X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Lady - tez kiedys myslalam jak Ty .....

i jak sobie poradziłaś ?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    i jak sobie poradziłaś ?

Nie poradziłam ;)
    Życie sobie poradziło ze zmiana mojego myslenia (pamiętnik w podpisie) czego Tobie nie zycze.

Jednak moze zrobicie np badania nasienia meza zeby sie uspokoić ?
    Mysle ze taki dobry wynik dobrze wpłynie na Twoja psychikę :)
    Bo mniemam ze Ty do lekarza chodzisz.

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Prowadzę, ale nie wiem jak go udostępnić

Pod wykresem jest napis udostępni wykres i potem udostępni wszystkim - bedzie widoczny po kliknięciu w Twoj profil ;)

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki..

synek już w przedszkolu, ja pije kawusię.. zaczytałam się, aby dojść do sedna..oczekiwania..

Anuśka, to może byc za wcześnie.. podjedz po wyniki, a test i tak zrób jutro.. jak mówiłam, mnie 6dp spadku wyszło zaledwie 27 - to niewiele.. ogólnie to był 13dpo.. tulę i dalej trzymam kciuki!

Marnut - teraz juz nie będę powściągliwa! ja widzę kreskę i nic tego nie zmieni..i nie wmówisz, ze 3 testy były wadliwe..

Misi@ śliczny cytat, ja akurat nie lubiłam Alicji..znaczy obejrzałam ją, będąc małą dziewczynką i nie wszystko było dla mnie zrozumiałe.. muszę sobie odświeżyć..

witam nową koleżankę - Lady.. ja o pierwsze dziecko nie starałam się nic.. o obecną ciążę 12 cykli.. nie ma co się podłamywać, załamywać i rozpaczać, zwłaszcza, gdy pragnienie jest olbrzymie, a takie jest z tego co napisałaś.. powodzenia życzę

Ania - oszalałaś kobieto tyle pracować! odpocznij wreszcie!

Lena - nadal trzymam kciuki za Wasze badania..mogą się okazać złe, albo bardzo złe..ale dopóki ich nie skonsultujecie z lekarzem - nie nakręcaj się skarbie, nie czytaj - jak wiesz, to nie pomaga.. no i zdrowia!

Nieukowa - trzymaj się! zdrówka

LaRa faktycznie już niemal połóweczka, wow, ale to leci..

co ja jeszcze chciałam... nie pamiętam.. ide do prasowania.. moje łóżko zawalone już potrzebnymi rzeczami na wyjazd.. powoli się nie mieści.. gdzie ja to spakuję ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 10:10

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myśle o gotowaniu i chyba plan jest na dziś taki:
    - zupa krem porowo kalafiorowa z bagietka z masłem czosnkowym
    - rosół z lanymi kluskami bo to w zapasie dla A musi byc zawsze ;)
    - gołąbki na następne 2-3 dni: tradycyjne i bezmięsne z pieczarkami i następne z kasza gryczana dla W
    - sałatka jarska
    - legumina

Jak to dzis zdziałam to nie gotuje do wtorku ;)

Tak w sumie nie umiem gotowac w małych ilościach. W sie smieje ze powinnam bar otworzyć ;)

Malenq, LaRa, Misi@, momo1009 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Pod wykresem jest napis udostępni wykres i potem udostępni wszystkim - bedzie widoczny po kliknięciu w Twoj profil ;)
    dziękuje :) już :)

Lena83 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa Maniek - faktycznie gówniany tydzień :)

Blondik - śliczności do zacałowania :)

MANIEK lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka - nie nakręcam sie. Nie czytam i nie gdybam ;)
    Nigdy nie byłam tak spokojna jak teraz. Nie o rezultat bo nie wiem co nam zycie przyniesie.
    Nie wiem skad ten spokoj - moze z uświadomienia sobie ze glowa muru nie przebije ;)
    I nie wiem skad we mnie sie zrodziły takie pokłady cierpliwosci skoro nie miałam jej jeszcze niedawno do kilku dni następnego cyklu ;)
    Oczywiscie - zdarzają mi sie mokre oczy na widok niemowlaka w TV ale to chyba normalna reakcja i daje sobie do niej prawo. To tylko fal uczuc ktore za chwile mijają.

A tak BTW - W mi zamówił cały zestaw do rysowania - ołówki, pastele i kredki akwarelowe.
    Bede znów rysowac - nie moge sie doczekac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 10:15

konwalianka, Misi@, marissith, Blondik lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    dziękuje :) już :)
    i co widać mój wykres, bo ja go nie widzę

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż Savage, ja zawsze polecam stawianie sobie odległych celów - tak jest łatwiej niż żyć od okresu do okresu :/. I jeszcze twierdzić, że jest źle bo to już drugi cykl starań O.o. Kroczysz prostą drogą do psychiatryka.
    Na Twoim miejscu zrobiłabym badania dla samej siebie w 3dc:
    progesteron,
    estradiol,
    tsh z ft3 i ft4
    prolaktyna z obciążeniem
    i 8dni po owulacji progesteron.
    badania nasienia męża.

Jeśli wszystko będzie ok, nie ma co mieszać. Jak masz jakieś wątpliwości typu długie cykle, brak śluzu, PCO, cykle bezowulacyjne, to tu dziewczyny chętnie pomogą w doborze ziół dostępnych bez recepty lub napiszą jakie leki biorą, żebyś wiedziała o czym z lekarzem rozmawiać.

A później nic tylko wyznaczyć sobie jakąś dość odległą datę - czerwiec czy grudzień 2015 na zajście w ciążę. W tym czasie ustanowić sobie jakiś inny cel: schudnąć kolejne 10kg, nauczyć się języka mandaryńskiego, iść na kurs fryzjerstwa, cokolwiek - bo jak się nie myśli obsesyjnie o ciąży to łatwiej w nią zajść.

Powodzenia.

Malenq, Lena83, konwalianka, ara, marissith, momo1009 lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady widać trzeba kliknąć na Twoja nazwę z boku postu a potem w tabeli na tak przy zdaniu o wykresie

• Arienna Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( brzuch mnie boli, cycki mnie bolą a okresu nie ma :( wał jak hooj

tak tak maruda mi się włączyła .... w sobotę jedziemy na 50tkę do wujka nie chce mi się jak nie wiem co, takie spędy rodzinne jakoś mi nie pasują

Lady- Ty się dziołcha nie martw bo tak jak dziewczyny piszą to dopiero początek, zróbcie wszystkie badania żebyście za wczas wiedzieli czy staracie się z problemami czy bez i heja dawaj.... lekarze póki co nie będą chcieli robić badań bo stwierdzą że tak z pół roku trzeba by było się postarać a potem można zacząć badania, bzdura... lepiej wiedzieć na czym się stoi od razu, jak macie możliwość poróbcie badania nawet prywatnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 10:30

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    nie myśli obsesyjnie o ciąży to łatwiej w nią zajść..

wszyscy mi to mówią, ale ja nie potrafię inaczej to silniejsze ode mnie, Haftuję i to dużo, uwielbiam to robić, odstresowuje mnie to, kupowanie niteczek, kanwy, materiału wybór wzoru i koncowy efekt, ale ostatnio nawet na tym się skupić nie mogę. Nie wiem co się ze mną dzieje :(
    A mój facio się nie zgodzi na badania, powiedział że pójdzie jak nam po 3 latach nie wyjdzie,
    i nie jest moim mężem :P nie chcemy ślubu.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena i bardzo dobrze! pochwa się później swoimi dziełami :)

Marnut dobrze prawi, polać jej..soczkiem:P

Lady, to ja bym porozmawiała z nim.. sory, ale co to za facet, który nie wesprze Cię w tym oczekiwaniu..nie kumam..albo oboje chcecie dziecka albo nie.. kobieta może lecieć, badać się a facet nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 10:28

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    :( brzuch mnie boli, cycki mnie bolą a okresu nie ma :( wał jak hooj

tak tak maruda mi się włączyła .... w sobotę jedziemy na 50tkę do wujka nie chce mi się jak nie wiem co, takie spędy rodzinne jakoś mi nie pasują

Mnie też maruda się włączyła jeszcze widzę że na dodatek jestem instrumentem i co niektórym gram na nerwy już na forum, xD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A mój facio się nie zgodzi na badania, powiedział że pójdzie jak nam po 3 latach nie wyjdzie,
    Twój "facio" to faktycznie "facio", bo trudno taki podejście nazwać dojrzałym zachowaniem :/. Możecie być 3 lata w plecy, ale skoro się na to godzisz - Twoja sprawa.
    Skoro haftowanie Cię nie wciąga na tyle, żeby oderwać myśli - szukaj innego zajęcia i innego "celu zastępczego".

ara, momo1009 lubią tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    .
    hm.... z nimi jest ciężko bo faceci są beznadziejni z natury ( na takich mamy tu studnię) ale cóż..... nie wmawiaj sobie broń Boziu że to Twoja wina bez żadnych badań i na pewno nie po dwóch cyklach :P

LaRa lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż ja rozumiem ze dla faceta to ciężkie ....
    Ja rozumiem żeby dać mu chwile czasu ....

Ale takiego podejścia to ja nie rozumiem ....
    To czysty egoizm ...

marnut, LaRa, ara lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnutku - kiedy Ty masz termin @ ???

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Twój "facio" to faktycznie "facio", bo trudno taki podejście nazwać dojrzałym zachowaniem :/. Możecie być 3 lata w plecy, ale skoro się na to godzisz - Twoja sprawa.
    Skoro haftowanie Cię nie wciąga na tyle, żeby oderwać myśli - szukaj innego zajęcia i innego "celu zastępczego".

No przecież go nie zmuszę, nie zawiozę pod laboratorium, nie zmuszę go do masturbacji i oddania nasienia, to było by niedojrzałe zachowanie, tylko dziecinne,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 2906 2907 2908 2909 2910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ