SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny dziewczyny u Was tez tak zimno?

Ja z kawa pod kocem. TV mi nie odbiera przez pogodę - urok wsi ...

Marnutku - moze sposob jak z moja A kiedys. Jedna tabletka i jeden cukierek czekoladowy ???? :P

Biedroneczka83, Ania_84 lubią tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka, nie będę miała okazji spróbować Inofolicu :).
    Wzięłam jednak Inozytol, bo z tego co przeczytałam to Inofolic to nic innego jak Inozytol + kwas foliowy ;). Kwas foliowy mam, bo kupiłam opakowanie chyba 300 sztuk, więc zapas na rok :) i nie ma kłopotu.
    Natomiast opakowanie Inofolicu (20 sztuk) starcza na 10 dni (przy założeniu, że pije się go 2x dziennie) natomiast Inozytolu - na 22dni (2x dziennie), także wychodzi przeszło dwa razy taniej.

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Biedroneczka mozna pregnyl bez Clo jak sie ma dominujacy pecherzyk a ja nie mam problemu. Zawsze jakis jest.
    o widzisz to musze pogadac z ginem a powiedz tobie stwierdzili ze nie pekają? i dali pregnyl???

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak jeszcze to odkąd obserwuje swoje cykle i to kazdy jest inny.
    Teraźniejszy jest cichy. Nic mnie nie bolało na owu a zawsze myslalam ze mi jajniki rozwali.
    Ze 3 dni po owu to juz mnie brzuch na dole bolał i cycki dotknąć nie dały.
    A teraz zero .... Nic .... No normalnie nie czuje sie jak kobieta ....

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Jeny dziewczyny u Was tez tak zimno?

Ja z kawa pod kocem. TV mi nie odbiera przez pogodę - urok wsi ...

Marnutku - moze sposob jak z moja A kiedys. Jedna tabletka i jeden cukierek czekoladowy ???? :P

Zimno i dość pochmurno, wczoraj lało wieczorem. Zaczynam się zastanawiać czy mi się uda wyjść z Momo na Połoniny, czy też skończy się urżnięciem w trupa "na domkach" ;D.
    A pomysł z czekoladowym cukierkiem nie jest zły, taka mała rekompensata za straty moralne, bo aż mnie ciarki przeszły jak sobie zapach przypomniałam - co dopiero będzie przed połknięciem tego paskudztwa ;D! Coś dziewczyny pisały, żeby szklanką mleka zapijać, żeby się nie odbijało pół dnia...ja nawet litr wypiję, żeby tylko ten smak o sobie nie przypominał ;)!

• LaRa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, to moze to ten objaw :P

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Pati Belgia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    o widzisz to musze pogadac z ginem a powiedz tobie stwierdzili ze nie pekają? i dali pregnyl???
    Tak, mi gin stwierdzil, ze nie peka mi pecherzyk. Na Marcela na poczatku bralam tylko Clo aby zwiekszyc zajscie w ciaze nawet wlasnie blizniaca ale po paru cyklach gin stwierdzil, ze nie pekaja mi pecherzyki. Dostalam Pregnyl i od razy sie udalo. Teraz prubuje od stycznia bez Clo bo bardzo zle na mnie wplywalo ale gin powiedzial, ze jak sie nie uda w tym cyklu to wznawiamy starania z clo + Pregnyl

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - pewnie gdzies pisalas a ja przeoczylam - wybacz

Dlaczego u Was az 11 miesiecy do testowania?

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Lena, to moze to ten objaw :P

Błagam ... Nie nakręcaj machiny urojen ;)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

Wysłany: 16 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm to ja chyba sie wybiore do niego zaraz początkiem listopada jakby co umówie sie na monitoring i pogadam o pregnylu bo ja nie wiem ale mam wrażenie właśnie ze one nie pekają :( hmm w zeszłym miesiacu usłyszałam ze jest flaczek po pecherzyku i nic wiecej ale nie wiadomo czy on sie poprostu skurczył czy pekł o płynie nic nie mówił a szkoda gadać ja bardzo żałuje ze mój gin nie ma USG w gabinecie NFZ :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Pati - pewnie gdzies pisalas a ja przeoczylam - wybacz

Dlaczego u Was az 11 miesiecy do testowania?
    Lenka ja kochana testuje 9 listopada tego roku ;-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Marnut jak Twoja linea negra?
    Moja nadal jest i ma sie swietnie - no co raz ciemniejsza wg W :D

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Lenka ja kochana testuje 9 listopada tego roku ;-)

Twoj suwaczek mowi cos innego :P

marnut lubi tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    hmm to ja chyba sie wybiore do niego zaraz początkiem listopada jakby co umówie sie na monitoring i pogadam o pregnylu bo ja nie wiem ale mam wrażenie właśnie ze one nie pekają :( hmm w zeszłym miesiacu usłyszałam ze jest flaczek po pecherzyku i nic wiecej ale nie wiadomo czy on sie poprostu skurczył czy pekł o płynie nic nie mówił a szkoda gadać ja bardzo żałuje ze mój gin nie ma USG w gabinecie NFZ :(
    Biedroneczka pogadaj z ginem. Moze niech ci da Pregnyl i sie uda. Mi nie pekaly i pomogl zastrzyk. Licze, ze z tym cyklu sie uda bo nie usmiecha mi sie brac Clo. zwlaszcza, ze teraz musze byc na chodzie ze wzgledu na brata.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Twoj suwaczek mowi cos innego :P
    Aj bo nie zmienilam go:-) dobrze, ze zauwazylas:-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • cati Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Zimno i dość pochmurno, wczoraj lało wieczorem. Zaczynam się zastanawiać czy mi się uda wyjść z Momo na Połoniny, czy też skończy się urżnięciem w trupa "na domkach" ;D.
    A pomysł z czekoladowym cukierkiem nie jest zły, taka mała rekompensata za straty moralne, bo aż mnie ciarki przeszły jak sobie zapach przypomniałam - co dopiero będzie przed połknięciem tego paskudztwa ;D! Coś dziewczyny pisały, żeby szklanką mleka zapijać, żeby się nie odbijało pół dnia...ja nawet litr wypiję, żeby tylko ten smak o sobie nie przypominał ;)!

U nas pierwszy snieg w Oslo o.0 ... odziwo Oslo jest na poludniu a my na dalekiej polnocy tu sniegu nie widac narazie tylko poranne przymrozki.

Przychodzi czas do testowania i kazda z nas nawet bol paznokcia mogla by podpisac pod objawy ciazy dlatego ja im mniej ich mam tym spokojniejsza jestem :D
    Marnut !!! przypomnialas mi ze mam czekolade !!! wczoraj kupilam i sie do niej nie dobralam :D Truskawki i czekolada mmmmmmm

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******

Wysłany: 16 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat zadzwonie do niego na komórke popołudniu i pogadam :)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Wlasnie Marnut jak Twoja linea negra?
    Moja nadal jest i ma sie swietnie - no co raz ciemniejsza wg W :D

Moja też ma się świetnie, choć nie ciemnieje :D. Mówię Ci, w przyszłym miesiącu tydzień po owulacji będziemy czuć kopniaki :D albo w ciągu jednej nocy dojdzie nam pół metra w obwodzie brzucha. Jak jechać, to po całości!

Cati - dawaj trochę ;)! Nie mam w domu nic ze względu na dzieciaki - jakby mogły to niczego innego by nie jadły, więc po prostu nie kupuję. Ja też nie mam żadnych objawów ciążowych (prócz tej linii nieszczęsnej), ale to dlatego, że jutro @ :).

Lena83 lubi tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Pat zadzwonie do niego na komórke popołudniu i pogadam :)
    Trzymam kciuki. Szkoda tylko, ze gin sam sie nie domysli i wiele dziewczyn musi sama podpowiadac co by moglo ewentualnie pomoc.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****

Wysłany: 16 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Trzymam kciuki. Szkoda tylko, ze gin sam sie nie domysli i wiele dziewczyn musi sama podpowiadac co by moglo ewentualnie pomoc.
    dokładnie :/ hmm ze tez nie pomyślałam na wizycie ostatnio

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 2538 2539 2540 2541 2542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ