X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • ara Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ słońce speszial 4u
    iw748_slonce.jpg

edit: no dobra inne też mogą się poopalać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 11:32

marnut, Misi@, marissith, Krokodylica lubią tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Maniek - na badanie idzie się wtedy, kiedy trzeba. Skoro Savage ma takie halo na ciążę, że po 2 m-cach starań uważa, że "jest źle" to jej facio to chyba widzi O.o?
    Ja bym zrobiła w takiej sytuacji wszystko, żeby uspokoić osobę, którą kocham, że wszystko jest ok i po prostu trzeba czasu, niczego więcej.

Dokladnie tak jak mamutek mowi :), moj tez jest kochany i uroczy i opiekunczy ale do tego tez dojrzały i jak zaczelismy miec watpliwosci - jeszcze przed pierwszymi staraniami bo jestesmy ze soba nascie lat . to pierwsze co zrobilismy to zbadalismy nasienie bo to badanie jest jedno dosc istotne , a jesli chodzi o mnie ja badan nie robilam chodz pewnie tez powinnam ale ich jest o wiele wiele wiecej.
    Wyniki mial b.dobre wiec jesli by cos nie tak szlo to ja bym sie zaczela badac i tak jak dziewczyny wiedza , juz myslalam o badaniach tarczycy itd. itd.. :]
    Macie dokladnie jako zdrowa para 6 cykli na zajscie w ciaze tak mi lekarz mowil.
    Ja jako ze choruje mialam po 3 miesiacach sie do niego zglosic jak by nie wyszlo nic z tego. No ale zaskoczylo wiec jest ok ;)
    No i witaj ;D

Mamutek - nie wmówisz mi ze czarte to czarne a biale to biale ... ;D
    tez widze 2 linie ;) czekamy do terminu @ zeby złoić ci dupke za trzymanie nas w nie pewnosci :D zdrowko za twojego groszka ( sokiem pożeczkowym)

Anuśka - moj ty zielony groszku :* beta w tym przypadku za wczesnie :) ja bym siknela na twoim miejscu bo ja jestem pewna ze u ciebie groszek siedzi !!! :) kup taki dobry tescik w aptece a najlepiej 2 , zrob jeden rano a drugi popoludniu :)

Manius - podwojne szczescie - kobieto :D gowniany interes ale moze sie oplaci ? :D

JA dalej czekam na wyniki ale chyba sie nie doczekam az w poniedzialek :/

marnut, momo1009 lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    dziewczęta a ja z innej parafii

bierzcie witaminę D!, czemu tyle dziewczyn pozachodziło w lato?! ano temu, więcej słoneczka, relaksik i pyk ciąża
    Ja łykam kwas foliwy z Wit. D

marissith lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kumam Marnut no bo fajnie by było jakby poszedł jak małż Melanq - idealnie.
    Ale może niech z nim pogada na "spokojnie" bo jego odp ze za 3 lata świadczy że poczuł sie chyba zaszczuty że ma iść ( tu tupnięcie nogą)...

a po wczorajszym lekkim świrowaniu, dziś się troche wyciszam i uspokajam...a przynajmniej się staram..po wczorajszym spadku dziś znów delikatny skok...jakoś wewnętrznie tracę nadzieję

marnut, cati lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    ja nie widzę problemu z badaniem nasienia, a z podejściem do tematu.....
    współczuję kobietom co "muszą się szarpać" z mężami, facetami o to badanie....
    mój sam się wyrwał, nawet nie zdążyłam nic powiedzieć...

mari nie biorę wit. D....:-/
    Oj popieram, glaczego my musimy łazić do ginekologa i rozkładać nogi a oni maja taki problem iść raz i pokazac wacka :/

marnut, Malenq, cati, cati, ara, marissith, Asiula86 lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Oj popieram, glaczego my musimy łazić do ginekologa i rozkładać nogi a oni maja taki problem iść raz i pokazac wacka :/

cati przyznaj, że wacek Ci się spodobał, że 2x polubiłaś hihi

marnut, Anastazjaaa, cati, marissith, Asiula86, momo1009 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    kumam Marnut no bo fajnie by było jakby poszedł jak małż Melanq - idealnie.
    Ale może niech z nim pogada na "spokojnie" bo jego odp ze za 3 lata świadczy że poczuł sie chyba zaszczuty że ma iść ( tu tupnięcie nogą)...

a po wczorajszym lekkim świrowaniu, dziś się troche wyciszam i uspokajam...a przynajmniej się staram..po wczorajszym spadku dziś znów delikatny skok...jakoś wewnętrznie tracę nadzieję

Trudno powiedzieć, ale dłuższe przebywanie w takim stanie psychicznym jak teraz Savage nie jest zdrowe :/. Rzekłam :D.

cati lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dumajcie kochane dalej a ja jadę młodego odebrać

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    cati przyznaj, że wacek Ci się spodobał, że 2x polubiłaś hihi
    ze jakkkkkkkkkkkkkkk ? :D jak to mozliwe? :D

no i wyszlo szydlo z wordka.... lubie wacka ..
    Nawet znalam jednego takie co mial na imie Wacek , wporządku czlowiek z niego byl :) mial domek nad jeziorem :D i szczerze nigdy sie nie zastanawialam nad jego imieniem . :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 11:45

ara, marnut, marissith lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Trudno powiedzieć, ale dłuższe przebywanie w takim stanie psychicznym jak teraz Savage nie jest zdrowe :/. Rzekłam :D.

no jasne to prawda ale ciąży nie ma na zawołanie jednym udaje się od razu innym nie i niestety trzeba sobie kubeł zimnej wody na głowe wylać żeby ostudzić emocję w stylu " chcę i koniec' to dla Lady 2 miesiąc....ja też się gorączkowałam bo wydawało mi się że jak nie bede się zabezpieczać to od razu zajdę..pfffffffffffff....ale koleżanka starająca się 1,5 roku mnie postawiła do pionu..i niestety miała rację, że trzeba mieć długofalowy cel a nie zadaniowy.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj kot ma na imie Wacek ....

marnut, Malenq, Ania_84, cati, marissith, momo1009 lubią tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:

Wszyscy mi tak mówią, wierz mi, ale ja za pomocą pstryknięcia palcem, nie jestem w stanie zmienić tego jak się czuję. Bardzo chcę.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    no jasne to prawda ale ciąży nie ma na zawołanie jednym udaje się od razu innym nie i niestety trzeba sobie kubeł zimnej wody na głowe wylać żeby ostudzić emocję w stylu " chcę i koniec' to dla Lady 2 miesiąc....ja też się gorączkowałam bo wydawało mi się że jak nie bede się zabezpieczać to od razu zajdę..pfffffffffffff....ale koleżanka starająca się 1,5 roku mnie postawiła do pionu..i niestety miała rację, że trzeba mieć długofalowy cel a nie zadaniowy.
    No i sama widzisz :).
    Gdybym na początku starań o 1szą ciążę dostała takie info co i w którym dniu cyklu przebadać, to bym podziękowała i biegła od razu. A potem walnęła Castagnusa i córa może byłaby o rok starsza :/. A nawet gdyby nie była - zaoszczędziłabym sobie wielu nerwów nie czekając na "naturę", bo mogłabym do dziś czekać :/.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć babeczki.
    Jestem nie w temacie, ale nie nadrobię bo syn mi kompa zabiera.
    Mamutku - ja tam też widzę cienia :)
    Pozdrawiam cieplutko i idę wdychać klej nad bombkami :)
    Całuski :*

momo1009 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wszyscy mi tak mówią, wierz mi, ale ja za pomocą pstryknięcia palcem, nie jestem w stanie zmienić tego jak się czuję. Bardzo chcę.
    Toż dlatego i mówię co robić, żeby ciśnienie zluzować. Jestem szorstka, bo taka jestem - dziewczyny potwierdzą, ale nie jestem Ci niechętna.
    Gdybyś podchodziła do starań na takim luzie jak Psotka - to i mogłabyś robić tak jak ona. Ale skoro tak się zafiksowałaś (co wielu z nas się zdarza), to trzeba nieco inaczej podejść do tematu niż "dawać sobie i naturze czas", bo w tym przypadku i jedno i drugie działa na Twoją niekorzyść (stres i smutek).

Arienna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Moj kot ma na imie Wacek ....
    hehe a biała mysz mojej kuzynki miał na imię Fiutek. Niestety zginął w sposób tragiczny (usiadła na niego), ale o tym juz o tym kiedys pisałam :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boszzzzzzzzzzz Misi@ śmierć tragiczna.........................

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za wszystko, na dzień dzisiejszy znikam, bo jeszcze studiuję i pracuję, troszkę muszę zrobić na uniwerek rzeczy, a to mój ostatni dzień z L-4 jutro do pracy,

buziole i podziękowania dla każdej
    do następnego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 12:03

marissith lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    boszzzzzzzzzzz Misi@ śmierć tragiczna.........................
    A no tragiczna ;) rozpacz była straszna...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziękuje za wszystko, na dzień dzisiejszy znikam, bo jeszcze studiuję i pracuję, troszkę muszę zrobić na uniwerek rzeczy, a to mój ostatni dzień z L-4 jutro do pracy,
    Trzymaj się i głowa do góry :)

‹‹ 2910 2911 2912 2913 2914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ