My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
MANIEK wrote:podanie o przyspieszenie z obszernym uzasadnieniem?
i wogole
-
Dzieki dziewczyny ....
Ania84 - nie mam tych wynikow przy sobie ale tak ogólnikowo plemników 1,2 w ml czyli skrajny przypadek oligozospermi.
Do tego podczas dwoch badań nie znaleziono zadnego prawidłowego plemnika. Maja rozne wady ale w większości wady główki i witki.
Jednoznacznie powiedzieli ze szansa tylko w IV ale jak sie pobijemy o prawidłowe nasienie. O ile się da po wykryciu przyczyny ....Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
nick nieaktualnyLenuś, Myszko, ja wiem, że teraz Tobą wielkie emocje targają i musiałabym się z osłem na łby pozamieniać, żeby w takiej chwili chciała doradzać Ci spokój. Nie da się, po prostu się nie da i tyle. Tylko napisałam, że ten spokój przyjdzie
i wtedy ów chłodnik na zimno trza spożyć - czyli zastanowić się co z tym fantem zrobić. Na czym się skupić i jak.
Rada Ani84 brzmi bardzo rozsądnie - zanim pogrążycie się w otchłani rozpaczy i beznadziejności, może warto porozmawiać z prawdziwym fachurą, który będzie wiedział o czym mówi. Skoro sam profesor "odwołał" się do W-wy, to znaczy, że nie czuje się kompetentny do wydawania ostatecznych decyzji.
Anuśka - jak to nie wiesz co masz robić? Czuć się jak kobieta 6dpo. I wyrzuć ten termometr
.
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,
Juz dobrzepoprostu trzeba sie oswoić z rzeczywistością ...
Smarkam, ocieram łzy i jade z Amelka na zakupy.
Zjemy gofry z bita śmietana i pójdziemy sie powłóczyć po mieście.
Potem upieczemy sernik dla naszego najlepszego faceta na swiecie :*******Misi@, ara, marnut, Mona_M, Ania_84, MANIEK, Asiula86, Katjaa, LaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
nick nieaktualny
-
Lenuś powiem Ci tak, masz wspaniałego faceta.... myślę że on tak strasznie chciał spełnić Twoje marzenia że.... ach niesamowite, normalnie wzruszyłam się
to jest kurwa niesprawiedliwe ze ktoś bardzo czegoś pragnie i ma zawsze pod górę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 13:17
Mona_M lubi tę wiadomość
-
Aaa serniczkek.matko moj bylby w siosdmym niebie jakbym mu zrobila
ale mu niezrobie ;P bo jestem u rodzicowMisi@ lubi tę wiadomość
-
dziewczyny, trafiłam na takie artykuł..od razu skojarzyło mi się z sprawą Ari
http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-dzien,artykul,1706549,2,czy-strzepy-tkanek-ktore-wyplynely-wraz-z-krwotokiem-zasluguja-na-imie-i-nazwisko-na-pochowek-i-znicz-na-cmentarzu,index.html -
Lena, fakt, masz najlepszego faceta pod słońcem i to jest teraz najważniejsze
Będzie dobrze
Do podania dodałabym jeszcze jakieś czekoladki, tak na wszelki wypadek na nasze smutki
Dziewczyneczki, uciekam do gina. Zdam relację wieczorkiem. Trzymajcie się ciepło :*ara lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
a ja dostalam od misia smska ze dostal wyplate pozniej esek:orzetrwalismy miesiac..zobaczymu co dalej... poczym esek.. opowiem ci jak wroce
wiec moze nie bylo tak zle skoro wyslal usmiecha boon rczej niewysyla usmieszkow w eskachara, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
O jejku, ja tu wpadam z nadzieją na jakieś pozytywne nowiny a tu czytam że większość tutaj krew zalewa, a do tego jeszcze psi mocz, a sprawa Leny to już w ogóle mnie zdołowała ;(
Lenko dużo cierpliwości i wyrozumiałości dla twojego facecika, to że od razu nie powiedział o wynikach znaczy jak bardzo go one zdołowały i ile dla niego znaczysz ;(
Ania powiedziała bardzo dobrze, jak już oswoicie się z sytuacją, pomyślcie gdzie można by było uderzyć żeby coś poprawić...
Może oprócz androloga porozmawiać z genetykiem/ Tak sobie myślę, że może jego kariotyp też ma jakąś wadę jak małża Ani, a jeśli nie to wykluczycie ten najgorszy scenariusz... I w sumie niewiele kosztuje zrobienie badań hormonów płciowych, przede wszystkim testosteronu... tu pewnie Ania będzie wiedziała najlepiej jakie badania są ważne. A potem? To już sami zdecydujecie co będzie dla was najlepsze...
W ogóle BARDZO wiele dla facetów wyniki nasienia znaczą... pamiętam że jak na rejestracji wręczałam wyniki takim koksom co to pozują na 100% macho, to się potrafili jak dzieci popłakać jeśli coś było nie tak, nawet jeśli to była tylko lekka oligospermia...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 13:37
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Ja może kropelkę optymizmu dodam od siebie:
pamiętacie jak mówiłam, że co 2 miesiące jest zielony wysyp? To znaczy ze grudzień będzie zielony a nie biały!
Ja dzisiaj swojemu szefowi powiedziałam o ciąży
Wbrew obawom ucieszył się, miałam wrażenie że jest bardziej uradowany niż moj mąż gdy mu powiedziałam LOL
Jeszcze mnie czeka pogadanka z drugą szefową, któa jest niżej w hierarchii ale to straszna su*z, ale to sobie zostawiam na środę żeby nie psuć dziś sobie humoruAnia_84, ara, Katjaa lubią tę wiadomość
-
Co do Badan .. to Kariotyp i tak bedzie wymagany jesli beda chcieli podejsc do in vitro ..zarowno Leny jak i W ..wiec lepiej juz teraz zorbic ..a dodatkowo u W mutacje AZF i CTFR .
Hormony najwazniejsze u faceta: Testosteron, FSH, LH, TSH, Prolaktyna no i markery PSA, i AFP
USG Jader
Posiew nasienia, wymaz z cewki moczowej na chlamydie, mycoplste i uroplste - czy jak to sie zwie- od tego bym zaczela i od usg + hormony
Lena83 lubi tę wiadomość
-
konwalianka wrote:dziewczyny, trafiłam na takie artykuł..od razu skojarzyło mi się z sprawą Ari
http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-dzien,artykul,1706549,2,czy-strzepy-tkanek-ktore-wyplynely-wraz-z-krwotokiem-zasluguja-na-imie-i-nazwisko-na-pochowek-i-znicz-na-cmentarzu,index.html -
wrrr... co do tych szpitali to ja w dzien zadusznych spotkalam mojego k wujka takiego dalszego i zatrzymalam sie nad takim malutki grobkiem..widac ze "sweizy" a ten mowi noo cyrki takie odstawiaja.. dziewczyna poronila w 3 czy 4 miesiacu w niemczech i stamtad sprowadzali ..a przeciez to jeszcze nie dziecko.. teraz stawiaja swieczki, maskotki ..a mi od razu sie noz otworzyl w kieszenie i pytalm sie go czy jest wierzacy on zetak i to bardzo a pytam sie a jestes za in vitro ..a ten nieeee..bo to przeciez usmiercanie .. a ja mowie.. no to skoro wg ciebie usmiercanie jest zarodkow.. w in vitro to jak mozesz mowic ze dziecko w 3-4 miesiacu nie jest dzieckiem.. a tylko plodem..
zatkalo mu kakao jak cholera.. a ja powiedzialam ze ja tez bym chciala pochowac moje dziecko jesli bylaby taka sytuacja ;/Misi@, konwalianka, Blondik lubią tę wiadomość
-
konwalianka wrote:Ania, mentalności starszych osób się nie zmieni..
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny