My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLena83 wrote:Marnutku- mąz Ani prawdopodobnie zacznie produkować zdrowe plemniki.
W może nigdy nie wyprodukowac zadnego plemnika zdolnego do ICSI.
Taka różnica.. Prawdopodobieństwo, że M zacznie produkować plemniki i do tego jeszcze zdrowe może być porównywalne do tego, że W zacznie produkować zdrowe plemniki.
Ja wiem, że profesor na pewno miał wiedzę, miał doświadczenie i miał staż - i gdyby szans nie było, to by powiedział, że szans nie ma. A powiedział "idźcie tam, gdzie są bardziej zdolni ode mnie i gdzie głębiej siedzą w temacie, może mają inne metody, inne leki, inne stymulacje". Wrażenia Twojego W (co do słów lekarza) w tej sprawie traktuj proszę przez palce - trudno poddać dogłębnej i trzeźwej analizie przekaz innego człowieka, kiedy właśnie wali Ci się świat.
Lena83 lubi tę wiadomość
-
A temat adpcji prenatarnej pojawil sie po programie na TVN
ze ludzie pozniej zostawiaja zarodeczki.. "zapominajac" o nich .. i nie umieja podjac ani decyzji o ich ..
i jak tak siedlismy z M i zaczelismy gadac to stwierdzilismy ze po co maja nasze zarodeczki "utylizowac" ze tak brzydko powiem..jak mozemy je oddac wlasnie do takiej adopcjisami wiemy ..jak trudno jest podjac decyzje o dawcy.. i wiem ze jelsi jakas para sie na to decyzduje.. to jest to para godna zaufania , taka ktora bedzie naprawde dobrym rodzicem
Lena83, choco lubią tę wiadomość
-
Aniu a powiedz mi jak to jest z tą refundacją IV?
Trzeba udowodnić 2-letnie leczenie tak?
Ania_84 lubi tę wiadomość
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
Lena83 wrote:Aniu a powiedz mi jak to jest z tą refundacją IV?
Trzeba udowodnić 2-letnie leczenie tak?liczy sie pierwsze badanie jakie zrobilismcie w kierunku plodnosci
pierwsze wizyty - i potrzebny jest rok udokumentwanego leczenia .. niemusi byc obszerny wystarczy jakies badanie
np u jednej dziewczyny wystarczylo badanie nasienia meza sprzed 14 lat
pozatym w meskim problemie troche te warunki kwalifikacyjne sie zmieniaja
jesli Twoj mezu w sierpniu zrobil badanie to tak naparwde zanim zrobicie reszte ..zanim zrobicie genetyke na ktora srednio czeka sie 6-8 tygto akurat .;.pozatym ty juz wczesniej chyba zaczelas chodzic do gina ?? i sie badac ...
-
Tak Aniu ja wczśniej ale przeciez to nie o mnie chodzi i ze mną wszytsko w porządku chociaż chyba na siłę szukałam nieprawidłowości
To o W chodzi czyli sierpieńAnia_84 lubi tę wiadomość
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
Lena83 wrote:Tak Aniu ja wczśniej ale przeciez to nie o mnie chodzi i ze mną wszytsko w porządku chociaż chyba na siłę szukałam nieprawidłowości
To o W chodzi czyli sierpień
wiec licza sie tak naparwde wasze pierwsze wyniki.. skoro ty zaczelacs pierwsza to twoje ...
tak samo jak i np maz wczesniej by sie dowiedzial o tym ze ma slabe nasienie a wy byscie podchodzili do IUI - tyle ze wczesniej nikt nie robi Toba np HSGi doepriowteyd cos sie okazuje ..
wizyta kwalifikacyjna sporo by wam tez przedstawila.. pozatym jelsi sa fatalne wyniki u partera to ta procedura sie skraca..bo jak Ty masz zajsc - nawet nie macie ze tak powiem czym.. wiec te prcedury kwalifikacyjne roznia sie
-
Zajść?
Zajść to ja sobie na razie do sklepu po bułki mogę co nimniejszym czynię co by na śniadanie późne niedzielne byłyAnia_84 lubi tę wiadomość
Ach Aniu
http://www.youtube.com/watch?v=vGbIL9QWSsMAnia_84 lubi tę wiadomość
pozatym zanim zdiagnozujecie problem..porobicie badania to troche zejdzie.. ja myslaam ze po 2 miesiacach bedzie biopsja i na poczatku roku przystapimy do wizyty refundacyjnej ..
a tu lipa
pozatym jelsi mowimy o biopsji ..to doepiro w moemncie jak pozyskacie plemniki.. dopeiro wtedy nastepuje wizyta kwalifikacyjna..
bo bez nasienia..plemnikow nie kwalifikujemy sie do refundacji ..
dlatgeo my jescze nie jestesmy w refundacji.. bo po porstu nie mamy cyzm..a dawca nie wchodzi w gre w ref in vitro -
Tak Was poczytałam, i poszłam się zważyć 79,3. Hmmmm nie jest to spektakularny spadek bo ok 1 kg ale w dół wiec jestem dobrej myśli. Tym bardziej że wczoraj miałam mega wyżerkę, bo trafiłam do sklepu bez męża.
Lena, jak raz przyłączysz się do tego stada to juz zawsze do niego należysz, bez względu na to czy się przestajesz starać, czy rodzisz bliźniaki. Już zawsze bedziesz należeć do naszego gangu i nikt cię z tąd nie wyprosi.
Druga sprawa tak jak piszesz, skupcie się na zdrowiu W i poznaniu przyczyny. A zobaczysz czy lekarze powiedzą czy są szanse czy nie. Opinia jednego lekarza to za mało w takiej sytuacji.marnut lubi tę wiadomość
**********************Gang 18+***********************
-
mała2930 wrote:witam sie ż ranka mam pytanko czy jeśli ten sam termometr pokazał mi różne temp w 2 min odstepach to która tem jest właściwa pierwsza36,7 druga36,9?nie wiem która wpisać
-
Lena83 wrote:Ach Aniu
http://www.youtube.com/watch?v=vGbIL9QWSsM
a ten filmik pokazuje .. ze wystarczy nie wiele..aby to szczescie stalo sie prawda
Wiadomo jest to droga trudna.. czesto przechodzi sie przez naprawde ciezkie sytuacje ..ale ja wierze ze warto
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 10:09
marnut lubi tę wiadomość
-
A tak propo problemów męskich, pytanie chyba do Ani, jeśli wyniki nasienia wyszły bardzo dobre, to czy jest sens robić jeszcze jakieś badania (USG jąder itp.) czy trzeba uznać że jednak problem jest po stronie kobiety?
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
powiem tak.. generalnie jelsiwyniki wychodza ok.. i nic nie wskazuje na jakis problem... typu morfologia jest ok.. ruchliwosc. lepkosc i aglutynacja sa w normie .. to genralnie nie trzeba..ale ..trzeba sobie zadac drugie pytanie
czy nasie faceci kiedys sami pojda na USG jader..czy tylko wtedy jak sie staracie by samego siebie upewnic ze jest ok.. raczej sami nie pojda.. a usg jader jest tak samo wazne njak usg piersi .. czy traswaginalne..
owszem na usg brzucha facet od bidy pojdzie natomiast na usg jader.. raczej watpie
dlatego warto wykoerzysac ten moemnt i zrobic usg .. zeby spr czy prostat jest ok, czy nie ma torbieli .. czy jadra nie maja guzkow itp.. czy nie ma zwapnienen..co moze powodowac w przyslosci raka jader..
niestety ale profilaktyka meska jest zawalona ..na calej linii a ja doepiro teraz widze jak wiele moze wnisesc i nie chodzi tujuz o plodnosc..
dlatego na pytanie czy warto isc odp tak
choco, ara, momo1009 lubią tę wiadomość
-
Hej z rana... wlasnie leze czekajac az sniadanie przestanie sie buntowac o grzecznie ulezy sie zoladku ;/
Lena zycze wam z calego serca zeby znalazlo sie rozwiazanie waszego problemu...
Nie wiem laski skad zafiksowanie na punkcie wagi... ja mam 163cm i waze 67. I mi z tym dobrze bo jestem sprawna fizycznie. Nie bede modelka i bardzo dobrze.
To jest chore ze zupelnoe mormalna damska waga jest traktowana jako otyloscWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 15:48
Anuśka lubi tę wiadomość
-
war5o tez naszym facetom badac raz na jakis czas np testosteron.. bo nie tylko chorzy faceci maja jego nie dobor .. co 2 lata robic markery prostaty..
to nam uzmyslowil wlasnie dr Bergier..
niestety faceci zaniedbuja ten rejon.. stwierdzajac ze skoro mu staje to wsio jest ok..
facet rzadko co powie ze ma problem z oddawaniem moczu ..
niestety ale nasi faceci tez sie "starzekja" i warto jest w nich wyrobic nawyk dbania o zdoriwe .. -
Ania dzięki za odpowiedz i podpowiedź. Chyba jednak wyśle mojego na to USG mimo dobrych wyników. Niech tylko trochę wydobrzeje, bo na razie ma dość lekarzy.
Nieukowa dzięki za przypomnieniezapomniałam dziś powiedzieć Dzień Dobry.
hmmm co do wagi, mam raczej kształty "kobiece" niż modelki, i nie planuje ważyć 45 kg. Ale uważam ze 80 to za dużo (mam wzrost 164). Tym bardziej ze moja obecna waga to wynik odreagowywania stresu przedślubnego i brania orgamentilu co łącznie dało ponad 8 kg na plus. Przy wadze 70 będę zadowolona, przy ok 65 będę szczęśliwa.**********************Gang 18+***********************
-
Ania_84 wrote:war5o tez naszym facetom badac raz na jakis czas np testosteron.. bo nie tylko chorzy faceci maja jego nie dobor .. co 2 lata robic markery prostaty..
to nam uzmyslowil wlasnie dr Bergier..
niestety faceci zaniedbuja ten rejon.. stwierdzajac ze skoro mu staje to wsio jest ok..
facet rzadko co powie ze ma problem z oddawaniem moczu ..
niestety ale nasi faceci tez sie "starzekja" i warto jest w nich wyrobic nawyk dbania o zdoriwe ..
Edit. Właśnie mojemu powiedziałam: Oochanie powinieneś zrobić USG jąder imarkery prostaty na co On: "Weź spadaj !!!!!".
No i tak właśnie wygląda dbanie o zdrowie przez faceta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 10:35
Ania_84, Nieukowa lubią tę wiadomość