SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • cati Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Cati no rewelacyjne zestawienie hehehe oj mnie tez lądują rzeczy na podłodze hehehe

Kroku kurcze mam nadzieje ze choć w trzecim trymestrze ci odpuszczą te mdłosci

:D no fakt u mnie tez , to pewnie kolejne płukanie w sedesie :D

jak tam twoje bóle brzucha ? przeszły ci ?

Krokodylica - sprawdz w aptekach czy maja opaski na nadgastek uciskowe na chorobe morska. SEA-Band
    Moja kolezanka stosowana to na miesiac miala z glowy mdlosci !
    queaz-away.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 12:18

Krokodylica lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Aaaa naciąga mnie cały czas. :(
    Jezusie niebieski!!!!!!!! Jeszcze?????????? To mały terrorysta tam Ci w brzuszku rośnie chyba :D Słyszałam jak kiedyś babki mówiły że mdłości i wymioty przez całą ciążę miały ale myślałam że to naciągane opowieści.... A tu widzę że serio można tak mieć... Tulę mocno Kochana i oby do rozwiązania :)

• Arienna Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:

Arienka to super ze juz ci lepiej. Jak tam formalnosci w szpitalu? bylas juz na kontroli i masz od przyszlego cyklu zielone swiatlo czy musisz poczekac?

lepiej, chociaż mam dni kiedy łapie doły....

co do szpitala to czekamy na pisemną odpowiedź na pismo a potem się zobaczy....

na kontrole mam przyjść po pierwszej miesiączce a ja dopiero przestaję krwawić więc do miesiączki jeszcze jakieś trzy tygodnie :( (miejmy nadzieję :( )
    co do zielonego światła to lekarze w szpitalu kazali czekać 3 miechy, ale mój gin (nie wiem czy będę do niego chodzić bo cały czas mi się wydaje ze wiedział że jest coś nie tak skoro dał mi dupka) powiedział że mamy się starać od razu po pierwszej @.... zobaczmy sadzę ze do połowy listopada będę musiała czekać bo tyle będzie trwało aż zacznę nowy cykl ... mam nadzieję że na Święta się uda :) taki prezent gwiazdkowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 12:23

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • cati Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:

co do szpitala to czekamy na pisemną odpowiedź na pismo a potem się zobaczy....

na kontrole mam przyjść po pierwszej miesiączce a ja dopiero przestaję krwawić więc do miesiączki jeszcze jakieś trzy tygodnie :( (miejmy nadzieję :( )
    co do zielonego światła to lekarze w szpitalu kazali czekać 3 miechy, ale mój gin (nie wiem czy będę do niego chodzić bo cały czas mi się wydaje ze wiedział że jest coś nie tak skoro dał mi dupka) powiedział że mamy się starać od razu po pierwszej @.... zobaczmy sadzę ze do połowy listopada będę musiała czekać bo tyle będzie trwało aż zacznę nowy cykl ... mam nadzieję że na Święta się uda :) taki prezent gwiazdkowy :)

Z całych sił ci tego życze :) to był by najpiękniejszy prezent Świąteczny :) <3

ps. kolejna strona otwieram... to znak ze czas sie czymś zając ;D

Miłego dnia kobietki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 12:25

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:

Ja mam taką znajomą, która starała się ok 2 lat i też w 5tc poroniła i lekarz kazał jej poczekać ze staraniami 3m-ce a ona zaliczyła wpadkę w kolejnym cyklu ;) I ma zdrowego chłopaka i całkiem przystojnego (ma już 19lat) :D Więc wydaje mi się że to czekanie to tak dziwnie wymyślają...

Arienna lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie że dalej nie piję kawy? :) znaczy INKĘ piję stwierdziłam że skoro trzy tygodnie wytrzymałam bez kofeiny to jej nie potrzebuję :)

Lena83, Biedroneczka83, Freja, Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienka jak cos to moze skonsultuj z kims innym bojak nie ufasz lekarzowi to bedziesz sie tylko zastanwiac caly czas czy dobrze robi czy nie :)

Cati chyba bym sie nie mogla skupic " z ta pralka :D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny badanie progesteronu w jakie dni cyklu się robi???

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ja mam taką znajomą, która starała się ok 2 lat i też w 5tc poroniła i lekarz kazał jej poczekać ze staraniami 3m-ce a ona zaliczyła wpadkę w kolejnym cyklu ;) I ma zdrowego chłopaka i całkiem przystojnego (ma już 19lat) :D Więc wydaje mi się że to czekanie to tak dziwnie wymyślają...
    oni każą czekać na wypadek gdyby poronienie nastąpiło z powodu jakiegoś wirusa, a że nie wiedzą dokładnie dlaczego nastąpiło poronienie ( bo zwyczajnie tego nie badają)wszystkim radzą czekać trzy miechy... a mama mojej przyjaciółki (pielęgniarka i fizjoterapeuta)która sama poroniła dwie ciąże powiedziała mi że mamy nie czekać bo po samoistnym poronieniu szybko się zachodzi w następną ciążę

ewebii4.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    :D no fakt u mnie tez , to pewnie kolejne płukanie w sedesie :D

jak tam twoje bóle brzucha ? przeszły ci ?

Nio czasem mnie cmi dziwnie w podbrzuszu ale nie sa to typowe jak na @ jakie miewałam już o tym czasie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 20 października 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Dziewczyny badanie progesteronu w jakie dni cyklu się robi???
    7-8 dni po owulacji ja byłam dziś czyli teoret 7 dni :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Arienna Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Arienka jak cos to moze skonsultuj z kims innym bojak nie ufasz lekarzowi to bedziesz sie tylko zastanwiac caly czas czy dobrze robi czy nie :)

Cati chyba bym sie nie mogla skupic " z ta pralka :D
    tak tez zrobię :) na wybór lekarza mam trochę czasu bo @ ma się pojawić plus minus 28 dni po całkowitym spadku BETY więc ogólny czas do następnego cyklu to ponoć 3-6 tygodni od poronienia

Ania_84 lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    7-8 dni po owulacji ja byłam dziś czyli teoret 7 dni :)

a tego badania nie robi się jakoś 3 razy w cyklu ??? czy głupoty gadam

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    oni każą czekać na wypadek gdyby poronienie nastąpiło z powodu jakiegoś wirusa, a że nie wiedzą dokładnie dlaczego nastąpiło poronienie ( bo zwyczajnie tego nie badają)wszystkim radzą czekać trzy miechy... a mama mojej przyjaciółki (pielęgniarka i fizjoterapeuta)która sama poroniła dwie ciąże powiedziała mi że mamy nie czekać bo po samoistnym poronieniu szybko się zachodzi w następną ciążę
    O to to... Ja bym też nie czekała :) A z tą Inką to popieram :) też ją piję i jest super... Ostatnio napiłam się rozpuszczalnej i mi nie smakowała :D

Arienna lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 października 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    a tego badania nie robi się jakoś 3 razy w cyklu ??? czy głupoty gadam
    podobno można tak słyszałam ja miałam zrobic teraz żeby zobaczyc czy owu była do tego dowalił mi estradiol i fSH hmm a TSH ja chciałam

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Ja przed staraniem sie o dziecko zrobilam badania i swoje i meza . By wiedziec w ktorym kierunku w razie co isc :) musicie zobaczyc co jest nie tak :* czasami to tylko stres , a czasami coś . Ale da sie wszystko doprowadzic do ładu
    tak wiec wiara czyni cuda ! :*
    Wiesz, ja wierzylam,ze wszystko jest ok i bedziemy sie spokojnie starac,ale jak widac naiwnie w to wierzylam...

Dzieki kochana :* Zbadamy go teraz i tak jak napisalas zobaczymy w ktora strone isc.

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mhm ok ale to zmienię plan oleję progesteron i umówie się do innego gin na wizytę i od razu na monitoring niech coś myśli bo mam za długie cykle i nie wiem czy owulkę mam w sumie.

aż się zdołowałam tym wszystkim

JusWik lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• JusWik Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a robiła któraż z was przeciwcała antykardiolipidowe i toczeń???
    Na co to jest???

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    to niech zrobi jak najszybciej..
    po pierwsze jelsi zylaki byly spore nie wiemjakiego stopnia mial.. to juz cje wtedy wplywaly na produkje nasienia negatywnie po operacji zazwuc
    zaj po 3 miesiacach robi sie badanie zeby spr czy wszytsko jest ok.. i czy np nasienie nie cofa sie do cewki mocozwej i nie ma plemnikow w moczu
    Jak on mial ta operacje to sie jeszcze nie znalismy,wiec nawet nie wiem ktory to stopien,w ogole ze sa stopnie.Ostatnio zaczelam o tym czytac i troche sie zmartwilam :-( No ale zaczniemy od badan i zobaczymy.

Dzieku Aniu :*

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    tak tez zrobię :) na wybór lekarza mam trochę czasu bo @ ma się pojawić plus minus 28 dni po całkowitym spadku BETY więc ogólny czas do następnego cyklu to ponoć 3-6 tygodni od poronienia
    to czekamy iprzebieramy nozkami :D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 2582 2583 2584 2585 2586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ