X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciężarówki a może fotki brzuszków pokażecie? Plissssss

momo1009, Anuśka lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Marnut - nie czytałam Waszej wczorajszej(?) rozmowy, ale odnośnie tego niedokładania wszelkich starań, żeby finiszować w najlepszym stylu, to może tu działa prosty mechanizm psychologiczny. Facet ma wkodowane, że musi byc niezawodny. Jeśli da po sobie poznać, ze robił wszystko żeby było git, a i tak nie będzie, to dla niego porażka. Na wszelki wypadek, czując, ze to nie jest jego dzień, odgrywa scene, ze niby mu wcale nie zależy. Może trochę przejaskrawiam, ale piszę tak, bo mam wrażenie, że mojemu od czasu do czasu tak się zdarza :P. Staram się nie brać tego do siebie, no ale wiadomo.. powodów do radości tez tu nie ma.

Ściskam wszystkie mocno i zbieram się do wyjazdu :)

Wiesz Momo, ale to finishowanie góra co drugi dzień jest u mojego Małża zupełnie niezależne od starań o dziecko. Przecież ani w okresie narzeczeństwa, ani na początku małżeństwa, ani w czasie ciąży ani zaraz po połogu - nie starliśmy się o dziecię :). A finishu i tak nie był codziennie, nawet jeśli seks był i to kilka razy ;). Sam seks jest bardzo udany, udało się połączyć to co nas dzieliło, naprawdę nie mam mojemu Małżowi nic do zarzucenia.
    Ale kiedy w dni płodne idziemy do łóżka a mojemu Małżowi jest wszystko jedno, czy będzie finishował dziś czy jutro czy za tydzień "bo to wszystko trzeba wziąć na spokojnie" to mnie trafia :D.
    Dobrze, że dziś rano zebrał się w sobie i pogadaliśmy już bez jego fochów, może coś tam do niego dotarło i zepnie pośladki w następnych cyklach ;).

Miłego wyjazdu i wracaj szybko :)!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja może być jutro??? bo u mnie niedziela, to czas ważenia, mierzenia się i robienia fotki brzuchola;)

Momo i wszystkim dzisiaj wyjeżdżającym MIŁEGO i UDANEGO dnia wyjazdowego:) i spokojnego powrotu do domków:)

momo1009, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie Marnuciu tak to widzę, że to niezależne od starań :) Chyba rozumiem o co chodzi i jedyne co mi się nasuwa na myśl, to że Małże to jednak czasem bardziej skomplikowane skorupiaki, niż by się wydawało.. Ale najważniejsze, że jak piszesz rozmowa zaskoczyła jest perspektywa większego zrozumienia :). Tego mocno życzę, a swoją drogą myśle, że Twój Małż ma dużo szczęścia, ze trafił na Mamuta z takim pozytywnym dystansem do życia i poczuciem humoru :)

To lecę, bo żeby szybko wrócić, trzeba się najpierw szybko zawinąć, a to mi nie wychodzi. Ale jadę do teściów, więc chyba mnie rozumiecie i dacie rozgrzeszenie :P

Krokodylica, marnut, Malenq lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik życzę dużo siły dla Ciebie i całej Twojej rodzinki.

Arienna trzymam kciuki za jutro.

Anuśka ja też panicznie boję się prądu. A mój tato - o ironio - elektryk. :)
    Podeślij mi swoje dzieci, żeby mnie też obsługiwały. :P

marnut a na nieposłusznego męża to już ktoś tu polecał studnię. :P Ja za Twojego męża nie przepraszam, tylko dla mnie chciec dziecka i nie finiszować to dwie sprzeczności. :) I tego nie kumam. ;) Ja Twojego faceta nie atakuję, tylko go nie kumam. :) Ale dobrze że pogadaliście.

Malenq ja już mam ten ból w boku od 2 tygodni. Podejrzewam że to jakiś mięsień naciągnięty od wymiotów ale kto to wie?

momo był kilkudniowy postęp po czym przedwczoraj znowu mnie przeczołgało na wszystkie strony. Wczoraj już było względnie dobrze. Dziś od samego rana mnie mdli, czyli dzień jak co dzień.

Anastazja ja zdjęcia brzuszka nie mam ale zrobię specjalnie na Twoje zyczenie. :)

Anuśka, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Momo ;). A tak mi jeszcze na myśl przyszło: POWIEDZ TO MOIM TEŚCIOM :D!

Kroko - ja doskonale zrozumiałam, jakie miałaś intencje w tym "sorry", ale nic nie poradzę, że takie dwuznaczności aż się proszą o żarty :D.
    I wiem, że nie atakujesz Małża - wiem również, że może się nie mieścić w głowie jak mężczyzna może "nie kończyć" (w końcu mężczyzna zawsze może, nie? taki stereotyp, bo mój właśnie nie może) i to jeszcze w momencie starań o dziecko, dlatego starałam się to wszystko jak najlepiej wytłumaczyć :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 11:50

Krokodylica, momo1009 lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq: no nie no dużo mówił, że jest przekrwiona, że delikatna śluzówka (jak robił cytologię, tylko wziernik wsadził i od razu po dotknięciu wacika/gazy czerwony), ale poza tym powiedział, że jestem zdrowa dziewczyna.

No i ważył mnie, szczęśliwie wyszło, że moja waga zawyża (acz to nie oznacza, że nie przytyłam już ze 2kg), a nie zaniża, bo już któraś waga pokazuje mi mniej ;)

na fotę mojego brzucha za wcześnie, wolę żebyście mojej opony z ciążą nie pomyliły

Anuśka, marnut lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Anastazja może być jutro??? bo u mnie niedziela, to czas ważenia, mierzenia się i robienia fotki brzuchola;)
    jasne że może być ;)

Malenq lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:

Anastazja ja zdjęcia brzuszka nie mam ale zrobię specjalnie na Twoje zyczenie. :)

dziękuję ;)

nie oglądam swojego to chociaż wasze pooglądam ;)

strasznie długo cię męczy niezazdroszczę

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Dzięki Momo ;).

Kroko - ja doskonale zrozumiałam, jakie miałaś intencje w tym "sorry", ale nic nie poradzę, że takie dwuznaczności aż się proszą o żarty :D.
    I wiem, że nie atakujesz Małża - wiem również, że może się nie mieścić w głowie jak mężczyzna może "nie kończyć" (w końcu mężczyzna zawsze może, nie? taki stereotyp, bo mój właśnie nie może) i to jeszcze w momencie starań o dziecko, dlatego starałam się to wszystko jak najlepiej wytłumaczyć :).
    nieraz lepiej potraktować coś żartem niż gniewać się na cały świat

marnut - super postawa ;)

marnut lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra.... Koniec laby :) Muszę się zwlec z łóżka bo:
    1 Trzeba się dzieciom odwdzięczyć za poranną opiekę i zrobić jakiś pyszny obiadek :)
    2 Już mnie du... boli od leżenia ;)
    3 Tośka (moja psina) zwymiotowała mi piachem na pościel :/ Co ona żre???

Będę do Was zaglądać w tzw wolnym czasie :D

marnut, momo1009 lubią tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    If a man expect a woman to be an angel in his life he must first create heaven for her....
    Angels don't live in hell...

Jakie to prawdziwe :D

Pati Belgia lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    If a man expect a woman to be an angel in his life he must first create heaven for her....

Piękne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:

Eee...każde niebo mogłabym zamienić w piekło, jeśli tylko bym chciała ;). podobnie jak z każdego mężczyzny mogłabym uczynić milionera - jeśli tylko wcześniej byłby miliarderem ;D...

Do wieczora!

Anuśka, Malenq, Nieukowa, momo1009, choco lubią tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj potrzebna była mi ta godzina snu :) hehe dzwoniła do mnie matka mojego przyszłego zięcia (moja przyjaciółka) :D, termin porodu jej przyspieszyli o tydzień i będzie dzidziuś listopadowy a nie grudniowy :) fajnie :)

Malenq, Anuśka lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, u nas poranek na wysokich obrotach.. śniadanie, inhalacje, piknik przedszkolny, lekarz Tymka, apteki, dom - szykowanie obiadu a ja bez energii zupełnie jakby mnie ktos jej pozbawił..

zgredka, ale Ci fajnie.. ja już mam +3kg..co i tak jest niezłym wynikiem..ostatnio myślałam, że jest 4kg

c.d.n. trzeba młodemu zupę nalac

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17 tydzień ciąży i tylko 3+ to ja zazdroszczę!

konwalianka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w słoneczną sobotę....na początek muszę Wam podziękować bo mój całotygodniowy dół minął - i wiem że to wasza zasługa ( wczorajszy wieczór z wami,,,bezcenny) wasze opisy cyców na (.)(.) lub VV albo UU rozbawiły mnie na maxa - a przecież donga nikt nie brał...do tego Lena nasza zapoznała mnie z hitami disco polo- tożto szok był dla mnie:)także dziś czuję się lepiej:

Blondik super że jesteś, oby rodzina szybko wróciła do zdrowia.
    Arienna trzymam za Ciebie kciuki :)

Anuśka - Ty zębowa wróżko, dzielna z Ciebie kobieta:) i dzieciaki masz fajowe że tak się Tobą opiekują...

Czarnula bezpiecznej podróży...

Ania, Pati, kroko Melanq,Momo, Dronka, Johann,Anastazja,Marnut iii wszystkim udanego i słonecznego weekendu życzę...to ja lecę w poszukiwaniu mojej owulki...aaa
    Tamka dzięki za interpretacje wykresu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 13:36

Pati Belgia, Arienna, Anuśka, momo1009 lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    17 tydzień ciąży i tylko 3+ to ja zazdroszczę!

no nie jest najgorzej..ale w I ciaży przytyłam na tym etapie 2kg a i na końcu było +18 ;/
    jak czytam, że niektóre kobiety nic nie przytyły, to nieco im zazdroszczę..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak rodziłam Tiago miałam +11, ale to było dawno i byłam młoda ;)

konwalianka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 2360 2361 2362 2363 2364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ