My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymarnut wrote:Jakoś to ogarnę, choć na razie występuje u mnie jakiś problem z importem kontaktów (WTF?).
Buhahahaha! Albo i nie ogarnę. Na razie zablokowałam sobie możliwość dalszych prób wejścia do grupy, gdyż albowiem po 5 próbie kazało mi spróbować jutro albo zgłosić im problem i skorzystać z ICH POMOCY
. Co też niniejszym uczyniłam, ale nie spodziewam się odpowiedzi za 5 minut.. Prędko do Was nie dołączę, coś czuję.
Nic to, do urodzenia mojego 3 dziecka może się jakoś zgadamy.
Lamama lubi tę wiadomość
-
Trudno mi powiedzieć, wyniki odebrał mój Mąż i szybko napisał, teraz jest na spotkaniu więc nie mam jak dopytać o wartości referencyjne, które możliwe, że są obok. Chociaż z drugiej strony te hormony jakoś wzrastaja i spadają w różnym czasie cyklu z tego co wiem...
choco wrote:Kropka a nie masz wartości referencyjnych na wyniku?
Chyba w jakichś dziwnych jednostkach te wyniki podane albo ja się nie znam. -
Kropka_1 wrote:Hej Kochane
Ale mnie tu dawno nie było
Cały zeszły tydzień byłam służbowo poza Polską więc bez szansy na forumowanie...
SĄ JAKIEŚ DOBRE WIEŚCI??????? Jejku, powiedzcie, że taknawet nie podejmuję próby Was nadrobienia, bez szans.
Witam się też z nowymi dziewczynamimiło, że rośniemy w siłę!
Ja dziś przy okazji odebrałam wyniki hormonów, które mi moja gin zleciła: co najważniejsze to TSH spada i jest teraz 3,04. Wiem, że to jeszcze nie poniżej 1,5 ale startowałam z ponad 5... A reszta hormonów, nie wiem jak je interpretować, pomożecie proszę? Wiem, że jesteście w tym mega mądre. Badania robiłam w 22 dc:
- TSH: 3,04
- Estradiol: 222,8
- Progesteron: 14,83
- Prolaktyna: 541,7
- Testosteron: 47,99
Dzięki wielki z góry! Dobrego dnia dla Was!
ja wiem tylko, że w 21dc ciążowym miałam progesteron: 41,73 nmol/l -
Kropka, nie mówi hop
ja w ciążowym miałam 21 dc progesteron... 12 ! podczas gdy w nieciążowych był 26!
także nigdy nie wiadomo
a TSH wreszcie ładnie spada!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 14:21
konwalianka, Malenq, Kropka_1, momo1009 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhehehe a ja żółtą fasolkę zakupiłam na jutro....i 6kg jabłek, tydzień temu kupiłam 3kg i za szybko zjadłam
Kropka progesteron mógłby być wyższy, ale w sumie ok:), estradiol uhmmmm dziwne bo to faza progesteronu to powinien być niższy (ale nie wiem jakie są zakresy referencyjne na ten dzień u Ciebie w labie), tsh jak widać spada....testosteron się nie znam:-/ ja przy PCOS zawsze miałam za wysoki....Kropka_1 lubi tę wiadomość
-
Tamuś, Nieukowa, mówcie mi więcej
Gdyby nie to, że byłam w zeszłym tygodniu w Turcji to doszukiwałabym się czegoś u siebie i przebierała trochę chyba nóżkami...
A mianowicie męczą mnie biegunki, ból brzucha, czasem nawet bolesne skurcze... W sobotę w nocy to w ogóle mega dreszcze i zimnooo
ALe to coś czuję szok dla organizmu (jedzenie, klimat, etc, choć zawsze w kwestii jedzenia staram się być bardzo ostrożna) bo pomału to ustępuje.
A co do TSHŁO MATKO, tak się cieszę, że się ruszyło!
-
Malenq no właśnie próbowałam szukać w necie zakresów referencyjnych dla poszczególnych faz cyklu ale coś nie miałam szczęścia. Przyznaję, że nie kopałam dokładnie więc jeszcze sprawdzę i poszukam. Ale na pewno podzielę się z Wami opinią ginekologa
Malenq wrote:hehehe a ja żółtą fasolkę zakupiłam na jutro....i 6kg jabłek, tydzień temu kupiłam 3kg i za szybko zjadłam
Kropka progesteron mógłby być wyższy, ale w sumie ok:), estradiol uhmmmm dziwne bo to faza progesteronu to powinien być niższy (ale nie wiem jakie są zakresy referencyjne na ten dzień u Ciebie w labie), tsh jak widać spada....testosteron się nie znam:-/ ja przy PCOS zawsze miałam za wysoki....Malenq lubi tę wiadomość
-
Hehe. Ja właśnie jem monte duże i to jak zakładam będzie mój ostatni posiłek bo już mi się po nim beka a zjadłam 1/3
Postanowiłam że przespaceruję się do męża do pracy, żeby odetchnąć świeżym powietrzem to może trawienie coś ruszy ;/
Te hormony to też wkurzające są - badania są drogie a musisz wszystko w kupie zrobić, żeby wiedzieć czy jest ok , bo jak nie zrobisz razem to potem może być niemiarodajne. A z tymi FSH i progesteronem to też zależy od dnia cyklu, naszego humoru i poziomu stresu i tez wcale nie jest takie miarodajne z tego co czytałam ;/ -
Ja właśnie byłam po mój wynik prolaktyny. 24,80 ng/ml w wartość referencyjna 4,80-23,30 znaczy znowu podwyższona ;-(
edit: właśnie sprawdziłam, 20 sierpnia miała 24,40 więc prawie bez zmiany, co nie zmienia faktu że ponad normę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 15:15
**********************Gang 18+***********************
-
Nieukowa wrote:Te hormony to też wkurzające są - badania są drogie a musisz wszystko w kupie zrobić, żeby wiedzieć czy jest ok , bo jak nie zrobisz razem to potem może być niemiarodajne. A z tymi FSH i progesteronem to też zależy od dnia cyklu, naszego humoru i poziomu stresu i tez wcale nie jest takie miarodajne z tego co czytałam ;/
dlatego ja póki co nie czytam, wizytę u gina mam 29 i do tej pory chillaut
bo chyba nie muszę jeszcze żadnych badań robić prawda?
Malenq, Blondik lubią tę wiadomość