SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera nio to suuuuper gratulacje czekamy na wyniki razem z Tobą :)

agawera lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    po sniadanku siadam z kawusia :)

Olga bo chyba cos przegapilam dlaczego myslicie o wyjezdzie ??

mi polecaja wszyscy Norwegie :)
    pojechalabym ale jeste mstraszny zmarzluch :D

bo mamy mega duże problemy z $$ jak tak dalej pójdzie to coś czuję ze z komornikiem się witać będziemy ;/

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera zaciskam wszystkie kciuki !!!
    Moj kot tez :***^*

agawera lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko mnie tak głowa masakrycznie dzisiaj boli???

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula a próbowaliście uzyskać jakas pomoc w MOPSie?
    No trzeba probowac!!!

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie łapiemy sie na MOPR niestety za duże zarobki jak na nich

• MANIEK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie boli okres...kuffffaaaaa ....dziś pierwszy dzień to jestem taka znów zła i rozczarowana że bym chyba mogła walić głową w mur...tyle że to nic nie da....

konwalia będzie dobrze nie martw się

czarnula napisłam Ci wiadomość na priv

konwalianka lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka - ":("??? Chyba pomyliłaś mnie z naszym Mańkiem :).

• Anuśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje powiedzcie mi czy jak jest taki mały pik LH to może dojść do owulki? Robiłam testy i najsilniejsza kreska była wczoraj ale ta kreska i tak jest o wiele słabsza niż miewałam do tej pory. A dzisiaj już jej prawie nie widać więc wpisałam wczorajszy test jako pozytywny. Co o tym sądzicie???????

shqg.jpg

Nieukowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek widziałam odpisałam

ANuśka wg mnie chyba ten z 19 pozytywny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 11:35

Anuśka, Katjaa lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka no ten z wczoraj.
    Przeciez nie wszystkim wychodza testy owu.
    A Ty za wczesnie nie robisz jesli chodzi o godzine tych testów?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że pik był wczoraj, niezależnie od tego ile tego LH było w moczu (może piłaś w ciągu 2h przed testem?). Czyli owu dziś/jutro.

• cati Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Czy tylko mnie tak głowa masakrycznie dzisiaj boli???
    Czarnulka - w Norwegii jest zapotrzebowanie na roznych monterow i innych takich
    jest taka agencja pracy ardecco oni maja tam ogloszenia .
    ew.szukajcie na fin.no
    Dla kobiet jest ciezko z pracą nawet majac j.angl :/ dlatego ja siedze w domu i ucze sie norweskiego.

A łepek mnie tez od rana boli , ale ja to sie przyzwyczailam bo niskocisnieniowiec ze mnie i jak tylko taka smetna pogoda to ja mogla bym spac godzinami. Kiedys lekarz badal mi cisnienie w taka pogode to sam stwierdzil ze ja to powinnam dzis nie wstac z lozka patrząc na wyniki.

Angelika - ehh szkoda :( ale nie ma sie co poddawac , kolejny cykl przed toba ! :*

Anuśka - 19 ja bym obstawial , druga sprawa czasami ten skok LH jest tak krótki ze moglaś zrobić za poźno ale np. bylo pare h wczesniej najbardziej stęzone .
    tak wiec ja bym wziela pod uwage ten 19 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 11:38

Anuśka, angeika lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • ara Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka a Ty robisz testy z rana?

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLga kurde niestety wiem co czujesz.. u nas jest tez masakra niewiem jak skolujemy 1000 zl do knca miesiaca.. ;/ a juz nie mowie o nastepnych wydatkach ;/
    na szczes ie poki co nie zalegamy z niczym bo wyprostwoalismy w miare wsio .. no oprocz 1800 zl za wegiel ktore mamy oddac tesciowej ;/

ale wiem ze bedzie ciezko .. szczegolnie jak bedziemy musieli wykombinowac 9 tys na biopsje :(

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lena83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula - ja bym juz rozmawiała z bankami.
    Próbowała uzyskać konsolidację i mniejsza ratę.
    Bank zawsze inaczej patrzy jak klient mowi o swoich problemach wczesniej niz dopiero jak gruchną terminy długie i komornik.
    A nie daj Boże wypowiedzą Wam umowy kredytów i trzeba bedzie wszystko spłacić w miesiac ....

• Anuśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Anuśka no ten z wczoraj.
    Przeciez nie wszystkim wychodza testy owu.
    A Ty za wczesnie nie robisz jesli chodzi o godzine tych testów?
    A widzisz myślałam o tym żeby nie pić ale robiłam wszystkie ok południa w tym cyklu... :)

• Ania_84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska jak dla mnie 19 dc najbardziej

Anuśka lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Freja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    cześć kochane.. dziś dzień złych wieści?

u nasdobre i złe wieści.. dobre.. mamy za sobą wizytę z badaniem słuchu i dalszymi rokowaniami.. i wyszło pozytywnie! Bardzo nas to cieszy.. uszy Tymcia (poki co) są zdrowe, błony prawidłowe, jedynie jedna trąbka nieco zapchana, ale nie jest źle.. w każdym razie wody nie ma w uszach, nie ma konieczności operacji (uff- chyba?), ale badanie na słuch.. nie do wykonania- Tymek jest za mały i nie rozumie dokładnie o co chodzi w badaniu, zatem niestety nie wiemy jak wygląda u niego kwestia niedosłuchu.. ale może przetrwamy, następna wizyta w kwietniu.. tyle z dobrych wiadomości..

Konwalianka, a robiliście ABR/ badanie BERA/ badanie potencjałów słuchowych z pnia mózgu?
    mój młody miał diagnozowany niedosłuch jako niemowlak, w 5mc został już zaaparatowany bo udało się ustalić poziom niedosłuchu.
    Do badania ABR nie jest wymagana współpraca pacjenta - jedyny wymóg to sen ale to do przeżycia ;)

Konwalin

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Czarnulka - w Norwegii jest zapotrzebowanie na roznych monterow i innych takich
    jest taka agencja pracy ardecco oni maja tam ogloszenia .
    ew.szukajcie na fin.no
    Dla kobiet jest ciezko z pracą nawet majac j.angl :/ dlatego ja siedze w domu i ucze sie norweskiego.

A łepek mnie tez od rana boli , ale ja to sie przyzwyczailam bo niskocisnieniowiec ze mnie i jak tylko taka smetna pogoda to ja mogla bym spac godzinami. Kiedys lekarz badal mi cisnienie w taka pogode to sam stwierdzil ze ja to powinnam dzis nie wstac z lozka patrząc na wyniki.

Angelika - ehh szkoda :( ale nie ma sie co poddawac , kolejny cykl przed toba ! :*

Anuśka - 19 ja bym obstawial , druga sprawa czasami ten skok LH jest tak krótki ze moglaś zrobić za poźno ale np. bylo pare h wczesniej najbardziej stęzone .
    tak wiec ja bym wziela pod uwage ten 19 :)

gorzej że męzu kiepsko z angielskim :/

koleżanka szuka w anglii i szkocji roboty dla niego

‹‹ 2580 2581 2582 2583 2584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ