X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No takie dzieciaki to słodkie potrafią być bardzo :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chyba najbardziej jest to zasluga tego ze te dzieci chcialy sie nauczyc.. byly to dzieci z rodzin wielodzietnych, gdzie niesttey nie ma pieniazkow na rozne rzeczy.. a jakie byly zaksoczone i ucieszone jak dostaly na koniec dyplomy i .. laptopy, drukarki,i inne akcesoria :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, to Ty jak Święty Mikołaj dzisiaj byłaś :)

Ania_84, Tamka lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe tak sie czulam :) wzrok dzieciakow jak sie dowiedzialy ze to ich ... bezcenny:)

Anuśka lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 30stki:-)

I jak się dzisiaj czujemy???
    ja przespałam noc jak małe dziecko i pierwsza noc przy mega otwartym oknie, tylko około 3ciej ptasiory swoje trele już zaczęły...ale piękne...
    Miłego dnia:)

Aniu cieszę się, że miałam tak przyjemny dzień:)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 18-stki :)

Dzisiaj na śniadanko serwuję kanapeczki z miodkiem, ktoś chętny? :)

Jak tam dziewczynki staranka? Która na jakim etapie? :)
    U mnie jak zwykle będzie długaśny cykl. Mam nadzieję, że owulka przyjdzie w tym miesiącu. :/

Anuśka lubi tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja znowu nie wyspana, pobudki w nocy i też jak Malenq słuchałam o 3 śpiewu ptaszków ;-)
    Ania to miałaś rewelacyjny dzień ;-) super dzieciaczki i świetnie że potem dostały jeszcze prezenty, musiały mieć niezłe minki ;-)
    Krokodylek u mnie 8dpo i powiem Ci że (*)(*) nieźle mnie palą

Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Niewiasty :)
    Justta, to chyba Twoje najwyższe tempki ever, co? :) I te cycuchy palące...Ojjj, ładnie się zapowiada ;)
    U mnie stawiam na bezowulacyjny cykl, no cóż, dwa w roku to ponoć norma. Tempki przy braku owulacji też mogą trochę wzrosnąć więc chyba mi się taki trafił. Poza tym cisza w eterze :)
    Ania, fajny dzień za Tobą, oby dzisiejszy też był taki pozytywny ;)
    Malenq, super, że wypoczęłyście porządnie Ty i Mrófka ;)
    Krokodyl, misie lubią miodzik...ale żeby krokodyle?! Hehe, miłego dnia i szybkiego nadejścia owulki ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

no więc tak - zrobiłam dziś test ciążowy i bynajmniej nie sobie a...psu :/ wymyśliła to moja mama bo odchodzę pod zmysłów, więc wsunęłam jej rano pod zadek jak siusiała test paskowy i wyszedł zonk :/ bo jest jedna krecha kontrolna, a w drugiej części wszystko różowe... jakby rozlał się ten barwnik i teraz nie wiem, czy test uznać za negatywny czy wadliwy czy barwnik z drugiej krechy zabarwił po prostu całe pole... nie mam doświadczenia w kwestii testów ciążowych, niestety :/ spróbuję umówić się na to usg , trudno, znów kilka stów mniej ale muszę wiedzieć!

Justa, z całych sił trzymam kciuki! dołącz do Malenqiej, niech już będą w naszej 30letniej wspólnocie przynajmniej dwa serducha..

Nena, Twój wykres jest niesamowity!! ale wcale nie uważam, że ma to oznaczać, że nie miałaś owulki, tempka to chyba tak indywidualna sprawa,że nie da się tego tak ocenić, a z tym śluzem to jest tak, że na zewnątrz może nie być, a w środku raj dla plemniczków także luz, tez zaciskam kciuki!

Krokodyl, ja mam kanapki z dżemem i truskawkami, poproszę jeszcze trochę miodu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 09:43

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee, tak szukam w necie że chyba psu nie da się zrobić ludzkiego testu ciążowego bo HCG jest właściwe tylko dla ludzi ;) "H" jest od human także raczej ciąża u psa przebiega inaczej ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewcczynki ja mialam dzis nie mily poranek .. tera zjuz jest lepiej: oto cala historia a ja dzis z rana mialam cholernie nieprzyjemna akcje uryczalam sie jak glupia.. ale pozniej wszytsko sie wyjasnilo

maz zostawil komorkew domu pod ladowarka.. bo pojechal po mame.. odebralam ja bo mama dzwonila.. powiedzialam ze M juz jedzie no i moja ciekawosc wygrrala.. nigdy nie sprawzalam eskow meza nic.. a ze mial ich malo.. no to przeczytalam.konwersacje z jedna dzieczyna.. ogolnie widac ze znaja sie od dawna ona ma dwojke dzieci .. i nagle czytam a tam tekst mojego M.. w odpowiedzi na jej zapytanie co u ciebei .. a tam.. a w miare troche sie martwie praca.. ale maly romasik na boku sie przyda .. jak toprzeczytlam to mi sie nogi ugiely.. on odp no to widze ze cos tam kwitnie a ten do niej zobaczymy..i zaczeli gadac o dzieciach jej.. pozniej napisal o pogrzebie dziadka ..
    jak wrocil to sie poryczalam.. w pokoju on prychodiz i sie pyta pusiek jestes gotowa.. ??
    a ze stalam odwrocona do okna i nic sie nie odezwalam to podszedl do mnie i sie pyta ejj czemu placzesz co sie dzieje ?? a ja tak łkałam i plakalam przez jakis czas bo stwierdzilam niech sie pozastanwaia..
    odwrocil mnie a ja dalam mu obroczka.. jeszcze nigdy w zyciu nie widzialam go tak przerazonego.. zaczal sie dopytywac co jest o co chodzi.. czy on scos zrobil.. czy ja niechce z nim byc juz ?
    na co mu odpowiedzialam powinien wiedziec o co hcodzi bo przeczytalam eski.. a ten do mnie jakie eski.. no to mu pokazalam..( myslalam ze sie wkurwi ze mu czytam smsy)
    powiem wam ze myslalam ze serio cos jest nie tak..ale w duszy wiedzialam ze to tylko takie jego pisanie eskow.. bo w sumei nie ma jak i gdzie sie umawiac..
    Michal nagle wzial mnei za reke przytulil mocno i powiedzial.. Aniu zonko moja w zyciu bym cie nie zdradzil..predzej bym ci powiedzial ze odchodze ale nie zdradzil.tto tlyko mojje glupie pisanie zalozyl mi obraczke i powiedzial slubowalem ci wiernosc, ui uczciwosc malzenska ja caly czas ryczalam jak bobr.. a on stal przytulony do mnei i przepraszal ze pisze takie glupoty i ze nie chce zebym plakala.. wzial moja twarz i prosto w oczy powiedzial mi ze tylko mnie kocha i nie moge wto watpic, ze za duzo ze mna przeszedl zeby nie doceniac mojej milosci..powiedzial ze jak chce to mozmey teraz do tej dziewczyny zadzwonic, i ona mi powie ze nzaja sie juz od kilku lat przed tym jak my sie poznalismy, mieszka w wawie podal mi jej wszytskie dane na FB ze ona ma meza i dzieci, a on tylko zartowal sobie ....
    jak mnie odwozil ja sie nic nie odzywalam,.. wysiadlam.. on wyszedl za mna i powiedzial ze mnie przeprasza ze sprawil mi przykrosc i prosi mnie zebym nie plakala ze nie chce widziec nigdy w moich oczach lez chyba ze szczescia..i ze nie myslal ze jeden esek moze sprawic mi taka przykrosc..

moze to glupie ale mu wierze.bo wiem ze lubi sobie zartowac tak z kolezankami.. ale mi mo wszytsko powiedzialam mu ze zachowal sie niedopowiedzilnie.. szczegolnie teraz gdy mamy takie problemy.. ja jestem psychicznie wykonczona.. a on mi serwuje jeszcze cos takiego..

widzialam po nim ze jest muglupio szczegolnie ze wiem ze jesli by mial cos na sumieniu to by sie wkurwil na maksa po co mu szpeream ...bo tak byllo kiedys jak znalazlam w jego pokoju karte do kasyna.. i kazalam mu ja spalic.. wtey byl wkurwiony na maksa bo skapnal sie ze go nakrylam ze chcial jej uzyc ..

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, Tamka, wiem, że nie jest Ci do śmiechu z tą całą sytuacją ale przyznaję się, że uśmiałam się z tych Twoich zabiegów i rozważań :D Nie sądziłam, że napiszę kiedykolwiek coś takiego na tym forum...życzę aby to jednak nie była ciąża!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 10:28

Tamka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania...współczuję tych nerwów z samego rana, jakbyś miała ich jeszcze mało...i szczerze mówiąc nie wiem co napisać i poradzić...Mam tylko nadzieję, że już nie powtorzą się więcej te głupie żarty i konwersacje męża i nie narazi Cię na taki stres. Tulę...

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena, spoko, sama się z siebie śmieję ;) wiele osób mówi mi , że to TYLKO pies ale dla mnie ona jest członkiem rodziny, nie traktuję jej jak dziecka bo nie mam "jeszcze" świra ale jej zdrowie jest dla mnie tak samo ważne jak zdrowie wszystkich bliskich mi osób..

Aniu kochana, strasznie mi przykro... wyobrażam sobie jak się czujesz. Tak to jest, że głupie sytuacje potrafią bardzo ranić, wierzę, że Twój mąż nie miał złych intencji, sama znasz go najlepiej. Natomiast pamiętam jak mój mąż mnie okłamał, jeden jedyny raz, kilka lat temu, w durnej sprawie - striptizerki na wieczór kawalerski kolegi. Nigdy nie miałam nic przeciwko takim "atrakcjom" , a on, choć wprost zapytałam czy będzie, odpowiedział mi prosto w oczy, że nie. Po czym na samym weselu tego chłopaka wyszło, że jednak była. Strasznie to przeżyłam, nie striptizerkę, tylko sam fakt kłamstwa.

Takie sytuacje mają miejsce bo jesteśmy tylko ludźmi, czasem się coś palnie, nie przemyśli.

Natomiast przez jakiś czas możesz mieć go "na celowniku", niech wie, że nabroił ;) a Ty się sama uspokoisz

ściskam Cię mocno

Ania_84 lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem dlatego niem am zamiaru mu tak latwo tego puscic ..niech wie ze mnie to zabolalo.. wlasnie mi napisal eska ze jak mu dalam obraczke to az mu sie nogi ugiely ze przez glupiego eska moglby wszytsko stracic

Tamka, Nenaaa, Katja lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo takie słowa nabrałyby innego wymiaru, gdyby on je wypowiedział przy Tobie, w formie żartu, a Ty byś mu dała po głowie i odpowiedziała vice versa, my też mamy czasem takie głupie żarty z mężem, jak jesteśmy wśród przyjaciół

ale coś takiego napisane w formie sms czy na fb, wyrwane z kontekstu, kiedy Ty nic o tym nie wiesz, nabiera dla Ciebie negatywnego znaczenia, głupota ale może zaboleć

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez nieraz tak zartujemy.. i faktycznie slowo wyrwane z kontekstu ..i rozmow moze wprowadzic niepewnosc.. ehh..

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka dobrze prawi, też myślę, że poniosły go emocje w rozmowie z koleżanką, załączył mu się trybik macho i stąd te teksty o romansie, itp. Popisać się może chwilowo chciał czy jak...szkoda tylko, ze tak niefortunnie i nieprzemyślanie.
    Nie denerwuj się, obserwuj i ukarz drania! ;)

Tamka, Ania_84 lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś...nie no wariatka jesteś z tym testem u suczki:D:D:D uśmiałam się i również życzę, abyś nie miała 9ciu szczeniaczków (u moich sąsiadów właśnie tyle się ostatnio urodziło - masakra)....
    Aniu rozumiem Twoje nerwy, faceci tak mają, że nie myślą, po prostu...czasami tylko włączają tryb gotowości, a tak poza tym to w wiecznej nieważkości....
    spokojnie teraz będziesz Jego księżniczką, bo stracha mu narobiłaś, że hej...

Tamka, Nenaaa, Ania_84, justta, Katja lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, OMG, 9 ???!!!!! mamma mia, na razie "wirtualnie" rozdałam dwa... :/ co z pozostałą siódemką?! ha, wiem - jeden dla Neny, drugi dla Maleqiej, trzeci dla Ani, czwarty dla Justy, piąty dla Alfetki, szósty dla Krokodylka, siódmy dla Chmureczki :D

Ania_84, Nenaaa, Malenq, justta, Krokodylica lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ