X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja myślę, że wszystkie powinismy zacząć hodlowlę pietruchy:)

poczytajcie sobie o właściwościach ;) A w dodatku ma dużo wit. C co w tym okresie jest wskazane :)

Pietruszka – jakie ma działanie?
    Pietruszka, a dokładnie jej długi mięsisty korzeń, który osiąga ok. 80 cm. długości, przez wieki służył do odprawiania miłosnych zaklęć. W starożytności korzeń pietruszki uchodził za symbol odrodzenia; wierzono, że ma silę dawania nowego życia. Aromat pietruszki pochodzi z olejków eterycznych, których głównym składnikiem jest apiol (zawarty również w selerze). Ma on działanie pobudzające i lekko psychotropowe. Może podrażnić macicę i przez to zadziałać na nią seksualnie stymulująco.
    >>> Rośliny miłości: ROZMARYN. Jakie ma działanie? Co warto o nim wiedzieć? [KLIKNIJ!]
    Podobno w starożytności tej popularnej już wówczas rośliny ogrodowej w roli afrodyzjaka używał sam Juliusz Cezar. W tym czasie uważano, że Pietruszka chroni mężczyzn przed impotencją. W Niemczech domy publiczne i przybytki rozkoszy cielesnych używały pietruszki jako swojego symbolu. Wierzono, że warzywo to uwalnia od oporów psychicznych i dodaje seksualnej energii.

http://www.mowimyjak.pl/styl-zycia/sex/rosliny-milosci-pietruszka-jakie-ma-dzialanie-co-warto-o-niej-wiedziec,28_60661.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 20:43

ara lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cóż, to zapodam dziś mojemu cała pietruchę;)

Misi@ lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • ara Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra idę prasować, trzymajcie kciuki, żebym pokonała moja górę

Blondik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    dobra idę prasować, trzymajcie kciuki, żebym pokonała moja górę
    Powodzenia;)

ara lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez zawsze czekam az urosnie spora góra, włączam film i do roboty-wtedy prasuje;)

Misi@, ara, Nieukowa lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    ja tez zawsze czekam az urosnie spora góra, włączam film i do roboty-wtedy prasuje;)
    Robie identycznie...dlatego dobrze mi sie kojarzy i lubie prasować.Ara jakby co ja chętnie pomogę ;p

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja szukam na necie tych wolnowarow .. :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    .. bo kasa jest mi na gwalt potrzebna ..
    Eee..Ania, gwałt to raczej darmowy jest ;). Za kasę to się inaczej nazywa ;).

Blondik, Misi@, ara, Mona_M lubią tę wiadomość

• bąbel Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, nie wiem czy nadrobię to co naskrobałyście, a nie było mnie tylko od soboty. Ja właśnie wróciłam od gina. od dzisiaj przez 5 dni clo, metformax, bromergon, menopur od 9 dc,później pregnyl no i iui. Kolejna wizyta 5.11 :). Mam zmniejszoną dawkę bromka, bo prolaktyna już w normie. Jeszcze z moim Miśkiem musimy zrobić badania tj.: HIV, HCV, Wr i HBs.

Ja uwielbiam zupę dyniową na ostro z chili i imbirem. Kroję warzywa (marchewkę, pietruszkę, selera) w kostkę i podsmażam na patelni na maśle. Przekładam jedo garnka i zalewam wodą, dodaję pokrojoną w kostkę dynię i 1 papryczkę chili ,dolewam wodę aby tylko przykryła warzywa. To wszystko gotuję do miękkości, doprawiam solą, pieprzem cayenne, imbirem (doprawiam dosyć mocno, bo oboje uwielbiamy ostre jedzenie) i wszystko miksuję na zupę krem. Ja jem z dodatkiem jogurtu, a mój Misiek z żółtym serem.

Zafasolkowanym dziewczynom gratuluję z całego serducha :)

Anuśka, a toprzepis na mój szybki kuskus z leczo:
    Leczo:
    4 cebule szalotki
    2 papryki czerwone
    0,5 kg pieczarek
    2 papryczki chili ( z pestkami)
    2 małe cukinie
    2puszki pomidorów krojonych

Cebulę szklę na maśle w głębokiej patelni, dodaję pokrojone pieczarki, paprykę i chili, zalewam wodą, ale małą ilością,tak aby tylko pokryła warzywa i gotuję około 10 minut, następnie dodaję pokrojoną cukinię i gotuję kolejne 5 minut. Na koniec dodaję pomidory i gotuję 10 minut. Doprawiam solą, pieprzem,papryką ostrą i świeżym tymiankiem.

Kuskus zalewam sosem z leczo w stosunku 1:1, czekam aż napęcznieje, przekładam do miseczek, a na wierzch daję warzywa ... pychotka :)

Misi@, Blondik lubią tę wiadomość

20101016580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się w końcu przełamię i zrobię zupę dyniową, a można bez papryczki chili, nie lubię na ostro ;)

• ara Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Robie identycznie...dlatego dobrze mi sie kojarzy i lubie prasować.Ara jakby co ja chętnie pomogę ;p

ej ej ja też lubię, choć nie mam tv więc nie oglądam przy prasowaniu :P
    ale z mobilizacją u mnie ostatnio ciężko, a może to kwestia wyjazdowych weekendów... lubię sobotnie przedpołudnia z żelazkiem i dobrą muzyką ale wolnych sobót jak na lekarstwo ostatnio ;)

• ara Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Misi@ dziękuję za chęć pomocy :*

• Blondik Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oba przepisy brzmią pysznie

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wspomniałam Wam, że do mojego sernika zapomniałam dodać mąki ;) pyszny był, ale dopiero dziś...w ogóle wstawiłam do piekarnika, ale zapomniałam go włączyć no i godzinę sobie odpoczywał:p ja to potrafię :)
    Ale dzięki tym modyfikacja mam nowy super przepis na sernik ;)wszyscy sa nim zachwyceni, a mój mąz nie kłamie w takich kwestiach jak mu nie smakuje to powie, bo nie chce drugi raz się z tym męczyć...hehe Ale go kocham:)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    No ja myślę, że wszystkie powinismy zacząć hodlowlę pietruchy:)

poczytajcie sobie o właściwościach ;) A w dodatku ma dużo wit. C co w tym okresie jest wskazane :)

Pietruszka – jakie ma działanie?
    Pietruszka, a dokładnie jej długi mięsisty korzeń, który osiąga ok. 80 cm. długości, przez wieki służył do odprawiania miłosnych zaklęć. W starożytności korzeń pietruszki uchodził za symbol odrodzenia; wierzono, że ma silę dawania nowego życia. Aromat pietruszki pochodzi z olejków eterycznych, których głównym składnikiem jest apiol (zawarty również w selerze). Ma on działanie pobudzające i lekko psychotropowe. Może podrażnić macicę i przez to zadziałać na nią seksualnie stymulująco.
    >>> Rośliny miłości: ROZMARYN. Jakie ma działanie? Co warto o nim wiedzieć? [KLIKNIJ!]
    Podobno w starożytności tej popularnej już wówczas rośliny ogrodowej w roli afrodyzjaka używał sam Juliusz Cezar. W tym czasie uważano, że Pietruszka chroni mężczyzn przed impotencją. W Niemczech domy publiczne i przybytki rozkoszy cielesnych używały pietruszki jako swojego symbolu. Wierzono, że warzywo to uwalnia od oporów psychicznych i dodaje seksualnej energii.

http://www.mowimyjak.pl/styl-zycia/sex/rosliny-milosci-pietruszka-jakie-ma-dzialanie-co-warto-o-niej-wiedziec,28_60661.html
    I mówisz, że gdzie im ten korzeń należy wsadzić ;D?

ara lubi tę wiadomość

• ara Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Eee..Ania, gwałt to raczej darmowy jest ;). Za kasę to się inaczej nazywa ;).

w temacie... znacie?

Żona do męża w czasie kłótni:
    - Co Ty sobie myślisz, ja też chce mieć jakieś kieszonkowe. W związku z tym od dzisiaj za sex w pościeli płacisz mi 100zł, a na dywanie 30zł.
    Mąż na to:
    - A żeby Cię babo szlag jasny strzelił ..... - po czym wyszedł z domu.
    W celibacie wytrzymał tydzień, po tym czasie przychodzi w milczeniu do żony, kładzie stówę na stół i patrzy na nią. Żona bez słowa zaczyna się rozbierać i kieruje się w stronę pościeli. Mąż widząc to odpowiada szybko:
    - Nie, nie, nie, kochana, nie myśl sobie.... trzy razy na dywanie i dycha z powrotem

Misi@, Blondik, MANIEK, Mona_M lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie wiem, ale coś jest tutaj napisane o podraznianiu i stymulacji macicy ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 21:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ja tam nie wiem, ale coś jest tutaj napisane o podraznianiu i stymulacji macicy ;p
    Czyli, że nas tym korzeniem O.o..???

ara, Nieukowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    w temacie... znacie?

Żona do męża w czasie kłótni:
    - Co Ty sobie myślisz, ja też chce mieć jakieś kieszonkowe. W związku z tym od dzisiaj za sex w pościeli płacisz mi 100zł, a na dywanie 30zł.
    Mąż na to:
    - A żeby Cię babo szlag jasny strzelił ..... - po czym wyszedł z domu.
    W celibacie wytrzymał tydzień, po tym czasie przychodzi w milczeniu do żony, kładzie stówę na stół i patrzy na nią. Żona bez słowa zaczyna się rozbierać i kieruje się w stronę pościeli. Mąż widząc to odpowiada szybko:
    - Nie, nie, nie, kochana, nie myśl sobie.... trzy razy na dywanie i dycha z powrotem
    Ara, ja bym za dywan policzyła x2, ale ja mam "szorstkie" dywany ;).

ara lubi tę wiadomość

• ara Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Czyli, że nas tym korzeniem O.o..???

spokojnie w biedronce mają już myte korzenie - pietrucha i marchew ;)

Misi@, Nieukowa lubią tę wiadomość

‹‹ 2716 2717 2718 2719 2720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ