Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ale popisałyście tych postów ciężko nadrobić
    Tamka wiem co czujesz u nas wczoraj było to samo normalna masakra całe miasto zalane deszczem który padał 15 minut, a zapowiadają powtórkę na dzisiaj, ja już sprzątałam piwnicę bo nam zalało i poprzenosiłam wyżej jakby co.
    Ania trzymam za ciebie cuda się zdarzają ;-) właśnie wtedy jak się odpuszcza, a na zgagę nie pomogę, bo nie miałam, ale mężuś zaszalał super chłopina z niego ;-) a kieckę już kupiłaś czy dopiero masz zamiar? Pochwal się
    Nasturcja do później
    Nena u Ciebie zawsze ładna pogoda, u mnie teraz słoneczko świecie ale chmury się zbierają, mam nadzieję że sobie przejdą

Tamka, Nenaaa lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • smarta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie powinna podwyższać, tylko trzymać ją na tym odpowiednim poziomie dla drugiej fazy - ale czytałam jak dziewczyny reagowaly - niektóre tak jak Ania-84 - ani dupek ani lutka nic nie robiły, niektóre reagowaly tylko na lutke a gdzieś też czytałam że dziewczyna intensywnie reagowała i na jedno i na drugie ale generalnie po obu czuła się tragicznie - mnie to tylko odrobine mdli jak się rozpuszcza, ale pierwszy raz ją przyjmuję mierząc temperaturę dlatego jestem ciekawa jak to będzie u mnie - w sumie każda z nas ma inny organizm i reaguje odrobinę inaczej :)

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby nas już dzisiaj oszczędziło

oj dziewczyny, jakie Wy macie ładne wykresy! od zaciskania kciuków już mnie palce bolą ale myślę, że w tym miesiącu było owocne!

już nie pamiętam kto pytał, bo akcja jest wartka w naszym wątku ;) ale ja też bezdzietna

Nenaaa, justta lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już drugi cykl na dupku jadę i w pierwszym cyklu zaczęłam brać po skoku tempki i ładnie się utrzymała a teraz zgodnie z zaleceniami gina zaczęłam w 15dc. W 14dc tempka próbowała skoczyć ale spadła i teraz w 16dc skoczyła i widzę że na razie została na wyższym poziomie. Boję się tylko co będzie gdy w 25dc nagle odstawię dupka. Wyczytałam że może dojść do poronienia.
    A w kwestii deszczu u nas w Piotrkowie do niedawna było tak, że każda ulewa zalewała główną ulicę miasta i okoliczne sklepiki. Okazało się że pod tą główną ulicą, kiedyś płynęła rzeka ale ją zabetonowano i zrobiono na niej asfalt :) Pomysłowi ludzie hi hi :D

Tamka, justta lubią tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, Tamuś, ładnych wykresów na Ovu było i jest zatrzęsienie, szkoda, że jednak tylko nieliczne szczęśliwe :/ Ale co tam...fakt, że nie sposób przejść obojętnie obok fajnego wykresu i nie emocjonować się przy tym ;)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Dzień dobry,

ja wczoraj ledwo uszłam z życiem z tego, co się u nas działo, zalało nam Wrocław totalnie! mamy w przyziemiu bloku biuro rachunkowe, babeczka w oknie szybę wybijała żeby się ratować, w kilka minut było tyle wody na ulicach, że normalnie rzeki się porobiły! dwie burze spotkały się nad Wrocławiem, kosmos! miałam wielkie szczęście bo gdybym wyszła pół godziny później z pracy, nigdzie bym nie dotarła, ufff

No wlasnie widzialam fotki. Masakra. To niezle musialo lac! Nas nei zalalo ale pare ulic dalej woda po kolana. Przeciez nei raz deszcz padal i jakos sie ta woda rozchodzila. A teraz to jakas katastrofa!

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Nena Nena, malkontentko :P ja tam kciuki trzymam, wykresy są obiecujące i tego się trzymajmy

ale powiem ogólnie, że niemierzenie tempki wpływa na mnie kojąco, mam taki luz w dupie, jak to mawia nasz skoczek narciarski, że ulalala ;)

Anuśka, to są właśnie genialne pomysły współczesnych włodarzy, we Wrocławiu jest mnóstwo terenów, które nasi niemieccy przodkowie (jak to ich nazywam ;) zakwalifikowali jako tereny zalewowe, i naprawdę nie bez powodu. To są miejsca bardzo urokliwe, pełne zieleni i oczywiście miasto zmieniło plany zagospodarowania i walnęło tam działki budowlane... Ludzie oczywiście kupili, pobudowali się i teraz co roku jak poziom wody rośnie, to są przerażeni.. albo zalani.. w przenośni i dosłownie

Dziwi mnie to mocno, bo ja jak się przygotowałam do zakupu nieruchomości to nosem przeryłam wszystkie mapy, które udało mi się znaleźć - powodziowe, zalewowe, stare niemieckie, współczesne etc. I teraz przynajmniej wiem, że tam gdzie kupiłam do tej pory nic nie wylało, tfutfu, i niech tak zostanie ;)

Kotka, to chyba chodzi o intensywność opadów, bo faktycznie jeśli chodzi o czas to częściej pada nawet dłużej ale nie aż TAK mocno...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 11:16

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszce nie kupilam dopieor bedziemy jechac bo wstawilam pranie ;)

Tamka, justta lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to pochwal się później, co ciekawego wybrałaś!

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Oj Nena Nena, malkontentko :P ja tam kciuki trzymam, wykresy są obiecujące i tego się trzymajmy

ale powiem ogólnie, że niemierzenie tempki wpływa na mnie kojąco, mam taki luz w dupie, jak to mawia nasz skoczek narciarski, że ulalala ;)

Anuśka, to są właśnie genialne pomysły współczesnych włodarzy, we Wrocławiu jest mnóstwo terenów, które nasi niemieccy przodkowie (jak to ich nazywam ;) zakwalifikowali jako tereny zalewowe, i naprawdę nie bez powodu. To są miejsca bardzo urokliwe, pełne zieleni i oczywiście miasto zmieniło plany zagospodarowania i walnęło tam działki budowlane... Ludzie oczywiście kupili, pobudowali się i teraz co roku jak poziom wody rośnie, to są przerażeni.. albo zalani.. w przenośni i dosłownie

Dziwi mnie to mocno, bo ja jak się przygotowałam do zakupu nieruchomości to nosem przeryłam wszystkie mapy, które udało mi się znaleźć - powodziowe, zalewowe, stare niemieckie, współczesne etc. I teraz przynajmniej wiem, że tam gdzie kupiłam do tej pory nic nie wylało, tfutfu, i niech tak zostanie ;)

Kotka, to chyba chodzi o intensywność opadów, bo faktycznie jeśli chodzi o czas to częściej pada nawet dłużej ale nie aż TAK mocno...

Pamietam jak pare lat temu (pare znaczy moze z 8;) we Wrocku taka burza byla, ze jak do domu wpadlam to ziemie prawie ucalowalam:D. Wracalam akurat z grunwaldu z uczelni. Pogoda byla super, niebo niebieskie, ale strasznei duszno. W 10min zrobilo sie czarno jak w nocy. DObrze ze do autobusu wsiadlam. Jak zaczelo lac, walic piorunami, drzewa lamac, babcie sie w autobusie modlily na glos.

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kotka to miałaś przygodę :) Natura mnie czasem przeraża... Całe szczęście że u nas tajfunów, tsunami ani innych paskudztw nie ma.

• smarta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska nie mów hop. Trąby powietrzne się zaczynają pojawiać więc kto to wie co czas przyniesie...

Anuśka lubi tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka to tak jak u nas przebudowali super świetne poniemieckie kanały odpływowe wybudowali sobie nowe z jakichś rur o mniejszej średnicy i jeszcze w innych miejscach i teraz mamy co mamy, a jednak co niemcy budowali było lepsze i bardziej wytrzymałe, ale oczywiście trzeba było po swojemu. A co do wykresów to zgadzam się z Neną tyle tych wykresów pięknych jakby ciążowych a potem nagle tempka spada i dupa @ , a takie niepozorne wykresiki kończą się zieloną Kropeczką , tak więc trzeba czekać cierpliwie na rozwój wydarzeń, trzymam mocno te kciuki żeby się zazieleniło najlepiej u każdej ;-)
    A ja wróciłam z miasta i pełno straży jeździ, ponoć wszystkie zastępy z województwa do nas ściągają, co to będzie aż strach się bać, a duchota nieziemska

Anuśka, Tamka lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas deszczu brak. Mógłby już się rozkręcić powoli, bo niedługo mosnun nadejdzie więc nie rozumiem czemu wciąż jest sucho i parno???
    A ja w taką pogodę i @ mam życie jak w Madrycie. W dodatku używam podpasek. Na dworze skwar ponad 40, parno jak w szklarni a ja sobie pomykam z klientką i czuję, że mnie zalewa jeszcze gorzej.

• smarta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pada - bez sensu. Od razu mi humor spadł - podobno tylko w PL są meteopaci a inne kraje nie cierpią na tą przypadłość ale przy pierwszym lepszym deszczu ja mam zjazd nie dość że psychiczny to jeszcze śpiąca jestem tak jak bym z tydzień nie spała. Zdecydowanie do ciepłych krajów się nadaję...

p19uskjof9zg2kip.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja współczuję takiej pogody i jeszcze @, tobie by się deszczyk przydał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 13:08

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj deszcz i w dodatku burza też by się przydała. :)
    Nigdy nie sądziłam, że kiedykolwiek będę tęsknić za Anglią i tamtejszą pogodą. Że będzie mi brakowało skarpet, dresów, bluzy, kurtki. Wiecie kiedy ja ostatni raz miałam skarpetki na stopach? Hehe rok temu, podczas pobytu w Polsce, jak troszkę się ochłodziło latem i padało, więc musiałam założyć i skarpetki, i adidasy. To był bardzo emocjonujący moment dla mnie :P :P

justta, Nenaaa, Anuśka lubią tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smarta, w ciepłych krajach też cierpią na tą przypadłość, uwierz mi ;) Ja mieszkam w regionie gdzie pogoda jest mało zmienna...i właśnie dlatego najmniejszą zmianę odczuwa się chyba podwójnie, jak idzie deszczyk, zamulenie, ból stawów, czasem głowy :) Ja wiem, że w Pl pogoda pozostawia wiele do życzenia, ale wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :) Tu jak przyjdą upały, temperatury między dniem i nocą nie różnią się w ogóle...czyli nawet wieczorem nie ma wytchnienia...Ciepłe kraje są dobre na 2tygodniowe wakacje ;) Duchota, duchota...i jeszcze raz żar :) No chyba, ze ktoś to naprawdę uwielbia, ja nie, poza tym zimno konserwuje, hehe ;D

nick nieaktualny, Tamka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Nena, z ust mi to wyjęłaś. Ja też, zanim przyjechałam do Azji, mówiłam sobie, że kocham ciepło i słońce, ze mogłabym mieszkać już cały czas w takich krajach. Ale to się znudzi po jakimś czasie. Codziennie plus 40 stopni. Codziennie! Cały rok.
    Wiecznie jestem słaba, puchną mi kostki i nadgarstki, cera mi się pogorszyła, bo cały czas chodzę z otwartymi porami, do których wpycha się kurz z ulic.
    Na urlop, podróż poślubną to jest fajne. Ale całe życie tu mieszkać, oj nie. Nigdy!

Nenaaa lubi tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Dokładnie Nena, z ust mi to wyjęłaś. Ja też, zanim przyjechałam do Azji, mówiłam sobie, że kocham ciepło i słońce, ze mogłabym mieszkać już cały czas w takich krajach. Ale to się znudzi po jakimś czasie. Codziennie plus 40 stopni. Codziennie! Cały rok.
    Wiecznie jestem słaba, puchną mi kostki i nadgarstki, cera mi się pogorszyła, bo cały czas chodzę z otwartymi porami, do których wpycha się kurz z ulic.
    Na urlop, podróż poślubną to jest fajne. Ale całe życie tu mieszkać, oj nie. Nigdy!
    Popieram, podpisuję się i w ogóle...dać jej wódki! ;D

nick nieaktualny, Tamka, Anuśka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ