My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo ja myślę, że wszystkie powinismy zacząć hodlowlę pietruchy:)
poczytajcie sobie o właściwościachA w dodatku ma dużo wit. C co w tym okresie jest wskazane
Pietruszka – jakie ma działanie?
Pietruszka, a dokładnie jej długi mięsisty korzeń, który osiąga ok. 80 cm. długości, przez wieki służył do odprawiania miłosnych zaklęć. W starożytności korzeń pietruszki uchodził za symbol odrodzenia; wierzono, że ma silę dawania nowego życia. Aromat pietruszki pochodzi z olejków eterycznych, których głównym składnikiem jest apiol (zawarty również w selerze). Ma on działanie pobudzające i lekko psychotropowe. Może podrażnić macicę i przez to zadziałać na nią seksualnie stymulująco.
>>> Rośliny miłości: ROZMARYN. Jakie ma działanie? Co warto o nim wiedzieć? [KLIKNIJ!]
Podobno w starożytności tej popularnej już wówczas rośliny ogrodowej w roli afrodyzjaka używał sam Juliusz Cezar. W tym czasie uważano, że Pietruszka chroni mężczyzn przed impotencją. W Niemczech domy publiczne i przybytki rozkoszy cielesnych używały pietruszki jako swojego symbolu. Wierzono, że warzywo to uwalnia od oporów psychicznych i dodaje seksualnej energii.
http://www.mowimyjak.pl/styl-zycia/sex/rosliny-milosci-pietruszka-jakie-ma-dzialanie-co-warto-o-niej-wiedziec,28_60661.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 20:43
ara lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny, nie wiem czy nadrobię to co naskrobałyście, a nie było mnie tylko od soboty. Ja właśnie wróciłam od gina. od dzisiaj przez 5 dni clo, metformax, bromergon, menopur od 9 dc,później pregnyl no i iui. Kolejna wizyta 5.11
. Mam zmniejszoną dawkę bromka, bo prolaktyna już w normie. Jeszcze z moim Miśkiem musimy zrobić badania tj.: HIV, HCV, Wr i HBs.
Ja uwielbiam zupę dyniową na ostro z chili i imbirem. Kroję warzywa (marchewkę, pietruszkę, selera) w kostkę i podsmażam na patelni na maśle. Przekładam jedo garnka i zalewam wodą, dodaję pokrojoną w kostkę dynię i 1 papryczkę chili ,dolewam wodę aby tylko przykryła warzywa. To wszystko gotuję do miękkości, doprawiam solą, pieprzem cayenne, imbirem (doprawiam dosyć mocno, bo oboje uwielbiamy ostre jedzenie) i wszystko miksuję na zupę krem. Ja jem z dodatkiem jogurtu, a mój Misiek z żółtym serem.
Zafasolkowanym dziewczynom gratuluję z całego serducha
Anuśka, a toprzepis na mój szybki kuskus z leczo:
Leczo:
4 cebule szalotki
2 papryki czerwone
0,5 kg pieczarek
2 papryczki chili ( z pestkami)
2 małe cukinie
2puszki pomidorów krojonych
Cebulę szklę na maśle w głębokiej patelni, dodaję pokrojone pieczarki, paprykę i chili, zalewam wodą, ale małą ilością,tak aby tylko pokryła warzywa i gotuję około 10 minut, następnie dodaję pokrojoną cukinię i gotuję kolejne 5 minut. Na koniec dodaję pomidory i gotuję 10 minut. Doprawiam solą, pieprzem,papryką ostrą i świeżym tymiankiem.
Kuskus zalewam sosem z leczo w stosunku 1:1, czekam aż napęcznieje, przekładam do miseczek, a na wierzch daję warzywa ... pychotkaMisi@, Blondik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Misi@ wrote:Robie identycznie...dlatego dobrze mi sie kojarzy i lubie prasować.Ara jakby co ja chętnie pomogę ;p
ej ej ja też lubię, choć nie mam tv więc nie oglądam przy prasowaniu
ale z mobilizacją u mnie ostatnio ciężko, a może to kwestia wyjazdowych weekendów... lubię sobotnie przedpołudnia z żelazkiem i dobrą muzyką ale wolnych sobót jak na lekarstwo ostatnio -
nick nieaktualnya wspomniałam Wam, że do mojego sernika zapomniałam dodać mąki
pyszny był, ale dopiero dziś...w ogóle wstawiłam do piekarnika, ale zapomniałam go włączyć no i godzinę sobie odpoczywał:p ja to potrafię
Ale dzięki tym modyfikacja mam nowy super przepis na sernik ;)wszyscy sa nim zachwyceni, a mój mąz nie kłamie w takich kwestiach jak mu nie smakuje to powie, bo nie chce drugi raz się z tym męczyć...hehe Ale go kocham:) -
nick nieaktualnyMisi@ wrote:No ja myślę, że wszystkie powinismy zacząć hodlowlę pietruchy:)
poczytajcie sobie o właściwościachA w dodatku ma dużo wit. C co w tym okresie jest wskazane
Pietruszka – jakie ma działanie?
Pietruszka, a dokładnie jej długi mięsisty korzeń, który osiąga ok. 80 cm. długości, przez wieki służył do odprawiania miłosnych zaklęć. W starożytności korzeń pietruszki uchodził za symbol odrodzenia; wierzono, że ma silę dawania nowego życia. Aromat pietruszki pochodzi z olejków eterycznych, których głównym składnikiem jest apiol (zawarty również w selerze). Ma on działanie pobudzające i lekko psychotropowe. Może podrażnić macicę i przez to zadziałać na nią seksualnie stymulująco.
>>> Rośliny miłości: ROZMARYN. Jakie ma działanie? Co warto o nim wiedzieć? [KLIKNIJ!]
Podobno w starożytności tej popularnej już wówczas rośliny ogrodowej w roli afrodyzjaka używał sam Juliusz Cezar. W tym czasie uważano, że Pietruszka chroni mężczyzn przed impotencją. W Niemczech domy publiczne i przybytki rozkoszy cielesnych używały pietruszki jako swojego symbolu. Wierzono, że warzywo to uwalnia od oporów psychicznych i dodaje seksualnej energii.
http://www.mowimyjak.pl/styl-zycia/sex/rosliny-milosci-pietruszka-jakie-ma-dzialanie-co-warto-o-niej-wiedziec,28_60661.html?
ara lubi tę wiadomość
-
marnut wrote:Eee..Ania, gwałt to raczej darmowy jest
. Za kasę to się inaczej nazywa
.
w temacie... znacie?
Żona do męża w czasie kłótni:
- Co Ty sobie myślisz, ja też chce mieć jakieś kieszonkowe. W związku z tym od dzisiaj za sex w pościeli płacisz mi 100zł, a na dywanie 30zł.
Mąż na to:
- A żeby Cię babo szlag jasny strzelił ..... - po czym wyszedł z domu.
W celibacie wytrzymał tydzień, po tym czasie przychodzi w milczeniu do żony, kładzie stówę na stół i patrzy na nią. Żona bez słowa zaczyna się rozbierać i kieruje się w stronę pościeli. Mąż widząc to odpowiada szybko:
- Nie, nie, nie, kochana, nie myśl sobie.... trzy razy na dywanie i dycha z powrotemMisi@, Blondik, MANIEK, Mona_M lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyara wrote:w temacie... znacie?
Żona do męża w czasie kłótni:
- Co Ty sobie myślisz, ja też chce mieć jakieś kieszonkowe. W związku z tym od dzisiaj za sex w pościeli płacisz mi 100zł, a na dywanie 30zł.
Mąż na to:
- A żeby Cię babo szlag jasny strzelił ..... - po czym wyszedł z domu.
W celibacie wytrzymał tydzień, po tym czasie przychodzi w milczeniu do żony, kładzie stówę na stół i patrzy na nią. Żona bez słowa zaczyna się rozbierać i kieruje się w stronę pościeli. Mąż widząc to odpowiada szybko:
- Nie, nie, nie, kochana, nie myśl sobie.... trzy razy na dywanie i dycha z powrotem.
ara lubi tę wiadomość