojego konta płaci prawie 1200zł za każdą osobę to szlag jasny trafia :/

Krokodylica lubi tę wiadomość

‹‹ 2226 2227 2228 2229 2230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ