My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa w ogole bylam w szoku jak zobaczylam te dzisiejsze bajki. No, moze Dora jest ok, ale Ben 10, jakies strzelanki, kosmici... co to za bajki? Gdzie tu moral jakis z tego plynie? Ja tam swoim dzieciom bede puszczac Muminki i inne stare bajeczki.
Ania_84, Malenq lubią tę wiadomość
-
moj misiek tak mowi ze posciaga wsyztskie i bedzie uczyl dziecko na naszych bajach
a tera mi sie przypomnialo jak ogladalam sobie bajki z rzutnika
Malenq, Nasturcja, justta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa ogladalam bajki na czarno bialym telewizorze jakiejs ruskiej marki. Kurcze, zapomnialam nazwy tej marki...
Telewizor byl strasznie wielki i ciezki, wielokrotnie nam sie psul. Mielismy tylko dwa kanaly wtedy, TVP1 i TVP2. Wiadomosci na Jedynce chyba wtedy mloda Pienkowska prowadzila... Dosc dlugo mielismy ten stary telewizor. Nie bylo nas stac wtedy na lepszy. Pewnego dnia, po bardzo, bardzo dlugim uzytkowaniu, przepalil sie kineskop i trzeba bylo kupic nowy Oj, stare dzieje, ale milo sobie powspominac.
Teraz dzieci ogladaja bajki na tabletach, iPadach...Ania_84, Malenq lubią tę wiadomość
-
ja do tej pory pamietmam jak do mojej kochanej babuni lecialam jako maly szczyl okolo 7 lat i ze lzami w oczach moiwlam jej podekscytowana jak bardzo sie wzbogacilismy bo kupilismy kolorowy tv a babcia poznej sie msmiala do rodzicow bo wiedziala ze tylko dlatgeo go mamy b rodzice wzieli pozyczke
justta lubi tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:moj misiek tak mowi ze posciaga wsyztskie i bedzie uczyl dziecko na naszych bajach
a tera mi sie przypomnialo jak ogladalam sobie bajki z rzutnika
też to miałam i pełno bajek. Wyświetlanie na ścianie, albo na suficie, takie seanse kinowe się robiło, fajnie było, miło się wspominaMalenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
tak tak ..ostatnio mnie sexownie przeprasza i dltego mam jedno w glowie
wczoraj do mnie z tekstem .. masz kisiel..a ja sie na niego patrze i mowie gdzie ..a ten do mnie w kubku ale ten majtasach tez zaraz bedziesz mialaNasturcja, Tamka, Nenaaa, helenkq, justta lubią tę wiadomość
-
boshhh, tylko nie ruje! przerobiłam jedną i dziękuję, wystarczy... mam nadzieję, że nie będzie brzemienna w skutkach
Nena, hormony wzięły Cię we władanie! oby to był dobry znak!!
a ja z bajek z projektora to pamiętam jakąś drastyczną wersję małej syrenki, gdzie książę jednak z niej zrezygnował i groziła jej zamiana w pianę morską więc postanowiła zgładzić nową żonę księcia i z nożem w ręce zakradła się do sypialni i w głowie utkwił mi taki kadr - syrenka z nożem i państwo młodzi pod kołdrą, spod której wystają gołe stopy, do tej pory mam traumę i zawsze muszę zakryć stopy, jak się kładę
także dziwne bajki to chyba wymysł nie tylko naszych czasów... patrz - dziewczynka z zapałkami .. a Rozalka w piecu to mi w głowie zostanie na wieki wieków, ale to już akurat nie była bajka..Nenaaa, Malenq lubią tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:tak tak ..ostatnio mnie sexownie przeprasza i dltego mam jedno w glowie
wczoraj do mnie z tekstem .. masz kisiel..a ja sie na niego patrze i mowie gdzie ..a ten do mnie w kubku ale ten majtasach tez zaraz bedziesz miala
padłam! -
Ania_84 wrote:tak tak ..ostatnio mnie sexownie przeprasza i dltego mam jedno w glowie
wczoraj do mnie z tekstem .. masz kisiel..a ja sie na niego patrze i mowie gdzie ..a ten do mnie w kubku ale ten majtasach tez zaraz bedziesz mialaAnia_84, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Nenaaa wrote:Bo głodnemu to zawsze chleb na myśli
nie było mnie dwie godziny a wyscie sie tak rozpisały ze hej....
wszystko było ale o smerfach i gumisiach nikt nie mowił i czarodziejka z ksiezyca no chyba ze ja młodsza jestem ale chyba niewiele bo mi juz na karku 29 siedzi...
Nasturcja, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
ale jedno jest prawda.. spanie w stylu na nudyste sprzyja czestemu
moj yko rzuci okiem i juz jest napalonyhelenkq lubi tę wiadomość