My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Arienna wrote:hm.... z nimi jest ciężko bo faceci są beznadziejni z natury ( na takich mamy tu studnię) ale cóż..... nie wmawiaj sobie broń Boziu że to Twoja wina bez żadnych badań i na pewno nie po dwóch cyklach
Staram się, ale pojawiają się w głowie myśli, że coś jest ze mną nie tak, te nieregularne okresy, nie wiadomo kiedy tu owulacja ;/ -
Hej Dziewczynki
Pamiętacie jeszcze choć trochę Kropkę? ...
Wybaczcie proszę, ale niestety moja codzienność nie pozwala mi na regularne zaglądanie i podczytywanieTak mocno tego żałuję, ale w pracy gonię, po pracy gonię, do domu wracam późnym wieczorem, weekendy zawsze coś, spotkania, wyjazdy, itd... Przegrywam z czasem jak nic
Jedynie 'w miarę' udaje mi się zaznaczać coś nie coś na wykresie..
Tak czy inaczej bardzo bardzo o Was myślę i raz na jakiś czas wchodzę chociaż na miesięczne fora by zobaczyć ile groszków nam przybyło!!!
My niezmiennie walczymy. Ja cały czas na hormonach tarczycowych ale pomału spada, w poniedziałek mam pobranie krwi więc zobaczymy jakie są dalsze postępy. U męża teratozoospermia więc też średnio wesoło.. Co prawda androlog bardzo rzeczowy i naprawdę mówił by się aż tak nie przejmować, że dramatu nie ma. Podpowiedział jakie dropsy mąż ma łykać + jaką dietę zastosować. I cóż, trzymamy się tego i walczymy. Na dniach owu więc kolejna szansa przed nami, ale która z nas tego nie zna
ŚCISKAM WAS Z CAŁEGO SERCA, NIEZMIENNIE MYŚLĘ I TRZYMAM KCIUKI
Dobrego dnia wszystkim!!!Arienna, marnut, LaRa, Misi@, Malenq, konwalianka, MANIEK, marissith, momo1009 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLena83 wrote:Tak sobie myśle o gotowaniu i chyba plan jest na dziś taki:
- zupa krem porowo kalafiorowa z bagietka z masłem czosnkowym
- rosół z lanymi kluskami bo to w zapasie dla A musi byc zawsze
- gołąbki na następne 2-3 dni: tradycyjne i bezmięsne z pieczarkami i następne z kasza gryczana dla W
- sałatka jarska
- legumina
Jak to dzis zdziałam to nie gotuje do wtorku
Tak w sumie nie umiem gotowac w małych ilościach. W sie smieje ze powinnam bar otworzyć -
Lady - dziewczynom chodzi o to że o dziecko trzeba starać się we dwoje, więc jak badania- to robimy razem bo z doświadczenia wiemy że jak tą kwestię para zostawi tylko kobiecie, to najpierw ona zacznie się obwiniać a potem oboje będą obwiniać ja a bardzo często wina leży po stronie faceta.... w waszym przypadku nie ma co mówić o winie bo to za wcześnie.... w każdym razie spokojnie, bo tylko spokój może nas uratować
cześć Kropeczko :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 10:45
marnut lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOczywiście, że nie masz wpływu na decyzje swojego facia. Twierdzę tylko, że jego podejście do tematu jest dziecinne i egoistyczne, gdyż zdając sobie sprawę co się z Tobą dzieje i jak bardzo pragniesz dziecka widzi problem w zbadaniu nasienia, co nie jest dal niego ani bolesne ani kosztowne a może zaoszczędzić Ci wielu lat bólu, dołów i (skrajnie) depresji. A skoro tak emocjonalnie podchodzisz do tematu, to raczej taka droga przed Tobą.
Lena83, LaRa, konwalianka, Mona_M, momo1009 lubią tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:No przecież go nie zmuszę, nie zawiozę pod laboratorium, nie zmuszę go do masturbacji i oddania nasienia, to było by niedojrzałe zachowanie, tylko dziecinne,
Dziecko ma sie razem .... Do tego tanga trzeba dwojga...
Skoro On juz teraz podchodzi do tego w ten sposob to jak juz bwdzie dziecko to powie Ci ze wychowanie to Twoja sprawa i On to sie włączy dopiero jak Ty nie dasz rady ...
To czy Wy chcecie dziecko czy tylko Ty skoro On ma takie podejscie a On tylko godzi sie na to bo Ty chcesz ....marnut, LaRa, konwalianka lubią tę wiadomość
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
Cześć Arienko, ale fajnie choć na chwilkę z Wami się przywitać
Wykradam chwilę mojej pracy i zaglądam w Wasze wykresy, gorący teraz widzę okres, niech się dzieje....!
Arienna wrote:Lady - dziewczynom chodzi o to że o dziecko trzeba starać się we dwoje, więc jak badania- to robimy razem bo z doświadczenia wiemy że jak tą kwestię para zostawi tylko kobiecie, to najpierw ona zacznie się obwiniać a potem oboje będą obwiniać ja a bardzo często wina leży po stronie faceta.... w waszym przypadku nie ma co mówić o winie bo to za wcześnie.... w każdym razie spokojnie, bo tylko spokój może nas uratować
cześć Kropeczko :* -
Lady i nie mysl ze my turaj próbujemy cokolwiek Ci wmówić.
Nie znamy Was i tylko wnioskujemy po jednym Twoim zdaniu ze cos jest nie hallo ....
To Twoje zycie i Twoja sprawa....
Jedyne czego mozesz byc pewna to to ze szczerze tu zawsze sie mowi co sie mysli i tyle dla Twojego dobra.
Drugie czego mozna byc pewnym to to ze uzyskasz tu maaaaase wsparcia.marnut, LaRa lubią tę wiadomość
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
nick nieaktualny
-
Lena83 wrote:Dziecko ma sie razem .... Do tego tanga trzeba dwojga...
Skoro On juz teraz podchodzi do tego w ten sposob to jak juz bwdzie dziecko to powie Ci ze wychowanie to Twoja sprawa i On to sie włączy dopiero jak Ty nie dasz rady ...
To czy Wy chcecie dziecko czy tylko Ty skoro On ma takie podejscie a On tylko godzi sie na to bo Ty chcesz ....
Chce, wiem to, jego zachowania codziennie, ostatnio jak brakło mi testów owulacyjnych, to pojechał i kupił 30 sztsię tak z niego śmiałam, jest czuły i opiekuńczy, jak wraca z pracy, to całuje mnie potem głaszcze brzuchol i się pyta czy zuziu jesteś tam
bo on chce Zuzię, ja tam Nikodema bym wolała. No aż mi sie znowu zapłakało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 10:51
-
nick nieaktualny
-
Marnut no ja jeszcze ze 3-4 miesiace i wpadłabym w depresje ...
I nie mowie tego na wyrost ani troche ....
Przeciez moglam na uszach stawac i pewnie bym za chwile stanęła i nic by to nie dalo ....
A bylaby taka flustracja ze chyba trudniej bym sie z niej podnosiła niz twraz kiedy wiem co jest ...:Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Chce, wiem to, jego zachowania codziennie, ostatnio jak brakło mi testów owulacyjnych, to pojechał i kupił 30 szt
się tak z niego śmiałam, jest czuły i opiekuńczy, jak wraca z pracy, to całuje mnie potem głaszcze brzuchol i się pyta czy zuziu jesteś tam
Dziewczyny, mamy przypadek beznadziejny. Troskliwy - bo testy owulacyjne kupuje, ale przyjąć do wiadomości, że problem może leżeć po jego stronie i jednym głupim badaniem może zaoszczędzić swojej partnerce lata łez i depresji to już nie chce
. I wg Savage to jest ok
. Albo ja upadłam na głowę albo świat oszalał
.
LaRa, Lena83, Malenq, ara lubią tę wiadomość
-
Lady, witaj w tym wątku
Powiem tak: kobieto, dobrze trafiłaś.
Tu JEST MOOOOOOOOOOOOOOOC
Choć ja niestety nie jestem w stanie tu często bywać ale ta CAŁA FERAJNA WSPANIAŁYCH I SILNYCH KOBIET jestem przekonana, że da Tobie wiele, czego będziesz w danym momencie potrzebować.
Tak po ludzku.
Tak po kobiecemu.
Bo kobieta kobietę zrozumie.LaRa, Malenq, marnut, Misi@, marissith, momo1009 lubią tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Chce, wiem to, jego zachowania codziennie, ostatnio jak brakło mi testów owulacyjnych, to pojechał i kupił 30 szt
się tak z niego śmiałam, jest czuły i opiekuńczy, jak wraca z pracy, to całuje mnie potem głaszcze brzuchol i się pyta czy zuziu jesteś tam
No to jak chce to pora na dorośniecie i odpowiedzialnosc ....
Bo to przy dzieciach cecha ktora bardzo sie przydajeara, marnut, LaRa, momo1009 lubią tę wiadomość
witaj kropuś!
Lena, przygarnij mnie..bosz..jakie pyszności..
oj ja myślę, że z męskim problemem jest nas tu więcej.. mój mąż też miał kiepskie wyniki, ale udało się po zastosowaniu suplementów (nie był to aż tak skrajny przypadek, jak np. u Ani)marnut, Kropka_1, momo1009 lubią tę wiadomość
-
Lady, usiądź ze swoim "faciem", powiedz mu co Cie boli, jak Cie to stresuje ze nic nie wychodzi i zaproponuj mu ze pojdziecie sie zbadac razem.
Inaczej doprowadzisz sie do obłędu, bo przypadek rzeczywiście skrajny
ara, marnut lubią tę wiadomość
-
Ojejku Kochane, ja tu piszę posta, scrolluję do góry a tu tyle Was reaguje
Ciepło na sercu i żal, że zaraz będę lecieć na jakiś mitung zmuszona Was zostawić...
Gdzie ja byłam.. gdzie ja jestemGeneralnie z biura wychodzę ok. 18 i jadę dalej.. uczyć ludzi
To już tak od studiów zostało i jakoś nie mogę się z tego wyrwać bo nie chcą mnie puścić. To sprawia, że np.: wczoraj wróciłam do domu po 21.00.. Wiadomo, w domu czekają jakieś obowiązki, nie wiadomo kiedy robi się 1.00 w nocy i tak w kółko. Weekendy to naprawdę ciągle jakieś imprezy, urodziny, chrzciny, rocznice - końca nie ma. Więc generalnie wiemy, że potrzebujemy porządnego odpoczynku
Czas Świąt nie wygląda najgorzej, fajnie się w tym roku układa więc na pewno upoluję jakiś dzień na kokoszenie się w łóżku do południa, a co