X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajdełej - dla mnie facet musi miec jaja i tak widze ze pomimo wczorajszych wynikow moj W to jednak "facet z wielkimi jajami" ;)

konwalianka, momo1009 lubią tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo doczytałam..Witaj Kropko- pamiętamy o Tobie...

hej Lady - jeszcze nie miałyśmy okazji, dla odmiany ja tą sytuację z Twoim "faciem" rozumiem słuchajcie no 2 miechy się starają a tu od razu tekst że ma nasienie badać...wszystko w swoim czasie...najpierw Lady niech sama sobie zbada tsh i co tam jeszcze nasz mądry marnut napisała...cykle wyreguluje pogada z gin i popróbuje ...a potem facet się bada przecież trzeba sobie dać chwilę czasu poznać się z własnym organizmem...mój mąż na początku jak powiedziałam o badaniu nasienia to też powiedział że jeszcze poczekajmy dajmy naturze działać samej a jak się w tym cyklu (8) nie uda to on się zbada...i myślę że miał rację bo ja miałam za wysokie tsh, rozwalił mi się cykl z 28 do 37dni i teraz już przeszłam monitoring wiem ze owuluję i u mnie jest ok więc jak się teraz nie uda to badamy jego....i tak mi też moja gin doradziła....faceci to w sumie duże dzieci oni się boją tego badania, trzeba metodycznie i powoli i się uda:)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Savage - jest tu nas koło 15 babek.
    Wyniki nasienia słabe (czyli mężczyzna ma brać suplementy typu Androvit, bo bez tego plemniki się nie poprawią i ciąży nie będzie) do skrajnych przypadków jak kompletny brak plemników - jest nas tu więcej niż 3-4 (jak podejrzewa Konwalianka). To ile? 5? 8?
    Czyli 30-50%. Czy już widzisz jakie to ważne badanie? Dlaczego to tak istotne, żeby mężczyzna brał udział, AKTYWNY UDZIAŁ, w badaniach i diagnozowaniu?

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka - wpadaj nakarmię Cie
    Nic mi tak nie sprawia frajd jak karmienie innych :D

konwalianka lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    wszyscy mi to mówią, ale ja nie potrafię inaczej to silniejsze ode mnie, Haftuję i to dużo, uwielbiam to robić, odstresowuje mnie to, kupowanie niteczek, kanwy, materiału wybór wzoru i koncowy efekt, ale ostatnio nawet na tym się skupić nie mogę. Nie wiem co się ze mną dzieje :(
    A mój facio się nie zgodzi na badania, powiedział że pójdzie jak nam po 3 latach nie wyjdzie,
    i nie jest moim mężem :P nie chcemy ślubu.
    Lady spokojnie, mój też się zapierał że nie pójdzie, po poważnych rozmowach (no najpierw mnie wkur* swoją postawą) poszedł
    także tłumacz jakie to dla Ciebie ważne, faceci się boją
    a) o swoją dumę, bo jak to on w tym pokoju i w ogóle do kubeczka, macho tak nie robi
    b) jak będzie coś nie tak, w swoich oczach przestaną być facetami, głupie ale tak myślą
    więc zapewniaj, że przecież będziesz kochać, akceptować, głaskać po jajkach no takie tam

LaRa, momo1009 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też pójdziemy na badanie..tzn mój mąż pójdzie tym razem :p
    A ja zaczynam dbać o siebie i swój piekny usmiech na początek :)

Też często myślę i wpatruje się w swój wykers i wyniki testów owul. ale staram się jakoś zająć czymś innym, bo co jak nie jest mi to pisane..nie chce być zgryźliwą bezdzietną osóbką...z mężulkiem mamy plan awaryjny i chrześnica męża na starośc będzie nami sie opiekować a my przepiszemy jej domek za to :)
    Ona jest naszym najukochańszym skarbenkiem i jutro do nas przyjeżdza :)
    Ale też mam czasem doły, dlatego meżuś zoobowiązał się zapisać do androloga...hmm chyba mu zrobie niespodziankę i zapisze go sama i dam mu w prezencie tę wizytę :p Ciekawe jaką zrobi minę jak otworzy kopercinę a tam termin wizyty ...hehe

konwalianka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Konwalianka - wpadaj nakarmię Cie
    Nic mi tak nie sprawia frajd jak karmienie innych :D
    a mogę też się wprosić? Ja lubię jeść więc zjem wszystko ..no oprócz ryb i oliwek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 11:06

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    a mogę też się wprosić? Ja lubię jeść więc zjem wszystko ..no oprócz ryb i oliwek :)

Pewnie :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Pewnie :D
    mniam...dziękuję :) juz masuje brzuszek, żeby mi się więcej zmieściło :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek - na badanie idzie się wtedy, kiedy trzeba. Skoro Savage ma takie halo na ciążę, że po 2 m-cach starań uważa, że "jest źle" to jej facio to chyba widzi O.o?
    Ja bym zrobiła w takiej sytuacji wszystko, żeby uspokoić osobę, którą kocham, że wszystko jest ok i po prostu trzeba czasu, niczego więcej.

ara, Lena83, momo1009 lubią tę wiadomość

• ara Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka masz kobito napięty harmonogram widzę :P
    życzę Ci więcej leniwych poranków albo wieczorów przy winie i pogaduchach :D

Kropka_1 lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale czy nei wprowadzacie troche stresujacej atmosfery z tym badaniem nasienia? Oczywiscie, mezczyzna powinien sie przebadac ale czy powinien to robic juz na samym poczatku, po dwoch cyklach? Czy nie warto najpier troche bezstresowo do tego podejsc? Po co sie spinac tak na starcie? Oczywiscie facet powinien wykazac gotowosc ale partner Lady taka wlasnei wykazal. CO prawda stwierdzil ze po 3 latach moze ale nie powiedzial kategorycznie nie. A jak znam zycie da sie go urobic i juz po roku smignie plemniory sprawdzic. Ale tak od razu?

Blondik lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki, uspokajacie mnie, na dzisiejszą chwilę to poczekam, z rok, będę się pewnie załamywać, co okres, albo co test negatywny, ale macie rację poczekam do 21 listopada jak nie dostanę okresu, to zrobię drugi test ciążowy 21. A z tym nasieniem to go będę namawiać po roku. A któraś z Was ma inną macicę? bo mi ginekolog powiedziała że ja nie mam jak wszystkie kobiety, tylko jakoś inaczej wygiętą, nie do pęcherza tylko do kręgosłupa

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    My też pójdziemy na badanie..tzn mój mąż pójdzie tym razem :p
    A ja zaczynam dbać o siebie i swój piekny usmiech na początek :)

Też często myślę i wpatruje się w swój wykers i wyniki testów owul. ale staram się jakoś zająć czymś innym, bo co jak nie jest mi to pisane..nie chce być zgryźliwą bezdzietną osóbką...z mężulkiem mamy plan awaryjny i chrześnica męża na starośc będzie nami sie opiekować a my przepiszemy jej domek za to :)
    Ona jest naszym najukochańszym skarbenkiem i jutro do nas przyjeżdza :)
    Ale też mam czasem doły, dlatego meżuś zoobowiązał się zapisać do androloga...hmm chyba mu zrobie niespodziankę i zapisze go sama i dam mu w prezencie tę wizytę :p Ciekawe jaką zrobi minę jak otworzy kopercinę a tam termin wizyty ...hehe

Żeby nie było tak jak z moim - że będziesz musiała odwołać wizytę...

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Dziewczyny ale czy nei wprowadzacie troche stresujacej atmosfery z tym badaniem nasienia? Oczywiscie, mezczyzna powinien sie przebadac ale czy powinien to robic juz na samym poczatku, po dwoch cyklach? Czy nie warto najpier troche bezstresowo do tego podejsc? Po co sie spinac tak na starcie? Oczywiscie facet powinien wykazac gotowosc ale partner Lady taka wlasnei wykazal. CO prawda stwierdzil ze po 3 latach moze ale nie powiedzial kategorycznie nie. A jak znam zycie da sie go urobic i juz po roku smignie plemniory sprawdzic. Ale tak od razu?
    z drugiej strony czemu tylko my mamy się stresować? :P że niby wszystkie jesteśmy nakręcone i nienormalne?! no jesteśmy

A, i jeszcze przyszła mi taka myśl, Lady kup mu od razu witaminki na żołnieżyki i niech łyka, nie zaszkodzą mu a w razie czemo pomogą, może i ty będziesz spokojniejsza. Mojemu kupiłam macę :) bierze codziennie razem z tranem, wit C i D.

LaRa lubi tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotna a ale ja mam na myśli tylo i wyłącznie to ze takie badania podstawowe Lady i jej partnera ja uspokoją i dodadza wiary ze względu na to jak reaguje po braku ciazy po tylko dwoch M- cach ....
    Nic wiecej - gdyby tak nie reagowała to powiedziałabym jej - zacznij sie marwic o badania za jakies pol roku ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 11:15

marnut lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziewczyny dzięki, uspokajacie mnie, na dzisiejszą chwilę to poczekam, z rok, będę się pewnie załamywać, co okres, albo co test negatywny, ale macie rację poczekam do 21 listopada jak nie dostanę okresu, to zrobię drugi test ciążowy 21. A z tym nasieniem to go będę namawiać po roku. A któraś z Was ma inną macicę? bo mi ginekolog powiedziała że ja nie mam jak wszystkie kobiety, tylko jakoś inaczej wygiętą, nie do pęcherza tylko do kręgosłupa

Masz tylozgieta. Duzo kobiet takie ma, ja tez. Ponoc nogi w gorze pomagaja, ale ponoc tez jest to mit ;). Ja w szczesliwym cyklu napewno nog w gorze nei trzymalam :P.
    Nei zalamuj sie kobieto! Znajdz zajecie! Zacznij robic cos czego w ciazy sie nie da najlepiej. Wtedy za kazdym razem jak przyjdzie @ bedziesze sobie myslala, ze jeszcze ci troche wolnosci i czasu pozostalo :). Dziecko to nie jest caly swiat!

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tyłozgięcie, podobno da się z tym żyć i rodzić dzieci, podobno też może być trudniej z zajściem, leż z podniesioną miednicą przez kilka min po <3

• LaRa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, rozumiem ze masz tyłozgiecie :)

dajcie sobie czas na luzne działanie, np. 6 msc, jesli nadal fasola nie bedzie mozecie zaczac po mału wdrazac jakies badania, czy Ciebie czy Twojego faceta.

marissith lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Maniek - na badanie idzie się wtedy, kiedy trzeba. Skoro Savage ma takie halo na ciążę, że po 2 m-cach starań uważa, że "jest źle" to jej facio to chyba widzi O.o?
    Ja bym zrobiła w takiej sytuacji wszystko, żeby uspokoić osobę, którą kocham, że wszystko jest ok i po prostu trzeba czasu, niczego więcej.

Ty tak bo jesteś kobietą myślisz ogólnie...ale spójrz na to z innej strony jeśli Lady tak zafiksowana po 2 cyklach, że już płacz i rozpacz... to się chłop przeraził że zaraz mu kobieta popadnie w paranoję z tą ciążą a on stanie się maszyną do seksu tylko żeby zrobić dziecko,no bez przesady każdy musi się oswoić z sytaucją a sprawa męskiego nasienia jest delitanta...oni nie chodzą do ginekologów nie są przyzwyczajeni do tego typu badań..

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 2908 2909 2910 2911 2912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ