My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
zaraz na FB wstawie wam fote jak moja kocica ze mna pracuje skrupulatnie
Malenq lubi tę wiadomość
-
marnut wrote:Maniek - tak mi się przypomniało: jesteś w stanie odkopać i sprawdzić swój wynik prolaktyny? No i czy była badana z obciążeniem (chodzi o to, czy nie masz prolaktynemii czynnościowej)?
Bo u mnie niby wyszła w normie (nieco ponad 22), a ciąży nie było. Później dowiedziałam się, że najlepsza prolaktyna na zajście w ciążę to wynik między 8-12. To oczywiście nie oznacza, że jak jest wyższa to absolutnie w ciążę się nie zajdzie, ale to często bywa przeszkodą.
Mi na zbicie prolaktyny (bo lekarz nie widział powodu do zbijania jej) pomógł Castagnus. 3 miesiące brania i byłam w ciąży (jednej i drugiej).
Cati ;-*
w pierwzym badaniu prolaktyne miałam 23,80 a teraz (miesiąc temu) spadła do 13,78Maniek
-
Biedroneczka83 wrote:2448
teraz jeszcze ktory dzien
Biedroneczka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czarnula87 wrote:Nakatrmiłam młodego, wsadziłam go do wanny :d liczę że mi padnie na ta drzemkę bo łóżko mnie tak kusi
Ania_84, Czarnula87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMANIEK wrote:w pierwzym badaniu prolaktyne miałam 23,80 a teraz (miesiąc temu) spadła do 13,78
Jeśli tak (i robiłaś badanie z obciążeniem, które wykluczyło hiperprolaktynemię czynnościową) to w zasadzie nie ma się do czego przyczepić. Ja na Twoim miejscu pofaszerowałabym się ziołami (Dong czy Castagnus+wiesiołek) i inozytolem przez 3 miesiące po czym zrobiła zalecone przez lekarkę badania jeszcze raz. I poszła z nimi nie do byle jakiego lekarza, ale do takiego, który zajmuje się leczeniem niepłodności (czy w tym się specjalizuje). Nie czarujmy się - nie każdy lekarz ginekolog ma w tym zakresie wystarczającą wiedzę.
A na monitoring idź tak czy inaczej - uspokoisz się.
MANIEK lubi tę wiadomość
-
wiecie na co mam ochote..
marchewke z groszkiem taka podsazana
do tgeo krokieta z brokulami ..
a na deserek.. nalesniki z serem, bita smietana i sosemi galka lodow
sos koniecznie z truskawek..mus raczejWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 14:22
Czarnula87, Malenq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:wiecie na co mam ochote..
marchewke z groszkiem taka podsazana
do tgeo krokieta z brokulami ..
a na deserek.. nalesniki z serem, bita smietana i sosemi galka lodow
sos koniecznie z truskawek..mus raczej
mnie dzisiaj zadowoli cokolwiek - abym nie musiała tego robić
-
tak zrobię Marnutku, zacznę nowy cykl zrobię progesteron na 3dc umówie się na monitoring i zobaczymy.
Biorę kwas foliowy+inozytol (a potem inofolic)i zobaczymy co się wydarzy.
Mój mąż niestety powiedział że z badaniem nasienia chce poczekać do końca roku...bo twierdzi, że to ja się nakręciłam i jak się uspokoję to się uda...wg mnie to jest już ten etap.. pierwsze łał minęło a teraz jestem już bardziej wyciszona(czyt. zrezygnowana). Może w końcu zaskoczę.
jeszcze tego donga zamówię jak będę w domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 14:48
Maniek