X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja myślę, że wszystkie powinismy zacząć hodlowlę pietruchy:)

poczytajcie sobie o właściwościach ;) A w dodatku ma dużo wit. C co w tym okresie jest wskazane :)

Pietruszka – jakie ma działanie?
    Pietruszka, a dokładnie jej długi mięsisty korzeń, który osiąga ok. 80 cm. długości, przez wieki służył do odprawiania miłosnych zaklęć. W starożytności korzeń pietruszki uchodził za symbol odrodzenia; wierzono, że ma silę dawania nowego życia. Aromat pietruszki pochodzi z olejków eterycznych, których głównym składnikiem jest apiol (zawarty również w selerze). Ma on działanie pobudzające i lekko psychotropowe. Może podrażnić macicę i przez to zadziałać na nią seksualnie stymulująco.
    >>> Rośliny miłości: ROZMARYN. Jakie ma działanie? Co warto o nim wiedzieć? [KLIKNIJ!]
    Podobno w starożytności tej popularnej już wówczas rośliny ogrodowej w roli afrodyzjaka używał sam Juliusz Cezar. W tym czasie uważano, że Pietruszka chroni mężczyzn przed impotencją. W Niemczech domy publiczne i przybytki rozkoszy cielesnych używały pietruszki jako swojego symbolu. Wierzono, że warzywo to uwalnia od oporów psychicznych i dodaje seksualnej energii.

http://www.mowimyjak.pl/styl-zycia/sex/rosliny-milosci-pietruszka-jakie-ma-dzialanie-co-warto-o-niej-wiedziec,28_60661.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 20:43

ara lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cóż, to zapodam dziś mojemu cała pietruchę;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • ara Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra idę prasować, trzymajcie kciuki, żebym pokonała moja górę

Blondik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    dobra idę prasować, trzymajcie kciuki, żebym pokonała moja górę
    Powodzenia;)

ara lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez zawsze czekam az urosnie spora góra, włączam film i do roboty-wtedy prasuje;)

nick nieaktualny, ara, Nieukowa lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    ja tez zawsze czekam az urosnie spora góra, włączam film i do roboty-wtedy prasuje;)
    Robie identycznie...dlatego dobrze mi sie kojarzy i lubie prasować.Ara jakby co ja chętnie pomogę ;p

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja szukam na necie tych wolnowarow .. :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    .. bo kasa jest mi na gwalt potrzebna ..
    Eee..Ania, gwałt to raczej darmowy jest ;). Za kasę to się inaczej nazywa ;).

Blondik, nick nieaktualny, ara, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• bąbel Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, nie wiem czy nadrobię to co naskrobałyście, a nie było mnie tylko od soboty. Ja właśnie wróciłam od gina. od dzisiaj przez 5 dni clo, metformax, bromergon, menopur od 9 dc,później pregnyl no i iui. Kolejna wizyta 5.11 :). Mam zmniejszoną dawkę bromka, bo prolaktyna już w normie. Jeszcze z moim Miśkiem musimy zrobić badania tj.: HIV, HCV, Wr i HBs.

Ja uwielbiam zupę dyniową na ostro z chili i imbirem. Kroję warzywa (marchewkę, pietruszkę, selera) w kostkę i podsmażam na patelni na maśle. Przekładam jedo garnka i zalewam wodą, dodaję pokrojoną w kostkę dynię i 1 papryczkę chili ,dolewam wodę aby tylko przykryła warzywa. To wszystko gotuję do miękkości, doprawiam solą, pieprzem cayenne, imbirem (doprawiam dosyć mocno, bo oboje uwielbiamy ostre jedzenie) i wszystko miksuję na zupę krem. Ja jem z dodatkiem jogurtu, a mój Misiek z żółtym serem.

Zafasolkowanym dziewczynom gratuluję z całego serducha :)

Anuśka, a toprzepis na mój szybki kuskus z leczo:
    Leczo:
    4 cebule szalotki
    2 papryki czerwone
    0,5 kg pieczarek
    2 papryczki chili ( z pestkami)
    2 małe cukinie
    2puszki pomidorów krojonych

Cebulę szklę na maśle w głębokiej patelni, dodaję pokrojone pieczarki, paprykę i chili, zalewam wodą, ale małą ilością,tak aby tylko pokryła warzywa i gotuję około 10 minut, następnie dodaję pokrojoną cukinię i gotuję kolejne 5 minut. Na koniec dodaję pomidory i gotuję 10 minut. Doprawiam solą, pieprzem,papryką ostrą i świeżym tymiankiem.

Kuskus zalewam sosem z leczo w stosunku 1:1, czekam aż napęcznieje, przekładam do miseczek, a na wierzch daję warzywa ... pychotka :)

nick nieaktualny, Blondik lubią tę wiadomość

20101016580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się w końcu przełamię i zrobię zupę dyniową, a można bez papryczki chili, nie lubię na ostro ;)

• ara Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Robie identycznie...dlatego dobrze mi sie kojarzy i lubie prasować.Ara jakby co ja chętnie pomogę ;p

ej ej ja też lubię, choć nie mam tv więc nie oglądam przy prasowaniu :P
    ale z mobilizacją u mnie ostatnio ciężko, a może to kwestia wyjazdowych weekendów... lubię sobotnie przedpołudnia z żelazkiem i dobrą muzyką ale wolnych sobót jak na lekarstwo ostatnio ;)

• ara Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Misi@ dziękuję za chęć pomocy :*

• Blondik Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oba przepisy brzmią pysznie

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wspomniałam Wam, że do mojego sernika zapomniałam dodać mąki ;) pyszny był, ale dopiero dziś...w ogóle wstawiłam do piekarnika, ale zapomniałam go włączyć no i godzinę sobie odpoczywał:p ja to potrafię :)
    Ale dzięki tym modyfikacja mam nowy super przepis na sernik ;)wszyscy sa nim zachwyceni, a mój mąz nie kłamie w takich kwestiach jak mu nie smakuje to powie, bo nie chce drugi raz się z tym męczyć...hehe Ale go kocham:)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    No ja myślę, że wszystkie powinismy zacząć hodlowlę pietruchy:)

poczytajcie sobie o właściwościach ;) A w dodatku ma dużo wit. C co w tym okresie jest wskazane :)

Pietruszka – jakie ma działanie?
    Pietruszka, a dokładnie jej długi mięsisty korzeń, który osiąga ok. 80 cm. długości, przez wieki służył do odprawiania miłosnych zaklęć. W starożytności korzeń pietruszki uchodził za symbol odrodzenia; wierzono, że ma silę dawania nowego życia. Aromat pietruszki pochodzi z olejków eterycznych, których głównym składnikiem jest apiol (zawarty również w selerze). Ma on działanie pobudzające i lekko psychotropowe. Może podrażnić macicę i przez to zadziałać na nią seksualnie stymulująco.
    >>> Rośliny miłości: ROZMARYN. Jakie ma działanie? Co warto o nim wiedzieć? [KLIKNIJ!]
    Podobno w starożytności tej popularnej już wówczas rośliny ogrodowej w roli afrodyzjaka używał sam Juliusz Cezar. W tym czasie uważano, że Pietruszka chroni mężczyzn przed impotencją. W Niemczech domy publiczne i przybytki rozkoszy cielesnych używały pietruszki jako swojego symbolu. Wierzono, że warzywo to uwalnia od oporów psychicznych i dodaje seksualnej energii.

http://www.mowimyjak.pl/styl-zycia/sex/rosliny-milosci-pietruszka-jakie-ma-dzialanie-co-warto-o-niej-wiedziec,28_60661.html
    I mówisz, że gdzie im ten korzeń należy wsadzić ;D?

ara lubi tę wiadomość

• ara Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Eee..Ania, gwałt to raczej darmowy jest ;). Za kasę to się inaczej nazywa ;).

w temacie... znacie?

Żona do męża w czasie kłótni:
    - Co Ty sobie myślisz, ja też chce mieć jakieś kieszonkowe. W związku z tym od dzisiaj za sex w pościeli płacisz mi 100zł, a na dywanie 30zł.
    Mąż na to:
    - A żeby Cię babo szlag jasny strzelił ..... - po czym wyszedł z domu.
    W celibacie wytrzymał tydzień, po tym czasie przychodzi w milczeniu do żony, kładzie stówę na stół i patrzy na nią. Żona bez słowa zaczyna się rozbierać i kieruje się w stronę pościeli. Mąż widząc to odpowiada szybko:
    - Nie, nie, nie, kochana, nie myśl sobie.... trzy razy na dywanie i dycha z powrotem

nick nieaktualny, Blondik, MANIEK, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie wiem, ale coś jest tutaj napisane o podraznianiu i stymulacji macicy ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 21:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ja tam nie wiem, ale coś jest tutaj napisane o podraznianiu i stymulacji macicy ;p
    Czyli, że nas tym korzeniem O.o..???

ara, Nieukowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    w temacie... znacie?

Żona do męża w czasie kłótni:
    - Co Ty sobie myślisz, ja też chce mieć jakieś kieszonkowe. W związku z tym od dzisiaj za sex w pościeli płacisz mi 100zł, a na dywanie 30zł.
    Mąż na to:
    - A żeby Cię babo szlag jasny strzelił ..... - po czym wyszedł z domu.
    W celibacie wytrzymał tydzień, po tym czasie przychodzi w milczeniu do żony, kładzie stówę na stół i patrzy na nią. Żona bez słowa zaczyna się rozbierać i kieruje się w stronę pościeli. Mąż widząc to odpowiada szybko:
    - Nie, nie, nie, kochana, nie myśl sobie.... trzy razy na dywanie i dycha z powrotem
    Ara, ja bym za dywan policzyła x2, ale ja mam "szorstkie" dywany ;).

ara lubi tę wiadomość

• ara Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Czyli, że nas tym korzeniem O.o..???

spokojnie w biedronce mają już myte korzenie - pietrucha i marchew ;)

nick nieaktualny, Nieukowa lubią tę wiadomość

‹‹ 2716 2717 2718 2719 2720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ