X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ale popisałyście tych postów ciężko nadrobić
    Tamka wiem co czujesz u nas wczoraj było to samo normalna masakra całe miasto zalane deszczem który padał 15 minut, a zapowiadają powtórkę na dzisiaj, ja już sprzątałam piwnicę bo nam zalało i poprzenosiłam wyżej jakby co.
    Ania trzymam za ciebie cuda się zdarzają ;-) właśnie wtedy jak się odpuszcza, a na zgagę nie pomogę, bo nie miałam, ale mężuś zaszalał super chłopina z niego ;-) a kieckę już kupiłaś czy dopiero masz zamiar? Pochwal się
    Nasturcja do później
    Nena u Ciebie zawsze ładna pogoda, u mnie teraz słoneczko świecie ale chmury się zbierają, mam nadzieję że sobie przejdą

Tamka, Nenaaa lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • smarta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie powinna podwyższać, tylko trzymać ją na tym odpowiednim poziomie dla drugiej fazy - ale czytałam jak dziewczyny reagowaly - niektóre tak jak Ania-84 - ani dupek ani lutka nic nie robiły, niektóre reagowaly tylko na lutke a gdzieś też czytałam że dziewczyna intensywnie reagowała i na jedno i na drugie ale generalnie po obu czuła się tragicznie - mnie to tylko odrobine mdli jak się rozpuszcza, ale pierwszy raz ją przyjmuję mierząc temperaturę dlatego jestem ciekawa jak to będzie u mnie - w sumie każda z nas ma inny organizm i reaguje odrobinę inaczej :)

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby nas już dzisiaj oszczędziło

oj dziewczyny, jakie Wy macie ładne wykresy! od zaciskania kciuków już mnie palce bolą ale myślę, że w tym miesiącu było owocne!

już nie pamiętam kto pytał, bo akcja jest wartka w naszym wątku ;) ale ja też bezdzietna

Nenaaa, justta lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już drugi cykl na dupku jadę i w pierwszym cyklu zaczęłam brać po skoku tempki i ładnie się utrzymała a teraz zgodnie z zaleceniami gina zaczęłam w 15dc. W 14dc tempka próbowała skoczyć ale spadła i teraz w 16dc skoczyła i widzę że na razie została na wyższym poziomie. Boję się tylko co będzie gdy w 25dc nagle odstawię dupka. Wyczytałam że może dojść do poronienia.
    A w kwestii deszczu u nas w Piotrkowie do niedawna było tak, że każda ulewa zalewała główną ulicę miasta i okoliczne sklepiki. Okazało się że pod tą główną ulicą, kiedyś płynęła rzeka ale ją zabetonowano i zrobiono na niej asfalt :) Pomysłowi ludzie hi hi :D

Tamka, justta lubią tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, Tamuś, ładnych wykresów na Ovu było i jest zatrzęsienie, szkoda, że jednak tylko nieliczne szczęśliwe :/ Ale co tam...fakt, że nie sposób przejść obojętnie obok fajnego wykresu i nie emocjonować się przy tym ;)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Dzień dobry,

ja wczoraj ledwo uszłam z życiem z tego, co się u nas działo, zalało nam Wrocław totalnie! mamy w przyziemiu bloku biuro rachunkowe, babeczka w oknie szybę wybijała żeby się ratować, w kilka minut było tyle wody na ulicach, że normalnie rzeki się porobiły! dwie burze spotkały się nad Wrocławiem, kosmos! miałam wielkie szczęście bo gdybym wyszła pół godziny później z pracy, nigdzie bym nie dotarła, ufff

No wlasnie widzialam fotki. Masakra. To niezle musialo lac! Nas nei zalalo ale pare ulic dalej woda po kolana. Przeciez nei raz deszcz padal i jakos sie ta woda rozchodzila. A teraz to jakas katastrofa!

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Nena Nena, malkontentko :P ja tam kciuki trzymam, wykresy są obiecujące i tego się trzymajmy

ale powiem ogólnie, że niemierzenie tempki wpływa na mnie kojąco, mam taki luz w dupie, jak to mawia nasz skoczek narciarski, że ulalala ;)

Anuśka, to są właśnie genialne pomysły współczesnych włodarzy, we Wrocławiu jest mnóstwo terenów, które nasi niemieccy przodkowie (jak to ich nazywam ;) zakwalifikowali jako tereny zalewowe, i naprawdę nie bez powodu. To są miejsca bardzo urokliwe, pełne zieleni i oczywiście miasto zmieniło plany zagospodarowania i walnęło tam działki budowlane... Ludzie oczywiście kupili, pobudowali się i teraz co roku jak poziom wody rośnie, to są przerażeni.. albo zalani.. w przenośni i dosłownie

Dziwi mnie to mocno, bo ja jak się przygotowałam do zakupu nieruchomości to nosem przeryłam wszystkie mapy, które udało mi się znaleźć - powodziowe, zalewowe, stare niemieckie, współczesne etc. I teraz przynajmniej wiem, że tam gdzie kupiłam do tej pory nic nie wylało, tfutfu, i niech tak zostanie ;)

Kotka, to chyba chodzi o intensywność opadów, bo faktycznie jeśli chodzi o czas to częściej pada nawet dłużej ale nie aż TAK mocno...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 11:16

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszce nie kupilam dopieor bedziemy jechac bo wstawilam pranie ;)

Tamka, justta lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to pochwal się później, co ciekawego wybrałaś!

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Oj Nena Nena, malkontentko :P ja tam kciuki trzymam, wykresy są obiecujące i tego się trzymajmy

ale powiem ogólnie, że niemierzenie tempki wpływa na mnie kojąco, mam taki luz w dupie, jak to mawia nasz skoczek narciarski, że ulalala ;)

Anuśka, to są właśnie genialne pomysły współczesnych włodarzy, we Wrocławiu jest mnóstwo terenów, które nasi niemieccy przodkowie (jak to ich nazywam ;) zakwalifikowali jako tereny zalewowe, i naprawdę nie bez powodu. To są miejsca bardzo urokliwe, pełne zieleni i oczywiście miasto zmieniło plany zagospodarowania i walnęło tam działki budowlane... Ludzie oczywiście kupili, pobudowali się i teraz co roku jak poziom wody rośnie, to są przerażeni.. albo zalani.. w przenośni i dosłownie

Dziwi mnie to mocno, bo ja jak się przygotowałam do zakupu nieruchomości to nosem przeryłam wszystkie mapy, które udało mi się znaleźć - powodziowe, zalewowe, stare niemieckie, współczesne etc. I teraz przynajmniej wiem, że tam gdzie kupiłam do tej pory nic nie wylało, tfutfu, i niech tak zostanie ;)

Kotka, to chyba chodzi o intensywność opadów, bo faktycznie jeśli chodzi o czas to częściej pada nawet dłużej ale nie aż TAK mocno...

Pamietam jak pare lat temu (pare znaczy moze z 8;) we Wrocku taka burza byla, ze jak do domu wpadlam to ziemie prawie ucalowalam:D. Wracalam akurat z grunwaldu z uczelni. Pogoda byla super, niebo niebieskie, ale strasznei duszno. W 10min zrobilo sie czarno jak w nocy. DObrze ze do autobusu wsiadlam. Jak zaczelo lac, walic piorunami, drzewa lamac, babcie sie w autobusie modlily na glos.

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kotka to miałaś przygodę :) Natura mnie czasem przeraża... Całe szczęście że u nas tajfunów, tsunami ani innych paskudztw nie ma.

• smarta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska nie mów hop. Trąby powietrzne się zaczynają pojawiać więc kto to wie co czas przyniesie...

Anuśka lubi tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka to tak jak u nas przebudowali super świetne poniemieckie kanały odpływowe wybudowali sobie nowe z jakichś rur o mniejszej średnicy i jeszcze w innych miejscach i teraz mamy co mamy, a jednak co niemcy budowali było lepsze i bardziej wytrzymałe, ale oczywiście trzeba było po swojemu. A co do wykresów to zgadzam się z Neną tyle tych wykresów pięknych jakby ciążowych a potem nagle tempka spada i dupa @ , a takie niepozorne wykresiki kończą się zieloną Kropeczką , tak więc trzeba czekać cierpliwie na rozwój wydarzeń, trzymam mocno te kciuki żeby się zazieleniło najlepiej u każdej ;-)
    A ja wróciłam z miasta i pełno straży jeździ, ponoć wszystkie zastępy z województwa do nas ściągają, co to będzie aż strach się bać, a duchota nieziemska

Anuśka, Tamka lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas deszczu brak. Mógłby już się rozkręcić powoli, bo niedługo mosnun nadejdzie więc nie rozumiem czemu wciąż jest sucho i parno???
    A ja w taką pogodę i @ mam życie jak w Madrycie. W dodatku używam podpasek. Na dworze skwar ponad 40, parno jak w szklarni a ja sobie pomykam z klientką i czuję, że mnie zalewa jeszcze gorzej.

• smarta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pada - bez sensu. Od razu mi humor spadł - podobno tylko w PL są meteopaci a inne kraje nie cierpią na tą przypadłość ale przy pierwszym lepszym deszczu ja mam zjazd nie dość że psychiczny to jeszcze śpiąca jestem tak jak bym z tydzień nie spała. Zdecydowanie do ciepłych krajów się nadaję...

p19uskjof9zg2kip.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja współczuję takiej pogody i jeszcze @, tobie by się deszczyk przydał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 13:08

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj deszcz i w dodatku burza też by się przydała. :)
    Nigdy nie sądziłam, że kiedykolwiek będę tęsknić za Anglią i tamtejszą pogodą. Że będzie mi brakowało skarpet, dresów, bluzy, kurtki. Wiecie kiedy ja ostatni raz miałam skarpetki na stopach? Hehe rok temu, podczas pobytu w Polsce, jak troszkę się ochłodziło latem i padało, więc musiałam założyć i skarpetki, i adidasy. To był bardzo emocjonujący moment dla mnie :P :P

justta, Nenaaa, Anuśka lubią tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smarta, w ciepłych krajach też cierpią na tą przypadłość, uwierz mi ;) Ja mieszkam w regionie gdzie pogoda jest mało zmienna...i właśnie dlatego najmniejszą zmianę odczuwa się chyba podwójnie, jak idzie deszczyk, zamulenie, ból stawów, czasem głowy :) Ja wiem, że w Pl pogoda pozostawia wiele do życzenia, ale wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :) Tu jak przyjdą upały, temperatury między dniem i nocą nie różnią się w ogóle...czyli nawet wieczorem nie ma wytchnienia...Ciepłe kraje są dobre na 2tygodniowe wakacje ;) Duchota, duchota...i jeszcze raz żar :) No chyba, ze ktoś to naprawdę uwielbia, ja nie, poza tym zimno konserwuje, hehe ;D

Nasturcja, Tamka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Nena, z ust mi to wyjęłaś. Ja też, zanim przyjechałam do Azji, mówiłam sobie, że kocham ciepło i słońce, ze mogłabym mieszkać już cały czas w takich krajach. Ale to się znudzi po jakimś czasie. Codziennie plus 40 stopni. Codziennie! Cały rok.
    Wiecznie jestem słaba, puchną mi kostki i nadgarstki, cera mi się pogorszyła, bo cały czas chodzę z otwartymi porami, do których wpycha się kurz z ulic.
    Na urlop, podróż poślubną to jest fajne. Ale całe życie tu mieszkać, oj nie. Nigdy!

Nenaaa lubi tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Dokładnie Nena, z ust mi to wyjęłaś. Ja też, zanim przyjechałam do Azji, mówiłam sobie, że kocham ciepło i słońce, ze mogłabym mieszkać już cały czas w takich krajach. Ale to się znudzi po jakimś czasie. Codziennie plus 40 stopni. Codziennie! Cały rok.
    Wiecznie jestem słaba, puchną mi kostki i nadgarstki, cera mi się pogorszyła, bo cały czas chodzę z otwartymi porami, do których wpycha się kurz z ulic.
    Na urlop, podróż poślubną to jest fajne. Ale całe życie tu mieszkać, oj nie. Nigdy!
    Popieram, podpisuję się i w ogóle...dać jej wódki! ;D

Nasturcja, Tamka, Anuśka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ