X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati, w tej materii jestem chyba po prostu zachowawcza ;) To delikatne więc nie chcę ani niepotrzebnie się nakręcać (co jest trudne ;)) ani użalać (to akurat bez sensu). Ogólnie staram się być optymistką więc dlatego mówię, że musi być dobrze :)

cati lubi tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Mamut, też się posmarkałam przy podskokach w rytmie marszu żałobnego :D
    Ale już lepiej co? ;)

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Cati, w tej materii jestem chyba po prostu zachowawcza ;) To delikatne więc nie chcę ani niepotrzebnie się nakręcać (co jest trudne ;)) ani użalać (to akurat bez sensu). Ogólnie staram się być optymistką więc dlatego mówię, że musi być dobrze :)
    Bo musi być dobrze :)

********Gang 18+********
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    mój mąż nie jest nauczony prac domowych, tak go wychowali, że kobiety gotują i zajmują się domem a faceci pracują fizycznie i zajmują się sprawami wokół.. nadal tak jest jak jedziemy do jego rodziców, mnie neico udało się go "naprostować" zawsze sprząta łazienkę, odkurzy ogarnie..ale to nie to..na pewno syna nie nauczę dziadostwa.. niech jego przyszła zona ma w nim pomoc i wsparcie a nie, wieczne walki :)

Maniek, co do wysportowanych..mój jak go poznałam to był taki "przeciętny" ale od 2 lat ćwiczy, mogę powiedzieć "nałogowo" mam trochę tego dość ;/

mój tak samo mama i siostry za niego robiły ale ja go staram się "wychować"..ciężko ale jakoś idzie.

ooo a ja bym chciała żeby mój poszedł na siłkę (bo ja chodzę i sprawia mi to przyjemność) ale on pracuje strasznie dużo i poprostu nie ma czasu...

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• cati Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Bardzo dobre podejscie :) tez musze je zaczac stosowac bo co nowy cykl to mam zalamanie i rycze :P

moze musze sie znieczulic na pewne fakty ktore i tak nastąpia bo tak dziala nasza natura..

Kropka_1 lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    takkkkkkk właśnie mnie obsypało :P

Czyli ten wulkan na czole to może być owulacja... chociaż tyle!

Bo ja od kiedy się staram, to każdą anomalię, nawet k... swędzenie powieki traktuję w zależności od fazy cyklu jako oznakę owulacji/ciąży/@ ;)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
  • cati Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    mój tak samo mama i siostry za niego robiły ale ja go staram się "wychować"..ciężko ale jakoś idzie.

ooo a ja bym chciała żeby mój poszedł na siłkę (bo ja chodzę i sprawia mi to przyjemność) ale on pracuje strasznie dużo i poprostu nie ma czasu...

Skąd ja to znam ! :D moj to samo wczoraj pręzy sie przed lustrem i do mnie no ale tylek sie nie zmienil dalej jest fajny , ale moglo by byc lepiej z moimi plecami i kladką ... no ale jak ja sie prawie nie ruszam to co.. samo sie nie zrobi.
    JA chetnie bym poszla na silke.. tylko co ja bym tam robila? rowerek? :D mysle moze ze moze jaka zumbe wychacze albo cos ;D

Asiula86 lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Heloł maj frends :D

Myszka gratki :)

Smoku tylko dlatego, że Cię widuję na fejsie nie wszczynałam alarmu czy żyjesz :) Bo wieki Cię nie było..

Trądzik owulacyjny... mówi Wam to coś?
    no ja Cię nie poznałam po tym awatarze ;)
    no ja to muszę się doszkolić kto jest kto bo na fejsie to nowych twarzy pełno :)

momo1009 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momo, tak, jest BĘDZIE DOBRZE, BĘDZIE DOBRZE :) Zachęcam wszystkie do mantry ;) A co do trądziku to podpisuję się pod tym w okolicy owulacji... Masakraaaaaaa

Cati, nie łam się, nie rycz, choć czasem i to pomaga by upuścić emocje. Wierzę, że nasz psychika też ma ogromny wpływ więc napinanie się, ciągłe myślenie, analizowanie w moim mniemaniu może nas trochę blokować ;) Ale nie chcę siać teorii spiskowych. Bo powtórzę, że jak każda o tym na swój sposób myślę :) Staram się jednak hamować i szukać innych 'zajęć' ;)

momo1009, Nieukowa lubią tę wiadomość

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    no ja Cię nie poznałam po tym awatarze ;)
    no ja to muszę się doszkolić kto jest kto bo na fejsie to nowych twarzy pełno :)
    Na L4 to będziesz miała trochę czasu ;)
    A napisz tak speszal for mi jak sie czujesz, bo nie mam za bardzo możliwości by tu coś nadrabiać :)

A awatar... no nie pytaj co mi strzeliło do łba, ale biorąc pod uwagę to, ze kiedyś coś mi strzeliło do łba i nazwałam sie jak robot z filmu SF model 1009, to chyba nawet pasuje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 10:45

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie wyskoczył na policzku wrrrrrr a ja chyba łapie załamke niestety małzowi jakos sie nie pali do <3 owu nie wiadomo co nią humor jakiś niekoniecznie :( w sobote <3 pewnie nie bedzie bo u tesciów jestesmy może w niedziele sie uda

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tego L4 i ciąży w ogóle to trudno mi w myślach rysować sobie jak to będzie z pracą, co powie moje szefostwo, jak zareaguje itd... Trochę peniam przyznaję ;) Z drugiej zaś strony zabawne gdy rozmawiam z bliskimi osobami, które też tak podchodziły i potem jednogłośnie mówią: "w dupie praca, zawsze jesteś zła/ gorsza jak jesteś w ciąży i nikt o Tobie nie myśli". Wszystko się w głowach zmieniło :)

Ciekawa jestem moich mózgowych przewrotów ;)

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się uśmiałam. Kupiłam sobie jakis czas temu piękne nowe czerwone zasłony. Moja mama zawiozła mi to od obrębienia. I teściowa zaoferowała się że dzisiaj przyjdzie mi je powiesić. Wyciągnęłam je więc z reklamówki bo chciałam poprasować, patrzę i oczom nie wierzę. :) Pani krawcowa zamiast przeciąć na pół i zrobić dwie zasłony obrębiła całość i mam jedną mega długą zasłonę. :D Chyba do jakiegoś pałacu. :D

Tamka, ara, momo1009, Asiula86, Anuśka lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Na L4 to będziesz miała trochę czasu ;)
    A napisz tak speszal for mi jak sie czujesz, bo nie mam za bardzo możliwości by tu coś nadrabiać :)

A awatar... no nie pytaj co mi strzeliło do łba, ale biorąc pod uwagę to, ze kiedyś coś mi strzeliło do łba i nazwałam sie jak robot z filmu SF model 1009, to chyba nawet pasuje :D
    no model na pewno Ci pasuje :)
    A ogólnie wszystko dobrze, badania ok, są 2 nóżki 2 rączki po 5 paluszków, nosek itd wszystko dokładnie widziałam poza płcią ale na to jeszcze trochę muszę poczekać :/
    A ja ogólnie dobrze tylko często zdarza mi się zasapać ;) ciężko tak zwolnić no i spać moge non stop;) co zamierzam czynić na chorobowym :D
    A u Ciebie wszystko ok??? :)

Krokodylica, momo1009, Nieukowa lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, widać traktują Cię po królewsku :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maniek, ja też chodziłam i było ok..ale on przesadza.. 3xtygodniowo po 2h..wierz mi, to dużo..a jak pojawi się noworodek, to nie wiem jak to będzie.. on już teraz przychodzi 4 razy w tygodniu po 20 i synka widzi tyle, ze mówi dobranoc.. czasami mam dość..a jak jeszcze przyjdzie i rozbierze się i pręży te swoje mięśnie i pyta czy coś widać, to szlag już mnie trafia :)

a teraz pocieszę Was.. jest tez coś takiego jak trądzik ciążowy który właśnie mam! :( beznadzieja

Kropka, ja tak uważam.. i każdy może nawet kochać pracę, i jesli tak Ci w niej dobrze, to pracuj, ale sory..jak pójdziesz na wychowawczy, to nikt nie będzie pamiętał o Twoich poświeceniach i o tym, że w ciąży pracowałaś.. za to zawsze będziesz tą " ciężarną i na wychowawczym/macierzyńskim" doświadczyłam tego niestety boleśnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 10:54

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    A co do tego L4 i ciąży w ogóle to trudno mi w myślach rysować sobie jak to będzie z pracą, co powie moje szefostwo, jak zareaguje itd... Trochę peniam przyznaję ;) Z drugiej zaś strony zabawne gdy rozmawiam z bliskimi osobami, które też tak podchodziły i potem jednogłośnie mówią: "w dupie praca, zawsze jesteś zła/ gorsza jak jesteś w ciąży i nikt o Tobie nie myśli". Wszystko się w głowach zmieniło :)

Ciekawa jestem moich mózgowych przewrotów ;)

Pamiętam Kropka, ze już kiedyś pisałaś o tym właśnie jak pogodzić Twoją pracę z macierzyństwem, przynajmniej tym wczesnym i.. wiedz, że tez miewałam takie dylematy. Ale wraz ze wzrostem pragnienia posiadania dziecka wzrasta też asertywność i zdrowy "tumiwisizm" ;). BĘDZIE DOBRZE, BĘDZIE DOBRZE, ..., ... ... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 10:52

Krokodylica, Smoczyca1, Kropka_1 lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
  • ara Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ale się uśmiałam. Kupiłam sobie jakis czas temu piękne nowe czerwone zasłony. Moja mama zawiozła mi to od obrębienia. I teściowa zaoferowała się że dzisiaj przyjdzie mi je powiesić. Wyciągnęłam je więc z reklamówki bo chciałam poprasować, patrzę i oczom nie wierzę. :) Pani krawcowa zamiast przeciąć na pół i zrobić dwie zasłony obrębiła całość i mam jedną mega długą zasłonę. :D Chyba do jakiegoś pałacu. :D

Kroko daj mi, ja potrzebuję na prawie 4m :P

Krokodylica lubi tę wiadomość

• momo1009 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    no model na pewno Ci pasuje :)
    A ogólnie wszystko dobrze, badania ok, są 2 nóżki 2 rączki po 5 paluszków, nosek itd wszystko dokładnie widziałam poza płcią ale na to jeszcze trochę muszę poczekać :/
    A ja ogólnie dobrze tylko często zdarza mi się zasapać ;) ciężko tak zwolnić no i spać moge non stop;) co zamierzam czynić na chorobowym :D
    A u Ciebie wszystko ok??? :)

Dziękuję, fizycznie wszystko OK.
    Psychicznie - hmmm... tego nie mogę powiedzieć - im dłużej tu przebywam, tym bardziej mi odwala :D

Supcio, że wszystko u Was dobrze, oby tak dalej :*

********Gang 18+********
  • Tamka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

co tam słychać nowego w ten jakże paskudny dzień? przynajmniej we Wrocławiu? w sensie - nie co słychać we Wrocławiu, tylko, że we Wrocławiu paskudnie, ale namotałam...

znów się dzisiaj z psem w łóżku obudziłam, opanowała do perfekcji dyskretne włażenie - pan wstaje i wychodzi, a piesio smyk i już leży na jego podusi, a musi przejść przeze mnie bo od brzegu śpię, spryciara ;)

Kropka, fiufiu, ładny wykresik, zaciskam kciukasy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 10:55

momo1009, Kropka_1, LaRa lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
‹‹ 2430 2431 2432 2433 2434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter: