SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedrona luzuj ;)

kuna jajka nie lubia negatywnych emocji :P

a ja wam powiem ze poki co chyba dobrze ze sie nie udaje.. bo gdzies chodzi mipo glowie zdanie genetyka.. ze owszem jest mozliwe ze jakis tam sie ulegnie zale samale szanse ze bedzie sie rozwijala ciaza prawidlowo..
    wiec mzoe juz lepiej niech sie znajda w biopsji superplemniki :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    wiecie co chyba łape doła patrząc na wykres :( ide dzis do gina na 15

Drobwczka nie łap ... Trzymam kciuki za wizytę.
    Ja miałam isc wczioraj ale przez to wszystko nie poszłam bo i po co.

A tak w ogole to czesc dziewczyny :*******

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Ania, cuda się zdarzają, więc kto wie, może to ten jeden jedyny i ciaża przebiegałaby normalnie bez komplikacji..

smarta - bardzo dobrze zrobiłaś!

nieukowa - wreszcie do lekarza,, uff kobieto!

Dronka - nie smutaj, nie przyciągaj negatywnych emocji i wieści:) wiesz przecież co to potęga podświadomości? Zatem myślimy tylko pozytywnie!!! kochana, nawet jesśli cykl bezowulacyjny, to się zdarza..podobno do 4 razy w roku to norma jeszcze! Ja akurat miałam takie cykle marcowy/ kwietniowy/majowy, a w czerwcu zaskoczyło, choć się tego nie spodziewałam i nawet nie chciałam..

Lena, wpis powyżej dotyczący potęgi podświadomości i Ciebie sie tyczy.. użalaniem się nad sobą, jeszcze nikt nic nie zyskał, ani nie zdobył..bo co ci po współczuciu? Musisz kochana zadrzeć rękawy i podjąć jakąś "życiową" decyzję, a nie kryć się za problemami i rodzicami (mam nadzieję, że nie zabrzmiało to zbyt ostro, ale taka jest prawda)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 09:12

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staram sie kochane moje dobrze ze jesteście
    zaś mnie ciągnie od prawego jajnika w dół aż do nogi :(
    może jednak owu była jakimś cudem wczoraj juz test bedszy dziś mam ostatni do zrobienia nastepny to bedzie ciążoy ale sama nie wiem kiedy :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 14 października 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijko masz racje bedzie dobrze bedzie dobrze a owu mnie zaskoczy :) uda sie uda sie w końcu sie uda :)
    ja wiem jedno że tem mój gin pewnie wyśle mnie do siebie na USG i i dostene clo od nastepnego cyklu ale nie gdybam pokarze mu wykresiki i zobaczymy

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moje kochane :-)

Aniu 84 beda super plemnioszki, ja to wiemi o to sie modle.

Asiula Nie znam sie na wynikach ale wierze, ze wszystko bedzie dobrze i doczekasz sie fasolinki, jak wkoncu i kazda z nas.

Biedronka nie zalamuj sie i nie smutaj. glowa do gory. Wysylam Ci promyczki slonca na lepszy nastroj, bo u nas dzis sloneczko:-)

Nieukowa kuruj sie kochana. Zdrowka i jeszcze raz zdrowka.

Anuska czyli zabki juz prawie gotowe,super.

Smarta bedzie piekny, ogromny pecherzyk :-) Ja dzis w jasnowidzke sie bawie wiec ufaj moim slowom ;-)

Kochane ja wczoraj mialam duzo latania bo bratu zalatwialam tzw. BED NET. £polega ono na tym, ze w szkole u brata w jednej z klas montuja kamere i system glosnomowiacy i tam sa prowadzone zajecia jego klasy, natomiast moj brat ma laptop i zestaw glosnomowiacy od panstwa i laczy sie z klasa z domu lub ze szpitala i normalnie uczestniczy w zajeciach. jest to calkowicie refundowane przez Belgie a dzieki temu nie straci roku :-)

Moja @ juz sie dziwnie skonczyla, mam jakies plamienie delikatne ale bardzo boli mnie brzuch dolem dzis az mi niedobrze...

Ania_84, Biedroneczka83, konwalianka, Krokodylica, momo1009 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • choco Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka ty mnie nie wkurzaj. Coś ty sobie ubzduralła jakiś cykl bezowulacyjny. Na jakiej niby podstawie? Proszę o łopatologiczne wyjaśnienie. Test wyszedł pozytywny, tempka też zaraz wskarze na owulacje. to gdzie ten cykl bezowulaacyjny ja się pytam. Zrobiłaś dziecko w domu u teściów a teraz szukasz wymówki? Nu nu zaraz złoje te seksowne dupsko.

A tak w ogóle to dzieńdoberek Paniom :-D

Biedroneczka83, Krokodylica, Tamka, momo1009 lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Biedronka ty mnie nie wkurzaj. Coś ty sobie ubzduralła jakiś cykl bezowulacyjny. Na jakiej niby podstawie? Proszę o łopatologiczne wyjaśnienie. Test wyszedł pozytywny, tempka też zaraz wskarze na owulacje. to gdzie ten cykl bezowulaacyjny ja się pytam. Zrobiłaś dziecko w domu u teściów a teraz szukasz wymówki? Nu nu zaraz złoje te seksowne dupsko.

Choco, a to był Twój 666 post :P

choco lubi tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • choco Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati to brzmi jk z jakiegoś filmu SF ale super że są takie możliwości. Może za 100 lat i w Polsce tak będzie.
    A jak się brat czuje?

Asiula pewnie temu we mnie jakiś diabeł wstąpił, mam nadzieje ze Biedronka się nie obraziła. Biedronko proszę przestań uprawiać czarnowidztwo, jest tyle przyjemniejszych rzeczy np. seksik z mężem :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 09:31

**********************Gang 18+***********************
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a moge sie spytac w jakim wieku jest Twoj brat ?? :)

wiesz super pomysl.. bo naparwde fajnie ze brat moze dalej sie czyc :)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki
    małż zamienił smutek na złość i chyba będziemy walczyć ze szpitalem, już Wam mówię o co chodzi:

wczoraj małż rozmawiał z nasza ubezpieczycielką pytając czy z powodu poronienia należy nam się jakieś odszkodowanie (nie pomyślcie że łasy na kasę jest i chce zarobić na naszym nieszczęściu, myślę że raczej potrzebował czegoś co odwróci jego uwagę od myśli o poronieniu) i tu zaczęły się schody które stały się sposobem na odreagowanie mojego męża.
    Mianowicie:
    - wg polisy ubezpieczeniowej przysługuje nam odszkodowanie z tytułu urodzenia martwego dziecka jako że wg prawa polskiego nowe życie zaczyna się od poczęcia a nie od momentu urodzenia, nie ma znaczenia jak długo trwała ciąża
    - problem polega na tym że poroniłam w domu, a że nie było konieczności przeprowadzenia zabiegu łyżeczkowania nie zabezpieczono materiału genetycznego
    - żeby otrzymać odszkodowanie muszę zarejestrować w USC fakt urodzenia martwego dziecka do czego potrzebne nam wypełniony przez lekarza wniosek/dokument
    - lekarz nie chce takiego dokumentu wystawić tłumacząc że nie ma możliwości wykonania badań genetycznych określających płeć dziecka która to jest potrzebna do wypełnienia takiego wniosku (materiału nie zabezpieczyli bo nie było zabiegu a mnie przy przyjęciu nikt nie poinformował o takiej możliwości bo może można było zabezpieczyć resztki które czyściły się ze mnie jeszcze w sobotę - na bank były w nich szczątki kosmówki)a on z księżyca płci nie wpisze bo dostali list z Ministerstwa w którym sugerowano że nie powinni domniemać płci bo może to być potraktowane jako poświadczenie nieprawdy
    - wg prawnika z którym rozmawialiśmy taki list z ministerstwa to tylko jedna z interpretacji druga mówi że można wpisać płeć dziecka (jeśli nie da się jej zbadać) na podstawie np danych statystycznych (wtedy najczęściej wpisuje się dziewczynkę) albo na podstawie subiektywnych odczuć matki, a ze żadna z tych interpretacji nie została ustawą lub rozporządzeniem uznana za prawidłowa następuje luka prawna i obie są prawidłowe, dlatego domniemanie płci nie może być traktowane jako poświadczenie nieprawdy

i tu zaczynamy walczyć ze szpitalem bo wg prawa mogą a nawet powinni wypisać mi taki dokument bo mi się on należy, chociażby do ubezpieczenia a oni nie chcą............. dobrze ze zajął się tym mój mąż bo ja nie mam siły się wykłócać ..... ja tylko wożę pisma

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg

Wysłany: 14 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:

Choco kocham cie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hehehe do był kop w moje tłuste dupsko jakiego trzeba mi było :)
    nio mam nadzieje ze jutro juz konkretniej skoczy a dzis maż poprawi mi nastrój o ile ten jajnik i podbrzusze nie bedzie juz tak kłuć okrutnie
    dobra już do jutra nie bede patrzec na swój wykres :P

Ania_84, choco lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 14 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ale czad u nas takie coś to moze za 100lat heheheh ciesze sie ze bart bedzie mógł pobyć z kolegami choć wirtualnie :)

Arienna szok aż u nas to tylko kłody ludziom pod nogi ...:( trzymaj sie jesteś dzielna zobaczysz uda sie szybciej niż sie spodziewasz teraz

Pati Belgia lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna trzymam kciuki, nie dość że takie nieszczęscie to jeszcze problemy na każdym kroku. :/

Wysłany: 14 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko jak samopoczucie?????

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna niestety to jest nasza sluzba zdrowia ;/
    interpretuja wszytsko na swoja korzysc ;/

bidrona choc ma racje :D

choco lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:

Lena, wpis powyżej dotyczący potęgi podświadomości i Ciebie sie tyczy.. użalaniem się nad sobą, jeszcze nikt nic nie zyskał, ani nie zdobył..bo co ci po współczuciu? Musisz kochana zadrzeć rękawy i podjąć jakąś "życiową" decyzję, a nie kryć się za problemami i rodzicami (mam nadzieję, że nie zabrzmiało to zbyt ostro, ale taka jest prawda)

Nie zabrzmiało :)

Zbieram się, ale zanim się zbiorę muszę pomarudzić :P

konwalianka, momo1009 lubią tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Choco kocham cie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hehehe do był kop w moje tłuste dupsko jakiego trzeba mi było :)
    nio mam nadzieje ze jutro juz konkretniej skoczy a dzis maż poprawi mi nastrój o ile ten jajnik i podbrzusze nie bedzie juz tak kłuć okrutnie
    dobra już do jutra nie bede patrzec na swój wykres :P

Dronka trzymam kciuki za wizytę :****

• Arienna Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Arienna niestety to jest nasza sluzba zdrowia ;/
    interpretuja wszytsko na swoja korzysc ;/

bidrona choc ma racje :D
    problem w tym że nie maja z tego tytułu ani korzyści ani nie grożą im jakiekolwiek nieprzyjemności, pieniądze które mamy dostać są nasze z naszych składek niezależne wcale od służby zdrowia..... po prostu nie rozumiem o co m chodzi..... jakby to ode mnie zależało to skoro wg prawa: urodzenie martwego dziecka a poronienie to to samo, to powinien wystarczyć wypis ze szpitala ......... ale nie oczywiście mają swoje durne procedury...........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 10:18

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    biedro nie zamulaj. Im bardziej wpadasz w petle zamartwian tym trudniejsza sytuacje sobie tworzysz i to nie jest bajanie baby w ciazy, u mnie sie udalo w cyklu w ktorym mi powiedziano, ze owulki nie bedzie, wiec odpuscilam (co prawda lekko podlamana, ale z nadzieja, ze masa zleconych badan znajdzie zrodlo problemu) i co? I nagle sie okazalo, ze moze jednak nie mam pco..

Oczywiscie trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 10:20

Lena83, momo1009 lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 2506 2507 2508 2509 2510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ