Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna ja to nazywam absurdem polskiego prawa.
    Trochę mam do czynienia z ubezpieczeniami u mnie w firmie- pomagam wypisywać i kompletować dokumnety pracownikom jak mnie poproszą i tam takie cuda w naszym prawie, że hoo hooo..

Ale z tego co pamiętam my tu prawniczki mamy więc może zapytaj :)

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Podczytuję i trzymam kciuki za owulantki

Wszystkiego najlepszego dla naszych nauczycielek

Arienna, życzę dużo siły i wytrwałości w walce ze szpitalem... To jest dla mnie niepojęta instytucja - najczęściej zamiast chronić pacjenta, dbać o jego dobro i zwyczajnie pomagać, dokopuje na każdym kroku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 10:31

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach ta polska służba zdrowia :(
    mam nadzieje ze dziś sie czegoś dowiem ide po nospe :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noowegiel nam przywiezli :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z wami w ten pochmurny dzień...

po pierwsze Dronka należy Ci się kop w d***ę przecież nie zawsze niska temp wskazuje na brak owulki i nie zawsze wzrost temp gwarantuje że była więc słuchaj swojego ciała...jeśli robiłaś testy owulkowe i miałaś płodny śluz to się nie sugeruj tak na serio tempką..pójdź do gin i na pewno coś się wyjaśni.

Arienka - szpital ma obowiązek wydać Tobie zaświadczenie o urodzeniu się martwego dziecka bo przysługuje Ci przecież urlop macierzyński...oni nie zabezpieczyli materiału to teraz się starają wymigać...mają obowiązek wydać zaświadczenie bo powiedz że chcesz zorganizować pochówek a do tego musisz dziecko zarejestrować w USC. Ja umówiłabym się do dyrektora szpitala albo niech maż idzie tam na pełnej k***ie i zobaczysz gadka będzie inna

a Nieukowa dobrze że się zdecydowałaś w końcu iść do lekarza:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 10:46

Krokodylica lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Kroko jak samopoczucie?????

A cholera, męczy mnie dalej, od rana dzisiaj.
    Do tego nie mam siły, słaba jestem, muszę przyjmować żelazo, ale jak biorę witaminy prenatalne czy samo żelazo to męczy mnie jeszcze bardziej. :/
    Ale jakoś ogarniam.

• justta Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Arienko współczuje tej sytuacji ze szpitalem, wszystko widocznie zależy od ludzi, co szpital to inaczej, dużo siły dla męża jeśli chce z nimi walczyć

Ania będzie ciepełko ;-)

Ania_84 lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczegolnie naszej fladerce :P

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, ale mamy paskudnie pochmurny dzień :(

Muszę się z Wami podzielić.. podłamałam się trochę wczoraj kiedy odebraliśmy wyniki badań nasienia mojego Męża. Okazuje się, że ma stwierdzoną teratozoospermię, morfologia poniżej normy :( Tym samym już nie tylko jest moja niedoczynność i hashi. Mam zrobiony komplet hormonów, które zleciła mi moja gin + te badania męża. W piątek idziemy do niej na wizytę i zobaczymy co powie na to wszystko.

Nie chcę na razie zagłębiać się w meandry internetu i czytać za dużo by się niepotrzebnie nie nakręcać, ale cholerka smutno :( :(

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

Wysłany: 14 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakiś taki dzień dzis
    Kroko kurcze a np po tym chelaferr ja tylko te moge brac bo po innych mnie muli i mam mega zaparcia
    trzymam kciuki zeby już odpuściło

mnie żeby śmieszniej było cycki bolą tak ze masakra kłują nigdyaz tak nie bolały :(

Kropka masz racje lepiej nie czytac wujka google :) bedzie dobrze moja kumplea z Hashi i niedoczynnością ma juz 3 dzieci :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko, niedoczynnościa i hashi już się zajmuję, TSH trochę już spadło po kilku miesiącach, ale cholerka jeszcze to dziwnie brzmiące coś u Męża teraz... Rzuciłam oczywiście okiem o co w tym chodzi więc nie brzmi ciekawie. Konkretnych wartości nie chce teraz analizować przed wizytą.

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

Wysłany: 14 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meża też podrukujesz i będą śliczne małe kropeczki :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Arienna Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek- napisaliśmy oficjalne pismo do dyrektora szpitala z żądaniem wydania zaświadczenia bo z lekarzami nie będziemy już gadać,
    ja usłyszałam: ale proszę pani proszę nie traktować tego jak utraty dziecka bo w 5 tygodniu to to jeszcze płód nie był, komórka to nie dziecko.....
    ale napisaliśmy i będziemy walczyć, a adwokatem już rozmawialiśmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 11:22

agawera, Krokodylica lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana za uśmiech. Kurcze, tak bardzo bym chciała.. Mam tylko nadzieję, że to nie kwestia genetyki tylko coś co, jak piszesz, da radę podkurować

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    meża też podrukujesz
    najlepiej w 4D :)

Kropka_1, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podrukuję :) cudne!

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    Maniek- napisaliśmy oficjalne pismo do dyrektora szpitala z żądaniem wydania zaświadczenia bo z lekarzami nie będziemy już gadać, ja usłyszała: ale proszę pani proszę nie traktować tego jak utraty dziecka bo w 5 tygodniu to to jeszcze płód nie był, komórka to nie dziecko.....

no co za chuj..przepraszam ale co to ma w ogóle znaczyć. Złóż skargę do NFZ na dziada co to za lekarz który tak traktuje ciążę....
    a z dyrektorem to trzeba iść na żywca idz najlepiej z mężem nich wam powie - to na nich działa z tego co ja wiem...zazwyczaj na pismo odpisują prawnicy albo ktos tam a taka rozmowa z dyrektorem wygląda inaczej..najlepiej sie nie umawiać tylko wparować i powiedziec od razu co usłyszeliście od lekarza prowadzącego...

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• ara Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    Maniek- napisaliśmy oficjalne pismo do dyrektora szpitala z żądaniem wydania zaświadczenia bo z lekarzami nie będziemy już gadać,
    ja usłyszałam: ale proszę pani proszę nie traktować tego jak utraty dziecka bo w 5 tygodniu to to jeszcze płód nie był, komórka to nie dziecko.....

Arienna współczuję sytuacji oraz, że jeszcze w takich chwilach na debila można trafić...

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Hej Kochane, ale mamy paskudnie pochmurny dzień :(

Muszę się z Wami podzielić.. podłamałam się trochę wczoraj kiedy odebraliśmy wyniki badań nasienia mojego Męża. Okazuje się, że ma stwierdzoną teratozoospermię, morfologia poniżej normy :( Tym samym już nie tylko jest moja niedoczynność i hashi. Mam zrobiony komplet hormonów, które zleciła mi moja gin + te badania męża. W piątek idziemy do niej na wizytę i zobaczymy co powie na to wszystko.

Nie chcę na razie zagłębiać się w meandry internetu i czytać za dużo by się niepotrzebnie nie nakręcać, ale cholerka smutno :( :(
    kochana nie ma co sie zalamywac :)

z teratozoospermią tez zachodza w ciaze :)

Kropka_1, momo1009 lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa

Wysłany: 14 października 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Biedroneczka83 wrote:
    meża też podrukujesz
    najlepiej w 4D :)
    Maniek co sie czepiasz literówki :P

MANIEK lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 2507 2508 2509 2510 2511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ