X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena tak mnie te Twoje pomarańcze z avatarka kusza, że też mi się zachciało jakiegoś owoca. Mam w lodówce kiwi. Idę spałaszować! :P

Nenaaa lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i nic nie kpilam ;/
    nic mi sie nie podobalo na doatrek sie poryczalam , jakas dzis placzliwa jestem ale maz kupil mi pol littra lodow :D i opitolilam p olowe ;D

Nenaaa, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Oj Nena Nena, malkontentko :P ja tam kciuki trzymam, wykresy są obiecujące i tego się trzymajmy

ale powiem ogólnie, że niemierzenie tempki wpływa na mnie kojąco, mam taki luz w dupie, jak to mawia nasz skoczek narciarski, że ulalala ;)

Anuśka, to są właśnie genialne pomysły współczesnych włodarzy, we Wrocławiu jest mnóstwo terenów, które nasi niemieccy przodkowie (jak to ich nazywam ;) zakwalifikowali jako tereny zalewowe, i naprawdę nie bez powodu. To są miejsca bardzo urokliwe, pełne zieleni i oczywiście miasto zmieniło plany zagospodarowania i walnęło tam działki budowlane... Ludzie oczywiście kupili, pobudowali się i teraz co roku jak poziom wody rośnie, to są przerażeni.. albo zalani.. w przenośni i dosłownie

Dziwi mnie to mocno, bo ja jak się przygotowałam do zakupu nieruchomości to nosem przeryłam wszystkie mapy, które udało mi się znaleźć - powodziowe, zalewowe, stare niemieckie, współczesne etc. I teraz przynajmniej wiem, że tam gdzie kupiłam do tej pory nic nie wylało, tfutfu, i niech tak zostanie ;)

Kotka, to chyba chodzi o intensywność opadów, bo faktycznie jeśli chodzi o czas to częściej pada nawet dłużej ale nie aż TAK mocno...

Moj narzeczony chcial kupic mieszkanie nad rzeka...Skutecznie wybilam mu to z glowy. Powodz w 97 bardzo zapadla mi w pamiec, dlatego nigdy nie kupilabym mieszkania czy domu w takim miejscu. Bylismy potem na spacerze w okolicach tego mieszkania. Bylo to moze dwa tygodnie po powodzi w tamtym roku. Cale piwnice i pierwsze pietro wymyte. Jak moj to zobaczyl to przyznal mi racje.
    Wiec moze poprostu sa ludzie ktorzy albo nei wierza ze powodz stulecia moze byc co roku;) albo tacy ktorzy jej na wlasne oczy nie widzieli. Wtedy kupuja mieszkania na terenach zalewowych. Porazka totalna z tymi mieszkaniami na kozanowie.

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upał jestem jakoś w stanie wytrzymać ale wilgotny upał mnie zabija, wyglądam wtedy, delikatnie mówiąc - ŹLE, moje ciało zatrzymuje wodę, w nic się nie mieszczę, pot się ze mnie leje, włosy lepią do czoła, pryszcze mają się jak w raju, bajka :/

wróciłam od gina, czułam się dzisiaj bardziej jak na psychoterapii, prawie łzy uroniłam, babka mnie przemaglowała z życia osobistego, podejścia do starań, przeanalizowała wszystkie wyniki i stwierdziła , że mam hiper-cośtam-lakty-cośtam o podłożu emocjonalnym, świadczą o tym moje wyniki hormonów z pierwszej fazy - zarówno te ostatnie jak i poprzednie.. przysadka jest troszkę nad aktywna

na recepcie zapisała mi... jogę ;) plus mastodynon, jakoś tak, mam zapisane, na wyciszenie przysadki, ustaliłam z nią, że jeśli do października się nie uda, to idziemy z małżem do invimedu i niech tam dumają co z nami zrobić

natomiast utrzymała duphaston ze względu na to, że podobno również wycisza układ immunologiczny i pomaga w zagnieżdżeniu przy hashimoto...

no i teraz mam problem - brać go na sztywno od 16 dnia cyklu czy wrócić do mierzenia tempki (NIE CHCĘ!!!) i brać dopiero po stwierdzonej owulacji???

Kotka, teraz podobno Kozanów już tak umocnili, że nic ich nie ruszy, wszystko pójdzie na drugą stronę, czyli na Maślice...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 14:37

Nenaaa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś, o kurde! Niezła ta gin ;) Hiperprolaktynemia? Kurcze, tej prolaktyny nie miałaś w sumie jakoś bardzo wysokiej... Czyli co? Wina psychiki to wszystko? Ciekawe...u mnie pewnie też, bo ja nerwus i maruda ;) Relaksuj się Kochana, może ta joga to faktycznie nie taki zły pomysł. Z tym dupkiem nie wiem co doradzić. A jak owulka będzie później niż 16 dc? No lo se :(

Tamka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się okropnie wszystkim przejmuję... za mocno i bez sensu

mnie poprzednio wyszła prolaktyna na takim samym poziomie, tylko wtedy miałam też wysokie tsh i ona mówiła, że to pewnie wina tego wyrzutu hormonów z przysadki, ale teraz wyszło właściwie tyle samo, plus te hormony z pierwszej fazy ona mówi, że lekko wysokie jak na 3 dc były, chociaż stosunek miały odpowiedni

zobaczymy, co będzie, ona oczywiście mówi, że joga nie zagwarantuje mi zajścia w ciążę ;) ale na pewno przywróci, a przynajmniej pomoże przywrócić właściwe spojrzenie i podejście do życia, bo się ze mnie kłębek nerwów robi powoli..

tylko nie wiem, co z tym dupkiem, ona potwierdziła , że owulacji jedna tabletka nie zablokuje i mam brać 16-25 dc..

tak sobie myślę, że tak zrobię w tym cyklu, muszę odpocząć od termometru, a najwyżej w lipcu wrócę do mierzenia i wyznaczania owu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 14:57

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też tak mam, też za bardzo i często niepotrzebnie przeżywam wszystko...
    To bierz tego dupka tak jak zaleciła no i oczywiście graphics-yoga-569647.gifgraphics-yoga-523354.gifgraphics-yoga-782220.gifgraphics-yoga-193070.gif

justta, Tamka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka joga będzie dobra na odstresowanie, pomoże Ci zapanować nad emocjami, wyciszyć się i zobaczysz że wtedy wszystko się unormuje i bach już będzie dzidzia, stres niestety nikomu nie służy, Nena ty też na jogę ;-)

Tamka lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka - ja biore progesteron dowcipnie i mam brac od owulki tez. Tyle ze w tym cyklu owu przyszla z zaskoczenia juz w 10 lub 11dc. Gdyby tempki nei mierzyla to bym nie byla pewna. No, ale to taki mi sie wyjatek trafil raz, bo zwykle mam miedzy 12-24dc.

Wpadlam na genialny pomysl ;P
    Slyszalyscie o tym mikroskopie owulacyjnym? Dziala to na tej zasadzie, ze pluje sie na szkielko i oglada jak slina krystalizuje a to jak krystalizuje zalezy od poziomu estrogenow. Poziom estrogenow wzrasta w dniach plodnych krotko przed owu. Po owu spada. Ale utrzymuje sie jesli kobieta jest w ciazy.

Ide pluc na mikroskop! (akurat mam w labie;). Mieslimy tez zamiar plemniory mojego obserwowac ostatnio;)

Tamka, justta, Nasturcja lubią tę wiadomość

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena to niech teraz poczeka bo podobno dopiero od 12 tygodnia ciężarna może chodzić :P

Nenaaa, justta lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Upał jestem jakoś w stanie wytrzymać ale wilgotny upał mnie zabija, wyglądam wtedy, delikatnie mówiąc - ŹLE, moje ciało zatrzymuje wodę, w nic się nie mieszczę, pot się ze mnie leje, włosy lepią do czoła, pryszcze mają się jak w raju, bajka"

O to to to Tamka! I jeszcze zaskórniaki na plecach od upału. Double bajka ;)
    Co do jogi, zaraz wam wkleję coś co moja znajoma mi ostatnio przesłała.

Tamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=nWi6YiET8p8

Joga dla starających się.

Nenaaa, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że ciężarna to od początku może się relaksować ;-) a nie od 12 tygodnia , ale ja się z jogą nie znamy, to nie wiem jak to do końca jest, ale stres w ciąży też trzeba opanować i od zaraz Nena ;-)

Nenaaa lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Nena to niech teraz poczeka bo podobno dopiero od 12 tygodnia ciężarna może chodzić :P
    Tak tak, Nena w ciąży to niech nie chodzi na jogę. Bardzo mnie ta ciąża męczy, i osyfiło mnie, brzydsza żem niż zwykle, siadłam wcześniej do obiadu i normalnie zaczął mnie tak krzyż napitalać, i te cycki...Dziewczynka chyba będzie, "urodę" mamusi zabiera, nie dość, że mało tej urody, to jeszcze ta mała pijawka matce żałuje...ech
    A tak poważnie to nie cierpię tego etapu cyklu. PMS pełną gębą...
    1971468tobo3jeuff.gif

justta, Tamka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:

od samego słuchania i oglądania się zrelaksowałam ;-)

Tamka, Nasturcja lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Tamka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:

najbardziej podoba mi się gracja z jaką ta kobitka to wszystko robi, też tak chcę! jak już stanę na głowie, to Wam wyślę swoje zdjęcie :P

justta, Nasturcja lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • smarta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to na wakacjach w Egipcie odzywam - cera mi sie poprawia choć i tak nie mam na co narzekać, a wieczorami to i potrafię bluzę założyć bo mnie lize wiatr po plecach.
    Co do mikroskopu owulacyjnego to zakupilam, mam i pluje na niego - myślę że jak ktoś nigdy z mikroskopem nie pracował to ciężko mu będzie czasem stwierdzić czy to co widzi to to co widzieć powinien...

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, czytam ulotkę mastodynonu i znalazłam taki kwiatek:

w trakcie stosowania preparatów zawierających Agnus castus może wystąpić przejściowe pobudzenie psychoruchowe, stany dezorientacji i omamy

jakbyście zaobserwowały u mnie jakieś większą niż zwykle dezorientację słowną, to zareagujcie proszę :P

Nenaaa, justta, Anastazjaaa, Katja lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Dziewczęta, czytam ulotkę mastodynonu i znalazłam taki kwiatek:

w trakcie stosowania preparatów zawierających Agnus castus może wystąpić przejściowe pobudzenie psychoruchowe, stany dezorientacji i omamy

jakbyście zaobserwowały u mnie jakieś większą niż zwykle dezorientację słowną, to zareagujcie proszę :P
    Aaa to wszystko w normie Tamka, toż to Twoje codzienne objawy przecież, nic nowego...165882jmyw2s4z43.gif

Tamka, justta, Anastazjaaa, Katja lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka dam znać jak zauważę jakieś odchyły od normy panic.gif

Anastazjaaa, Tamka lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ