My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajdełej - dla mnie facet musi miec jaja i tak widze ze pomimo wczorajszych wynikow moj W to jednak "facet z wielkimi jajami"
konwalianka, momo1009 lubią tę wiadomość
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
oooo doczytałam..Witaj Kropko- pamiętamy o Tobie...
hej Lady - jeszcze nie miałyśmy okazji, dla odmiany ja tą sytuację z Twoim "faciem" rozumiem słuchajcie no 2 miechy się starają a tu od razu tekst że ma nasienie badać...wszystko w swoim czasie...najpierw Lady niech sama sobie zbada tsh i co tam jeszcze nasz mądry marnut napisała...cykle wyreguluje pogada z gin i popróbuje ...a potem facet się bada przecież trzeba sobie dać chwilę czasu poznać się z własnym organizmem...mój mąż na początku jak powiedziałam o badaniu nasienia to też powiedział że jeszcze poczekajmy dajmy naturze działać samej a jak się w tym cyklu (nie uda to on się zbada...i myślę że miał rację bo ja miałam za wysokie tsh, rozwalił mi się cykl z 28 do 37dni i teraz już przeszłam monitoring wiem ze owuluję i u mnie jest ok więc jak się teraz nie uda to badamy jego....i tak mi też moja gin doradziła....faceci to w sumie duże dzieci oni się boją tego badania, trzeba metodycznie i powoli i się uda:)
Maniek
-
nick nieaktualnySavage - jest tu nas koło 15 babek.
Wyniki nasienia słabe (czyli mężczyzna ma brać suplementy typu Androvit, bo bez tego plemniki się nie poprawią i ciąży nie będzie) do skrajnych przypadków jak kompletny brak plemników - jest nas tu więcej niż 3-4 (jak podejrzewa Konwalianka). To ile? 5? 8?
Czyli 30-50%. Czy już widzisz jakie to ważne badanie? Dlaczego to tak istotne, żeby mężczyzna brał udział, AKTYWNY UDZIAŁ, w badaniach i diagnozowaniu? -
Konwalianka - wpadaj nakarmię Cie
Nic mi tak nie sprawia frajd jak karmienie innychkonwalianka lubi tę wiadomość
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
nick nieaktualnyLady Savage wrote:wszyscy mi to mówią, ale ja nie potrafię inaczej to silniejsze ode mnie, Haftuję i to dużo, uwielbiam to robić, odstresowuje mnie to, kupowanie niteczek, kanwy, materiału wybór wzoru i koncowy efekt, ale ostatnio nawet na tym się skupić nie mogę. Nie wiem co się ze mną dzieje
A mój facio się nie zgodzi na badania, powiedział że pójdzie jak nam po 3 latach nie wyjdzie,
i nie jest moim mężemnie chcemy ślubu.
także tłumacz jakie to dla Ciebie ważne, faceci się boją
a) o swoją dumę, bo jak to on w tym pokoju i w ogóle do kubeczka, macho tak nie robi
b) jak będzie coś nie tak, w swoich oczach przestaną być facetami, głupie ale tak myślą
więc zapewniaj, że przecież będziesz kochać, akceptować, głaskać po jajkach no takie tam
LaRa, momo1009 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy też pójdziemy na badanie..tzn mój mąż pójdzie tym razem :p
A ja zaczynam dbać o siebie i swój piekny usmiech na początek
Też często myślę i wpatruje się w swój wykers i wyniki testów owul. ale staram się jakoś zająć czymś innym, bo co jak nie jest mi to pisane..nie chce być zgryźliwą bezdzietną osóbką...z mężulkiem mamy plan awaryjny i chrześnica męża na starośc będzie nami sie opiekować a my przepiszemy jej domek za to
Ona jest naszym najukochańszym skarbenkiem i jutro do nas przyjeżdza
Ale też mam czasem doły, dlatego meżuś zoobowiązał się zapisać do androloga...hmm chyba mu zrobie niespodziankę i zapisze go sama i dam mu w prezencie tę wizytę :p Ciekawe jaką zrobi minę jak otworzy kopercinę a tam termin wizyty ...hehe
konwalianka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Misi@ wrote:a mogę też się wprosić? Ja lubię jeść więc zjem wszystko ..no oprócz ryb i oliwek
PewnieMoże kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyManiek - na badanie idzie się wtedy, kiedy trzeba. Skoro Savage ma takie halo na ciążę, że po 2 m-cach starań uważa, że "jest źle" to jej facio to chyba widzi
?
Ja bym zrobiła w takiej sytuacji wszystko, żeby uspokoić osobę, którą kocham, że wszystko jest ok i po prostu trzeba czasu, niczego więcej.ara, Lena83, momo1009 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ale czy nei wprowadzacie troche stresujacej atmosfery z tym badaniem nasienia? Oczywiscie, mezczyzna powinien sie przebadac ale czy powinien to robic juz na samym poczatku, po dwoch cyklach? Czy nie warto najpier troche bezstresowo do tego podejsc? Po co sie spinac tak na starcie? Oczywiscie facet powinien wykazac gotowosc ale partner Lady taka wlasnei wykazal. CO prawda stwierdzil ze po 3 latach moze ale nie powiedzial kategorycznie nie. A jak znam zycie da sie go urobic i juz po roku smignie plemniory sprawdzic. Ale tak od razu?
Blondik lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dzięki, uspokajacie mnie, na dzisiejszą chwilę to poczekam, z rok, będę się pewnie załamywać, co okres, albo co test negatywny, ale macie rację poczekam do 21 listopada jak nie dostanę okresu, to zrobię drugi test ciążowy 21. A z tym nasieniem to go będę namawiać po roku. A któraś z Was ma inną macicę? bo mi ginekolog powiedziała że ja nie mam jak wszystkie kobiety, tylko jakoś inaczej wygiętą, nie do pęcherza tylko do kręgosłupa
-
Misi@ wrote:My też pójdziemy na badanie..tzn mój mąż pójdzie tym razem :p
A ja zaczynam dbać o siebie i swój piekny usmiech na początek
Też często myślę i wpatruje się w swój wykers i wyniki testów owul. ale staram się jakoś zająć czymś innym, bo co jak nie jest mi to pisane..nie chce być zgryźliwą bezdzietną osóbką...z mężulkiem mamy plan awaryjny i chrześnica męża na starośc będzie nami sie opiekować a my przepiszemy jej domek za to
Ona jest naszym najukochańszym skarbenkiem i jutro do nas przyjeżdza
Ale też mam czasem doły, dlatego meżuś zoobowiązał się zapisać do androloga...hmm chyba mu zrobie niespodziankę i zapisze go sama i dam mu w prezencie tę wizytę :p Ciekawe jaką zrobi minę jak otworzy kopercinę a tam termin wizyty ...hehe
Żeby nie było tak jak z moim - że będziesz musiała odwołać wizytę...Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
nick nieaktualnyPsotkaKotka wrote:Dziewczyny ale czy nei wprowadzacie troche stresujacej atmosfery z tym badaniem nasienia? Oczywiscie, mezczyzna powinien sie przebadac ale czy powinien to robic juz na samym poczatku, po dwoch cyklach? Czy nie warto najpier troche bezstresowo do tego podejsc? Po co sie spinac tak na starcie? Oczywiscie facet powinien wykazac gotowosc ale partner Lady taka wlasnei wykazal. CO prawda stwierdzil ze po 3 latach moze ale nie powiedzial kategorycznie nie. A jak znam zycie da sie go urobic i juz po roku smignie plemniory sprawdzic. Ale tak od razu?
że niby wszystkie jesteśmy nakręcone i nienormalne?! no jesteśmy
A, i jeszcze przyszła mi taka myśl, Lady kup mu od razu witaminki na żołnieżyki i niech łyka, nie zaszkodzą mu a w razie czemo pomogą, może i ty będziesz spokojniejsza. Mojemu kupiłam macębierze codziennie razem z tranem, wit C i D.
LaRa lubi tę wiadomość
-
Psotna a ale ja mam na myśli tylo i wyłącznie to ze takie badania podstawowe Lady i jej partnera ja uspokoją i dodadza wiary ze względu na to jak reaguje po braku ciazy po tylko dwoch M- cach ....
Nic wiecej - gdyby tak nie reagowała to powiedziałabym jej - zacznij sie marwic o badania za jakies pol roku ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 11:15
marnut lubi tę wiadomość
Lady Savage wrote:Dziewczyny dzięki, uspokajacie mnie, na dzisiejszą chwilę to poczekam, z rok, będę się pewnie załamywać, co okres, albo co test negatywny, ale macie rację poczekam do 21 listopada jak nie dostanę okresu, to zrobię drugi test ciążowy 21. A z tym nasieniem to go będę namawiać po roku. A któraś z Was ma inną macicę? bo mi ginekolog powiedziała że ja nie mam jak wszystkie kobiety, tylko jakoś inaczej wygiętą, nie do pęcherza tylko do kręgosłupa
Masz tylozgieta. Duzo kobiet takie ma, ja tez. Ponoc nogi w gorze pomagaja, ale ponoc tez jest to mit. Ja w szczesliwym cyklu napewno nog w gorze nei trzymalam
.
Nei zalamuj sie kobieto! Znajdz zajecie! Zacznij robic cos czego w ciazy sie nie da najlepiej. Wtedy za kazdym razem jak przyjdzie @ bedziesze sobie myslala, ze jeszcze ci troche wolnosci i czasu pozostalo. Dziecko to nie jest caly swiat!
-
nick nieaktualny
-
Lady, rozumiem ze masz tyłozgiecie
dajcie sobie czas na luzne działanie, np. 6 msc, jesli nadal fasola nie bedzie mozecie zaczac po mału wdrazac jakies badania, czy Ciebie czy Twojego faceta.
marissith lubi tę wiadomość
-
marnut wrote:Maniek - na badanie idzie się wtedy, kiedy trzeba. Skoro Savage ma takie halo na ciążę, że po 2 m-cach starań uważa, że "jest źle" to jej facio to chyba widzi
?
Ja bym zrobiła w takiej sytuacji wszystko, żeby uspokoić osobę, którą kocham, że wszystko jest ok i po prostu trzeba czasu, niczego więcej.
Ty tak bo jesteś kobietą myślisz ogólnie...ale spójrz na to z innej strony jeśli Lady tak zafiksowana po 2 cyklach, że już płacz i rozpacz... to się chłop przeraził że zaraz mu kobieta popadnie w paranoję z tą ciążą a on stanie się maszyną do seksu tylko żeby zrobić dziecko,no bez przesady każdy musi się oswoić z sytaucją a sprawa męskiego nasienia jest delitanta...oni nie chodzą do ginekologów nie są przyzwyczajeni do tego typu badań..Maniek