X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11.
    04.11 - Blondik
    09.11 - Pati Belgia i Lamama
    11.11 - Anuśka
    12.11 - Mona_M
    17.11 - Marnut
    30.11 - Anastazjaaa
    xx.11 - Maniek
    xx.11 - Misi@
    xx.11 - Ara
    xx.11 - Marissith
    xx.11 - Asiula86
    .
    .
    12.
    16.12 - Choco
    .
    .
    xx.xx - Lena83
    xx.xx - Czarnula87
    xx.xx - Ania_84 - czekająca na plemniki
    xx.xx - Katjaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 15:52

• cati Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktos wie cos na ten temat -> ?
    http://www.ciazowy.pl/artykul,krew-pepowinowa-inwestycja-czy-zbedny-wydatek,600,1.html ??? to droga sprawa?

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati ja ze względu na przejścia z bratem, postanowiłam zamrozić krew pepowinowa. I nieważne jakie bedą koszy.

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • cati Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włąsnie o tobie myslalam czytajac ten artykuł , chyba to jest bardzo mądre posuniecie patrząc z perspektywy tego ze coraz czesciej komórki macierzyste sa potrzebne ...

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dlatego zdecyduje sie na zamrożenie a wogóle to okazało sie, ze w szpitalu, w którym rodziłam mojego syna i w którym planuje rodzic drugie dziecko, pobierają krew pepowinowa.

Katjaa, cati lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też polecam HTC bo aktualnie mam ten model i jestem zadowolona.

Ja krwi pepowinowej nie zamrazalam ale słyszałam ze to dobra sprawa.

konwalianka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak to jest z tą krwią pępowinową? Bo ja z kolei słyszałam, że w razie czego ta krew starczy co najwyżej dla organizmu 9cio letniego dziecka, później jest już bezużyteczna, bo jest jej po po prostu za mało. I zastanawiam się, czy nie jest to kolejne nabijanie rodziców w butelkę.

• Johnam Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey kochane dawno mnie nie było mało czasu dużo zajec
    co u mnie szukamy chaty do wynajęcia ale nic na razie fajnego nie ma poki co mieszkamy u siostry
    w tamtym tygodniu z siostra znalazłyśmy 3 male pieski przywiązane do drzewa i na razie sa u nas ale jutro maja je zabrać do schroniska bo maja dla nich domki zastepcze i już mi przykro bo je pokochałam ale wiem ze będę miały tam dobrze
    ok to lece was poczytać bo bardzo się stesknilam <3 <3 <3

Pati Belgia, Katjaa, konwalianka lubią tę wiadomość

*************Gang18+**************
    w poszukiwaniu mojego maleńkiego szczęścia
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Dziewczyny, a jak to jest z tą krwią pępowinową? Bo ja z kolei słyszałam, że w razie czego ta krew starczy co najwyżej dla organizmu 9cio letniego dziecka, później jest już bezużyteczna, bo jest jej po po prostu za mało. I zastanawiam się, czy nie jest to kolejne nabijanie rodziców w butelkę.
    Szczerze mówiąc to nie wiem. Planowałam sie dowiedzieć bezpośrednio od lekarza dopiero jak będę w ciąży bo narazie nie wiadomo jak to będzie ze mną i ciąża, czy wogóle sie uda....

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • cati Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yyyyy ! :D z tych komórek moga nawet skorzystac rodzice ... a kom macierzystych jest 10 x wiecej w krwi pępowinowej niz u dorosłego clzowieka a czemu bo sa mdłodsze i nie odziwalywaly na nie tysiace innych rzeczy np. promieniowanie uv ktore niszczy komórki,
    oczywiscie jest sprawa indywidualna ile bedzie sie potrzebowalo takich komórek ale nie sadze by to bylo za mało .
    Quote:
    28. Iwona Ślepowrońska: Czy to prawda, że taka krew jest w stanie pomoc tylko do średnio 3 roku życia czyli określonej wagi dziecka, bo potem jest jej zwyczajnie za mało?

Wszystko zależy od schorzenia, które ma być leczone komórkami macierzystymi. Znany jest przypadek, gdy skuteczną terapię komórkami macierzystymi przeprowadzono u osoby ważącej 117 kg. Ponadto, istnieje możliwość łączenia preparatów komórek macierzystych krwi pępowinowej pochodzących od kilku osób.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 16:17

Pati Belgia, Katjaa lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Johnam.... Kocham psiaczki i wogóle wszystkie zwierzątka wiec współczuje Ci rozstania z nimi....

Johnam lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przeczytałam ten artykuł o krwi pepowinowej i napewno teraz jakbym miała rodzić tak na "zapas"bym zamrozila bo mojego byłego męża siostra w wieku 23 lat zmarła na białaczkę i babcia... teraz już po fakcie bo Julia ma 8 lat ale nie wiem czy w przyszłości moje drugie dziecko nie będzie w potrzebie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 16:39

cati lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Szczerze mówiąc to nie wiem. Planowałam sie dowiedzieć bezpośrednio od lekarza dopiero jak będę w ciąży bo narazie nie wiadomo jak to będzie ze mną i ciąża, czy wogóle sie uda....
    Jak się dowiesz, to daj znać, proszę :). Albo jak możesz - zapytaj lekarzy, którzy leczą Twojego brata, kto może wiedzieć lepiej niż oni, czy to do czegokolwiek potrzebne? Chętnie poznałabym opinię lekarza i myślę, że nie ja jedyna :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johnam witaj Kochana :*

Johnam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    yyyyy ! :D z tych komórek moga nawet skorzystac rodzice ... a kom macierzystych jest 10 x wiecej w krwi pępowinowej niz u dorosłego clzowieka a czemu bo sa mdłodsze i nie odziwalywaly na nie tysiace innych rzeczy np. promieniowanie uv ktore niszczy komórki,
    oczywiscie jest sprawa indywidualna ile bedzie sie potrzebowalo takich komórek ale nie sadze by to bylo za mało .
    Quote:
    28. Iwona Ślepowrońska: Czy to prawda, że taka krew jest w stanie pomoc tylko do średnio 3 roku życia czyli określonej wagi dziecka, bo potem jest jej zwyczajnie za mało?

Wszystko zależy od schorzenia, które ma być leczone komórkami macierzystymi. Znany jest przypadek, gdy skuteczną terapię komórkami macierzystymi przeprowadzono u osoby ważącej 117 kg. Ponadto, istnieje możliwość łączenia preparatów komórek macierzystych krwi pępowinowej pochodzących od kilku osób.

Heh, Cati, pytanie brzmi - z ilu pępowin trzeba było pobrać komórki macierzyste, aby przeprowadzić skuteczną terapię osoby ważącej 117 kg :D? Bo o tym autor się nie zająknął ;) - nie napisał wszak "własnymi komórkami macierzystymi" a "komórkami macierzystymi". Taki mały trick ;).

No i nie jest ich 10x więcej, a 2x więcej :D. Z artykułu, który wkleiłaś "Krew pępowinowa zawiera bardzo dużą liczbę komórek macierzystych. Jest ich aż dwa razy więcej, niż u dorosłego człowieka."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 16:26

• cati Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.bank.diag.pl/index.php?id=10
    Tu jest sporo odpowiedzi na wasze pytania :) nikt u nas w rodzinie nie chorowal na choroby wymagajace tego typu leczenia , ale moim zdaniem lepiej miec opcje niz pozniej szukac pomocy gdzie sie da.. a kszty rozlozone na lata sa nie wielkie moim zdaniem .

http://www.bank.diag.pl/index.php?id=14
    Troche zamotane ale tak jedna kasetka - to jednorazowe pobranie , dwóch to 2 mozliwosci pobrania , a duo cos tam to 2x podwójna = czyli w sumie mamy mozliwosc z jednej krwi pępowinowej skorzystać az 4x .

Jesli dobrze zrozumialam :)
    Mamutek - sadze ze byla mowa o jednej . A wydaje mi sie ze dobrze odpowiedzial na to pytanie bo przeciez kazda choroba rozwiaja sie inaczej nikt ci nie da gwarancji ze z jednej pępowiny starczyc bedzie ci na daną chorobe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 16:25

Katjaa lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Jak się dowiesz, to daj znać, proszę :). Albo jak możesz - zapytaj lekarzy, którzy leczą Twojego brata, kto może wiedzieć lepiej niż oni, czy to do czegokolwiek potrzebne? Chętnie poznałabym opinię lekarza i myślę, że nie ja jedyna :).
    Oczywiście, ze zapytam. Nie ma problemu. Jak tylko będę coś wiedziała to dam znać.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati - no tak mi się coś właśnie zdaje, że jeżeli to ma być jednorazowa "pomoc" to własne komórki macierzyste w połączeniu z komórkami innych osób (o ile da się takowe pozyskać, bo przecież nie po to mrozisz, żeby komuś innemu oddawać, tylko żeby Twoje dziecko miało w razie "W") mogą dać radę. Ale jeśli mówimy o sprawach tak długotrwałych jak białaczka - to taka krew jest kroplą w morzu...
    Każdy zrobi jak uważa, ja im więcej czytam, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to jak z tymi dodatkowymi szczepieniami...

• cati Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati chetnie tez sie dowiem :) ciekawe czy tu w norwegii o tym slyszeli , spytam sie za tydzien swojej lekarki !

Nie zgadzam sie z Toba Mamutku , a nie dlatego ze to kropla w morzu .. tylko dlatego ze kom macierzyste w przyszłosci mogą byc stosowane nawet w walce z rakiem ... masz pewnosc ze za 10 lat.. nie bedzie nowych mozliwosci ? ze np. z jednej komórki maciezystej ( nie myl z jedna kropla krwi , bo w jednej kropelce masz ich kilka tysiecy... ) na jednych dziala chemia a na innych komórki ktore odbudują to co rak zniszczyl itd... Ale to moje zdanie na ten temat ty mozesz miec odmienne ;)

Troche zamotalam ale wiadomo o co mi chodzilo... ;] To nie krew tylko komórki macierzyste sa pobieranie z krwi ! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 16:42

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Pati chetnie tez sie dowiem :) ciekawe czy tu w norwegii o tym slyszeli , spytam sie za tydzien swojej lekarki !

Nie zgadzam sie z Toba Mamutku , a nie dlatego ze to kropla w morzu .. tylko dlatego ze kom macierzyste w przyszłosci mogą byc stosowane nawet w walce z rakiem ... masz pewnosc ze za 10 lat.. nie bedzie nowych mozliwosci ? ze np. z jednej komórki maciezystej ( nie myl z jedna kropla krwi , bo w jednej kropelce masz ich kilka tysiecy... ) na jednych dziala chemia a na innych komórki ktore odbudują to co rak zniszczyl itd... Ale to moje zdanie na ten temat ty mozesz miec odmienne ;)
    Kochana idąc tym tropem, to za 10 lat może wynajdą niezawodny lek na raka i komórki macierzyste będzie można spuścić do kanału :D.

A, popatrzyłam na ich cennik :) - Kochane, kto chce się załapać na promocję to musi się pospieszyć :D.

Cati - myślę, że Norwegia jest pod tym względem na bieżąco ;)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 16:45

‹‹ 2771 2772 2773 2774 2775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ