SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Dronka nie przewiało cię przypadkiem???

Cati, Konwalia- podziwiam tych co mieli odwagę jechać, ja chyba też tchórz jestem i na szczęście znalazłam pracę w kraju, bo nie wiem nawet czy do laboratoriów analitycznych za granicą nie trzeba jakichś dodatkowych kursów robić...

Blondik, a ty miałaś poprzednią @ wywoływaną czy tyle czasu czekasz aż sama przyjdzie? Jesśli miałaś wywołany to może właśnie dlatego tak ci organizm ześwirował od leków?

Gdzie się podziały testerki? Testować, ale już!

Coś słychać było od Arienny ostatnio? ;(
    własnie kurcze nie sama nie wiem co jest ale nie bede sie nakrecac poprostu sie dobrze wyśpie i bedzie git :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 17 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide po herbatke :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• cati Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Dronka nie przewiało cię przypadkiem???

Cati, Konwalia- podziwiam tych co mieli odwagę jechać, ja chyba też tchórz jestem i na szczęście znalazłam pracę w kraju, bo nie wiem nawet czy do laboratoriów analitycznych za granicą nie trzeba jakichś dodatkowych kursów robić...
    najwiekszy bol to ze zostawiasz rodzine :(
    konwalianka wrote:
    hehe, do końca nie wiem w jakiej branży pracują.. w każdym razie na kurs musieli iść, jeśl chcieli zając wyższe stanowiska :)
    a pewnie :D chcesz lepsze stanowisko to trzeba pokazac co wiecej :D

Nieukowa ! swietny pomys !!! ja sie wzielam za qulling bo brakuje mi jakiegos obrazu w sypialni :) i mnie zainspirowalas ! :D mam kawlki drwna w piwnicy beda idealne na ramki ! tylko musze jeszcze je pomalowac :)
    Biedroneczka83 wrote:
    ide po herbatke :)
    Biedruś oj tule :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 13:39

Nieukowa lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze chcę zrobić w weekend oliwę z chilli i z ziołami,ale potrzebuję małych ozdobnych karafek. Nie wiem czy znajdę w jakimś sklepie z decorem czy lepiej uderzać na ikeę...

Macie pomysł gdzie znajde coś takiego:
    Oliwa%20z%20oliwek%20-%2002.jpg

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, z tego co wiem, to Blondik nie miała wywoływanej tylko własnie wszystko ma samo wrócić do normy..
    ramki sliczne..sama mam ścianę ramek ale srebrnych :P
    no i te haczyki - rewelka!

czasami wyjazd jest jedynym rozwiązaniem i niekoniecznie trzeba być odważnym.. odważnym to trzeba być i walczyć - niezależnie gdzie się jest.. podejrzewam, że wszędzie jest ciężko.. ja np. mieszkałam w Stanach i podobało mi się, chciałam tam zostać, zapisałam się na kolejne studia.. wydaje mi się, że tak naprawdę mogłabym żyć w każdym kraju..za to mój P był w Stanach, we Francji - wszędzie pracował fizycznie, choć myślę że znalazłby pracę w zawodzie, ale wtedy studiował..w każdym razie mówil mi, że nigdy nie mógłby mieszkać w innym kraju, bo czułby się tam obco.. oczywiście są rożne sytuacje i pewnie gdyby była taka potrzeba to by się przeprowadził, ale tylko i wyłącznie z rodzina..nigdy na odległość..

Dronka - no to niech ten czas szybko leci i wyśpij się kobieto!

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Jeszcze chcę zrobić w weekend oliwę z chilli i z ziołami,ale potrzebuję małych ozdobnych karafek. Nie wiem czy znajdę w jakimś sklepie z decorem czy lepiej uderzać na ikeę...

Macie pomysł gdzie znajde coś takiego:
    Oliwa%20z%20oliwek%20-%2002.jpg
    kupowałam w chorwacji :P

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    To do studni ich :P

Mhm..niedługo trzeba będzie tę studnię mocno pogłębiać ;).

Cati - nic się nie martw, Twoje dzieci od początku będą uświadomione co to erekcja i ejakulacja :D, wcześnie babcią nie zostaniesz. A na biologii każą im kalendarzyki prowadzić ;)?

Myszka - pewnie, że dobrze :)!

Biedroneczka - jeśli już jest tak źle z samopoczuciem, to co będzie w ciąży :D??? A nie nagromadziła Ci się woda, czasem? Może spróbuj Aquafemina czy coś..

Nieukowa - @ zatestowała dziś za mnie :). A Maniek na weselu :). A na Allegro szukałaś tych butli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 13:47

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut - nie nie nie!!! nie zgadzam się!

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anuśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Anuśka: Ikea rządzi :D Ale chyba im wyślę list, że nie mają wieszaczków do kluczy takich jakie bym chciała, ani niczego co by się nadawało, może wprowadzą :D
    O widzisz chyba się tam wybiorę :)

• cati Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:

Cati - nic się nie martw, Twoje dzieci od początku będą uświadomione co to erekcja i ejakulacja :D, wcześnie babcią nie zostaniesz. A na biologii każą im kalendarzyki prowadzić ;)?
    HAhah najpierw to niech ja zostanę mama xD pozniej bedziemy edukowac polskie dzieci XD

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Marnut - nie nie nie!!! nie zgadzam się!

No dobra, niech Ci będzie, to na pewno mocne plamienie implantacyjne mnie zalewa :D.

Wysłany: 17 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie ponoć jak jedna ciąż jest spokojna z objawami tak druga moze byc kolorowa :)

wiecie co kurde jak sobie pomysle o pobieraniu krwi to mi słabo zawsze tak reaguje na igłe nawet poród mnie tak nie przerażał jak pobieranie krwi musz sobie na poniedziałek cole kupić :P ona mnie stawia na nogi

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no MaMucie czemu? ;(((
    Weto!

Karafki przez alleDROgo zamówiłam, bo w ikei z tego co widzę nie mają. Oliwa musi poczekać do wtorku jak nie dłużej :P

Ja miałam kiedyś fobię na punkcie igieł ale się musiałam odfobiować, jak uczyłam się sama krew pobierać :) Jakoś dałam radę i teraz jest spoko, tylko muszę patrzeć na proces wkłuwania, jak nie widzę co się dzieje to łapie mnie panika :) Nawet już pobieranie nie boli, tylko ZAWSZE zostaj mi siniak na pół ręki ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 14:06

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    pozniej bedziemy edukowac polskie dzieci XD
    Żeby tylko z tą edukacją nie było jak w starym dowcipie -
    "Ojciec mówi syna:
    - Jesteś już na tyle duży, że powinniśmy porozmawiać o sexie.
    - Dobra tato. Co chcesz wiedzieć?"

Biedronka - cola, sole trzeźwiące PO i w razie czego weź młotek, jakby jednak trzeba było się mocno znieczulić PRZED ;).

Nieukowa - tak jak napisałam pod swoim nowym wykresem - do wszystkich objawów owulacyjnych postaram się dodać trochę seksu, to powinno pomóc w zajściu w ciążę :D. Ale ten m-c też spisuję na straty, czekam na listopad/grudzień. Jak wtedy nie uda mi się zajść, to będę miała doła jak Rów Mariański ;).

Lena83, Nieukowa, ara lubią tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Weto!

Karafki przez alleDROgo zamówiłam, bo w ikei z tego co widzę nie mają. Oliwa musi poczekać do wtorku jak nie dłużej :P

Ja miałam kiedyś fobię na punkcie igieł ale się musiałam odfobiować, jak uczyłam się sama krew pobierać :) Jakoś dałam radę i teraz jest spoko, tylko muszę patrzeć na proces wkłuwania, jak nie widzę co się dzieje to łapie mnie panika :) Nawet już pobieranie nie boli, tylko ZAWSZE zostaj mi siniak na pół ręki ;/

SAMA SOBIE KREW POBIERALAŚ ???????????????? o matko ... kobieto ty jestes dla mnie szfarceneger !

marnut wrote:
    Żeby tylko z tą edukacją nie było jak w starym dowcipie -
    "Ojciec mówi syna:
    - Jesteś już na tyle duży, że powinniśmy porozmawiać o sexie.
    - Dobra tato. Co chcesz wiedzieć?"

:D patrzac na to w jakim wieku sa czesto ciezarne , nic mnie juz nie zdziwi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 14:17

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******

Wysłany: 17 października 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Weto!

jak przeczytałam ze musisz patrzec na proces wkłuwania to mi sie w głowie zakreciło a slina zebrała sie w ustach ja nie patrze bo jest jeszcze gorzej :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 17 października 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Biedronka - cola, sole trzeźwiące PO i w razie czego weź młotek, jakby jednak trzeba było się mocno znieczulić PRZED ;).
    .
    hehe a może przyjedziesz i potrzymasz mnie za reke :P tylko wez woreczek jakby zaczęła żygac bo to jest bardzo mozliwe :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• cati Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ja uciekam moje drogie czas sie wziasc za obiad i te sprawy ;)
    Milego dnia ;)

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******

Wysłany: 17 października 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmykam kochane zajrze w weekendzik podesle wam gołabki i tarte :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Ja zmykam kochane zajrze w weekendzik podesle wam gołabki i tarte :)
    boniuprzeczytalam ze posuwasz golabki :P

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 2555 2556 2557 2558 2559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ