Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    hm.... z nimi jest ciężko bo faceci są beznadziejni z natury ( na takich mamy tu studnię) ale cóż..... nie wmawiaj sobie broń Boziu że to Twoja wina bez żadnych badań i na pewno nie po dwóch cyklach :P

Staram się, ale pojawiają się w głowie myśli, że coś jest ze mną nie tak, te nieregularne okresy, nie wiadomo kiedy tu owulacja ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :) Pamiętacie jeszcze choć trochę Kropkę? ...
    Wybaczcie proszę, ale niestety moja codzienność nie pozwala mi na regularne zaglądanie i podczytywanie :( Tak mocno tego żałuję, ale w pracy gonię, po pracy gonię, do domu wracam późnym wieczorem, weekendy zawsze coś, spotkania, wyjazdy, itd... Przegrywam z czasem jak nic :(

Jedynie 'w miarę' udaje mi się zaznaczać coś nie coś na wykresie..

Tak czy inaczej bardzo bardzo o Was myślę i raz na jakiś czas wchodzę chociaż na miesięczne fora by zobaczyć ile groszków nam przybyło!!! :)

My niezmiennie walczymy. Ja cały czas na hormonach tarczycowych ale pomału spada, w poniedziałek mam pobranie krwi więc zobaczymy jakie są dalsze postępy. U męża teratozoospermia więc też średnio wesoło.. Co prawda androlog bardzo rzeczowy i naprawdę mówił by się aż tak nie przejmować, że dramatu nie ma. Podpowiedział jakie dropsy mąż ma łykać + jaką dietę zastosować. I cóż, trzymamy się tego i walczymy. Na dniach owu więc kolejna szansa przed nami, ale która z nas tego nie zna :)

ŚCISKAM WAS Z CAŁEGO SERCA, NIEZMIENNIE MYŚLĘ I TRZYMAM KCIUKI :) :) :)
    Dobrego dnia wszystkim!!!

Arienna, nick nieaktualny, LaRa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, konwalianka, MANIEK, nick nieaktualny, momo1009 lubią tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Tak sobie myśle o gotowaniu i chyba plan jest na dziś taki:
    - zupa krem porowo kalafiorowa z bagietka z masłem czosnkowym
    - rosół z lanymi kluskami bo to w zapasie dla A musi byc zawsze ;)
    - gołąbki na następne 2-3 dni: tradycyjne i bezmięsne z pieczarkami i następne z kasza gryczana dla W
    - sałatka jarska
    - legumina

Jak to dzis zdziałam to nie gotuje do wtorku ;)

Tak w sumie nie umiem gotowac w małych ilościach. W sie smieje ze powinnam bar otworzyć ;)
    Taj przyjadę się poczęstować :)Mogę ?

• Arienna Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady - dziewczynom chodzi o to że o dziecko trzeba starać się we dwoje, więc jak badania- to robimy razem bo z doświadczenia wiemy że jak tą kwestię para zostawi tylko kobiecie, to najpierw ona zacznie się obwiniać a potem oboje będą obwiniać ja a bardzo często wina leży po stronie faceta.... w waszym przypadku nie ma co mówić o winie bo to za wcześnie.... w każdym razie spokojnie, bo tylko spokój może nas uratować :P

cześć Kropeczko :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 10:45

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że nie masz wpływu na decyzje swojego facia. Twierdzę tylko, że jego podejście do tematu jest dziecinne i egoistyczne, gdyż zdając sobie sprawę co się z Tobą dzieje i jak bardzo pragniesz dziecka widzi problem w zbadaniu nasienia, co nie jest dal niego ani bolesne ani kosztowne a może zaoszczędzić Ci wielu lat bólu, dołów i (skrajnie) depresji. A skoro tak emocjonalnie podchodzisz do tematu, to raczej taka droga przed Tobą.

Lena83, LaRa, konwalianka, nick nieaktualny, momo1009 lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No przecież go nie zmuszę, nie zawiozę pod laboratorium, nie zmuszę go do masturbacji i oddania nasienia, to było by niedojrzałe zachowanie, tylko dziecinne,

Dziecko ma sie razem .... Do tego tanga trzeba dwojga...
    Skoro On juz teraz podchodzi do tego w ten sposob to jak juz bwdzie dziecko to powie Ci ze wychowanie to Twoja sprawa i On to sie włączy dopiero jak Ty nie dasz rady ...
    To czy Wy chcecie dziecko czy tylko Ty skoro On ma takie podejscie a On tylko godzi sie na to bo Ty chcesz ....

nick nieaktualny, LaRa, konwalianka lubią tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Arienko, ale fajnie choć na chwilkę z Wami się przywitać :) Wykradam chwilę mojej pracy i zaglądam w Wasze wykresy, gorący teraz widzę okres, niech się dzieje....!
    Arienna wrote:
    Lady - dziewczynom chodzi o to że o dziecko trzeba starać się we dwoje, więc jak badania- to robimy razem bo z doświadczenia wiemy że jak tą kwestię para zostawi tylko kobiecie, to najpierw ona zacznie się obwiniać a potem oboje będą obwiniać ja a bardzo często wina leży po stronie faceta.... w waszym przypadku nie ma co mówić o winie bo to za wcześnie.... w każdym razie spokojnie, bo tylko spokój może nas uratować :P

cześć Kropeczko :*

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Lena83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady i nie mysl ze my turaj próbujemy cokolwiek Ci wmówić.
    Nie znamy Was i tylko wnioskujemy po jednym Twoim zdaniu ze cos jest nie hallo ....
    To Twoje zycie i Twoja sprawa....

Jedyne czego mozesz byc pewna to to ze szczerze tu zawsze sie mowi co sie mysli i tyle dla Twojego dobra.
    Drugie czego mozna byc pewnym to to ze uzyskasz tu maaaaase wsparcia.

nick nieaktualny, LaRa lubią tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile nas jest tu, tylko na tym wątku z "męskim problemem"? 3-4 na 15? Czy więcej? Gdybyście się nie podiagnozowali to dalej można by łykać ziółka i wykresy prowadzić sobie a muzom :/...

momo1009 lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Dziecko ma sie razem .... Do tego tanga trzeba dwojga...
    Skoro On juz teraz podchodzi do tego w ten sposob to jak juz bwdzie dziecko to powie Ci ze wychowanie to Twoja sprawa i On to sie włączy dopiero jak Ty nie dasz rady ...
    To czy Wy chcecie dziecko czy tylko Ty skoro On ma takie podejscie a On tylko godzi sie na to bo Ty chcesz ....

Chce, wiem to, jego zachowania codziennie, ostatnio jak brakło mi testów owulacyjnych, to pojechał i kupił 30 szt XD się tak z niego śmiałam, jest czuły i opiekuńczy, jak wraca z pracy, to całuje mnie potem głaszcze brzuchol i się pyta czy zuziu jesteś tam XD bo on chce Zuzię, ja tam Nikodema bym wolała. No aż mi sie znowu zapłakało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 10:51

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj kropka! gdzie byłaś jak Cię nie było? ;)

Kropka_1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropuś pamiętamy, pamiętamy.....:)

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut no ja jeszcze ze 3-4 miesiace i wpadłabym w depresje ...
    I nie mowie tego na wyrost ani troche ....

Przeciez moglam na uszach stawac i pewnie bym za chwile stanęła i nic by to nie dalo ....
    A bylaby taka flustracja ze chyba trudniej bym sie z niej podnosiła niz twraz kiedy wiem co jest ...:

• LaRa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Kropko :*

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Chce, wiem to, jego zachowania codziennie, ostatnio jak brakło mi testów owulacyjnych, to pojechał i kupił 30 szt XD się tak z niego śmiałam, jest czuły i opiekuńczy, jak wraca z pracy, to całuje mnie potem głaszcze brzuchol i się pyta czy zuziu jesteś tam XD bo on chce Zuzię, ja tam Nikodema bym wolała. No aż mi sie znowu zapłakało.

Dziewczyny, mamy przypadek beznadziejny :D. Troskliwy - bo testy owulacyjne kupuje, ale przyjąć do wiadomości, że problem może leżeć po jego stronie i jednym głupim badaniem może zaoszczędzić swojej partnerce lata łez i depresji to już nie chce :D. I wg Savage to jest ok :D. Albo ja upadłam na głowę albo świat oszalał :/.

LaRa, Lena83, nick nieaktualny, ara lubią tę wiadomość

• Kropka_1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, witaj w tym wątku :) Powiem tak: kobieto, dobrze trafiłaś.

Tu JEST MOOOOOOOOOOOOOOOC :) :) :) :)

Choć ja niestety nie jestem w stanie tu często bywać ale ta CAŁA FERAJNA WSPANIAŁYCH I SILNYCH KOBIET jestem przekonana, że da Tobie wiele, czego będziesz w danym momencie potrzebować.
    Tak po ludzku.
    Tak po kobiecemu.
    Bo kobieta kobietę zrozumie.

LaRa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, momo1009 lubią tę wiadomość

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Lena83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

No to jak chce to pora na dorośniecie i odpowiedzialnosc ....
    Bo to przy dzieciach cecha ktora bardzo sie przydaje ;)

ara, nick nieaktualny, LaRa, momo1009 lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj kropuś!

Lena, przygarnij mnie..bosz..jakie pyszności..

oj ja myślę, że z męskim problemem jest nas tu więcej.. mój mąż też miał kiepskie wyniki, ale udało się po zastosowaniu suplementów (nie był to aż tak skrajny przypadek, jak np. u Ani)

nick nieaktualny, Kropka_1, momo1009 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, usiądź ze swoim "faciem", powiedz mu co Cie boli, jak Cie to stresuje ze nic nie wychodzi i zaproponuj mu ze pojdziecie sie zbadac razem.
    Inaczej doprowadzisz sie do obłędu, bo przypadek rzeczywiście skrajny :/

ara, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku Kochane, ja tu piszę posta, scrolluję do góry a tu tyle Was reaguje :) :) :) Ciepło na sercu i żal, że zaraz będę lecieć na jakiś mitung zmuszona Was zostawić...

Gdzie ja byłam.. gdzie ja jestem ;) Generalnie z biura wychodzę ok. 18 i jadę dalej.. uczyć ludzi :) To już tak od studiów zostało i jakoś nie mogę się z tego wyrwać bo nie chcą mnie puścić. To sprawia, że np.: wczoraj wróciłam do domu po 21.00.. Wiadomo, w domu czekają jakieś obowiązki, nie wiadomo kiedy robi się 1.00 w nocy i tak w kółko. Weekendy to naprawdę ciągle jakieś imprezy, urodziny, chrzciny, rocznice - końca nie ma. Więc generalnie wiemy, że potrzebujemy porządnego odpoczynku :)

Czas Świąt nie wygląda najgorzej, fajnie się w tym roku układa więc na pewno upoluję jakiś dzień na kokoszenie się w łóżku do południa, a co ;)

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

‹‹ 2907 2908 2909 2910 2911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ