X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    hm.... z nimi jest ciężko bo faceci są beznadziejni z natury ( na takich mamy tu studnię) ale cóż..... nie wmawiaj sobie broń Boziu że to Twoja wina bez żadnych badań i na pewno nie po dwóch cyklach :P

Staram się, ale pojawiają się w głowie myśli, że coś jest ze mną nie tak, te nieregularne okresy, nie wiadomo kiedy tu owulacja ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :) Pamiętacie jeszcze choć trochę Kropkę? ...
    Wybaczcie proszę, ale niestety moja codzienność nie pozwala mi na regularne zaglądanie i podczytywanie :( Tak mocno tego żałuję, ale w pracy gonię, po pracy gonię, do domu wracam późnym wieczorem, weekendy zawsze coś, spotkania, wyjazdy, itd... Przegrywam z czasem jak nic :(

Jedynie 'w miarę' udaje mi się zaznaczać coś nie coś na wykresie..

Tak czy inaczej bardzo bardzo o Was myślę i raz na jakiś czas wchodzę chociaż na miesięczne fora by zobaczyć ile groszków nam przybyło!!! :)

My niezmiennie walczymy. Ja cały czas na hormonach tarczycowych ale pomału spada, w poniedziałek mam pobranie krwi więc zobaczymy jakie są dalsze postępy. U męża teratozoospermia więc też średnio wesoło.. Co prawda androlog bardzo rzeczowy i naprawdę mówił by się aż tak nie przejmować, że dramatu nie ma. Podpowiedział jakie dropsy mąż ma łykać + jaką dietę zastosować. I cóż, trzymamy się tego i walczymy. Na dniach owu więc kolejna szansa przed nami, ale która z nas tego nie zna :)

ŚCISKAM WAS Z CAŁEGO SERCA, NIEZMIENNIE MYŚLĘ I TRZYMAM KCIUKI :) :) :)
    Dobrego dnia wszystkim!!!

Arienna, marnut, LaRa, Misi@, Malenq, konwalianka, MANIEK, marissith, momo1009 lubią tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Tak sobie myśle o gotowaniu i chyba plan jest na dziś taki:
    - zupa krem porowo kalafiorowa z bagietka z masłem czosnkowym
    - rosół z lanymi kluskami bo to w zapasie dla A musi byc zawsze ;)
    - gołąbki na następne 2-3 dni: tradycyjne i bezmięsne z pieczarkami i następne z kasza gryczana dla W
    - sałatka jarska
    - legumina

Jak to dzis zdziałam to nie gotuje do wtorku ;)

Tak w sumie nie umiem gotowac w małych ilościach. W sie smieje ze powinnam bar otworzyć ;)
    Taj przyjadę się poczęstować :)Mogę ?

• Arienna Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady - dziewczynom chodzi o to że o dziecko trzeba starać się we dwoje, więc jak badania- to robimy razem bo z doświadczenia wiemy że jak tą kwestię para zostawi tylko kobiecie, to najpierw ona zacznie się obwiniać a potem oboje będą obwiniać ja a bardzo często wina leży po stronie faceta.... w waszym przypadku nie ma co mówić o winie bo to za wcześnie.... w każdym razie spokojnie, bo tylko spokój może nas uratować :P

cześć Kropeczko :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 10:45

marnut lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że nie masz wpływu na decyzje swojego facia. Twierdzę tylko, że jego podejście do tematu jest dziecinne i egoistyczne, gdyż zdając sobie sprawę co się z Tobą dzieje i jak bardzo pragniesz dziecka widzi problem w zbadaniu nasienia, co nie jest dal niego ani bolesne ani kosztowne a może zaoszczędzić Ci wielu lat bólu, dołów i (skrajnie) depresji. A skoro tak emocjonalnie podchodzisz do tematu, to raczej taka droga przed Tobą.

Lena83, LaRa, konwalianka, Mona_M, momo1009 lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No przecież go nie zmuszę, nie zawiozę pod laboratorium, nie zmuszę go do masturbacji i oddania nasienia, to było by niedojrzałe zachowanie, tylko dziecinne,

Dziecko ma sie razem .... Do tego tanga trzeba dwojga...
    Skoro On juz teraz podchodzi do tego w ten sposob to jak juz bwdzie dziecko to powie Ci ze wychowanie to Twoja sprawa i On to sie włączy dopiero jak Ty nie dasz rady ...
    To czy Wy chcecie dziecko czy tylko Ty skoro On ma takie podejscie a On tylko godzi sie na to bo Ty chcesz ....

marnut, LaRa, konwalianka lubią tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Arienko, ale fajnie choć na chwilkę z Wami się przywitać :) Wykradam chwilę mojej pracy i zaglądam w Wasze wykresy, gorący teraz widzę okres, niech się dzieje....!
    Arienna wrote:
    Lady - dziewczynom chodzi o to że o dziecko trzeba starać się we dwoje, więc jak badania- to robimy razem bo z doświadczenia wiemy że jak tą kwestię para zostawi tylko kobiecie, to najpierw ona zacznie się obwiniać a potem oboje będą obwiniać ja a bardzo często wina leży po stronie faceta.... w waszym przypadku nie ma co mówić o winie bo to za wcześnie.... w każdym razie spokojnie, bo tylko spokój może nas uratować :P

cześć Kropeczko :*

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Lena83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady i nie mysl ze my turaj próbujemy cokolwiek Ci wmówić.
    Nie znamy Was i tylko wnioskujemy po jednym Twoim zdaniu ze cos jest nie hallo ....
    To Twoje zycie i Twoja sprawa....

Jedyne czego mozesz byc pewna to to ze szczerze tu zawsze sie mowi co sie mysli i tyle dla Twojego dobra.
    Drugie czego mozna byc pewnym to to ze uzyskasz tu maaaaase wsparcia.

marnut, LaRa lubią tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile nas jest tu, tylko na tym wątku z "męskim problemem"? 3-4 na 15? Czy więcej? Gdybyście się nie podiagnozowali to dalej można by łykać ziółka i wykresy prowadzić sobie a muzom :/...

momo1009 lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Dziecko ma sie razem .... Do tego tanga trzeba dwojga...
    Skoro On juz teraz podchodzi do tego w ten sposob to jak juz bwdzie dziecko to powie Ci ze wychowanie to Twoja sprawa i On to sie włączy dopiero jak Ty nie dasz rady ...
    To czy Wy chcecie dziecko czy tylko Ty skoro On ma takie podejscie a On tylko godzi sie na to bo Ty chcesz ....

Chce, wiem to, jego zachowania codziennie, ostatnio jak brakło mi testów owulacyjnych, to pojechał i kupił 30 szt XD się tak z niego śmiałam, jest czuły i opiekuńczy, jak wraca z pracy, to całuje mnie potem głaszcze brzuchol i się pyta czy zuziu jesteś tam XD bo on chce Zuzię, ja tam Nikodema bym wolała. No aż mi sie znowu zapłakało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 10:51

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj kropka! gdzie byłaś jak Cię nie było? ;)

Kropka_1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropuś pamiętamy, pamiętamy.....:)

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut no ja jeszcze ze 3-4 miesiace i wpadłabym w depresje ...
    I nie mowie tego na wyrost ani troche ....

Przeciez moglam na uszach stawac i pewnie bym za chwile stanęła i nic by to nie dalo ....
    A bylaby taka flustracja ze chyba trudniej bym sie z niej podnosiła niz twraz kiedy wiem co jest ...:

• LaRa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Kropko :*

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Chce, wiem to, jego zachowania codziennie, ostatnio jak brakło mi testów owulacyjnych, to pojechał i kupił 30 szt XD się tak z niego śmiałam, jest czuły i opiekuńczy, jak wraca z pracy, to całuje mnie potem głaszcze brzuchol i się pyta czy zuziu jesteś tam XD bo on chce Zuzię, ja tam Nikodema bym wolała. No aż mi sie znowu zapłakało.

Dziewczyny, mamy przypadek beznadziejny :D. Troskliwy - bo testy owulacyjne kupuje, ale przyjąć do wiadomości, że problem może leżeć po jego stronie i jednym głupim badaniem może zaoszczędzić swojej partnerce lata łez i depresji to już nie chce :D. I wg Savage to jest ok :D. Albo ja upadłam na głowę albo świat oszalał :/.

LaRa, Lena83, Malenq, ara lubią tę wiadomość

• Kropka_1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, witaj w tym wątku :) Powiem tak: kobieto, dobrze trafiłaś.

Tu JEST MOOOOOOOOOOOOOOOC :) :) :) :)

Choć ja niestety nie jestem w stanie tu często bywać ale ta CAŁA FERAJNA WSPANIAŁYCH I SILNYCH KOBIET jestem przekonana, że da Tobie wiele, czego będziesz w danym momencie potrzebować.
    Tak po ludzku.
    Tak po kobiecemu.
    Bo kobieta kobietę zrozumie.

LaRa, Malenq, marnut, Misi@, marissith, momo1009 lubią tę wiadomość

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Lena83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

No to jak chce to pora na dorośniecie i odpowiedzialnosc ....
    Bo to przy dzieciach cecha ktora bardzo sie przydaje ;)

ara, marnut, LaRa, momo1009 lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj kropuś!

Lena, przygarnij mnie..bosz..jakie pyszności..

oj ja myślę, że z męskim problemem jest nas tu więcej.. mój mąż też miał kiepskie wyniki, ale udało się po zastosowaniu suplementów (nie był to aż tak skrajny przypadek, jak np. u Ani)

marnut, Kropka_1, momo1009 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, usiądź ze swoim "faciem", powiedz mu co Cie boli, jak Cie to stresuje ze nic nie wychodzi i zaproponuj mu ze pojdziecie sie zbadac razem.
    Inaczej doprowadzisz sie do obłędu, bo przypadek rzeczywiście skrajny :/

ara, marnut lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku Kochane, ja tu piszę posta, scrolluję do góry a tu tyle Was reaguje :) :) :) Ciepło na sercu i żal, że zaraz będę lecieć na jakiś mitung zmuszona Was zostawić...

Gdzie ja byłam.. gdzie ja jestem ;) Generalnie z biura wychodzę ok. 18 i jadę dalej.. uczyć ludzi :) To już tak od studiów zostało i jakoś nie mogę się z tego wyrwać bo nie chcą mnie puścić. To sprawia, że np.: wczoraj wróciłam do domu po 21.00.. Wiadomo, w domu czekają jakieś obowiązki, nie wiadomo kiedy robi się 1.00 w nocy i tak w kółko. Weekendy to naprawdę ciągle jakieś imprezy, urodziny, chrzciny, rocznice - końca nie ma. Więc generalnie wiemy, że potrzebujemy porządnego odpoczynku :)

Czas Świąt nie wygląda najgorzej, fajnie się w tym roku układa więc na pewno upoluję jakiś dzień na kokoszenie się w łóżku do południa, a co ;)

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

‹‹ 2907 2908 2909 2910 2911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ