X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Kurczę dziewczyny - podziwiam za wyjazd ....
    My nie raz sie zastanawialiśmy nad wyjazdem ale ja jakos nie moge sobie wyobrazic co ja bym tam robic miala ....
    Facetowi to jakos łatwiej prace znalezc chyba a kobiecie gorzej ...
    Ja juz 10 lat jestem w Belgii. przyjechalam tu jak mialam 20 lat wiec nie odczulam wiekszej zmiany. Oczywiscie poczatki byly trudne. Jezyk, praca i spolecznosc ale teraz nie wyobrazam sobie innego zycia w innym kraju:)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a Ty mierzysz tempkę? Jeśli tak to udostępnij wykres :) A jeśli nie to też udostępnij ;D

• Freja Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, bo ja tak myślałam z końcem tygodnia potestować - kusi strasznie bo testy 3 w domu leżą...

Anuśka lubi tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Pati a Ty mierzysz tempkę? Jeśli tak to udostępnij wykres :) A jeśli nie to też udostępnij ;D
    Nie mierze ale wykres udostepnie tylko jak?;)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Nie mierze ale wykres udostepnie tylko jak?;)
    Pod wykresem masz udostępnianie i udostępniasz dla wszystkich i już

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• smarta Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lenka. Ale musze wam powiedzieć że w życiu mnie tak jeszcxe cycochy nie bolały. Ledwo się moge dotknąć sszczególnie do lewego. Ale to wszystko na @

U mnie najgorsze z lekarzem jest to że większość uznaje za niekompetentnych. Nie moge znaleźć takiego co by mi pasował a jak już znalazłam yo skończył praktykę.

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Pod wykresem masz udostępnianie i udostępniasz dla wszystkich i już
    Dzieki za podpowiedz:) juz udostepnione:)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak do tej pory to do jednego gina miałam 100% zaufania.
    11 lat temu jak trafiłam do kliniki w Poznaniu w 24 tygodniu ciazy.

Miał wtedy 70 lat i był juz na emeryturze i pracował chyba juz hobbistycznie

Przedłużył mi ja do 33 tygodnia a moja A jak sie urodziła nie potrzebowała nawet inkubatora.

Skubany przed USG potrafił pomacać brzuch i z dokładnością do 50 gram ocenić wagę dziecka.

Nawet jak nie miał dyżuru dzwonił pytac jak sie czuje ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 11:03

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja uciekam do kosciolka sie szykowac. pomodle sie o nasze nowe dzidzusie. zajrze pozniej. Miulego poludnia Wam zycze:)

Krokodylica, Lena83, Anuśka lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helenkq wrote:
    czesc wszystkim ;)

krokodylek pytałas gdzie sie podziewam ;)
    zagladam tu czasem ale nie sposób was nadrobic a ja spedzilam ostatnio troche czasu bez neta, w sierpniu na wyjezdzie nie mialam, potem naskładało sie kilka spraw ze nie mialam czasu...

no a potem spedziałam mnostwo czasu w szpitalu ;(
    najpierw moja starsza córka sie poparzyła, niestety dosyc rozlegle i byłam z nia w szpitalu na szczescie nie gleboko bo tylko I/II i nie mam juz prawie sladu poza lekkim zaczerwienieniem

a potem ech... złapałam e.coli rozlozylo mnie odrazu prawie jak wyszłam ze szpitala z córka i za dwa dni byłam juz znow w szpitalu tym razem na poloznictwie ;)

martwiłam sie o małego, bo od poczatku ciazy jakos tak wiek z usg coraz bardziej uciekał od aktualnego terminu ale okazało sie na połowkowym że wszystko jest ok i
    mały jest zdrowy i rośnie zdrowo ;)

także dziewczyny moje dwie córeczki mają mieć braciszka ale okaze sie po porodzie

trzymajcie sie ciepło a ja postaram sie zajrzec w pozniejszym terminie i nadrobic zaległości a teraz juz musze spadać
    buziaki ;)

Ach jesteś kochana.
    Przykro mi z powodu oparzenia i szpitala. :(
    Dobrze że już wszystko ok!

helenkq lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja trafiłam dzieki kumpeli do fajnego gina NFZ ma tez USG wiec jestem zadowolona widze ze teraz bardzo sie przejął jak mu zadzwoniłam ze @ przyszła wcześniej :( dlatego za tydzien we wtorek biegne na USG i zobaczymy czy dostane coś na FL i wogóle
    tak sobie mysle ze odstawione w kwietniu tabsy miały wpływa na wyłażące włsoy i wogóle teraz chyba wreszcie zaczynam sie stabilizować włoski przestały wypadac czuje sie leiej i mam nadzieje ze zaczne ładnie owulowac pekac i zajde wreszcie :)

Pati witaj :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Freja Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, jednak, rzadko bo rzadko ale jeszcze się zdarzają lekarze z powołania ;) i tylko takich nam trzeba

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK

Wysłany: 28 września 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kroko :)
    widze imiona są a męża sie przekona :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• smarta Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla mnie najgorsze jest jak idę do lekarza i mam wrażenie że wiem więcej niż on. Do tego siedzi bez słowa, wpatruje się w wyniki i tylko receptę wpisze bez żadnego tłumaczenia.

momo1009 lubi tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja czuje ze jak lapne po tym pierwszym cyklu obserwacji gina z moimi pytaniami to mi podwójnie skasuje ....

Pytanie numer 100
    - dlaczego mi sie okres zatrzymał ......

Naprawde dziwny był ten cykl i ten tez chyba sie dziwnie zapowiada.
    Im wiecej obserwuje tym mniej wiem .... :(

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.

Wysłany: 28 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka ak to dziś tylko plamienie moze jednak testa jutro jeszcze raz zrób???

Mnie sie zatryzmał tylko na tabsach nie miałm wcale 4 miechy wiec pewnie teraz zanim mi sie rozrusza wszystko .. mam nadzieje jednak ze pażdziernik bedzie happy

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Dobry...
    Wróciliśmy z parapetówki i jestem tak zła na mojego K, że szok. Tam jest taka słodka miesięczna dzidzia i jakoś tak siedzieliśmy sobie ona leżała na kanapie i zaczęła kwilić i małż mówi "no ciocia zajmij się dzieckiem" więc ja długo nie myśląc odpaliłam "a może wujek zajmie się dzieckiem" a on na to "no przecież to Ty chciałaś..." i tak na niego spojrzałam że nie dokończył... Później tłumaczył że chodziło mu o to że ja chciałam pobawić się z dzidzią. Ale ja wiem że miał na końcu języka że to ja chcę dziecko :( Ehhh.... Odechciało mi się wszystkiego :(

Mój też mi jakis czas temu powiedział że ja się będę zajmować dzieckiem, nie on skoro "chciałaś dziecka".

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Hej Kroko :)
    widze imiona są a męża sie przekona :)

Tak imiona ja już mam od dawna, mąż zgadza się na Zuzię ale Franek mu się nie podoba, ale pracuję nad tym. ;) Dziś rano użyłam mocnych argumentów ale jeszcze nie jest do końca przekonany. :P

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam się szykować, my dziś jedziemy na obiad do moich rodziców a potem do szwagra z życzeniami, mam nadzieję, że dam radę, a jak nie to "po angielsku" zniknę i zdrzemnę się na jakimś wolnym łóżku. :)

Wszystkim dziewczynkom udanej niedzieli.

Malenq, LaRa lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

ooo Krokodylku :) jakos dawno cie nie widzialam :P

witam nowe twarzyczki.. awatarki :D hihi :)

ja wlasnie zrobilam dokumentacje aktualizacyjna do NFZ ..bleee mam nadzieje ze wersja probna zostanie zatwierdzona przez lekarzy i nic nie bede musiala zmieniac :D
    wtedy tylko przesle im wszytsko do druku naklejke na koperte i plik na plytke :) i bede miala to jutro z glowy :D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 2227 2228 2229 2230 2231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ