X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska ja chyba racvzej poczekam do 13 ale nie wiem jak, to bezie bo zawsze obiecuje sobie a wychodzi inaczej;)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Freja Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula, ja mam dyżur ... od 9 do 17 wiec cały dzień, obiat i tak będę musiała zrobić na jutro i wtorek bo nie ogarniam po pracy, a tu na dyżurze to nawet mikrofali nie ma ;( więc zimny bufet pozostaje
    a na kolejne obiadki to mam pomysły: spagetti, makaron z sosem myśliwskim i może nieśmiertelne mielone
    chociaż kusi mnie jeszcze jedno dziwactwo ale pewnie będę musiała sama je zjeśc - polewka (gęsta zupa/ gulasz) z mięsem kaszą i warzywami - taki jednogarnkowy zapychacz

konwalianka lubi tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    Czarnula, ja mam dyżur ... od 9 do 17 wiec cały dzień, obiat i tak będę musiała zrobić na jutro i wtorek bo nie ogarniam po pracy, a tu na dyżurze to nawet mikrofali nie ma ;( więc zimny bufet pozostaje
    a na kolejne obiadki to mam pomysły: spagetti, makaron z sosem myśliwskim i może nieśmiertelne mielone
    chociaż kusi mnie jeszcze jedno dziwactwo ale pewnie będę musiała sama je zjeśc - polewka (gęsta zupa/ gulasz) z mięsem kaszą i warzywami - taki jednogarnkowy zapychacz

wbijam do ciebie na każdy z wymienionych obiadów :D

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Aha, pytałam bo myślałam, że ten brak owu co m-c ginekolog potwierdza.

A nie dalej jak w tym miesiącu dwie kreski zobaczyła dziewczyna, której lekarz wskazał cykl jako na pewno bezowulacyjny..

Muszę niestety uciekać, później nadrobię
    Ja mam Zuzę z bezowulacyjnego :) Potwierdzonego monitoringiem, że mam przetrwały pęcherzyk i torbiel w macicy hi hi :)

Krokodylica, Malenq, momo1009 lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny !!!

Pati Witaj.

Helenq - gratulacje synka i wszystkiego dobrego.

Momo - my tez poleglismy ale na Karolu :P

Na obiad to kurczak na ostro jest.

A temperatury to nie rozumiem mojej - podobno powinna juz spaść. A ona sie trzyma jak trzymała. Potem ja wyląduje bo mi pewnie wyznaczenie owulki zaburzy.

No i trzeba sie jakość wziac w garść bo nadal jakiegos dola mam .....
    Tumiwisizm ...

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Anuśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Anuska ja chyba racvzej poczekam do 13 ale nie wiem jak, to bezie bo zawsze obiecuje sobie a wychodzi inaczej;)
    To tak jak u mnie :) Wyjdzie w praniu ;)

• Anastazjaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:

Anastazja dość szybko po owu. Ale może w takim cylku są jakieś inne zasady wyznaczenia.. w każdym razie inaczej jakoś, bo pamiętam, że pisałaś o ok. 20.10. A to się ma nijak
    bo myślałam że @ idzie, ale niestety to jeszcze nie było to, @ dalej nie ma ale w końcu coś zaczęło się dziać na moim wykresie, teraz czekam do @ i wznawam starania ;) jeśli faktycznie dobrze mi wyliczyło testować będę 01.11

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    To tak jak u mnie :) Wyjdzie w praniu ;)
    daj znac to razem zatestujemy ale bede Cie namawiala na 13 ;) a tak wogole to jaiej dlugosci masz cykle i w ktorym teraz jestes dniu?

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    witaj Pati, rozgość się :)

co dziś macie na obiad?potrzebuje inspiracji..
    ja mam dziś kurczaka z rożna kalafior z masełkiem i bułką tartą i ziemniaczki z piekarnika ;)

konwalianka, Malenq lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    a ja mam pulpeciki w sosie pomidorowym, ogórek kiszony i wczorajszą zupkę kalafiorową:)

buziaki, lecę na słoneczko trochę....:)
    ooo chyba zapodam też ogórka kiszonego ;)

Malenq lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie dziewczyny - ja sie do nowego gina umowilam. Prywatnie buuuuu ....
    Na 10 dc - owu mam podobno 14 dc. Czy on mi wtedy cos juz powie czy drugi raz do niego poczłapie raczej ???

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    ja mam dziś kurczaka z rożna kalafior z masełkiem i bułką tartą i ziemniaczki z piekarnika ;)
    Anastazja mamy dzieci w tym samym wieku:-) tylko 2 tygodnie roznicy:)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    daj znac to razem zatestujemy ale bede Cie namawiala na 13 ;) a tak wogole to jaiej dlugosci masz cykle i w ktorym teraz jestes dniu?
    pati mieszkasz w Belgii?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Kochana w cały świat od 39 do 27dni teraz miałam owu w 9dniu cyklu więc jaja są jak beretki ;) Ale taki urok PCOS :) Mam nadzieję że dotrwam do 13 :) Możesz sobie podglądać cykle jak klikniesz na nick to masz bieżący wykres na tablicy i jeśli jest "tak" to klikasz i widzisz wykres tej osoby :)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    No wlasnie dziewczyny - ja sie do nowego gina umowilam. Prywatnie buuuuu ....
    Na 10 dc - owu mam podobno 14 dc. Czy on mi wtedy cos juz powie czy drugi raz do niego poczłapie raczej ???
    myślę że już coś powinien widzieć ale nie znam się więc może bardziej zorientowane dziewczyny pomogą ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - ja teraz też zmieniłąm na prywtnego - cóż jeśli sie okazało że wcześniejsza lek. była delikatnie mówiąc nie kompetentna to teraz stwierdziłam że cenę przełknę a i tak będzie niższa niż tak którą już zapłaciłam u tej nowej wizyta z usg 170zł

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Kochana w cały świat od 39 do 27dni teraz miałam owu w 9dniu cyklu więc jaja są jak beretki ;) Ale taki urok PCOS :) Mam nadzieję że dotrwam do 13 :) Możesz sobie podglądać cykle jak klikniesz na nick to masz bieżący wykres na tablicy i jeśli jest "tak" to klikasz i widzisz wykres tej osoby :)
    oj mi się wydaje że nie dotrwasz ;)

my tu zawsze z niecierpliwości namawiamy na wcześniejsze testowania ;)

ale mocno trzymam kciuki

Anuśka, konwalianka, momo1009 lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    Lena - ja teraz też zmieniłąm na prywtnego - cóż jeśli sie okazało że wcześniejsza lek. była delikatnie mówiąc nie kompetentna to teraz stwierdziłam że cenę przełknę a i tak będzie niższa niż tak którą już zapłaciłam u tej nowej wizyta z usg 170zł
    wow nieźle :o
    ale jeśli będziesz się czuć pewniej, to warto

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    oj mi się wydaje że nie dotrwasz ;)

my tu zawsze z niecierpliwości namawiamy na wcześniejsze testowania ;)

ale mocno trzymam kciuki
    Hi hi no dokładnie :) Ale generalnie miałam testować 19tego więc 13 nie wygląda tak źle ;)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny ja powoli się ulatniam, musze młodego spakowac i wyszykowac i siebi ogarnąc :/

‹‹ 2225 2226 2227 2228 2229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ