SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie chcialabym zeby to byly II kreski z zaskczenia,...a tak to beda one po porstu potwierdzeniem czy cos sie udalo czy nie..

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko czy Tobie juz mozna gratulować? Dobrze rozumiem ? :D

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Anuśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    wiecie chcialabym zeby to byly II kreski z zaskczenia,...a tak to beda one po porstu potwierdzeniem czy cos sie udalo czy nie..
    Ale nawet jak będą potwierdzeniem że coś się udało to będą potwierdzeniem że się jednak udało :D Alem elokwentna dzisiaj hi hi :P

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmykam zupke gotowac

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 2015 będzie twój, zobaczysz! Tyle już przeszliście i na pewno los was nagrodzi! Pamiętaj, że co by się nie działo, zostaje wam opcja z nasieniem dawcy, ale ja święcie wierzę że mężuś wyhoduje stajnię pełną gotowych i chętnych plemników :D

Ania_84, Asiula86 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    zmykam zupke gotowac

Jaka będzie? Bo nie wiem czy przyjeżdżać. :P

U mnie gołąbki się właśnie pieką, aaaaleeee pachnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Marnut nio takie jakies dziwne te normy jutro bede u gina to sie dwiem co i jak :)
    Pamiętam, jak czytałam kiedyś, że estradiol najszybciej wskazuje na ciążę (jeszcze przed progesteronem i przed hcG), a Ty masz po prostu ogromny poziom estrogenów :). Pierwsze lepsze z brzegu normy:
    Faza lutealna 73 - 200 pg/ml (0,26 - 0,73 nmol/l)
    a Ty ponad 300 :D.

Tylko właśnie zastanawiające są te normy z lab. WTF?

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem dziewczynki tylko gdzies wewnetrznie .. boje sie tego wszytskiego.. boje sie ze wrocimy do temtu dawcy.. ktory wiem ze jest rozwiazaniem.. ale do mnie w 100% nie przemawia.. moze dlatego ze poki co widze jeszcze nadzieje ..
    boje sie tego ze znowu uslyszymy ze nie ma nic.. po porstu boje sie rozczarowania ..

wiem ze trezba myslec pozytywnie i uwierzcie prpbuje,.. ale tak bardzo chcialabym oszczedzic mezowi tego wszytskiego i tak bardzo chcialabymm zebynagle okazalo sie ze musze zrobic test bo okres mi sie spoznia..

widzialam w tymcyklu wyraz miny mojego M jak z nadzeja patrzyl ze moze jednak..

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • cati Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu :) glowka do góry nigdy nie przestawaj miec nadziei co by ci nie mówili lekarze !!!

Biedronka - wyniki dobre :D czuje w powietrzy ze fasolek siedzi ! :D

Zaczelam ogladac bajke i sie poryczalam ... takich wachan nastroju to ja dawno przed @ nie mialam . Wczoraj moj M sie potkną o kabel moj od laptopa a ja zrobilam o to awanture... czasem mogla bym sie ugrysc w jezyk. JAk on ze mna wytrzymal 12 lat?!?!?!

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    wiem dziewczynki tylko gdzies wewnetrznie .. boje sie tego wszytskiego.. boje sie ze wrocimy do temtu dawcy.. ktory wiem ze jest rozwiazaniem.. ale do mnie w 100% nie przemawia.. moze dlatego ze poki co widze jeszcze nadzieje ..
    boje sie tego ze znowu uslyszymy ze nie ma nic.. po porstu boje sie rozczarowania ..

wiem ze trezba myslec pozytywnie i uwierzcie prpbuje,.. ale tak bardzo chcialabym oszczedzic mezowi tego wszytskiego i tak bardzo chcialabymm zebynagle okazalo sie ze musze zrobic test bo okres mi sie spoznia..

widzialam w tymcyklu wyraz miny mojego M jak z nadzeja patrzyl ze moze jednak..

A ja Ci napiszę to, co Anuśce w zeszłym m-cu. Jasne, najlepiej wszystko naraz :D. Kilka tygodni temu nie było w ogóle plemników, teraz się już pojawiły w ilości zezwalającej na biopsję, ale nie :D! Mało :D! Ma być od razu ciąża i to z zaskoczenia ;)! Ania...Ania! Kubeł zimnej wody na głowę, dziewczyno - za tydzień jeszcze raz badania małżonka i do lekarza. A na ciążę zawsze masz szanse - nie takie przypadki w ciążę zachodziły a lekarze niby szans nie dawali :).

Krokodylica, Anuśka, Asiula86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:

Zaczelam ogladac bajke i sie poryczalam ... takich wachan nastroju to ja dawno przed @ nie mialam . Wczoraj moj M sie potkną o kabel moj od laptopa a ja zrobilam o to awanture... czasem mogla bym sie ugrysc w jezyk. JAk on ze mna wytrzymal 12 lat?!?!?!

Ja bym się bardziej martwiła jak on wytrzyma kolejne 50 ;)?

• cati Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to nie ma wyjscia ;D , bo kto bedzie chcial starego dziadka :D

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    A ja Ci napiszę to, co Anuśce w zeszłym m-cu. Jasne, najlepiej wszystko naraz :D. Kilka tygodni temu nie było w ogóle plemników, teraz się już pojawiły w ilości zezwalającej na biopsję, ale nie :D! Mało :D! Ma być od razu ciąża i to z zaskoczenia ;)! Ania...Ania! Kubeł zimnej wody na głowę, dziewczyno - za tydzień jeszcze raz badania małżonka i do lekarza. A na ciążę zawsze masz szanse - nie takie przypadki w ciążę zachodziły a lekarze niby szans nie dawali :).
    Jak dobrze że Cię tu mamy, sprowadzasz nas trochę na ziemię :) Bo wiesz Anki takie są że musi być wszystko natychmiast :)

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ...
    Nie tak natychmiast ...

Mnie to chyba nic nie pocieszy juz ...
    Wrocilam do domu i sie poryczałam oglądając kolejne plamienia.

Chyba musze Was na troche opuścić i odpuścić bo nie wyrabiam psychicznie.
    W zadnym chyba życiowym temacie nie byłam tak słaba.

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut czy pojawily sie tego nie wiemy .. bo rownie dobrze testosteron mogl sobie skoczyc do gory ale to nie daje gwarancji ze cos sie wytworzylo ..
    wiem ze patrze na to sceptycznie ..i nie licze na to ze odrazu stanie sie cud. wiem ze to wymaga czasu ..po porstu boje sie po naszych doswiadczeniach a cos znowu pojdzie nie tak..
    Jesli znajda plemniki i beda zdolne do zaplodnienia.. to jestem wtedy sklonna podchodzic do in vitro ile trzbea bedzie..

tyle ze chodzi tez niestety o kase.. bo co jelsi teraz wydamy 9 tys .. i okaze sie ze sa plemniki ale no martwe.. i ze trzeba ponowic kuracje i podejsc jesczze raz do biopsji..
    gdyby to byly wydatki rzedku tysiac .. took.. ale ja zdaje sobie sprawe ze Ii podejscie nie bedziemy mieli bo nas na to nie stac..

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa

Wysłany: 21 października 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Jaka będzie? Bo nie wiem czy przyjeżdżać. :P

U mnie gołąbki się właśnie pieką, aaaaleeee pachnie.
    u mnie ogórkowa bo ostatnio mam szła na ogórki kiszone a gołabka ostatniego zjadłam właśnie :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka - ty złośliwcze ;)! Cóż ja poradzę, że nie potrafię głaskać po głowie ;)? Trza zbierać się w sobie i szukać tych pokładów sił i nadziei, które jeszcze zostały.

Ania84 - gorsze dni i chwile zwątpienia zdarzają się każdemu, to przecież jasne jak słońce. Tym bardziej, jeśli jest się w tak trudnej sytuacji jak Wy. Czy jest coś, co chciałabyś zrobić dla siebie, co zawsze odkładałaś na później? Nie wiem - lekcje mandaryńskiego, taniec brzucha, nauka jazdy konnej, szydełkowanie, nauka robienia "smoky eye" (czy jak się to tam pisze) czy przebrnięcie przez "Lalkę" ze zrozumieniem ;)? Może warto się tym zająć, nawet nie po to, żeby odsunąć od siebie natrętne myśli, ale po to, żeby wywołać uśmiech na swojej twarzy? Zazwyczaj takie banalne rzeczy pomagają w wykrzesaniu odrobiny optymizmu. Wiem, że pogoda nie sprzyja radosnemu nastrojowi, ale wyjścia masz tylko dwa - albo się poddasz złym myślom albo je spróbujesz zwalczyć. Życzę mądrych wyborów.

Lena - jeśli tego potrzebujesz, ok. Wiesz, że zawsze tu czekamy na Ciebie :).

DLA WSZYSTKICH SMUTAJĄCYCH:

Lekarz do lekarza:
    - Mam dziwny przypadek. Pacjent powinien już dawno zejść a on
    zdrowieje.
    - Tak, tak... czasami medycyna jest bezsilna."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 17:08

Ania_84, Anuśka lubią tę wiadomość

Wysłany: 21 października 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Pamiętam, jak czytałam kiedyś, że estradiol najszybciej wskazuje na ciążę (jeszcze przed progesteronem i przed hcG), a Ty masz po prostu ogromny poziom estrogenów :). Pierwsze lepsze z brzegu normy:

kochana jak to edzie prawda to normalnie przyjade ci grzywe wyczasac i kły wypolerować :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 21 października 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:

to wychodzi 0,321 nmol/l :( czyli nie tak dużo :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    kochana jak to edzie prawda to normalnie przyjade ci grzywe wyczasac i kły wypolerować :P

A co ja? Król Lew :D?

‹‹ 2602 2603 2604 2605 2606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ