My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
na szczescie ja nie mialam zadnych problemow jelsi chodzi o I badanie.. pozniej tylko odpuscil bo stwierdzilze skoro wyleczony jest antybiotykiem to sie uda..ale po tym jak mu zrobilam awanture to psozeld no i wyszlo szydlo z worka
-
Ania_84 wrote:na szczescie ja nie mialam zadnych problemow jelsi chodzi o I badanie.. pozniej tylko odpuscil bo stwierdzilze skoro wyleczony jest antybiotykiem to sie uda..ale po tym jak mu zrobilam awanture to psozeld no i wyszlo szydlo z worka
U mnie stwierdził, że jak będzie musiał do pójdzie. Więc dostałam od lekarza skierowanie dla niego i ma iść. Choć obawiam się, że może nie chcieć pójść w ostatniej chwili... boję się też, że może wyjść z pokoju i powiedzieć, że nie zrobił badania... chyba go wtedy zastrzelę.
Ale faceci tak mają, nie wiadomo dlaczego. My jakoś możemy świecić tyłkiem, a oni nie chcą sobie zrobić dobrze na zawołanieAnia_84 lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
włąsnie kiedys podobnie powiedzialam mojemu i nawet mu powiedzialam ze na nastepna wizyte pojdzie ze mna zeby zobaczyl co lekarz mi wklada miedzy nogi
MANIEK lubi tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:włąsnie kiedys podobnie powiedzialam mojemu i nawet mu powiedzialam ze na nastepna wizyte pojdzie ze mna zeby zobaczyl co lekarz mi wklada miedzy nogi
No to jak nie będzie chciał zrobić tego badania, to tak właśnie zrobimy. Ale mam nadzieję, że to jednak dojrzały człowiek i rozumie, że to ważne.
Ech... dobrze, że na te wyniki krótko się czeka, bo ja na moje AMH mam czekać ok. 7 dni roboczych...Ania_84 lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Dziewczyny, nie nadrobie Was- ja wszędzie biegoiem i jeszcze mam problem w szkole z moją A.
Jakies nowe fasole?
Byłam u gina wczoraj: pęcherzyk w lewym jajniku 15,2 mm a w prawym 11,1 mm.
Twierdzi, że wszystko po za tym ze mna w porządku (miałam USG).Krokodylica lubi tę wiadomość
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
Mój jak szedł na te badania to był podekscytowany.. zdjęcia mi wysyłał "z pokoju" a później zadzwonił i mówi: " żono, pora na seks telefon"
Lena.. jak to "poza tym" to to źle rozumiem? no i co to oznacza? ze owulacja z obu jajników?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 15:02
Lena83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMANIEK wrote:Mój mąż niestety powiedział że z badaniem nasienia chce poczekać do końca roku...bo twierdzi, że to ja się nakręciłam i jak się uspokoję to się uda....
.
-
konwalianka wrote:Lena.. jak to "poza tym" to to źle rozumiem? no i co to oznacza? ze owulacja z obu jajników?
Po za tym to znaczy, że ja z zamiarem wykrycia endometriozy szłam- na USG
No tak na to wychodzi nie, że z obu. Pytał się co biorę bo jakbym czymś naszprycowana była. A ja biorę tylko niepokalanek przecież....
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
na pierwsze badanie maz nie chcial zebym szla z nim na drugie tak ..
ja to mu powysylalam fotki
i zberezne eski
hihi
Lena83, MANIEK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLena83 wrote:Dziewczyny, nie nadrobie Was- ja wszędzie biegoiem i jeszcze mam problem w szkole z moją A.
Jakies nowe fasole?
Byłam u gina wczoraj: pęcherzyk w lewym jajniku 15,2 mm a w prawym 11,1 mm.
Twierdzi, że wszystko po za tym ze mna w porządku (miałam USG).
Bliźniaki, bliźniaki!!!
-
konwalianka wrote:Mój jak szedł na te badania to był podekscytowany.. zdjęcia mi wysyłał "z pokoju" a później zadzwonił i mówi: " żono, pora na seks telefon"
Lena.. jak to "poza tym" to to źle rozumiem? no i co to oznacza? ze owulacja z obu jajników?
BLIŹNIAKI:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 15:06
Maniek
-
nick nieaktualnyara wrote:zakupiłam właśnie donga! jakaś specjalistka mi powie jak i kiedy to się je? dziś 4 dnień cyklu, Asiula86 idziemy prawie łeb w łeb
Ara bierzesz od zakończenia krwawienia do skoku temperatury na owulkę. Łykasz 2x1 lub 3x1 hardkorowcy biorą 4x1.
Między tabletkami odstęp mniej wiecej hmmm 6 godzin :]
Ja brałam 3x1 10:00, 16:00 i 22:00 :]
Dobrze wziąć dwie tabletki i zobaczyć jak sie będziesz czuła, jak ok to można wziąc trzecią :] i polecają zapijać mlekiem, bo się potem pół dnia ziołami odbija nieprzyjemnie :]Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 15:11
-
Lena ladne pecherzyki
ciekaw czy oba dojrzeja do pekniecia jak tak to blizniaki
Maniek trzeba im powiedzeic wez sie chlopie ogarnij pomysc ze ten kubeczek to moje usbMANIEK lubi tę wiadomość
-
Nie pogardze bliźniakami.. BYle nie trojaczki - obok mnie na połoąniczym leżała laska z trojaczkami w 7 m-cu. Jak dziś widzię ją przed i po porodzie przed oczami ... Uwierzcie mi- Oświęcim takich widoków nie miał chyba tak się brzydko wyrażę. .....
Cyto też mi zrobił- to moja 3 w tym roku..
Ale jak ze mną wszystko w porządku to.. To???Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
nick nieaktualnyLena83 wrote:Nie pogardze bliźniakami.. BYle nie trojaczki - obok mnie na połoąniczym leżała laska z trojaczkami w 7 m-cu. Jak dziś widzię ją przed i po porodzie przed oczami ... Uwierzcie mi- Oświęcim takich widoków nie miał chyba tak się brzydko wyrażę. .....
Cyto też mi zrobił- to moja 3 w tym roku..
Ale jak ze mną wszystko w porządku to.. To???
to luz spontan i zero myślenia o ciązy tylko o przyjemnośc i i zaskoczysz :]Lena83 lubi tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:Lena ladne pecherzyki
ciekaw czy oba dojrzeja do pekniecia jak tak to blizniaki
No ciekaw- zobaczymy.
Znając ostatniego mojego pecha to żaden ...Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Czarnula87 wrote:Ara bierzesz od zakończenia krwawienia do skoku temperatury na owulkę. Łykasz 2x1 lub 3x1 hardkorowcy biorą 4x1.
Między tabletkami odstęp mniej wiecej hmmm 6 godzin :]
Ja brałam 3x1 10:00, 16:00 i 22:00 :]
Dobrze wziąć dwie tabletki i zobaczyć jak sie będziesz czuła, jak ok to można wziąc trzecią :] i polecają zapijać mlekiem, bo się potem pół dnia ziołami odbija nieprzyjemnie :]
dzięki wielkie dobra kobieto! zacznę faktycznie od dwóch aa próbowałaś może robić napar z korzenia czy tylko w kapsułkach?Ania_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czarnula87 wrote:to luz spontan i zero myślenia o ciązy tylko o przyjemnośc i i zaskoczysz :]
Też tak mówię ale serio..
Poszłam do tego gina bo umówiona byłam i mi ta endometrioza nie dawała spokoju czy jest czy nie..
Aczkolwiek "wyrzuciłam termometr"
W duuuu mam to całe mierzenie..
Będzie to będzie..
Wyżej dupy nie podskoczę.Ania_84, Czarnula87, marnut, Johnam, konwalianka, LaRa lubią tę wiadomość
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.