X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johnam wrote:
    Kati a co tam u Ciebie widze ze znowu prowadzisz wykres jak twoja corcia lepiej już zycze jej zdrowka a tesciow to olej po to oni sa zeyb ich ignorować ;-)
    Kochana wykres prowadzę dla siebie i z przyzwyczajenia żadnej zielonej kropki tam nie będzie :)
    Moja córka już dobrze dziękuję ze pytasz :) a tesciowie pojechali... :D

• cati Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D dodatkowo banki moga sie kontaktowac miedzy sobą , i np. z zagranicy czy z innego banku jesli zabraknie.

Moj maz dziwnie na mnie sie spojrzal jak mu o tym powiedzialam , ale po dluzszej rozmowie zaczął sie tym interesowac . Jesli w No nie bedzie to kosmicznie drogie bo tez jednak tutaj wszystko jest x2 lub x3 droższe to tez trzeba bedzie to przeanalizować.

O matko przejadlam sie....
    od 4 h mam dziwny bol jak by lewej nerki z tylu mnie kuje w boku... co pare min jak by szpikulcem... myslalam ze to z glodu ale jednak nie przestało :/
    Musze chyba prysznic wziąć ....

Doswiadczone mamy , pytanko ;P mozna jezdzic rowerem na poczatku ciazy ?
    swira dostaje siedzac w domu :/

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    :D dodatkowo banki moga sie kontaktowac miedzy sobą , i np. z zagranicy czy z innego banku jesli zabraknie.

Moj maz dziwnie na mnie sie spojrzal jak mu o tym powiedzialam , ale po dluzszej rozmowie zaczął sie tym interesowac . Jesli w No nie bedzie to kosmicznie drogie bo tez jednak tutaj wszystko jest x2 lub x3 droższe to tez trzeba bedzie to przeanalizować.

O matko przejadlam sie....
    od 4 h mam dziwny bol jak by lewej nerki z tylu mnie kuje w boku... co pare min jak by szpikulcem... myslalam ze to z glodu ale jednak nie przestało :/
    Musze chyba prysznic wziąć ....

Doswiadczone mamy , pytanko ;P mozna jezdzic rowerem na poczatku ciazy ?
    swira dostaje siedzac w domu :/

No u nas temat na tapecie :D. Za sprawą Małża, który wydaje się bardziej niż ja przekonany do tematu. Ale jeśli te komórki będą dobre dla całej 3 dzieci, to dam się przekonać :).

Co do roweru- znam kobietę, która do porodu na rowerze jeździła, ale to rocznik mojego dziadka (kobieta, nie rower) :), teraz już takich nie robią :D.

• cati Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahahhahahahah ty posmarkalam sie ze smiechu xD odnosnie tego roweru XD

potrzebuje ruchu !!! Bo w takim tempie osiagne 70 w 2 miesiace XD

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo widze ze poruszylysce temat komorek macierzystych ja jesli bedzie nam dane zostac rodzicami na 100% chce dac naszemu takie zabezpieczenie :)

Pati Belgia, Nieukowa, Katjaa, Misi@ lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogole to dobry wieczor :)

ja juz zdazylam po przyjezdzie popracowac. stukalam ofert na kompie.. masakra na cmentarzu stoje a moi lekarze dzwona ze na jutro ja musza miec..

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • cati Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Ania :D co musisz miec na jutro?

Ania_84 lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati, a ten ból kłujący to promieniuje Ci w dół nogi czy nie?
    Pytam, bo mnie w ciąży w ten sposób łapała rwa kulszowa :/.

Ania84- dobry wieczór, Pracusiu :).

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Hejka Ania :D co musisz miec na jutro?
    oferte aktualizacyjna do NFZ :P musza miec lekarze..oczywiscie obudzili sie 2 dni przed :p a ja relaks u rodzinki..a tu telefony .. pani ani pani aniu przepraszam.ale w ie pani .. to bardzo pilne ;P
    no i co wrocilam o domu siadlam i dawaj. .;P

Koniara lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Daj znać co Ci lekarze powiedzą, proszę. I jak możesz - zapytaj ich również jak jest z tą krwią pępowinową w przypadku, gdyby to nie samemu dziecku coś dolegało a rodzeństwu dziecka. Będę Ci bardzo wdzięczna. 45tys to dużo, ale 15tys możemy rozważyć.
    Kochana jak tylko wroci z urlopu Pani profesor, ktora prowadzi brata, zalytam od razu I dam znac.

marnut lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • cati Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Cati, a ten ból kłujący to promieniuje Ci w dół nogi czy nie?
    Pytam, bo mnie w ciąży w ten sposób łapała rwa kulszowa :/.

Ania84- dobry wieczór, Pracusiu :).

Ania ło matko ;D to tez bystry lekarz XD

Mamutek - chyba nie raczej tylko ten cholerny bok :/ zobacze czy po kąpieli bedzie lepiej jak nie to moze jakas mascia posmarowac ale kurde czy przy ciazy wolno ? :/ te rozgrzewajace to wydaje mi sie ze nie bardzo...

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brrryyyy wieczorowa pora :)

Katjaa lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo bystry ..;/
    ehh rece opadaja :P

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Ania ło matko ;D to tez bystry lekarz XD
    ..mhmm..jak woda w kiblu.. ;)
    cati wrote:
    Mamutek - chyba nie raczej tylko ten cholerny bok :/ zobacze czy po kąpieli bedzie lepiej jak nie to moze jakas mascia posmarowac ale kurde czy przy ciazy wolno ? :/ te rozgrzewajace to wydaje mi sie ze nie bardzo...
    1.Dobrze, że nie rwa :)
    2. Kąpiel letnia, nie gorąca
    3. Maść lepsza niż tableta przeciwbólowa :)

• cati Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet te rozgrzewajace typu voltaren ?

Czarnulka :***********************************************
    mini-graphics-kisses-481177.gifmini-graphics-kisses-481177.gifmini-graphics-kisses-481177.gifmini-graphics-kisses-481177.gifmini-graphics-kisses-481177.gifmini-graphics-kisses-481177.gifmini-graphics-kisses-481177.gifmini-graphics-kisses-481177.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 19:45

Czarnula87 lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Koniara Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Kochana jak tylko wroci z urlopu Pani profesor, ktora prowadzi brata, zalytam od razu I dam znac.
    No ja również przyłączam sie do oczekiwań na info.

Zostawilam męża na 4 godziny z buntem dwulatka i pojechalam sobie na koniki, po powrocie jakiś milszy jest.....hahaha ;) ciekawe dlaczego?

Katjaa, Ania_84, Pati Belgia, Lena83 lubią tę wiadomość

relge6ydai4cgrta.png
    2nn3yx8d861m2vqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati - Voltaren "Ciąża i okres karmienia piersią:
    W I i II trymestrze ciąży stosować tylko w ściśle uzasadnionych przypadkach. Nie stosować na duże powierzchnie skóry lub przez dłuższy czas. Preparatu nie należy stosować w III trymestrze ciąży (ze względu na możliwość zahamowania czynności macicy i/lub przedwczesnego zamknięcia przewodu tętniczego). Jest mało prawdopodobne, aby diklofenak zawarty w preparacie był wydzielany do mleka karmiących matek. W okresie karmienia piersią nie należy jednak stosować preparatu na duże powierzchnie skóry lub przez czas dłuższy niż tydzień."

W ogóle w ciąży to lepiej nic nie brać i gryźć ściany z bólu ;). Ewentualnie paracetamol.

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sporo czytałam o krwi pępowinowej, ale nie zdecydowaliśmy sie przy Tymku.. teraz pewnie też nie będzie nas na to stać..

ja się dziś okropnie czuję.. boli mnie prawa strona - plecy? tak jakby nerka? i promieniuje na prawą nogę..nie wiem co to, ale boli okropnie, rwie jak diabli..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• cati Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pffff czyli zostaje mi wywracanie gałami ... i lezenie plackiem na lozku ... :/ perspektywa wrecz cód miód i orzeszki....

najlepiej moj małz... od 2 dni jest prawie nie obecny pozyczyl jakas gre na ps i gra i gra.. mowie mu alaaaaaaaa boli ..
    a ten "ehem" i tak kilka razy . Mowie do niego ze okropnie mnie boli jak by mi ktos szpile wbijał w lewa strone ...
    odpoweidz "eheeeeeem .... a dlaczego ?" i dalej gra... po czym dodaje " oooo mam 30 lvl " jak mnie szlak nie trafi jake nie pierdzielnelam drzwiami od sypialni to ten sie zreflektowal ze cos nie tak i przyszedl spytac co mi jest.

:/

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    pffff czyli zostaje mi wywracanie gałami ... i lezenie plackiem na lozku ... :/ perspektywa wrecz cód miód i orzeszki....
    I tak póki nie skończysz karmić ;).

‹‹ 2773 2774 2775 2776 2777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ