Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny dziewczyny u Was tez tak zimno?

Ja z kawa pod kocem. TV mi nie odbiera przez pogodę - urok wsi ...

Marnutku - moze sposob jak z moja A kiedys. Jedna tabletka i jeden cukierek czekoladowy ???? :P

Biedroneczka83, Ania_84 lubią tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka, nie będę miała okazji spróbować Inofolicu :).
    Wzięłam jednak Inozytol, bo z tego co przeczytałam to Inofolic to nic innego jak Inozytol + kwas foliowy ;). Kwas foliowy mam, bo kupiłam opakowanie chyba 300 sztuk, więc zapas na rok :) i nie ma kłopotu.
    Natomiast opakowanie Inofolicu (20 sztuk) starcza na 10 dni (przy założeniu, że pije się go 2x dziennie) natomiast Inozytolu - na 22dni (2x dziennie), także wychodzi przeszło dwa razy taniej.

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Biedroneczka mozna pregnyl bez Clo jak sie ma dominujacy pecherzyk a ja nie mam problemu. Zawsze jakis jest.
    o widzisz to musze pogadac z ginem a powiedz tobie stwierdzili ze nie pekają? i dali pregnyl???

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak jeszcze to odkąd obserwuje swoje cykle i to kazdy jest inny.
    Teraźniejszy jest cichy. Nic mnie nie bolało na owu a zawsze myslalam ze mi jajniki rozwali.
    Ze 3 dni po owu to juz mnie brzuch na dole bolał i cycki dotknąć nie dały.
    A teraz zero .... Nic .... No normalnie nie czuje sie jak kobieta ....

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Jeny dziewczyny u Was tez tak zimno?

Ja z kawa pod kocem. TV mi nie odbiera przez pogodę - urok wsi ...

Marnutku - moze sposob jak z moja A kiedys. Jedna tabletka i jeden cukierek czekoladowy ???? :P

Zimno i dość pochmurno, wczoraj lało wieczorem. Zaczynam się zastanawiać czy mi się uda wyjść z Momo na Połoniny, czy też skończy się urżnięciem w trupa "na domkach" ;D.
    A pomysł z czekoladowym cukierkiem nie jest zły, taka mała rekompensata za straty moralne, bo aż mnie ciarki przeszły jak sobie zapach przypomniałam - co dopiero będzie przed połknięciem tego paskudztwa ;D! Coś dziewczyny pisały, żeby szklanką mleka zapijać, żeby się nie odbijało pół dnia...ja nawet litr wypiję, żeby tylko ten smak o sobie nie przypominał ;)!

• LaRa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, to moze to ten objaw :P

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Pati Belgia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    o widzisz to musze pogadac z ginem a powiedz tobie stwierdzili ze nie pekają? i dali pregnyl???
    Tak, mi gin stwierdzil, ze nie peka mi pecherzyk. Na Marcela na poczatku bralam tylko Clo aby zwiekszyc zajscie w ciaze nawet wlasnie blizniaca ale po paru cyklach gin stwierdzil, ze nie pekaja mi pecherzyki. Dostalam Pregnyl i od razy sie udalo. Teraz prubuje od stycznia bez Clo bo bardzo zle na mnie wplywalo ale gin powiedzial, ze jak sie nie uda w tym cyklu to wznawiamy starania z clo + Pregnyl

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - pewnie gdzies pisalas a ja przeoczylam - wybacz

Dlaczego u Was az 11 miesiecy do testowania?

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Lena, to moze to ten objaw :P

Błagam ... Nie nakręcaj machiny urojen ;)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

Wysłany: 16 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm to ja chyba sie wybiore do niego zaraz początkiem listopada jakby co umówie sie na monitoring i pogadam o pregnylu bo ja nie wiem ale mam wrażenie właśnie ze one nie pekają :( hmm w zeszłym miesiacu usłyszałam ze jest flaczek po pecherzyku i nic wiecej ale nie wiadomo czy on sie poprostu skurczył czy pekł o płynie nic nie mówił a szkoda gadać ja bardzo żałuje ze mój gin nie ma USG w gabinecie NFZ :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Pati - pewnie gdzies pisalas a ja przeoczylam - wybacz

Dlaczego u Was az 11 miesiecy do testowania?
    Lenka ja kochana testuje 9 listopada tego roku ;-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Marnut jak Twoja linea negra?
    Moja nadal jest i ma sie swietnie - no co raz ciemniejsza wg W :D

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Lenka ja kochana testuje 9 listopada tego roku ;-)

Twoj suwaczek mowi cos innego :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    hmm to ja chyba sie wybiore do niego zaraz początkiem listopada jakby co umówie sie na monitoring i pogadam o pregnylu bo ja nie wiem ale mam wrażenie właśnie ze one nie pekają :( hmm w zeszłym miesiacu usłyszałam ze jest flaczek po pecherzyku i nic wiecej ale nie wiadomo czy on sie poprostu skurczył czy pekł o płynie nic nie mówił a szkoda gadać ja bardzo żałuje ze mój gin nie ma USG w gabinecie NFZ :(
    Biedroneczka pogadaj z ginem. Moze niech ci da Pregnyl i sie uda. Mi nie pekaly i pomogl zastrzyk. Licze, ze z tym cyklu sie uda bo nie usmiecha mi sie brac Clo. zwlaszcza, ze teraz musze byc na chodzie ze wzgledu na brata.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Twoj suwaczek mowi cos innego :P
    Aj bo nie zmienilam go:-) dobrze, ze zauwazylas:-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • cati Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Zimno i dość pochmurno, wczoraj lało wieczorem. Zaczynam się zastanawiać czy mi się uda wyjść z Momo na Połoniny, czy też skończy się urżnięciem w trupa "na domkach" ;D.
    A pomysł z czekoladowym cukierkiem nie jest zły, taka mała rekompensata za straty moralne, bo aż mnie ciarki przeszły jak sobie zapach przypomniałam - co dopiero będzie przed połknięciem tego paskudztwa ;D! Coś dziewczyny pisały, żeby szklanką mleka zapijać, żeby się nie odbijało pół dnia...ja nawet litr wypiję, żeby tylko ten smak o sobie nie przypominał ;)!

U nas pierwszy snieg w Oslo o.0 ... odziwo Oslo jest na poludniu a my na dalekiej polnocy tu sniegu nie widac narazie tylko poranne przymrozki.

Przychodzi czas do testowania i kazda z nas nawet bol paznokcia mogla by podpisac pod objawy ciazy dlatego ja im mniej ich mam tym spokojniejsza jestem :D
    Marnut !!! przypomnialas mi ze mam czekolade !!! wczoraj kupilam i sie do niej nie dobralam :D Truskawki i czekolada mmmmmmm

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******

Wysłany: 16 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat zadzwonie do niego na komórke popołudniu i pogadam :)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Wlasnie Marnut jak Twoja linea negra?
    Moja nadal jest i ma sie swietnie - no co raz ciemniejsza wg W :D

Moja też ma się świetnie, choć nie ciemnieje :D. Mówię Ci, w przyszłym miesiącu tydzień po owulacji będziemy czuć kopniaki :D albo w ciągu jednej nocy dojdzie nam pół metra w obwodzie brzucha. Jak jechać, to po całości!

Cati - dawaj trochę ;)! Nie mam w domu nic ze względu na dzieciaki - jakby mogły to niczego innego by nie jadły, więc po prostu nie kupuję. Ja też nie mam żadnych objawów ciążowych (prócz tej linii nieszczęsnej), ale to dlatego, że jutro @ :).

Lena83 lubi tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Pat zadzwonie do niego na komórke popołudniu i pogadam :)
    Trzymam kciuki. Szkoda tylko, ze gin sam sie nie domysli i wiele dziewczyn musi sama podpowiadac co by moglo ewentualnie pomoc.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****

Wysłany: 16 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Trzymam kciuki. Szkoda tylko, ze gin sam sie nie domysli i wiele dziewczyn musi sama podpowiadac co by moglo ewentualnie pomoc.
    dokładnie :/ hmm ze tez nie pomyślałam na wizycie ostatnio

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 2538 2539 2540 2541 2542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ