My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ale się wkurzyłam!!! W inviccie powiedzieli mi, że na badanie nasienia nie trzeba się zapisywać. Dzwonię teraz na infolinię, aby się dowiedzieć, w jakich godzinach można przyjechać i słyszę, że trzeba się zapisać i na tą sobotę nie ma już miejsc... I kogo mam słuchać?
A tak poza tym, to mam już wynik AMH - 8,03, czyli wysokie, a co za tym idzie PCOS.
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
nick nieaktualnyAsiula86 wrote:Ale się wkurzyłam!!! W inviccie powiedzieli mi, że na badanie nasienia nie trzeba się zapisywać. Dzwonię teraz na infolinię, aby się dowiedzieć, w jakich godzinach można przyjechać i słyszę, że trzeba się zapisać i na tą sobotę nie ma już miejsc... I kogo mam słuchać?
A tak poza tym, to mam już wynik AMH - 8,03, czyli wysokie, a co za tym idzie PCOS.
Asiula:
"Badanie poziomu hormonu AMH pozwala określić poziom rezerwy jajnikowej, a zatem pośrednio ocenić ile komórek jajnikowych kobieta jeszcze posiada. Dzięki badaniu można oszacować czas jaki pozostał kobiecie na zostanie matką, np. 3, 5 10 lat. Znając poziom rezerwy jajnikowej jesteśmy w stanie pomóc zachować szanse na macierzyństwo gdy ta rezerwa jest już niska, a z różnych przyczyn kobieta nie ma planów macierzyńskich, np. zamrażając jej komórki jajowe. Oczywiście nie jest to metoda pewna, ale daje szanse, podobnie jak u pacjentek poddawanych terapii onkologicznej.
Określenie poziomu AMH to nie tylko badanie mówiące o ilości komórek jajowych, ale też określające w pewnym sensie ich jakość. Staje się więc niezbędnym testem w diagnostyce i leczeniu par z niepłodnością, chcących poddać się leczeniu metodami wspomaganego rozrodu (ART.). Dzięki znajomości poziomu AMH lekarz jest w stanie przewidzieć szanse na urodzenie dziecka i zacząć indywidualne działanie medyczne dla par mających problem z niepłodnością.
Pomiar AMH to badanie istotne dla określenia wydolności jajników u prawidłowo miesiączkujących kobiet, które mają problem z zajściem w ciążę.
Niskie stężenie AMH skłania do wcześniejszego zastosowania zapłodnienia pozaustrojowego jako najskuteczniejszej metody leczenia niepłodności."
to o jakim Ty PCOS piszesz? -
nick nieaktualnyWitam dziewczynki
Kurde od piatku mnie nie bylo, wiec ,,przelecialam''to co napisalayscie, tak na szybko,ale zapamietalam niewiele
najwazniejsze, ze musze pogratulować Ariennie
Wiec gratuluje i bardzo sie ciesze
Wiecie, ja od wizyty u mojej ginki w czwartek, czuje sie super, kazala mi myslec pozytywnie, ze dzidzius bedzie, nie mierzyc tempwiec nie mierze, jestem spokojna no i czekam na infolic
Kurde pisalyscie cos o pracy, ja wlasnie w piatek juz otwieram sklep... jak bylam zla na prace, to mowilam, ze otwieram cos swojego,nie bede nikogo dorabac, a teraz jak tyle tego zalatwiania, to mysle, ze lepiej isc do pracy nie martwic sie niczym... No ale juz za pozno, mam nadzieje, ze bedzie dobrze.
Ej ja tez chce na fb was zobaczyc!Do Czarnulki sie zglaszam
ja Ci napisze jek sie nazywam na priv, ale chyba mnie nie znajdziesz, bo takich jak ja to bardzo duzo w Polsce
Czarnula87, Katjaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyangeika: "Wiecie, ja od wizyty u mojej ginki w czwartek, czuje sie super, kazala mi myslec pozytywnie, ze dzidzius bedzie, nie mierzyc temp
wiec nie mierze, jestem spokojna no i czekam na infolic
"
I to bardzo dobra rada:)angeika lubi tę wiadomość
-
Asiula, no dezinformacja rzadzi
Ja wlasnie czekam na 1 zajecia z anglika. Maly budyneczek, pytam portiera gdzie jest pokoj 18 a ten ze na pietrze ale zajec nie moze tam byc bo w remoncie. okej, ale ja mam tak napisane w rozpisce. kloce sie z kolesiem 5 minut, pokazuje rozpiske a on do mnie, ze to nie osiemnascie tylko uwaga... zero osiemnascie i ze to roznica ogromna ;/
Malenq, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
angeika wrote:Witam dziewczynki
Kurde od piatku mnie nie bylo, wiec ,,przelecialam''to co napisalayscie, tak na szybko,ale zapamietalam niewiele
najwazniejsze, ze musze pogratulować Ariennie
Wiec gratuluje i bardzo sie ciesze
Wiecie, ja od wizyty u mojej ginki w czwartek, czuje sie super, kazala mi myslec pozytywnie, ze dzidzius bedzie, nie mierzyc tempwiec nie mierze, jestem spokojna no i czekam na infolic
Kurde pisalyscie cos o pracy, ja wlasnie w piatek juz otwieram sklep... jak bylam zla na prace, to mowilam, ze otwieram cos swojego,nie bede nikogo dorabac, a teraz jak tyle tego zalatwiania, to mysle, ze lepiej isc do pracy nie martwic sie niczym... No ale juz za pozno, mam nadzieje, ze bedzie dobrze.
Ej ja tez chce na fb was zobaczyc!Do Czarnulki sie zglaszam
ja Ci napisze jek sie nazywam na priv, ale chyba mnie nie znajdziesz, bo takich jak ja to bardzo duzo w Polsce
Co otwierasz za biznes?i powodzenia w rozkrecaniu !
angeika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:Asiula:
"Badanie poziomu hormonu AMH pozwala określić poziom rezerwy jajnikowej, a zatem pośrednio ocenić ile komórek jajnikowych kobieta jeszcze posiada. Dzięki badaniu można oszacować czas jaki pozostał kobiecie na zostanie matką, np. 3, 5 10 lat. Znając poziom rezerwy jajnikowej jesteśmy w stanie pomóc zachować szanse na macierzyństwo gdy ta rezerwa jest już niska, a z różnych przyczyn kobieta nie ma planów macierzyńskich, np. zamrażając jej komórki jajowe. Oczywiście nie jest to metoda pewna, ale daje szanse, podobnie jak u pacjentek poddawanych terapii onkologicznej.
Określenie poziomu AMH to nie tylko badanie mówiące o ilości komórek jajowych, ale też określające w pewnym sensie ich jakość. Staje się więc niezbędnym testem w diagnostyce i leczeniu par z niepłodnością, chcących poddać się leczeniu metodami wspomaganego rozrodu (ART.). Dzięki znajomości poziomu AMH lekarz jest w stanie przewidzieć szanse na urodzenie dziecka i zacząć indywidualne działanie medyczne dla par mających problem z niepłodnością.
Pomiar AMH to badanie istotne dla określenia wydolności jajników u prawidłowo miesiączkujących kobiet, które mają problem z zajściem w ciążę.
Niskie stężenie AMH skłania do wcześniejszego zastosowania zapłodnienia pozaustrojowego jako najskuteczniejszej metody leczenia niepłodności."
to o jakim Ty PCOS piszesz?
Przy PCOS wynik jest podwyższony i tu się to potwierdziło.
"Normy poziomu AMH są następujące:
powyżej 3,0 ng/ml – wysoki poziom hormonu, mogący świadczyć o zespole policystycznych jajników;
powyżej 1,0 ng/ml – poziom prawidłowy;
poniżej 1,0 ng/ml – niski poziom, mogący świadczyć o menopauzie."Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nieukowa wrote:Asiula, no dezinformacja rzadzi
I bądź tu mądry co robić...
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0