X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Jakoś to ogarnę, choć na razie występuje u mnie jakiś problem z importem kontaktów (WTF?).

Buhahahaha! Albo i nie ogarnę :D. Na razie zablokowałam sobie możliwość dalszych prób wejścia do grupy, gdyż albowiem po 5 próbie kazało mi spróbować jutro albo zgłosić im problem i skorzystać z ICH POMOCY :D. Co też niniejszym uczyniłam, ale nie spodziewam się odpowiedzi za 5 minut.. Prędko do Was nie dołączę, coś czuję.
    Nic to, do urodzenia mojego 3 dziecka może się jakoś zgadamy ;D.

Lamama lubi tę wiadomość

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno mi powiedzieć, wyniki odebrał mój Mąż i szybko napisał, teraz jest na spotkaniu więc nie mam jak dopytać o wartości referencyjne, które możliwe, że są obok. Chociaż z drugiej strony te hormony jakoś wzrastaja i spadają w różnym czasie cyklu z tego co wiem...
    choco wrote:
    Kropka a nie masz wartości referencyjnych na wyniku?
    Chyba w jakichś dziwnych jednostkach te wyniki podane albo ja się nie znam.

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Hej Kochane :) Ale mnie tu dawno nie było :( Cały zeszły tydzień byłam służbowo poza Polską więc bez szansy na forumowanie...

SĄ JAKIEŚ DOBRE WIEŚCI??????? Jejku, powiedzcie, że tak :) nawet nie podejmuję próby Was nadrobienia, bez szans.

Witam się też z nowymi dziewczynami :) miło, że rośniemy w siłę!

Ja dziś przy okazji odebrałam wyniki hormonów, które mi moja gin zleciła: co najważniejsze to TSH spada i jest teraz 3,04. Wiem, że to jeszcze nie poniżej 1,5 ale startowałam z ponad 5... A reszta hormonów, nie wiem jak je interpretować, pomożecie proszę? Wiem, że jesteście w tym mega mądre. Badania robiłam w 22 dc:
    - TSH: 3,04
    - Estradiol: 222,8
    - Progesteron: 14,83
    - Prolaktyna: 541,7
    - Testosteron: 47,99

Dzięki wielki z góry! Dobrego dnia dla Was!

ja wiem tylko, że w 21dc ciążowym miałam progesteron: 41,73 nmol/l

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• ara Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, nadrobiłam ufff nie było łatwo ;)
    gratulacje dla nowo zafasolkowanych! a ja ostatnio wór fasoli 7kg kupiłam i nic :P

Nieukowa, Arienna, momo1009 lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lece z psina na ogrodek, szybki spacer i chyba zalegne w lozku bo jakos tak dzis do doopy sie czuje :/

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży zatem na pewno nie jestem ;) ale tu nie ma zaskoczenia. ustaliłyśmy, że sprawdzimy co się dzieje w moim organiźmie
    konwalianka wrote:
    ja wiem tylko, że w 21dc ciążowym miałam progesteron: 41,73 nmol/l

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Tamka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, nie mówi hop :P ja w ciążowym miałam 21 dc progesteron... 12 ! podczas gdy w nieciążowych był 26! ;)

także nigdy nie wiadomo :P

a TSH wreszcie ładnie spada!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 14:21

konwalianka, Malenq, Kropka_1, momo1009 lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane zaraz sie zbieram mam nas... w gaciach jak nigdy :(
    trzymajcie kciuki jak tylko bede w domu dam znać

Tamka, konwalianka, ara lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• cati Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    trzymammmmmmmmmm ! :)

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka dopóki nie będzie II kresek albo @ nie będzie pewności :P

Ja dziś zieloną fasolkę robię mężowi na obiad, któraś chce?
    Sama jej nie tknę bo bekam cały dzień i nie mam ochoty na jedzenie :P

Kropka_1, Malenq lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    trzymam gacie aby nie opadły :)

czekamy

Malenq, ara lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe a ja żółtą fasolkę zakupiłam na jutro....i 6kg jabłek, tydzień temu kupiłam 3kg i za szybko zjadłam :-/

Kropka progesteron mógłby być wyższy, ale w sumie ok:), estradiol uhmmmm dziwne bo to faza progesteronu to powinien być niższy (ale nie wiem jakie są zakresy referencyjne na ten dzień u Ciebie w labie), tsh jak widać spada....testosteron się nie znam:-/ ja przy PCOS zawsze miałam za wysoki....

Kropka_1 lubi tę wiadomość

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś, Nieukowa, mówcie mi więcej :) Gdyby nie to, że byłam w zeszłym tygodniu w Turcji to doszukiwałabym się czegoś u siebie i przebierała trochę chyba nóżkami... ;) A mianowicie męczą mnie biegunki, ból brzucha, czasem nawet bolesne skurcze... W sobotę w nocy to w ogóle mega dreszcze i zimnooo :( ALe to coś czuję szok dla organizmu (jedzenie, klimat, etc, choć zawsze w kwestii jedzenia staram się być bardzo ostrożna) bo pomału to ustępuje.

A co do TSH :) :) ŁO MATKO, tak się cieszę, że się ruszyło!

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq no właśnie próbowałam szukać w necie zakresów referencyjnych dla poszczególnych faz cyklu ale coś nie miałam szczęścia. Przyznaję, że nie kopałam dokładnie więc jeszcze sprawdzę i poszukam. Ale na pewno podzielę się z Wami opinią ginekologa
    Malenq wrote:
    hehehe a ja żółtą fasolkę zakupiłam na jutro....i 6kg jabłek, tydzień temu kupiłam 3kg i za szybko zjadłam :-/

Kropka progesteron mógłby być wyższy, ale w sumie ok:), estradiol uhmmmm dziwne bo to faza progesteronu to powinien być niższy (ale nie wiem jakie są zakresy referencyjne na ten dzień u Ciebie w labie), tsh jak widać spada....testosteron się nie znam:-/ ja przy PCOS zawsze miałam za wysoki....

Malenq lubi tę wiadomość

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah, mam :) Dla zainteresowanych ewentualnie proszę: http://parenting.pl/portal/badanie-poziomu-hormonow

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Sama jej nie tknę bo bekam cały dzień i nie mam ochoty na jedzenie :P
    zazdroszczę bo ja mam packmana jak nigdy :P non stop jestem głodna :D bekam także :P

Malenq lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe. Ja właśnie jem monte duże i to jak zakładam będzie mój ostatni posiłek bo już mi się po nim beka a zjadłam 1/3 :P Postanowiłam że przespaceruję się do męża do pracy, żeby odetchnąć świeżym powietrzem to może trawienie coś ruszy ;/

Te hormony to też wkurzające są - badania są drogie a musisz wszystko w kupie zrobić, żeby wiedzieć czy jest ok , bo jak nie zrobisz razem to potem może być niemiarodajne. A z tymi FSH i progesteronem to też zależy od dnia cyklu, naszego humoru i poziomu stresu i tez wcale nie jest takie miarodajne z tego co czytałam ;/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,

Ja od rana miałam trochę załatwiania i biegania po mieście, potem tonę prasowania i dopiero do Was zaglądam. Postaram się nadrobić, ale zmęczona jestem już. Za dwie godziny wizyta u gina. :)

• choco Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie byłam po mój wynik prolaktyny. 24,80 ng/ml w wartość referencyjna 4,80-23,30 znaczy znowu podwyższona ;-(

edit: właśnie sprawdziłam, 20 sierpnia miała 24,40 więc prawie bez zmiany, co nie zmienia faktu że ponad normę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 15:15

**********************Gang 18+***********************
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Te hormony to też wkurzające są - badania są drogie a musisz wszystko w kupie zrobić, żeby wiedzieć czy jest ok , bo jak nie zrobisz razem to potem może być niemiarodajne. A z tymi FSH i progesteronem to też zależy od dnia cyklu, naszego humoru i poziomu stresu i tez wcale nie jest takie miarodajne z tego co czytałam ;/

dlatego ja póki co nie czytam, wizytę u gina mam 29 i do tej pory chillaut :P
    bo chyba nie muszę jeszcze żadnych badań robić prawda?

Malenq, Blondik lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
‹‹ 2391 2392 2393 2394 2395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ