X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka trudne decyzje przed Wami, ale widzę że świetna z Was para skoro w ciężkich chwilach zamiast się kłócić to tak świetnie się wspieracie :) Wiele osób chciałoby mieć taki związek jak Wy :) Trzymam kciuki, żeby się wszystko ułożyło jak najlepiej dla Was :)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska widze ze w inny dzien owulowalas niz przewidywalas ;D

Anuśka lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Anuska widze ze w inny dzien owulowalas niz przewidywalas ;D
    Nawet OF miał problem z moją owulką ze trzy razy zmieniał zdanie na jej temat. Ale teraz wystawił grubą czerwoną krechę więc może się wreszcie udało :)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Nawet OF miał problem z moją owulką ze trzy razy zmieniał zdanie na jej temat. Ale teraz wystawił grubą czerwoną krechę więc może się wreszcie udało :)
    no ja mysle jeszcze serduch z rana to wiesz najswiezzsze sa :P

Anuśka lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu84 - dla mnie plemnik to cos takiego co moze zapłodnić jajo- nie ma takich. I jak sam profesor stwierdził to nie jest kwestia produkcji plemników jakichkolwiek ale kwestia czy jestesmy w stanie wyprodukować takie zeby nadawały sie do ICSI.

Chwilami przypominam sobie rzeczy ktore były dziwne ale chociaz zwracałam na nie uwage to machalam ręka ... Jak np to ze po stosunku cała sperma zawsze ze mnie mega szybko wypływała bo jest rzadka jak woda albo to jak zawsze mowilam do W ze lubie go miesiac po brodzie bo ma taki zarost mięciutki jak niemowlęcej włoski .... Itd itp ....

Ale co wazniejsze Aniu84 :). Wolalabym zeby nikt nigdy nie musiał tego przechodzić ale jak juz jestes to strasznie sie z tego ciesze. To ze moge z Toba poroznawiac, Twoj optymizm i zrozumienie wiele dla mnie znaczy ...

Ania_84 lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Lena ale romantyk z twojego W. Zazdroszczę :)
    u mnie @ zniknęła po jednym dniu leciutkiego krwawienia. Nie wiem co jest grane. Wolałabym żeby trwała bo szybko można by znowu się starać a tak...

Dobra odszczekuje. Wróciła małpa zabłąkana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 08:17

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Aniu84 - dla mnie plemnik to cos takiego co moze zapłodnić jajo- nie ma takich. I jak sam profesor stwierdził to nie jest kwestia produkcji plemników jakichkolwiek ale kwestia czy jestesmy w stanie wyprodukować takie zeby nadawały sie do ICSI.

Chwilami przypominam sobie rzeczy ktore były dziwne ale chociaz zwracałam na nie uwage to machalam ręka ... Jak np to ze po stosunku cała sperma zawsze ze mnie mega szybko wypływała bo jest rzadka jak woda albo to jak zawsze mowilam do W ze lubie go miesiac po brodzie bo ma taki zarost mięciutki jak niemowlęcej włoski .... Itd itp ....

Ale co wazniejsze Aniu84 :). Wolalabym zeby nikt nigdy nie musiał tego przechodzić ale jak juz jestes to strasznie sie z tego ciesze. To ze moge z Toba poroznawiac, Twoj optymizm i zrozumienie wiele dla mnie znaczy ...
    Lenus wlasnie moj taka miał... rzadka jak woda..
    dlatego namawiam was bo widze zmiany po moim M :) i wiem..ze ida one w dobrym kierunku :)
    takze odpocznijcie zrestartujcie sie :D i zastanowcie..choc i tak czesc badan musicie zrobic jesli chcecie zadbac o zdrowie W :)
    A co do pomocy to wal kiedy chcesz :) nie boj sie pytac :) i uwierz mi ze zadne pytani a nie sa glupie..a ja mialam takie na poczatku :) przynajmenij dla mnei byly one glupie ..a dla lekarzy oczywiste :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 08:07

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka - ja sobie doskonale zdaje sprawe se w tym całym nieszczęściu mamy wielkie szczescie ....
    Cała historia naszego zwiazku jest dosc niesamowita w całej swojej zwyklosci ... Ja nigdy nie sądziłam ze spotkam kogos takiego bo W pojawił sie w czasie kiedy ja juz straciłam nadzieje ze istnieją normalni faceci i napisałam juz scenariusz zycia w pojedynkę ...
    A miał co ze mna robic ale cierpliwy był ;)

Co do Jegi romantyczności Aniu84 to nie tak ze On taki jest. On zanim jeszcze sie poznaliśmy postanowił sobie ze bedzie najlepszym mezem jakim tylko On moze byc dla kogos kogo pokocha. Zeby tego dopełnić przeczytał nie przesadzam kilkadziesiąt ksiazek o kobiecej psychice i kobiecych pragnieniach ;). Czasem wydaje mi sie ze on mnie rozumie bez slow i lepiej zna moje potrzeby chociaz ja np niektore z nich wypieram to potem wychodzi na to ze miał racje. Do tego ma niesamowita cierpliwiść do rozmow ze mna - slucha , koduje i chyba mnie zna lepiej niz ja siebie ;)

Anuśka, Ania_84 lubią tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Hej .
    Lena ale romantyk z twojego W. Zazdroszczę :)
    u mnie @ zniknęła po jednym dniu leciutkiego krwawienia. Nie wiem co jest grane. Wolałabym żeby trwała bo szybko można by znowu się starać a tak...
    Mona u mnie tak bywa jak mam cykle bezowulacyjne, wtedy nie ma się co złuszczać i taka mega skąpa @ jest.

A może Ty weź testa siknij jeszcze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 08:15

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh wywalilo mi neta.. na mobilnym jade ;/

Mona .. troche dziwna ta @ ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to nie @ ;)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Moze to nie @ ;)
    włąsnie o tym samym pomyslalam :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja tylko na hciwlę dać znać że żyję. Wpadam tu tylko na chwilke codziennie uzupełnić tabelke na listopadówkach. A tak to ciągle poza domem jestem więc i nie mam kiedy isedziec na necie przy kompie. Może jeszcze kilka dni i się uspokoi u nas to zajrze na dłużej. OKres chorobowy teraz wiec i ja i mąz mamy ciagle grafki zmieniane

Ania_84, marnut lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Hej dziewczyny, ja tylko na hciwlę dać znać że żyję. Wpadam tu tylko na chwilke codziennie uzupełnić tabelke na listopadówkach. A tak to ciągle poza domem jestem więc i nie mam kiedy isedziec na necie przy kompie. Może jeszcze kilka dni i się uspokoi u nas to zajrze na dłużej. OKres chorobowy teraz wiec i ja i mąz mamy ciagle grafki zmieniane
    noo masz szczescie ze sie pojawilas :P duzo zdrowka :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ania i Asiula co to za licytacja w kwestii wagi? Ja nie przekraczam 158cm wzrostu a ważę diabelsko : 66,6kg hi hi więc jestem taka mała kulka :) A tak poważnie to mam nadwagę już II stopnia :/ Ale byłam u dietetyczki i zrobiła mi badania. Okazało się że mam w organizmie ponad 7litrów nadprogramowej wody i ok 3kg za dużo tłuszczu :/ Dostałam jakieś panaceum na odwodnienie organizmu, coś na rozhulanie metabolizmu no i prikaz (paradoksalnie) mam wypijać min.1,5l wody dziennie :) Za tydzień kolejna wizyta i zobaczymy co pani powie :)

Anuśka, ja idąc do ślubu ważyłam 66,2 kg, a mam 152 wzrostu ;) teraz znowu przekroczyłam 70 :( choć przed ślubem udało mi się zrzucić 16kg. Teraz i tak jestem ponad 10 kg na minusie, ale wg BMI mam otyłość :( a jak czasem na siebie w lustrze patrzę, to zastanawiam się, czy na pewno tak wygląda otyła kobieta?
    Ale cóż... muszę się mocno pilnować ze wszystkim :(

Anuśka lubi tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez waga podskoczyla, eh;/ trudno...160cm, 67kg...masakra;/

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się zaczęłam pisać- > https://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,1443.html

Ja też "grubnę" i też mam wrażenie że to kwestia wody w organiźmie niestety.
    Może to dobry czas żeby z tym powalczyć :)

Ania_84, Anuśka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Lena - nikt Cię stąd nie wyrzuci! A jakbyście się zdecydowali na dziecko a nie mieli skąd wziąć (tylko kurka, jak to możliwe? Małż Ani84 nie miał NIC i dawali 57% szans, że po lekach się da coś uzyskać - Wy macie, trzeba je tylko "podrasować" i niby nie ma szans?) to Wam Ania84 odda zarodek :D. Urodzisz i wychowasz jak swoje, a będzie po znajomości ;).

By the way - "Profesor – tytuł naukowy nadawany za osiągnięcia naukowe i dydaktyczne pracownikom szkół wyższych i instytutów naukowo-badawczych." Więc Wasz "Pan Profesor" mógł się specjalizować (pisać doktorat i habilitację) z tematu "jak dwurożność macicy wpływa na płodność" tudzież "wpływ zapalenia pęcherza na środowisko w pochwie" - i w tym temacie ma wiedzę (dogłębną, ale wąską). Dlatego nie sugeruj się jego tytułem naukowym, bo powtarzam: do oceny Waszej sytuacji jego wiedza może być mała (niewystarczająca), co wg mnie potwierdził kierując Was do kliniki w Warszawie.

Co mówić innym ludziom?
    1. Jak ktoś wie, że się staraliście to po prostu powiedz, że na razie zawiesiliście starania (a jak zapyta czemu - co już jest nietaktem, to powiedz, że nie chcesz o tym mówić, ewentualnie że postanowiliście się skupić na wyremontowaniu mieszkań W, kursach dodatkowych, Twojej zmianie pracy, nauce jazdy konnej - no co chcesz). Ewentualnie zbyj człeka lapidarnym "to sprawa osobista". Grunt, żeby odpowiedzi były krótkie - to zniechęca rozmówcę do zadawanie dalszych pytań ;).
    2. Jak ktoś nie wie, to ja na pytanie "Kiedy dziecko?" odpowiadałam "Jak Bóg da". Skutecznie uciszało.
    3. Rodzicom należy się szczerość.

Powodzenia i buziaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 09:24

Mona_M, Krokodylica, ara lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnutku- mąz Ani prawdopodobnie zacznie produkować zdrowe plemniki.
    W może nigdy nie wyprodukowac zadnego plemnika zdolnego do ICSI.
    Taka różnica.

Profesor jak profesor i wiem, że chce jak najlepiej dlatego kieruje do Wawy.
    Jednak swoja wiedzę, doświadczenia z racji stazu/wieku ma i W mówi, że odczuł, że sam profesor chyba nie bardzo widzi wielkie szanse.

Niemniej Twoje poczucie humoru w kwestii prezentu zarodkowego od Ani mnie rozbawił :D.

Rodzicom powiemy oczywiście - za dni kilka.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenus nam Prof Bergier z Krk oraz dr genetyk z Łodzi tez nie dawali sznas.. odrazu mowili o dawcy ;)

a jednak w Wawie udowodnili nam ze sa sznase poparte badaniaminaukowymi w innych krajach..oraz kilkuprzypadkach wlasnie uzyskanych w wawie :)

nie wiem na ile te 57% sznas bedzie u nas mialo racje bytu ale uwierz w momencie kiedy z 0 szans nagle ktos daje 57% to nawet wezmiesz 1% szans :)

Lenus wiesz.. bo ja mam zamir wychodowac z 15 jajek :P podczas stymulacji :D wiec jak wszytskie prztrwaja mrozenie :P to 15 nie urodze :P wiec podjelismy decyzje z M ze jak cos to oddamy zarodeczki do adopcji prenatarnej :) dla par ktore nie moga miec dzieci z dwoch str.. :)

marnut, Lena83, marissith lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 2844 2845 2846 2847 2848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ